Şimdi Ara

grande punto Yolcu koltuğunu (önde, şöförün yanında, sağ taraftaki) ters monte edebilirmiyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yolcu koltuğunu(önde, şöförün yanında, sağ taraftaki) ters monte edebilirmiyiz?
    araçta bebek var,
    yolcu hava yastığını devre dışı bıraksak,
    bebişi ters monte edilmiş koltuğa çocuk koltuğu ile beraber oturtsak,
    annesi daha kolay müdahele eder ve annesine arka koltukta daha çok alan kalmış olur.
    yani çok kullanışlı olurdu bizim için.
    mümkün mü?

• Boyle birsey mumkunse bende yapmak istiyorum yeğenim icin hem arabada kopek var on koltugu ters cevirince one oturma alanı artar hemde cocuk icin guvenli olur,
  • Bilmiyorum ama Sağ aynayı göremiyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado5445

Bilmiyorum ama Sağ aynayı göremiyebilirsiniz
    Yapabilirseniz aracın içi ferahlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

Yapabilirseniz aracın içi ferahlar.

Alıntıları Göster
    Çocuk geri geri gidince daha çok rahatsız olmaz mı. Kusma, mızmızlanma, ağlama, yemeden kesilme gibi durumlar olabilir. Ek olarak bebeğe güneş gelmesin diye oraya ön sağ cama perde tarzı birşey yapıştırmak zorunda kalacaksınız buda ayna görüşünüzü etkiler.

Bence en mantıklısı bebeği sizin arkanızdaki bebek koltuğuna oturtmak. Sağ ön koltuğu en öne çekmek ve ön konsola değecek şekilde eğmek. Böylece annenin yaşam alanı genişler üstelik ayaklarını öndeki eğdiğimiz koltuğa uzatabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

2007 model grande punto aracım var.
    araçta bebek var,
    annesi daha kolay müdahele eder ve annesine arka koltukta daha çok alan kalmış olur.
    mümkün mü?

Edebilirsiniz. Yol bilgisayarı menüsünden ön yolcu hava yastığını kapatmayı unutmayınız!

Tabi sürücü Anne değilse buna gerek yok, Anne-bebek ikilisi arkada oturmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankay2 -- 29 Ağustos 2013; 17:12:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

2007 model grande punto aracım var.
    araçta bebek var,
    mümkün mü?

Edebilirsiniz. Yol bilgisayarı menüsünden ön yolcu hava yastığını kapatmayı unutmayınız!

Tabi sürücü Anne değilse buna gerek yok, Anne-bebek ikilisi arkada oturmalı.
    Polis sıkıntı çıkarabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Çocuk geri geri gidince daha çok rahatsız olmaz mı. Kusma, mızmızlanma, ağlama, yemeden kesilme gibi durumlar olabilir. Ek olarak bebeğe güneş gelmesin diye oraya ön sağ cama perde tarzı birşey yapıştırmak zorunda kalacaksınız buda ayna görüşünüzü etkiler.

Bence en mantıklısı bebeği sizin arkanızdaki bebek koltuğuna oturtmak. Sağ ön koltuğu en öne çekmek ve ön konsola değecek şekilde eğmek. Böylece annenin yaşam alanı genişler üstelik ayaklarını öndeki eğdiğimiz koltuğa uzatabilir.

Çocuğunuz yok sanırım :) Bebekler (boyun kasları çok güçlenmediği için) 1 yaşına kadar gidiş yönüne göre ters olarak araçlara bağlanırlar. Zaten 0-13kg olarak kullanılan çoçuk koltuklarıda sadece ters bağlantı yapılacak şekilde tasarlanmıştır.

Bunun dışında sürücü Anne ve araçta tek başına ise iki yol var.

1- Ön yolcu koltuğu (Tabi ön yolcu hava yastığı kapatılacak) - Annenin bebeğe erişimi daha kolay olacaktır. Bebekte annesini direkt olarak göreceği için daha sakin olacaktır.
    2- Arka yolcu koltuğu (sağ) Bu durumda çift ayna kullanmak gerekiyor. (Ön cam bebek gözlem aynası / Arka koltuk yansıma için kafalığa bir ayna daha)

Tabiki sürücü Anne değil ise arkada yolculuk etmesi daha güvenli.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Polis sıkıntı çıkarabilir.

