Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
833.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende kardeş marka kullanıcısıyım. Bir Peugeot 308 im var.
    Grand Picasso sınıfının en zarif ve en kullanışlı aracı, Araç sahiplerine keyifli sürüşler dilerim. Yalnız kullanıcılardan bol bol resim bekliyoruz. Bu güzelliği lütfen kendinize saklamayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cez

quote:

Orjinalden alıntı: hot hatch

altuğkral arkadaşım hangi şehirden alacaksınız inşallah picassonuzu?ben de beklermiyim acaba?üzüldüm şimdi,tam 4 gün kaldı kavuşmamıza derken daha varmı yani.kesin geçmez vakit...sorduğumda pazartesi siparişini verdiklerini ve istanbuldan yola çıktığını söylediler.inşallah taşıma kamyonunu doldurmayı beklemiyorlardır,şu kriz ortamında kamyon da dolmaz ki yola çıksın.
    forumdan anladığım kadarıyla 2500 km de bir ön bakım yapılıyor onun haricinde her 15000 km de bir bakıma gideceğiz.
    bahsi geçen yakıt katkısını alırken mi veriyorlar yoksa satın almanız mı gerekiyor?
    bor'dan yapılan nano yağ katkısını deneyen oldu mu?%8-10 performans arttırıken %10-15 yakıt tüketimini azalttığını tv deki programda söylemişlerdi,ne düşünüyorsunuz?
    bir de motorin konusunda tecrübesizim,ilk defa dizel aracım olacak,nerden alıyorsunuz eurodizeli?
    hepinize iyi akşamlar dilerim.

2009 modellerde motor katkısı vermiyorlar gerek yok. PDA checkleri yapılarak geldiği içinde 2500 km checkinide kaldırmışlar. Kırmızı servis kitapçığı bunu belirtiyor ki 2009 modellerin servis kitapçığıda kırmızı renk zaten.
    Bor katkısını herhalde Türkiye ilk kullananlardan biriyimdir. Eski aracımda kullanıyordum. Lansmanını almanyada görmüş ve almıştım. Dediği tasarrufları gerçekten yapıyormu anlayamadım ama performansa etkisi barizdi. Bu arabada daha incelemedim ama yağ değişimi gelince yine düşünürüm. Her yeni yağkonumunda bir şişe koyuluyor. Ayrıca yağ ömrünü 2 katına çıkardığından aslında o maliyete bile geliyor. Ama dediğim gibi yakıt tasarrufunu ölçemedim.Ama hissiyatım sanırım biraz daha iyi olmuştu. Ama hissiyat bu.Bilimsel ölçülmüş bir şey değil.
    Umarım arabalarınıza bir an önce kavuşursunuz. Hoşçakalın.

Kardeşim Cez, yakıt katkısından açılmışken ben de bir uygulamamı yazayım dedim.
    Geçen hafta arabamı Alsancak Oto'ya 30 000 km lik bakıma götürmüştüm. Çok şükür standart kontrolların dışında bir şey çıkmadı. Bana toplam maliyeti 322 tl oldu. Ancak teknik müdürleri Uğur Bey ile yaptığımız sohbette söz katkı maddesne gelince bana son günlerde kötü yakıt kullanmadan kaynaklanan yakıt sistemi arızalarında, her model dizel motorlarda, dikkat çekici bir artış olduğunu ve bir süre katkı maddesini, iki depoda bir, yeniden kullanmayı tüm dizel araç sahiplerine önerdiklerini ifade etti. Ben de ilk yakıt alışımda markasını tam hatırlamadığım bir şişe katkı maddesini depoya koydum. Bir süre böyle devam edeceğim.

Bakımdayken öğrendiğim diğer bir konu da bizim arabaların otomatik koku yayma sisteminin kartuşunun fiyatı oldu.. 50 TL. Yorum sizin...

• hot hatch arkadaşım merhaba,
    ben arabayı Ankara dan aldım. Benim arabam uzun beklemelerin sonunda cuma günü tırdan indi. Trafik işleri cuma başladı ancak ruhsat pazartesi çıkacağından yarından sonrayı iple çekiyorum. Tahminimce sizinkide aynı tırdadır. burada bizimkileri bırakıp muhtamelen sizin şehrinize gelecektir.
    Geç olsun güç olmasın ağız tadıyla kullanalımda napalım bekleyeceğiz :)
  • Sayın Abimiz Jetranger;

Dediğinize katılabilirim ama servis müdürü yakıt arızasından gelenlere hangi dizelden aldıklarını sormuşmudur? İnsanın aklına geliyor. Eurodizel yerine daha ucuz maliyetli farklı motorinler mi alıyorlar acaba.Ama bir yanda haklı olabilirsiniz kimin nerde nasıl yakıt vereceği belli değil. O yüzden kullanmak akıllıca olacaktır.
    Bende daha önce sorulmuştu miili piyango kampanyası kimde varsa dizeli ondan alıyordum.:))) Şaka bir yana opet %80 %20 po dan alıyorum. Genelde de aynı yerden alıyorum. Bizim servis bu şekilde devam edersen temizlik katkısına gerek yok dedi.

