Sadece bizim ülkemiz için geçerli değil bir çok ülke için çok büyük bir tehlike bu. Muhtemelen dünya nüfusu hiç bir zaman 15 yada 20 milyar insanın üzerine çıkamayacak. Bunun nedeni dünyanın küçülmesi ve teknolojinin gelişmesi ile insanların hedefleri/amaçları da büyüdü. Dünyayı gezmek varken kimse hayatını bir çocuğa adamak istemiyor haklı olarak. Eskiden bir kadının hayattan tek beklentisi çoluk cocuğa karışıp yaşlanmak iken bugün çalışmak, gezmek hayatını yaşamak istiyor. 500 yıl sonra muhtemelen dünya nüfusunun yarısı hintli diğer yarısı arap olacak. Dünyadan gelen baharat kokusu marstan bile hissedilir artık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman01 -- 23 Eylül 2024; 13:8:54 > |
CB Erdoğan Doğum İstatistiği Hakkında Bu, Türkiye Açısından Varoluşsal Bir tehdittir, Bir Felakettir (6. sayfa)
-
-
Yaşamartı Uzaktan Eğitim Merkeziyoutubeİlber Ortaylı'nın Yaşamartı Kişisel Gelişim Zirvesi'nde gençlere verdiği tavsiye. "Benim meşhur tavsiyemdir. Mektebi bitirir bitirmez evlenip de mobilyacı dükkanı gezeceğinize dünyayı gezin derim" Güncel Uzaktan Eğitim Sertifika Programlarımız; https://uzem.yasamarti.com.tr Sosyal medya hesaplarımızı takip edin; www.instagram.com/yasamarti www.facebook.com/yasamarti www.twitter.com/yasamartihttps://www.youtube.com/watch?v=62iKEVIgQTk&feature=youtu.be
Böyle ilber ortaylı gibi prof.’lar varken bizim doğum oranlarımız yükselmez. ‘Evlenipte mobilyacı gezmeyin dünyayı gezin’ diyor. Ağzından bir tane dahi çocuk kelimesi çıkmıyor.
Mobilyacı dükkanını; mabadını koyup oturmak yatmak uyumak uzanmak gibi insani ihtiyaçlarını karşılamak için geziyorsun. Hani evlenirken ev kuruluyor ya sıfırdan, evin içi boş oluyor sen döşüyorsun. Bir cumartesi öğleden sonrası -yani bir kaç saat- yeterli mobilya konusunu çözmek için.
Dünyayı gezmekse ciddi bir maddi imkan gerektirir. Türkiye’de bir ev parası kadar para harcayıp belki 3-5 ülke anca gezersin. Çoğu ülke üstüne tapu istiyor yoksa vize vermiyor. 3-5 ülke gezince de Dünya’yı gezmiş olmazsın. Onun yerine bu parayla aileni kiradan kurtarıp geleceklerini garanti altına alabilirsin. Akıl mantık koşarak uzaklaşıyor bu açıdan ilber ortaylı denilen prof’un sözlerine bakınca. Bunun gibiler sayesinde de gezip tozma merakı oluştu gençler arasında. Çocuk yapma isteklerini törpüledi insanların. Toplumu fikirleriyle etkileyen insanların sözlerine çok dikkat etmesi lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı konu dönüp duruyor. Ülke size ne verdi ki onun geleceğini düşüneceksiniz? Hele üzerine mal mülk yoksa hiç umurunda olmasın.
Ülkeye suriyeli, afgan dolduranlar ve çocukları ileride bunlarla uğraşsın. Size ne?
Bu devlet mevlet deyip duranlar kendileri devlet sayesinde beslendiği için papagan gibi bunu tekrarlıyor. Devlet olmasa bir hiç olacaklar. Oysa torpili, tanıdığı bilmem nesi olmayana devlet anca vergi, gss falan iteler.
-
Maddi durumun kötü olması da çocuk yapmamak için gayet geçerli bir neden. Parası olan gezmekten çocuk yapmaya vakit bulamıyor, parası olmayanda bakamayacağını düşünerek çocuk yapmıyor. Çocuk yapmak istemeyeni gayet haklı buluyorum ben.
Çocuk yapmak isteyenlerin de çoğunlukla düşük profilli insanlar olması (hepsi değil kimse üzerine almasın) tehlikeyi iyice arttırıyor.
