Şimdi Ara

Grand Cherokee 5.2 Alınır Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çok yakması bir kenara 30 küsür yıllık araçlar...

parçası ...sorunu... bu ülke şartlarına can sıkar...

daha iyi kondisyonda japon pickup veya Suv araç bakın...

• Yorumlara baktım da yine kullanmayan arkadaşlar atıp tutmuşlar.

1993 Yılında sıfır kilometre olarak dedem için alınan bu aracı 2005 yılında kendisinden alıp 2021 yılına kadar garajımda muhafaza ettim, Ramazan aylarında trafikteki insanların sinirli araba kullanması nedeniyle rahatça vurup kırabilmek için işe gidip gelirken aktif olarak kullandım. Ayrıca kış mevsiminde zaman zaman Erciyese gidip gelmek için kullandım.

Ben teslim aldığımda 127.000 mile’da olan aracım satarken 241.000 mile’a gelmisti. Dolayısıyla aracın ciddi anlamda uzun dönem kullanıcılarından biriyim.

Sanılanın aksine LPG’de 25 litre vs yakmaz, Benzin tüketimi 1993-2021 arasındaki ortalaması 14.4 litredir buna off road kullanımları da dahil.

Benim aracı sattığım arkadaşım lpg taktırdı 16-17 litre arası maksimum lpg tüketimi olduğunu söylüyor.

Masraf olarak kronik ayna mahruti arızası verir, eğer araç askıda kalır da 4 tekerden boşa düşer patinaj cekerse şaft başları ve dişliler hasar alır yaklaşık 8.500 tl civarında güncel tamir maliyeti vardır.

1993-1995 arası makyajsız modellerde fan termiği vardır, motor hararetli calisir bu da uzun rampa çıkışı sonrasi inis yapilirken dikkatli olunmazsa blok patlatmaya sebebiyet verir. Bence bu model arası araç alacaksaniz direk elektrikli fan motoruna cevirin kafaniz rahat etsin.

Onun haricinde kronik olarak başka bir problemi bulunmayan bir araçtır, yağ yakma, üfleme, motor arızası vs pek rastlanmaz. Tek sorun şanzıman ve aktarma organlarında yaşanır ki parça sıkıntısı cekmezsiniz. Ankarada bol miktarda bu aracın parçasını ithal eden arkadaşlar var. Özellikle Oto Grand Fatih’te her türlü parçası bulunur için rahat olsun.

Buradaki iş bilmez arkadaşlar İtalyan-Alman otomobilleri gibi Amerikan araçlarınında 20 sene sonra parça bulunmaz sanıyorlar ama 1964 direksiz impala’nın orijinal koltuk derileri bile Amerikadaki bir müşterimin rafında hala satışta.

Uzun lafın kısası; Amerikanlar parça olayında Avrupalılar gibi değildir. Tabiri caizse cılkı çıkana kadar üretirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 28 Mart 2023; 2:9:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.