Herkese merhaba. Şuanda opel corsa 1.7 2003 model 120 beygir (biraz oynanmış bir araç) sahibiyim. Aracımı kredi ile almıştım şuanda 40 bin civarı bir kredi borcum kaldı fakat araç değişimi yapmak istiyorum ve hayalim olan grand cherokee 5.2 almayı düşünüyorum aracımı satınca fazla bir ekleme yapmadan alabiliceğimi düşünüyorum fakat araç hakkında parça sorunları ve parça parası çok fazla şeklinde birkaç şey duydum. Almayı düşündüğüm 5.2 araç tamamen yapılı şekilde almayı düşünüyorum ve off-road yapmayı değil de daha çok işime git gel yapmayı ve yazları plaja inmeyi düşünüyorum çok nadir olarak da zorlanmadan girebiliceğim doğa alanlarına girmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir tercih olur 5.2 almak çok masraflı bir sürece girmeme neden olur mu? asgari ücretli bir çalışanım bu nedenle biraz tedirginim. Not: Yakıt olarak zaten şuanki aracım da oynanmış bir araç olduğu için biraz fazla yakıyor. Ortalama olarak 120 km çeyrek depo veya biraz daha fazla yakmakta bu nedenle yakıt olarak değil de diğer bakım ve parça masrafları olarak zora sokup sokmayacağı konusunda tereddütlerim var. |
Grand Cherokee 5.2 Alınır Mı?
-
-
Asgari ücretli çalışanım
İşe git gel yapıcam
30 yıllık 5.2 Cherokee almak istiyorum
Yanlış anlamayın da
??
-
Demek ki asgari ücret çok yüksek bu ülkede ya da yeterince fakirleşmedik… -
Bırak bu işleri kanka manyak olursun 🤠 -
Dostum araba ve 3-5 kişisel ihtiyacım dışında harcamam yok ailem aile yaşıyorum. Konunun fakirleşmek ile alakası olmasa konu açmak yerine gider arabayı almak için uğraşırdım mantıken bakınca :)
-
şuanki aracım ile harcamalarım aşağı yukarı beni idare ettiriyor. Amacım hem hayellerime ulaşmak hem de sevdiğim bir araç ile devam etmek. Bundan dolayı konu açtım
-
Arabanın verdiği sürüş hissi ve sesi zaten manyak ediyor :)
-
Tüp takacakmısınız ?
-
Evet maalesef. Tüpsüzü piyasada çok nadir kaldığını görüyorum, tüpsüz olunca yaktığı yakıta yetişmek benim için mümkün değil zaten :)
-
inanırmısın bir ara bende dusundum o jeep' alıp bu sekılde kullanmayı. ama basıma cok ıs acar parça bakım motor fılan vazgeecmıstım.
-
ben de ondan korkuyorum dostum. Alıp kapı önünde yatmasını istemiyorum arabanın.
-
Hocam hayallerinize önce gelir düzeyinizi arttırmaya yönelik bir aksiyon alarak başlayın derim.. çevrenizden duyduğunuz kulaktan dolma herşey bu kez doğru.. gerçekten parçaları karaborsa, bazı mekanik ve kaporta malzemelerinin bulunması zor, sürekli sıkıntı çıkarmaya müsait, ilgi isteyen araçlar. facebook Cherokee club müdavimi olmanız kaçınılmaz..
Ha ama bazı insanlar var, sanayiyi çok seviyor, bağımlısı olmuş artık.. orada arkadaşlıklar kurmuş çevre kurmuş, gitmezse duramıyor. orada yatıp kalkıyor, yeri geliyor dükkanı temizliyor sağı solu yıkıyor felan.. böyle bir yaşam tarzını benimsiyorsanız olur yani olmaz değil..
Çevremde binen alan, satan oldu. 20 litreye yakın benzin, 23-25 litre civarı gaz yakıyorlar.
Ne biliyim bu konuyu malum kesim propogandga amacıyla kullanır, memleketteki refaha bak asgari ücretle çalışan adam 5.2 Cherokee ile işe gidip geliyor diye =) olan bize olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SuperVeloceJotaHocam hayallerinize önce gelir düzeyinizi arttırmaya yönelik bir aksiyon alarak başlayın derim.. çevrenizden duyduğunuz kulaktan dolma herşey bu kez doğru.. gerçekten parçaları karaborsa, bazı mekanik ve kaporta malzemelerinin bulunması zor, sürekli sıkıntı çıkarmaya müsait, ilgi isteyen araçlar. facebook Cherokee club müdavimi olmanız kaçınılmaz..
Ha ama bazı insanlar var, sanayiyi çok seviyor, bağımlısı olmuş artık.. orada arkadaşlıklar kurmuş çevre kurmuş, gitmezse duramıyor. orada yatıp kalkıyor, yeri geliyor dükkanı temizliyor sağı solu yıkıyor felan.. böyle bir yaşam tarzını benimsiyorsanız olur yani olmaz değil..
Çevremde binen alan, satan oldu. 20 litreye yakın benzin, 23-25 litre civarı gaz yakıyorlar.
Ne biliyim bu konuyu malum kesim propogandga amacıyla kullanır, memleketteki refaha bak asgari ücretle çalışan adam 5.2 Cherokee ile işe gidip geliyor diye =) olan bize olur.
O zaman biz yine corcim ile devam edicez. O da sanayi bağımlısı yapmak için uğraşıyor zaten beni ama direnmeye devam ediyorum :))
Malum kesim zaten dünyayı istediği gibi görüyor onlara yapıcak diyicek 1 kelime bile kalmadı maalesef :)
-
Kuzey Amerika'da yaşamayan bir asgari ücretli çalışan Grand Cherokee 5.2 almamalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knight_Hammer -- 26 Mart 2023; 20:32:55 > -
-
hayellerine ulaşmak için grand cherokee almana gerek yok asgari ücretli olarak
rus ruleti oyna bunun yerine bir bakmışsın rolls roycea biniyorsun
-
Araci almadan once saticidan kapora isteyin. Bu tarz araclarda satici kapora verir.
Nikah dairesinden de gun alin muhakkak
not: bunların devir işlemi noterde değil nikah dairesinde oluyor. satarken de anlaşmalı boşanma ile ayrılıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 27 Mart 2023; 10:34:14 > -
214 HP 370 tork günümüze göre çok eski kalıyor , eski kalmasının avantajı bakım tamir maliyetleri basit motorların daha kolay oluyor
Parça sıkıntısı olacağını sanmam emin değilim ama eski arabanın derdi km ile ve yıllandıkça eskiyen revizyon isteyen parçalar , çürüme kaporta boya işi vs
Şuan usta ve parça fiyatları çok fazla
-
Benzinin ucuz olduğu ve bu aracın yedek parçalarının bedava olduğu ABD'de yaşayan, evinin yanında kapalı garajı olan, aracı tamir etmek için gerekli tüm aletlere ve bilgiye sahip birisi olsaydım, bu aracı almazdım. -
Aldırmaz bu forum hocam.
Bu foruma sorarsan aldırmazlar. Ben 3500 motor fx35 de alamadım param olduğu halde, 2000 motor turbo alfa Romeo alayım dedim ona da herkes olmaz dedi. Tanıdık usta vardı sordum, bu şehirde sadece bir tane alfa özel servis var o da komşum ama üçkağıtçı dedi, 50 liralık işe utanmadan 3000 lira ister dedi vazgeçtim yine.