-
Burda zaten bahsettiği kesim, ev alacak kadar hatta daha fazla parası olan insanlar. Çünkü dünyayı Türkiye’de alabileceğin 1 tane ev parasıyla gezemezsin. Hali hazırda çoğu insanımızda da böyle bir zenginlik yok. İtiraz ettiğim nokta ev alacak kadar parası olanın bu parasını yurt dışında üç beş ülke gezerek çar çur etmesi ve bunun bir prof tarafından özendirilmesi. Özendirilmesi gereken şey israf ve bireysellik değildir. Özendirilmesi gereken aile (eş, yuva ve çocuklar) ve birlik beraberliktir.
Mesele kültürlenmekse, bakış açısıysa; dizi/film/tiyatro izleyip kitap/makale okuyarakta kültürlenebilir insan. İlla en az 1 ev parası harcayıp 3-5 ülke gezip parayı israf etmek gerekmez kültürlenmek için.
Parası olmayıp çocuk yapamayanlara da, devletin; bol bol maddi/manevi destekleri olmalı ve insanları utandırmayacak şekilde bunları yapması gerekir.
Dinimiz de hali hazırda çocuk yapmayı ve çoğalmayı teşvik ediyor.
Eğitim ailede başlar. Ebeveynlere zorunlu eğitimler verilmeli -hamilelik süreci başlangıcında olabilir- Aile ve ebeveyn olmanın sorumluluğuna dair.
-
Erdoğan yine kendisine sallamış. Bu ülkede doğurganlığın en büyük suçlusu akp. Ben kendim et zor yiyorum. Çocuk mocuk yapamam ! Ülke artık insanların çocuk yapmaya korkacagi geleceği belirsiz bir hale geldi.
Babam bütün bunların suçlusu olarak herkesten çok özür dilediğini belirtti. Biliyorsunuz ki Türkiye'yi yirmi küsür yıldır babam yönettiği için Erdoğan cesurca bu konuşmaları yapabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
“Yüzyıllardır, hükümetler ve seçkinlerin oyunu şuydu:
İnsanlar çocuklarını kendi paraları ve çabalarıyla büyütüyor ve büyüdüklerinde, az sayıda kişiye ekonomik refah sağlamaya alışıyorlar.
Nüfus artışı hızla azaldıkça, hükümetler laboratuvar insanları ve insan robotları üretmeye başlayacak.”
Yabancı biri yazmış.. mültecilerle çözdüğünü sanıyor bizimkilerde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyuncaklara %20 ötv gelecekmiş.
-
Elon Musk hem göçmen karşıtı hem Teslabot Optimus yapıyor anla işte
Gelecek planı şu yeterince nüfus olacak ağır işlerde robotlar çalışacak. Göçmenleri ülkeye doldurup kendi toplum kültürünün içine etmek yok.
-
Doğum oranlarını arttırmak için en başta zinanın yasaklanması gerekiyor.
- Zina yasaklanmalı ve tekrar suç olmalı.
- Uygun fiyatlı hatta ücretsiz kreşler yapılmalı Türkiye'deki her mahalleye en az 1 kreş.
- Doğum izni süresi arttırılmalı ve doğum sonrası kadınların işe dönebileceği garantiye alınmalı.
- Çocuk yapan ailelere bol bol maddi yardım yapılmalı, aileyi utandırmayacak şekilde.
- Çocukla ilgili iğneden ipliğe her şeyde (mama, gıda takviyeleri, balık yağı hapları, bez, çocuk arabası, süt, elbise, oyuncak, okul servisi vb) gibi her türlü maddi yükte ailenin yükünü en az %40 hafifletecek devlet desteği olmalı.
- Evli ve çocuklu ailelerin maddi yükünü hafifletmek amaçlı kira ve fatura yardımı da yapılmalı en az %30.
- Aileyi özendirmek ve Aileyi korumak için; Aile sigortası kavramı hayatımıza girmeli ve Türkiye'deki bütün aileler sigortalanmalı. İşsiz kalan ebeveynlere devlet iş bulmalarına yardımcı olmalı ve halen iş bulamıyorlarsa veya çalışacak durumda değillerse asgari ücretin en az yarısı kadar her ay Aile sigortasından maaş almalılar ve bütün sağlık hizmetlerinden faydalanmalılar. Böylece insanlarımız aile olmaktan ve çocuk yapmaktan korkmayacaklar ve güvenceleri olduğundan emin olarak rahatça doğum oranlarını yükselteceklerdir.
- Bireyselliği özendirip, aileyi ve çocuk yapmayı kötü gösteren bütün basın yayın organları yasaklanmalı, aileyi ve çocuk yapmayı özendiren yayınlar özendirilmeli.
- Çocuğu olan aileler Toki'de öncelikli olmalı.
.
.
.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X