Şimdi Ara

grande punto Yolcu koltuğunu (önde, şöförün yanında, sağ taraftaki) ters monte edebilirmiyiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Ne kadar zararli bir is yaptığınızn farknda misiniz? Madem bu sekilde bir dusunceniz var aracinizi degistirin. Mercedes vito tarzi vip arac alin koltuğu istediginiz yone çevirin. Çocuğun hayatini tehlikeye atacak hareketler yapmayin lutfen

saygıdeğer hocam,
    öneriniz için teşekkür ederim.
    2016 da mercedes viano ambiente kısa kasa almayı hedefliyorum.
    benim yapayı düşündüğüm işlem ile çocuğa zararlı hiç bir şey olmaycaktı.
    aksine çocuklar ters seyehat ettiklerinde daha güvenli bir yolculuk olmuş oluyor.
    ben çok araştırdım güvenlik konularını.
    güvenlikte ödül almış bir sürü çocuk oto koltuğu firmaları artık ters monte edilmiş çekilde koltuk üretiyorlar.
    öneriniz için tekrar teşekkürler.

Ustadim bosuna isofix'ler araclarin arka koltugunda degildir. (Önde hicbir arabada gormedim) Allah korusun herhangi bir kaza durumunda ciddi yaralanmalar olabilir. Siz esinizin biraz daha ferah ve rahatligini düşünüyor olabilirsiniz fakat zarari da istemeden dokunabilir bebeginiz için. Ve en kötüsude buna sizin sebep olmanizdir düşüncenizi faaliyete geçirerek. Kusura bakmayin ama koltugu yaptiramadiginiz icin sevindim açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence doğru bir uygulama olmaz

1. Ufaklık sürekli ters gideceği için midesi bulanabilir.
    2. Allah korusun sert bir fren veya kazada eşiniz ufaklığa çarpıp zarar verebilir.
    Çocuk koltugu kullanırsanız 3nüzde bence rahat edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aahmet_23

Bence doğru bir uygulama olmaz

1. Ufaklık sürekli ters gideceği için midesi bulanabilir.
    2. Allah korusun sert bir fren veya kazada eşiniz ufaklığa çarpıp zarar verebilir.
    Çocuk koltugu kullanırsanız 3nüzde bence rahat edersiniz.

ben yanlış anlaşıldım sanırım.
    şu an bir bebek var ve bebek oto koltuğu ile benim arkamda.
    anne sağ arkada ve emniyet kemeri takılı.
    ön koltuğu ters çecirirsek, sadece anneyi rahatlatacak, bebeğe kötü bir katkısı olmaycak.
    2.bebek olursa, onu ön koltuğa koltuğu ile beraber koyarız, ve emniyet kemeri kumaşlarla sabitleriz.
    arkada emniyet kemeri takılı olan anne ani bir frende nasıl öne gelecekki?
    emniyet kemersiz aracı park bile etmeyiz.
    ailecek emniyet kemerlerimiz takılıdır.
    bebeğimiz oto koltuğundadır daaima.
    emniyetsiz bir iş yapmam.
    çok kaliteli ve güvenli oto koltuğu yapan firmalar artık 4 y6aşa kadar çocukları geriye dönük şekilde koltuk üretiyor.
    yolcu koltuğunu ters monte edebilseydim çok güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derememo -- 8 Ekim 2013; 14:55:12 >

• derememo D kullanıcısına yanıt
    Koltuklar bir kaza anında şasiden daha çok esner ve güvenliğe en az kemer ve havyastıkları kadar katkıları olur. Tabii emniyet kemerini denetleyen kurallar, çarpışma güvenliğini denetleyen kaza testleri gibi, bir kaza anında koltuğun yerinden çıkmayacağını da denetleyen standartlar vardır. Yani buradaki mühendislik analizler sadece üreticinin insiyatifine bırakılmamıştır.

Koltuğun kaza sırasında kemere ne kadar yük vereceği, yandan çarpmalarda nereden esneyeceği, arkadan çarpmalarda nasıl hareket edip nerelerden katlanacağı, kızakların payları, deformasyon bölgeleri hepsi de planlıdır. Ters çalışabileceklerini hiç sanmıyorum, böyle bir montaj yandan çarpmalarda herkes için zararlı olabilir.

