Bu kadar kişi nasıl GT5p'i önerebiliyor şaşıyorum valla. Ps1 de GT serisini oynayan birisi olarak GT5p çok başarısız bir oyun. Bunu demo oluşuna bağlıyorum. Tamamen tarafsız ve objektif olarak yorum yapmam gerekirse arabalar ve grafikler dışında hiçbir şey gelişmemiş GT serisinde. En basit örnek araçlar halen duvarlardan sekip yola giriyor, bana göre similasyon oyunu similasyon oyunu diye tutturduğumuz bir oyunda olmasına tahammül edemiyeceğimiz bir şey. Ha NFS Undercover'ı da önermem o ayrı :)
Ps3 de önerebileceğim yarış oyunu GRID'dir.
Arkadaşlar niyeyse "simülasyon" ve GT5 isimleri bir arada geçince bazılarımız hasar modellemesine takıyor.
PC'de Live For Speed, en kral simülasyonlardan biridir ve hasar modellemesi yoktur. Bunun yanında fizik motoru ve tepkiler olarak en gerçekçi oyunlardan biridir. GT serisindeki fizikler bile iyi olmasına rağmen buna yaklaşmıyor. Haliyle LFS'yi herkes oynayamıyor. Biraz da ticari kaygılar yatıyor tabi GT5'te de, NFS'de de... Dar bir kitle yerine daha geniş bir kitleye hitap etmeye çalışıyorlar haklı olarak.
Beklentilerinize bağlı olarak değişir diyeceğim ben iki oyun arasındaki farka.
Çünkü GT5'in sunduğu tecrübe bambaşka bir şey. Arkadaşların dediği gibi, o simülasyon tarafında bir oyun. NFS ise sonuna kadar Arcade. Gerçekçilikten ziyade, hız hissi, hiç gaz kesmeden tam tempo ile yarış yapmak.
Ama Undercover ile NFS serisi kendi sonunu hazırladı. EA'nın son dönem marifeti maalesef.
NFS ile GT5'i aynı klasmana sokmadığımdan, NFS mi GT5 mi yerine, NFS mi yoksa GRID mi, veya Midnight Club: Los Angeles mı dersek daha doğru bir soru olabilir. Bu durumda GRID veya Midnight Club'ı NFS:Undercover'a her şekilde tercih ederim.
Bu arada grafiksel yönden ise GT5 hepsine taş çıkarır vaziyette. Hemen ardından GRID geliyor. NFS'nin grafikleri ise bunlardan sonra kötü. Midnight Club'ın ise bazı arkadaşlar beğenmemiş ama bambaşka bir grafik motoru kullanıyor olmasından kaynaklanıyor. Yani grafikler aslında kötü değil, modelleme GTA benzeri şekilde yapılmış, büyük ihtimalle aynı motor kullanılmış. Yani biraz çizgi filmsel bir grafiklendirme tercih etmişler, gerçekçilikten ziyade.
Bir de GT5'ten kimisi çabuk sıkılabilir. Çünkü GRID veya NFS'deki gibi dümdüz tam gaz gitmek yerine biraz daha sürücülük yetenekleri ister. Tur atarken en küçük hatanızda viraj çizgisinden çıkarsınız, vakit kaybeder ve anında gerilere düşebilirsiniz. Veya çok iyi bir zamanlama ile giderken, tüm o iyi sürüşü ufak bir hatayla bozabilirsiniz. Bu herkese göre değil. Herkes sevmeyebilir. O yüzden "GT5 mi? bu muymuş övdüğünüz" diye çıkışan arkadaşların tepkisini de bir yerde haklı görüyorum. Onlara göre değil bu oyun, doğrudur... Ama oyun gerçekçi ve grafikleri hiç olmadığı kadar güzeldir. Buna laf etmek gerçekçilikten uzaklaşmak olur
Ben de deliler gibi GT5 oynamama rağmen, NFS yerine GT5 değil de, öncelikle açık ara farkla GRID, hemen peşinden de Midnigt Club:Los Angeles'i önereceğim.
önce grid derim sebebi ise gran turismo 5 in ön sürüm olmasıdır.Yoksa tabiki GT5
Simulasyon olarak GT5.. Arcade olarakta Motorstorm 2 ve Burnout oyna
Evet doğru ya motorstorm pacific rift gerçekden çok eğlenceli süper bir off-road yarış oyunudur.Üstüne daha iyisini görmedim.Aldığım günden beri nerdeyse her gün oynuyorum ama bir gram bile sıkılmadım.Eğer dağlı taşlı çamurlu yollarda yarışmak istiyorsanız motorstorm pacific rift biçilmiş kaftandır...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme