Şimdi Ara

Grand Scenic III Paylaşım Platformu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.362
Cevap
56
Favori
694.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 kişilik Scenic bu fakat uzun süre Türkiye ye gelmeyecek galiba.

Grand Scenic III Paylaşım Platformu

• benim arabada bi test edelim istersen yarın müsaitsen görüşelim.
  • quote:

çok ii bilmiyorum ancak şunu hatırlıyorum donanım forumda 80 ve 100 beygirlik dizllerin dizayn açısın pek farkı olmadığı aradaki yazılımdan kaynaklandığı söylenmişti,hatta forumda chip tuning denilen uygulama işlerini yapan hakan ustay sorun derim,hem daha atak hem daha tasaruflu yapma şansınız var kanımca...

Sadece yazılım farkı yoktur, turbo falanda değişiktir. Yazılım ile bu aracı 100 hp lere, 105 hp olanlarıda 125 hp lere çıkartabilirsiniz.
  • quote:

2011'de 1.6dci (R9M type) 130HP (96kw) motor geliyor işte resmi belge aşağıda bence beklemekte fayda var.

http://www.renault.com/SiteCollectionDocuments/Communiqu%C3%A9%20de%20presse/en-EN/Pieces%20jointes/19788_09-04-22_CP_R9M_Cleon_en_465004A3.pdf

1.4 Turbo benzinli motorlar en erken nisan gibi ülkemize giriş yapacak. Yakıt sarfiyatı 1.6 benzinli motorlara göre bir nebze avantajlı. Renonun amacı aynı sarfiyat ile daha hacimsiz(vergisiz) ve güçlü motorları kullanıcılarına sunmak.

1.6 dci ise 2011 yılı için herhangi bir ön görü yok.

1.5 105 yetersiz geliyor ise, yazılım ile 130 hp lere sorunsuz yükselte bilirsiniz.

• Bu sorunsuz güç arttırımı benim biraz midemi bulandırıyor. sonuçta % 30 güç ve tork farkı var,motor ve şanzıman parçalarının bu kadar toleranslı olup olmadığından emin olmak lazım. En güzeli parça kataloğundan çeşitli malzemeleri karşılaştırmak, farklı güçlerde aynı malzemeler kullanıldıysa gerçekten hiç sorun olmaz.
  • quote:

Bu sorunsuz güç arttırımı benim biraz midemi bulandırıyor. sonuçta % 30 güç ve tork farkı var,motor ve şanzıman parçalarının bu kadar toleranslı olup olmadığından emin olmak lazım. En güzeli parça kataloğundan çeşitli malzemeleri karşılaştırmak, farklı güçlerde aynı malzemeler kullanıldıysa gerçekten hiç sorun olmaz.

Ben meg2 105 de sorunsuz olarak 50 bin km kullandım. Sonra aracı bayiye yazılımlı hali ile sattım. Yeni 105 lerde 130-280nm+ oluyor. Bu işi garanti altında yapanlar var. Benim 50 bin km boyunca, ömrü normalden önce biten hiç bir parçam olmadı.
  • quote:

5 kişilik Scenic bu fakat uzun süre Türkiye ye gelmeyecek galiba.

Bildiğim kadarı ile 2011 de gelecek. Ama ilk yarı mı ikinci yarı mı tam olarak öğrenirim. Şuanda 5 ve 7 kişilik grand scenicler satışta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3C

quote:

Bu sorunsuz güç arttırımı benim biraz midemi bulandırıyor. sonuçta % 30 güç ve tork farkı var,motor ve şanzıman parçalarının bu kadar toleranslı olup olmadığından emin olmak lazım. En güzeli parça kataloğundan çeşitli malzemeleri karşılaştırmak, farklı güçlerde aynı malzemeler kullanıldıysa gerçekten hiç sorun olmaz.

Ben meg2 105 de sorunsuz olarak 50 bin km kullandım. Sonra aracı bayiye yazılımlı hali ile sattım. Yeni 105 lerde 130-280nm+ oluyor. Bu işi garanti altında yapanlar var. Benim 50 bin km boyunca, ömrü normalden önce biten hiç bir parçam olmadı.

Bu garanti işi iyi güzel de Türkiye de geçmez. Farzedin segman yaktınız, chipleyen adam tamam benim yazılımdan mı oldu diyecek ? Toyota kendi tuning şirketinin modülünü tanımıyor, Renault unda farklı olacağını sanmam. Gene de kesin konuşmamak lazım, fabrikasyon araçlarda sadece yazılım farkı varsa sorunsuz olabilir tabiki...