Geçen iletide söylemeyi unutmuşum bor kimyasal bir katkı değil. Yani herhangi bir zararı yok motora diğer kimyasal katkılar gibi değil. Ama daha fazla anlatmayayım firmanı reklamını yapmamak adına.Bir set gönderirlerse ayrı tabi.

Aykut Atar için;

Direksiyon üzerinde kumandalar buton ve roller lı olmak koşulu ile 4 bölümde yer alıyor.

1- Sol üst; yarı oto pilot kumandaları. Cruise control yani. Farklı olarak limiter ve regulatör olarak var.
    2- Sol alt ; genelde boş. Yine ülkemize getirilmeyen fonksiyonlarla ilgili tuşlar var. Mavidiş gibi.
    3-Sağ üst; Radyo cd mp3 kumandaları
    4-Sağ alt; Fonksiyon tuşları. Yarı MMI (multi medya interface diyorlar kallavi arabalarda) ilkeli tabi.

Şu arabanın herşeyine alıştımda bir ekranın rengine takıntılıyım. Siz ne düşünüyorsunuz sayın picassocular.?

• Merhabalar,
    en nihayet arabamı dün akşam teslim aldım :) Size ilk sürüş deneyimlerimi anlatmak isterdim ama şu an hala bu gerçekmi diye düşünüyorum. (Arabam Gümüş gri ,döşemeleri siyah ve 5 kişilik picasso). Bana göre picasso bir arabadan biraz daha fazlası. Üzerimden ilk heyecanı attıktan sonra deneyimlerimi yine sizlerle paylaşacağım. İyi ki picasso almışım.......
  • Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

quote:

Orjinalden alıntı: altugkiral

Merhabalar,
    en nihayet arabamı dün akşam teslim aldım :) Size ilk sürüş deneyimlerimi anlatmak isterdim ama şu an hala bu gerçekmi diye düşünüyorum. (Arabam Gümüş gri ,döşemeleri siyah ve 5 kişilik picasso). Bana göre picasso bir arabadan biraz daha fazlası. Üzerimden ilk heyecanı attıktan sonra deneyimlerimi yine sizlerle paylaşacağım. İyi ki picasso almışım.......
  • Arkadaşlar far ampulleri ile ilgili nacizane görüşlerimi yazmak isterim.

1. Eğer farınız mercekli değilse bence hiçbir şekilde xenon taktırmayın. İlla taktıracaksanız far yükseklik ayarınızı aşağı indirin. Bana göre reflektörlü farda xenon kullanan hiçbir aracın hafif kusurlu olsa dahi muayeneden geçmemesi gerekir. Trafikte bunu bir tehtit olarak görüyorum. Ben kısa bir süre kullandım ama gerçekten pişman oldum. Hem karşıdan geleni hem de önünüzde giden aracı çok fazla rahatsız ediyor.

2. Eğer farınız mercekli ise kaliteli bir xenon kullanmanızda bir sakınca yok. Örneğin yeni Megane.ların tümünde farlar mercekli ama xenon standart olarak yok. Bu tip bir fara örneğin MTEC ya da PHILIPS gibi xenon kit takabilirsiniz. Hatta şimdi MTEC.in R1 yani roleli modeli mevcut. Role sinyal koluna yük binmesini engelliyor.

3. Xenon benzeri halojen ampuller kesinlikle kullanmayın. Yağmurda, siste asfalttan yansıyan ışık aynen size geri döner ve hiçbirşey göremezsiniz. Yağmurda beyaz tip farlardan ancak 6000k ışık rengine sahip xenonlar en işte performans sunuyor. Daha yüksek ışık rengine sahip olanlar (8000k, 10000k) berbat.

4. Daha fazla ışık veren ampullerin aydınlatması gerçekten çok güzel. Örneğin benim kullandığım Osram nightbreaker gibi ama bunlar da en fazla 6 ay dayanıyor. Ömürleri çok kısa. Elimde başka nigthbreaker kalmadığından artık bir daha almayacağım. Standart far ampulu çok daha uzun ömürlü.

