Grand picasso dizel lerin yakıt yakması nasıl ? |
Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (535. sayfa)
-
-
merhabalar,uzun zamandır takip ettiğim 2009 c4 picaasomu aldım.fakat orjinal teyp yoktu bu yüzden navigasyon çalışmıyordu.teyp aldık ama yine ortadaki multimedya çaılşmıyor.bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz
-
Ortada bulunan navigasyon displayı arızalanmış, aynısı satmış olduğum 2013 eski kasa Picassomda yaşamıştı benden sonraki sahibi, çıkma display temin edip değiştirdikten sonra yaklaşık 5senedir navigasyon ekranını kullanmaya devam ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
picasso11 kardesim acaba nerden bulabilirim navigasyon displayi bi bilgin varmı bana nasıl yardımcı olursun.
-
Size tavsiyem öncelikle arıza tespiti yaptırınız, İstanbul'da iseniz Ümraniye İrem otomotiv Doğan usta arızayı tespit eder ve sizi tanıdığı çıkma Citroen parça satıcılarına yönlendirir.
malesef istanbulda değilim ne yaptım ne ettim bulamadım ekran hiç bi yerde yok bizim memlektte anlayanda yok.napıcaz bilmiyorum.
-
Picasso aldığım güne lanet olsun. Tamirciler ile kanka olduk.Bütçem delik deşik .Satmak istiyorum ama karakterim gereği kusurları tam gitmeden satamam .Bana satana da zehir zıkkım olsun .Kusursuz dendi ,eksperde bir şey yok dedi .Araba 3 ayın sonunda patlamaya başladı. Kİmse bulaşmasın arkadaş Picassoya .Dizayn,tasarım çok güzel ama bu kadar boktan bir motor ve yürüyen sistemi olamaz.Beyni götünden sürekli arıza üretiyor.Arabaya beyin takanın beynine tüküreyim.
-
Geçmiş olsun. Gerçekten de kusurlarını gizleyerek size satana da ne demek lazım bilemedim. 2009 Grand Picassomuz 11 yıldır bizde. Bu 11 yılda Km 75 binden 254bine çıktı. Ben ilk sahibinden ve tamamen yetkili servis bakımlı almıştım. O günden beri de 3 kez ev ve şehir değiştirmeme rağmen bakımlarını tek bir ustada yaptırdım. Yıldan yıla da sadece periyodik bakım ve değişmesi gerekenleri yaptırdım.
2 Kez baskı balata volan
2 kez triger ve devirdaim orjinalleri ile değişti
2 kez akü değişti
Enjektör çevresinde yağlanma görür görmez keçeler, egzantrik zinciri, kulbürtör kapağı gibi parçaları orjinalleri ile değiştirttim.
Tamamen keyfi olarak 4 amortisörü de orjinalleri ile değiştirttim.
Bu 11 yılda karşılaştığım arızalar şunları
140 binde EGR bozuldu
Arka kapı kilidi switchini ve sonrasında tüm düğmeyi değiştirdim (250tl)
Sürücü tarafı cam korntrolleri bir ara tutukluk yapmaya başladı, arada bir yumruk atarak düzeliyordu sonra tamamen düzeldi.
Aracımın dış kozmetiği çok iyi değil, çizikler, ufak göçükler ve gamzeler mevcut ancak motor ve elektronikten yana hiç bir sıkıntı yaşamadım. Eski bir Mitsubishi kullanıcısı olarak (3 yıl) gerçekten araçtan Japon tadı aldım.
Bu 11 yılda çevremde Nissan, Honda, VW gibi farklı menşei araçlarla çok ciddi masraflarla uğraşan insanlar görünce tahtaya iki kez vurdum hep. Eğer bahsettiğiniz gibi aracın beyni değişti ise asla o arabayı almazdım çünkü bu aracın aküsünü bile değiştirmeyi beceremeyen insanlar gördü bu gözler. İkinci akü değişiminde turbo valfini yerinden çıkarttığı için turbo basıncı olmadan uzun yola çıkmak zorunda kalmıştım.