• Tamamen katılıyorum, kötü yakıt alırsınız motoru kırarsınız en basitinden. Ama bu işi yapan garanti kapsamının neleri kapsadığını genel olarak anlatır zaten. Neyin neden olduğu bellidir, ben test ettim memnun kaldım.
  • Merhaba arkadaşlar. Navigasyon ekranı ile ilgili bir gelişme var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Merhaba arkadaşlar. Navigasyon ekranı ile ilgili bir gelişme var mı?

Navigasyon ile ilgili forumları incelerseniz TomTom un son haritası yoksa cihazda buna update edebileceğinizi düşünüyorum..
  • Ben harita güncellemesi için sormamıştım sorumu. Megane Tourer ve Scenic'de opsiyon olarak bulunan 5,8'' ekranı, Tomtom haricinde nasıl değerlendiririz demek istemiştim. Bazı arkadaşlar araştıracaktı. Acaba sonuç ne????
  • Ata demirerin eyvah eyvah da dediği gibi aylardır getiremediğiniz temmuzda getirceğinizi iddia etiğiniz gs nin dümenine dingiline kaydırı verem :)

Komedi ya gerçekten Renault markası benim için bitmiştir bu arabaya bu kadar para verilirmi diyenler renonun bu tutumu yüzünden bunu söylüyor olabilirler haklılar sanırım.....
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 12 Mayıs 2011; 23:09:41 >
  • Ekranın yeni halinin bir kaç fotosunu eklerseniz sevinirim...

quote:

Orijinalden alıntı: Iamnotsuperman

Arkadaşlar;
    Naavigasyon güncellemesi arada yapöak lazım ben bayramda som guncellemeyi yaptımİşletim sisteminin yeni versiyonunu ve harita güncellemesi var.Haritadaki güncelleme sonrası değişiklik nedir fark edilmiyor ama İşletim sistemi güncellemesinden sonra menüdeki ikonlar değişti ayrıca sitem kapalıyken navigasyon ekranı önceden boş ve siyah bir ekrandı şimdi buyuk karekterle ile saat ve dış ısı gözüküyor yani fena değil.

Son olarak bizim navigasyon ekranında çalınan müzik bilgileri gözükmemesi ile ilgili şöyle bir teorim var megane clio fluence yada sporttourer ın sd kartını bızım makınaya takıp bir denemekte fayda var buyuk ıhtımal sd karttakı yazılım nedenıyle bızde gözükmüyor eğer oyleyse bır arkadaşımızdan yada bayıden 5 dakkalığına ödünç alacağımız sd kartı kendi sd kartımıza yuklersek sorun çözülecek.

• biraz önce bende güncelledim ıamnotsupermanın dediği gibi ekranda saat ve ısı, navigasyon kapalı iken görünmeye başladı. uyarın için teşekkürler ıamnotsuperman.. bu arada navıgasyon menusude değişmiş. biraz önce aracın kapısı açıkken biraz salladım arabayı ikaz verdi uyarı ekranım ingilizce olduğu için "stop vehicle " ikazı kırmızı renkte ve sesli olarak verdi. koltukla uugraşırken ileri geri sallantıdan gene aynı ikazı verdi sizler boyle bir ikazla karşılaştınızmı? cat33 yazını daha önceden görseydim çekerdim foto ama şimdi gördüm yarın çeker yuklerim resmi.
  • Sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Kusura bakmayın. Arada foto yükleyin falan diyorum. Rahatsız etmemişimdir umarım...
    Ben de Megane Coupe almak için bekliyorum. Coupe'ye navigasyon opsiyonu eklendiği anda sipariş vereceğim. Sizlerin yorumları sayesinde ben de kendi aracımın (alacağım aracın) ekranını tamamen kullanmasını öğreneceğim...
  • bende bayramda çektiğim bir foto ekliyeyim.

• bir foto daha

• Bu arada araçla tam boş depo aldım 70 tl. yakıtla 340 km gitti ve uyarı ışığı tekrar yandı. daha ilk kullanım ve 7 kişi gezdim.
    ayrıca ruhsatta beş koltuklu yazıyor. Aynı araç kullanan arkadaşlarında ruhsatında beş koltuklu mu yazıyor. Navigasyon akşam yükledim güzel oldu.
    Bugün bayiden gidip lastik paspasarımıda alıcam.
  • 70 lt yakıtla 340 km gitmez bir hatan var 70 lt yakıtla sehir dışında 1200 km şehir içinde 900 km gitmen lazım bir hata var bu işte sürekli altın yol trafiğinde kalsanda 340 km yapmaz 840 yaparda 340 yapmaz benimkinde çeyrek depo benzin var daha yaptığım km 765 istanbul trafiğinde hemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 2 Aralık 2009; 9:27:31 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.