Asgari ücretli çalışanım İşe git gel yapıcam 30 yıllık 5.2 Cherokee almak istiyorum Yanlış anlamayın da ?? |
Hocam hayallerinize önce gelir düzeyinizi arttırmaya yönelik bir aksiyon alarak başlayın derim.. çevrenizden duyduğunuz kulaktan dolma herşey bu kez doğru.. gerçekten parçaları karaborsa, bazı mekanik ve kaporta malzemelerinin bulunması zor, sürekli sıkıntı çıkarmaya müsait, ilgi isteyen araçlar. facebook Cherokee club müdavimi olmanız kaçınılmaz.. Ha ama bazı insanlar var, sanayiyi çok seviyor, bağımlısı olmuş artık.. orada arkadaşlıklar kurmuş çevre kurmuş, gitmezse duramıyor. orada yatıp kalkıyor, yeri geliyor dükkanı temizliyor sağı solu yıkıyor felan.. böyle bir yaşam tarzını benimsiyorsanız olur yani olmaz değil.. Çevremde binen alan, satan oldu. 20 litreye yakın benzin, 23-25 litre civarı gaz yakıyorlar. Ne biliyim bu konuyu malum kesim propogandga amacıyla kullanır, memleketteki refaha bak asgari ücretle çalışan adam 5.2 Cherokee ile işe gidip geliyor diye =) olan bize olur. |
Kuzey Amerika'da yaşamayan bir asgari ücretli çalışan Grand Cherokee 5.2 almamalı
|
Yorumlara baktım da yine kullanmayan arkadaşlar atıp tutmuşlar.
1993 Yılında sıfır kilometre olarak dedem için alınan bu aracı 2005 yılında kendisinden alıp 2021 yılına kadar garajımda muhafaza ettim, Ramazan aylarında trafikteki insanların sinirli araba kullanması nedeniyle rahatça vurup kırabilmek için işe gidip gelirken aktif olarak kullandım. Ayrıca kış mevsiminde zaman zaman Erciyese gidip gelmek için kullandım. Ben teslim aldığımda 127.000 mile’da olan aracım satarken 241.000 mile’a gelmisti. Dolayısıyla aracın ciddi anlamda uzun dönem kullanıcılarından biriyim. Sanılanın aksine LPG’de 25 litre vs yakmaz, Benzin tüketimi 1993-2021 arasındaki ortalaması 14.4 litredir buna off road kullanımları da dahil. Benim aracı sattığım arkadaşım lpg taktırdı 16-17 litre arası maksimum lpg tüketimi olduğunu söylüyor. Masraf olarak kronik ayna mahruti arızası verir, eğer araç askıda kalır da 4 tekerden boşa düşer patinaj cekerse şaft başları ve dişliler hasar alır yaklaşık 8.500 tl civarında güncel tamir maliyeti vardır. 1993-1995 arası makyajsız modellerde fan termiği vardır, motor hararetli calisir bu da uzun rampa çıkışı sonrasi inis yapilirken dikkatli olunmazsa blok patlatmaya sebebiyet verir. Bence bu model arası araç alacaksaniz direk elektrikli fan motoruna cevirin kafaniz rahat etsin. Onun haricinde kronik olarak başka bir problemi bulunmayan bir araçtır, yağ yakma, üfleme, motor arızası vs pek rastlanmaz. Tek sorun şanzıman ve aktarma organlarında yaşanır ki parça sıkıntısı cekmezsiniz. Ankarada bol miktarda bu aracın parçasını ithal eden arkadaşlar var. Özellikle Oto Grand Fatih’te her türlü parçası bulunur için rahat olsun. Buradaki iş bilmez arkadaşlar İtalyan-Alman otomobilleri gibi Amerikan araçlarınında 20 sene sonra parça bulunmaz sanıyorlar ama 1964 direksiz impala’nın orijinal koltuk derileri bile Amerikadaki bir müşterimin rafında hala satışta. Uzun lafın kısası; Amerikanlar parça olayında Avrupalılar gibi değildir. Tabiri caizse cılkı çıkana kadar üretirler. |
Benzer içerikler
- en sorunsuz otomatik suv
- 2000 model polo tutulan modeli
- kia pregio neden tutulmuyor
- hyundai tucson neden tutulmuyor
- qashqai paket sıralaması
- renault logan
- uçan araba fiyatları
- renault arkana fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X