Bildirim
Grand Cherokee 3.1 TD ne yakar ?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
arabada italyan vm firmasının motoru var bu motor ivecolarda da kullanıldı sorunlu ve sıkıntılı bir motordur jeep firması bunu gördüğü için hemen üretimden kaldırdı zaten dikkat ederseniz sadece 1 sene üretilmişdir 2000 ve 2001 modeli vardır.. aslında jeep firmasının ilk dizel motor denemesidir ve acemiliğini atma aracıdır.. bu araçdaki sıkıntı hararet sıkıntısıydı motor pervanesi sorunluydu ve 4.7 cherooke lerdeki şanzıman kullanılmışdı araca fazla geliyordu bu şanzıman o yüzden uzun süreli kullanımda şanzımanda arıza vermekde.. yakışıda şehir içi 14-15 litreden az değildir..
jeep firması hatalarını bu araçda gördü ve bundan sonraki seride mercedesin 2.7 dizel motorunu ve o motor için üretilmiş gene mercedes şanzımanını kullandı..
bu 3.1 ler amerikan mopar mantığıyla üretildi mopar denilen şey amerikada mopar araçlarının her tür parçası birbirine uyar lego gibi bu dizeldede jeep firması öyle olur sandı motoru italyadan aldı şanzımanı masraf etmiyim ar ge yapmıyım elimdeki hazır şanzımanı uydururum dedi 4.7 lerdeki şanzımanı takdı ama olmadı hesapları tutmadı avrupa motorları amerikan araçları gibi değil öyle her parça her parçaya uymaz.. uydurursan illa ilerde bir gün o parça arıza verir sıkıntı verir..
-
quote:
Orijinalden alıntı: uzeyirx
Grand Cherokee 3.1 TD ne yakar ?
arkadaşlar bir tane araba buldum 165binde araba bide bu aracın motorları ne kadar dayanıyor daha doğrusu bilen varsa bu araç hakkında detaylı bilgi verirse sevinirim.
bu arada araç 2001 model
bu araç hakkında ayrıca neler biliyorsanız söylerseniz sevinirim.
Dostum bende 2000 model Grand Cherooke 3.1 TDİ var... 172.000 km de.... Bir sorunu yok.. Harcaması eşimin 2005 Hundai Accent civarında.. Elbette litre olarak değil, dizel olarak yaklaşık bu kadar benzinli araca denk geliyor. -
bendede 2003 bahsedilen 2.7 dizel mercedes motoru var 100 tl 300km falan gidiyorum 1.3cdti astram vardı 2011 yeni sattım onlada 400km fln gidebiliyodm:D -
quote:
Orijinalden alıntı: yvzyvz
bendede 2003 bahsedilen 2.7 dizel mercedes motoru var 100 tl 300km falan gidiyorum 1.3cdti astram vardı 2011 yeni sattım onlada 400km fln gidebiliyodm:D
o aradaki 100km lik fark rakamlar az oldumu göze az gözükebilir ama şu anki aracınızı 30 bin km kullanmaya kalkarsanız aradaki fark 10 bin km demekdir.. 10 bin km de fazla tüketilen yakıt parasıda azımsanmıycak derecede fazladır.. -
quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34
quote:
Orijinalden alıntı: yvzyvz
bendede 2003 bahsedilen 2.7 dizel mercedes motoru var 100 tl 300km falan gidiyorum 1.3cdti astram vardı 2011 yeni sattım onlada 400km fln gidebiliyodm:D
o aradaki 100km lik fark rakamlar az oldumu göze az gözükebilir ama şu anki aracınızı 30 bin km kullanmaya kalkarsanız aradaki fark 10 bin km demekdir.. 10 bin km de fazla tüketilen yakıt parasıda azımsanmıycak derecede fazladır..
tabiki haklısınız bunun farkındayım bende ama arada araçlar olarak bir fark varki öle bir keyif farkı varki 10bin km hiç önemli değil benim için yhani böle düşünenlerede faydası olabilir belki
-
tabi neticede dizel olarak az yakmakda suv klassmanında oda bir gerçek -
arkadaşlar,umarım yazdığım yazı sayfa sonuna eklenmez.
2000 model 3.1 dizel jeep grand cherokee limited aracımız altından yağ damlıyor.ustanın açıklaması krank arka keçesinden kaçırıyor.
bu konuda tecrübesi olan varmıdır? -
"ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ" demiş atalarımız!!!!!..... -
BİR ARKADAŞ ŞANZUMAN ARKA KEÇESİNDEN YAĞ KAÇIRIYOR DEMİŞ.AYNI SORUN BENİM ARACIMDADA VARDI.ŞANZUMAN İNDİ KEÇELER DEĞİŞTİ SORUN KALMADI.YANLIZ BU İŞLEMİ SERVİSE YAPTIRIN.KEÇELER 20-30 LİRA BİŞEY AMA İŞÇİLİK OLARAK 1000-1500 TL ARASINDA PARA ALIYORLAR BİLGİNİZE
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X