• bu ürünü herkese tavsiye ediyorum,her araçta bulunması gerekli

• quote:

Merhabalar,

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız kullanın. Ne güzeldir yeni araba heyecanı değil mi?
  • quote:

Merhabalar,

altugkiral hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız arızasız bindirmeyi nasip etsin eğerki kredi kullanarak aldıysan allah ödeme kolaylığı versin

bende bu hafta sonu 15 bin bakımına gireceğim bakalım ve arkadaşların dediği gibi bor katkılı motor katkılarından almayı düşünüyorum fakat öncelikle servisle görüşmem lazım. yakıt katkısına gelince servisin bana dediği eğer alabiliyorsan diseli hep aynı benzinlikden alırsan problem olmaz yakıt katkısına ihtiyacın yok fakat değişik benzinliklerden alıyorsan iki üç depoda bir kullanmanda fayda var dediler

bugün kocaoğlann fotolarını koymak istedim fakat araç malum kış günü kirliydi o yüzden en kısa sürede fotolarını çekip koyacağım

bugün bi arkadaşımıza sıfır araba almak için üç beş markayı dolaşdık araçları ve fiyatları görünce kocaoğlanın aslında ne kadarda ucuz bir araç olduğunu farkettim eğerki o araçlar o fiyatsa bizim picassolar inanın değerinin 2 katı olması lazım burdan tüm insanları doğru yola davet ediyorum

• Yeni bir C4 Grand Picasso kullanicisi olarak yakit tuketimi hakkinda bilgi vermek istedim. Ben alali 3 ay olacak yakinda. Su anda 2600 kilometredeyim. 100 kilometrede ortalama yakit tuketimi 6.5 litre. Sehirici/sehirdisi karisik kullaniyorum. Hem arabanin yol bilgisayari ile, hem benzinciden sonra kendim hesaplayarak ayni rakama ulastim. Arabanin yol bilgisayarina gore ortalama hizim 36 km/h cikiyor, yani agirlikli olarak sehir ici kullaniyorum denebilir.
  • Ben arabayı alalı henüz 3 gün oldu ve sadece 108 km deyim. Ancak sizlerle şunları paylaşmak istiyorum;
    ben mpv segmentte bir araba almaya karar verip araştırma sürecinde ilgili segmentteki tüm arabaları inceledim. Daha önce anlattığım gibi citroen picasso yu gördüğümde (aklımda hiç citroen yokken)ciddi bir şekilde bu arabayı yöneldim ve forumlarda;
    ağırlıklı arka süspansiyon sesi, camda rüzgar sesi , vites geçişleri vs gibi olumsuzlukları okudum ve ciddi ciddi acaba picassoyu hiç düşünmeyeyim mi kanaatine vardım. Ancak test sürüşü yapıp kullanan bir kaç kişiden olumlu referans aldıktan sonra picassocu oldum. Şu 108 km den izlenimlerim (biliyorum çok az bir km) ; eski arabamla üzerinden küt küt diye geçtiğim tümsekleri şimdi neredeyse hissetmiyorum. Çevre yolunda 140 km ye çıktım ancak arabada en ufak bir ses bile yok, vites değişimlerinde (1-2. viteslerde) gazdan ayağımı hafif çekerek (ayağım şimdiden alıştı) mükemmel geçişler yaşadım. Daha ne diyeyim. İnanılmaz mutluyum. İyiki almışım diyorum. Beni neredeyse almaktan vazgeçirecek yorumları okuyup kararsız kalan arkadaşlar var ise bir kez daha söylüyorum bence picasso çok iyi bir seçim. Sabah olsada işe gitsem diyorum (picasso kullanmak tam bir keyif)

• altuğkiral arkadaşım picassonuz hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin güle güle kullanın
    yazdıklarınızı okuyunca iyice sabırsızlandım,inşallah ben de aracımı yarın teslim alacağım
    ama bugün inen araçta 5 li cd çalar olmadığını öğrenince canım bayağı sıkıldı,tamamen maliyet üzerine yapılmış bir hareket olarak nitelendiriyorum.artı olarak ise yol bilgisayarı menüsü türkçe dil ile gelmiş.şu an için yapacak birşey yok canım biraz sıkıldı çünkü daha önce her sorduğumda 5 li cd çalar var demişlerdi.satıcı arkadaş telafi edeceğim dedi ama nasıl yapacak merak ediyorum.baştan yok deselerdi alışırdık şimdiye ama sağlık olsun.çünkü yarın picassoma kavuşacağım inşallah.almak isteyen bütün arkadaşlara kısmet olmasını dilerim.
    alınca tecrübelerimi paylaşırım,herkese iyi geceler.
  • arkadaşlar olumlu olumsuz görüşlerinizi merakla bekliyoruz.forumu takip eden çok insan var.sizlerin görüşleri gerçekten çok önemli.herkese yeni arabalarıyla kazasız sağlıklı sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişçi79 -- 16 Ocak 2009; 9:15:55 >
  • Bu arada ben yeni arabamın heyecanıyla gözümden kaçmıştır diye düşündüğüm hararet göstergesini hala göremedim. Acaba picassomda hararet göstergesi var mı?
  • bizim ailede büyüdüğü için bu aracı düşünmekteyim fakat benim yaşadığım şehirde citroen bayisi yok.