Aracın alt takımı ve elektroniği narin değil, ancak bizde her markanın olduğu gibi kendini usta zanneden çok insan var maalesef. Üstüne de bilinçsiz kullanıcı da eklenince, bu araçlarda ikinci elde sadece fiyata bakmamak gerektiğini düşünüyorum.
Satsam 500-600 arası gidecek, ancak o rakama daha geniş, daha az yakan, daha sorunsuz, benim gibi titiz aracına bakan birinden araç bulacağımı da zannetmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 10 Mayıs 2024; 15:37:8 >
-
ne gibi sorun yaşadınız hocam?
-
Araç yolda giderken birden stop ediyor.Her türlü arıza mesajını yazıyor ekranda.O anda aklına ne gelirse artık.Tamirciye gittim,pompacıya git dedi,pompacı elektrikçiye git dedi,elektrikçi pomaapcıya geri git dedi,pompacı da tamircine geri git dedi. Devlet gibi araba maşallah .Memurdan memura geziyorum ,Aziz Nesin hikayesi gibi.Şu Citroen ustası ,bu citroen ustası diyorlar ama hepsi kofti.
-
Arkadaş merhaba, aracın beyni değişmemiş .Ben araca beyin icat edenlere kızıyorum. Citroene beyin fazla bence .Beyinsiz daha güzel araba olurdu.Onu demek istedim.
-
Merhabalar arkadaşlar
https://www.sahibinden.com/s/ILp3IGNI
İlandaki aracı alma niyetindeyim ama 2017 modeli ile ilandaki 2013 modeli arasında yakım km lerde 300.000 tl fark var. 2013 sonrası modeller şansızıman vs daha mı sorunsuz bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler iyi forumlar
peugeot/citroen kullanıyorsanız. fabrikanın orjinal donanımı hariç hiç bir şey ekletmeyin. teyp bile buna dahil. mümkünse düzgün usta bulun facebook gruplarında takılın. facebook da 306 grubu var araba hala yapılmadıysa ona katılın adamlar hep aynı arabalara baka baka uzman olmuş.
-
Facebook gruplarında üyeyim .Orada da tezgah kurmuşlar.Mesela usta soruyorsun .Adamlar çalınmış hesaplarla girip X ustaya git diyorlar .X ustaya gidiyorsun . Ooooo bu arabanın şusu değişecek ,busu değişecek deyip seni bir güzel kazıklıyor. Süreki aynı ustayı tavsiye edenlerin hesabına bir girdim ,adam en son paylaşımını 2013 de yapmış .
-
o tip çakallıkları illa elemek gerekiyor. internet artık böyle biryer malesef. ben şimdi gittiğim ustayı gruptan bulmuştum. oturduğum yeri yazdım 1 kişi yazdı ben ... ustaya gidiyordum artık arabayı sattım ama gruptayım diye . aracı götürüyorum fena değil şimdilik en son 2.5 sene önce gitmiştim bu sefer gittiğimde yanına çırak almış falan işin kalitesi bence düşmüştü ama eski araba kullanıyorsan mecbursun bunlara işte.
-
Merhabalar, Çok sevdiğim bir yakınım bu araçtan (2011-2012 model) düşünüyor. Bugün için alınabilir bir araç mıdır? Kronik sorunu, parça sorunu v.s. yaşar mı?
-
Merhaba. Bizzat kendi videomdur. İzletebilirsiniz. Kafasındaki soru işaretlerinin cogu gidecektir
Motosiklet Gezginiyoutubehatamız yanlışımız var ise affola. Bu bölümde videoya ait eksikler hatalar vs yazılacak. yakında güncellenecek. Zaman ayırdıgınız için teşekkürler, umarım faydam olmuştur.. Selamlar saygılar Rüzgar sesi için video https://www.youtube.com/watch?v=eOcXoQLgGD4&t=67shttps://www.youtube.com/watch?si=ahgLtp6YBOcxyjo_&v=_Mx1DedMDwA&feature=youtu.be
Teşekkürler, tamamını izledim. Keyifli bir video ve anlatım olmuş. Almaktan vazgeçirecek denli bir problem yok anladığım kadarıyla, herhangi bir 15 yaşındaki araçta olabilecek problemler. Tekrar sağolun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X