Minibüs ve otobüsler için koltuklarda böyle bir ispat yok ama otomobillerde zorunluluk. Geriye doğru monte edilememesi de büyük ihtimalle özellikle tasarlanmış bir detay. @derememo

• Eğer mesele sadece konfor amaçlı ise ön koltuğun sırtını söktürün. Koltuğun sadece oturma yeri kalsın.
  • daha genis bir araca geçmek çözüm gibi gözüküyor sizin için koltuğu ters çevirirseniz sanıyorum ki her çevirmede polis de sizi çevirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Eğer mesele sadece konfor amaçlı ise ön koltuğun sırtını söktürün. Koltuğun sadece oturma yeri kalsın.

onu da sordum, olmadı maalesef.
    modüler ve pratik olmalı. koltuğun sırtını sökmek çok daha zor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

daha genis bir araca geçmek çözüm gibi gözüküyor sizin için koltuğu ters çevirirseniz sanıyorum ki her çevirmede polis de sizi çevirir.

polis bence karışmaz, muayeneden muayeneye düz yapar, yine tersten devam ederdim
  • Bir zamanlar minivan ile haftasonu camper tasarlama hayalim vardı ki yine var. Şöyle bir kızakla koltuk çevirme işlemi yapıyorlar. Epeyi araştırma sonucu bulmuştum. Anahtar kelimeyi söyleyim "swivel seat" diyorlar böyle koltuklara.

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefo42 -- 9 Ekim 2013; 12:02:43 >
  • tefo42 T kullanıcısına yanıt
    hocam çok güzel paylaşım,
    tam aradığım ürün.
    türkiyede bulsam ve fiyatı fahiş olmazsa anında alırdım.
    3 sene sonra büyük araç alıncaya kadar çok güzel işimi görürdü.
    ben çok beğendim paylaşımınızı. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

2007 model grande punto aracım var.
    yolcu koltuğunu(önde, şöförün yanında, sağ taraftaki) ters monte edebilirmiyiz?
    araçta bebek var,
    yolcu hava yastığını devre dışı bıraksak,
    bebişi ters monte edilmiş koltuğa çocuk koltuğu ile beraber oturtsak,
    annesi daha kolay müdahele eder ve annesine arka koltukta daha çok alan kalmış olur.
    yani çok kullanışlı olurdu bizim için.
    mümkün mü?

Bu işlemde hayati nokta;

ÇOCUKLAR ÖZELLİKLE BEBEKLER TERS YA DA DÜZ FARKETMEZ ÖN KOLTUK "ALANINDA" BULUNAMAZ VE BULUNMAMALIDIR !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 9 Ekim 2013; 12:19:58 >
  • derememo D kullanıcısına yanıt
    Ne demek, rica ederim. Hazırını dışarıdan banko bulursunuz. Model uyum gibi sorunlar olacaktır onda. Ama sanıyorum böyle bir tablayı Türkiyede işinin ehli olanlar yapabilirler.
  • bence anne bebekle arkada oturmalı
  • Bence direk koltugu sökün

• Polis mutlaka sıkıntı çıkarır hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Bence direk koltugu sökün

onu da düşündüm, koltuk bagaja sığsa yapardm, ama koltuk bagaja sımıyor.
    sökmek takmak modüler olmalı ki ihtiyaç anında kullanabilelim. :)
  •  grande punto Yolcu koltuğunu (önde, şöförün yanında, sağ taraftaki) ters monte edebilirmiyiz?

grande punto Yolcu koltuğunu (önde, şöförün yanında, sağ taraftaki) ters monte edebilirmiyiz?

Arac Renault fluence ..tamamen ihtiyaclar dogrultusunda boyle bir cozum urettim. Cozum tabiki gecici.. Muayenede problem yasatabilir, ayrica emniyet kemeri ve hava yastigi sorunuda cabasi..... 2 cocuklu bir ailede bu tur ihtiyaclara cevap vermek isteyen bir baba olarak yenilikci fikirler her zaman ilgimi cekmistir..

• nagos kullanıcısına yanıt
    çok güzel olmuş, elinize sağlık.
    tam da böyle bir şey yapmak istemiştim.
    ama 2016 da araç değiştirdim.
    şu an ihtiyaç duymuyorum.
  • tum araclarda monte edilebilir ters sekilde, gerekirse yeni vida deligi acilir cok basit bir is o, ama sunu da dusunmek lazim, koltuk normal sekildeyken aracin yan diregi yolcu hizasina gelir ve koruma saglar ancak koltuk ters cevirilirse koltuktaki tamamen acikta kalir, kapi yeterli koruma saglamaz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.