2009 yılında araç alan arkadaşlardan bir ricam var

liste fiyatlarına göre alış fiyatları ne oranda farkediyor

kredi imkanı (%0) var mıdır
  • Picassoda hararet göstergesi yok. Hararet yükselirse yanan bir uyarı lambası var. Bir de kaputtan buhar sızıyor.
  • Bugün Ankara da tam gün yağmur+kar vardı. Benimde arabayı aldıktan sonraki ilk cumartesim olduğundan dayanamayıp arabayla baya bir dolaştım. Araba ile ilgili görüşlerimi özetlemem gerekirse;
    yağmur sensörü nerede ise kusursuz çalışıyor. Hele kar yağarken üst perdeyi tam açtığımda alınan haz inanılmazdı. Vites geçişlerinde tam bir uzman oldum. Vitesler yağ gibi geçiyor. müzik sistemi ise gerçekten çok güzel (benim beklentimi tamamen karşıladı). Bugün bütün cd leri başlıklar altında mp3 şeklinde cd ye kopyaladım. Bu nedenle cd changer ihtiyacımda kalmadı
    Düşündüğümde kararımın ne kadar doğru olduğunu hergün teyit ediyorum.(Allah utandırmasın)
  • quote:

Bugün Ankara da tam gün yağmur+kar vardı. Benimde arabayı aldıktan sonraki ilk cumartesim olduğundan dayanamayıp arabayla baya bir dolaştım. Araba ile ilgili görüşlerimi özetlemem gerekirse;
    yağmur sensörü nerede ise kusursuz çalışıyor. Hele kar yağarken üst perdeyi tam açtığımda alınan haz inanılmazdı. Vites geçişlerinde tam bir uzman oldum. Vitesler yağ gibi geçiyor. müzik sistemi ise gerçekten çok güzel (benim beklentimi tamamen karşıladı). Bugün bütün cd leri başlıklar altında mp3 şeklinde cd ye kopyaladım. Bu nedenle cd changer ihtiyacımda kalmadı
    Düşündüğümde kararımın ne kadar doğru olduğunu hergün teyit ediyorum.(Allah utandırmasın)

Sevgili Dostum, arabanı beğenip her geçengün alışman ve bu güzel duygularını bizlerle paylaşman çok güzel. Grand Picasso'nu güle güle, kazasız, arızasız kullanmanı diliyorum. Ben de bu duyguların neredeyse aynisini 1,5 yıl evvel yaşamıştım.

Aracında 5li Cd çalar olmayışına hiç sıkılma. Ben de arabada müzik dinlemeyi çok severim ama MP3 Çalar yetiyor da artıyor bile. 5 li Cd çaları çok az kullandım şimdiye kadar.

Aracın arıza ikaz sistemi tamamen dijital hale getirilmiş ve kokpite yönlenecek gereksiz dikkati daha çok yola transfer etmek için uçaklardakine benzer bir sistem konmuş.
    Gösterge panelinin sağ bölümünde her türlü arıza bildirimi için bir " Ana İkaz Işığı " var. Arıza halinde bu kırmızı ikaz ışığı " STOP ", ikaz sesi ile birlikte yanarak en uygun şekilde kenara çekip durmanızı istiyor. Güvenli bir yerde durduktan sonra diğer tarafta yanan spesifik arıza bildirim ışığından arızayı teşhis ediyorsunuz.
    O yüzden arabayı çalıştırırken anahtarı yarım çevirdiğinizde yanan tüm ışıkların faal olduğunu kontrol ediniz. Işıkların hepsi çalışır durumda olmalıdır. Yanmayan varsa ivedi servise başvurulmalıdır. Aksi halde gerektiğinde sizi ikaz edemez.

Tekrar hayırlı olsun..

• ECAM ACTION

Hayırlı olsun. Kazasız belasız günler dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.