Alıntıları Göster
    ben mi yanlılş anladım bilmiyorum ama koltuğu söküp tekrar monte etmek hem mümkün olmaz hem gereksiz.
    koltuk ters iken sağ aynayı ve aracın sağındaki trafiği göremezsiniz
    zaten bebek koltuğu ön koltuğa monte edilecekse ters bağlanır. (gidiş yönünün tersine)
    nasıl ki arka koltukta 1 yaşından önce koltuk yönü arabanın gidiş yönünün tersine
    ise aynı şeyi ön koltukta yapıyoruz. zaten ön havayastığı iptali bunun için var.

• quote:

Orijinalden alıntı: keus35

ben mi yanlılş anladım bilmiyorum ama koltuğu söküp tekrar monte etmek hem mümkün olmaz hem gereksiz.
    koltuk ters iken sağ aynayı ve aracın sağındaki trafiği göremezsiniz
    zaten bebek koltuğu ön koltuğa monte edilecekse ters bağlanır. (gidiş yönünün tersine)
    nasıl ki arka koltukta 1 yaşından önce koltuk yönü arabanın gidiş yönünün tersine
    ise aynı şeyi ön koltukta yapıyoruz. zaten ön havayastığı iptali bunun için var.

Alıntıları Göster
    Bebek koltuğunu ön yolcu koltuguna ters bağlayın ve ön yolcu koltugunun sırtlıgını tam geri yatır

• quote:

Orijinalden alıntı: Sam__K

Bebek koltuğunu ön yolcu koltuguna ters bağlayın ve ön yolcu koltugunun sırtlıgını tam geri yatır

Bunu yazmak için girmiştim.. İcada gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Bunu yazmak için girmiştim.. İcada gerek yok

Alıntıları Göster
    Baba olasım geldi yorumları okuyunca nedensizce istemsizce anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Baba olasım geldi yorumları okuyunca nedensizce istemsizce anlayamadım.

Alıntıları Göster
    koltuğun arkasına takılan isofix var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

zaten sizin dediğiniz şekilde hareket ediyoruz.
    ön koltuğu ters çevirirsek, anne ayaklarını ön koltuğa kadar uzatıp uyuyabilir.
    2 bebek olursada 2. bebişi yerleştiririz anne arkada sıkışmamış olur.
    ön koltuğun ters monte ediliyor ise bizim için çoooook kullanışlı olacak.

• quote:

bu yöntem o kadar kullanışsız ki anlatamam, aracın kapasitesini resmen öldürür.
    bu tarif ettiğiniz şekilde olması imkansız. ama ön yolcu koltuğunu ters monte edersek çok çok kullanışlı olur.
  • Mantiken olmamasi icin hicbir mahsur yok. Sonucta koltuk raylari sokulup ters yonlerde takilacak.Vida delikleri denk gelmeyebilir buyuk ihtimal.Onun icinde yeni vida delikleri acilir. Aslinda siz kendiniz bile deneyebilirsiniz.Olmadi sanayide bir dosemeciye ugrayin bir cozum yolu bulunur.
  • quote:

quote:

bu tarif ettiğiniz şekilde olması imkansız. ama ön yolcu koltuğunu ters monte edersek çok çok kullanışlı olur.

Denemediğim için bilmiyorum önerdim belki işe yarar diye

• quote:

quote:

quote:

Denemediğim için bilmiyorum önerdim belki işe yarar diye

Alıntıları Göster
    servisin çalıştığı döşeemciye gittim,
    sol arka vidayı yan monte ettikleri için değiştirilemzmiş.
    olmadı yani bizim iş. :(

• Ne kadar zararli bir is yaptığınızn farknda misiniz? Madem bu sekilde bir dusunceniz var aracinizi degistirin. Mercedes vito tarzi vip arac alin koltuğu istediginiz yone çevirin. Çocuğun hayatini tehlikeye atacak hareketler yapmayin lutfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Ne kadar zararli bir is yaptığınızn farknda misiniz? Madem bu sekilde bir dusunceniz var aracinizi degistirin. Mercedes vito tarzi vip arac alin koltuğu istediginiz yone çevirin. Çocuğun hayatini tehlikeye atacak hareketler yapmayin lutfen

saygıdeğer hocam,
    öneriniz için teşekkür ederim.
    2016 da mercedes viano ambiente kısa kasa almayı hedefliyorum.
    benim yapayı düşündüğüm işlem ile çocuğa zararlı hiç bir şey olmaycaktı.
    aksine çocuklar ters seyehat ettiklerinde daha güvenli bir yolculuk olmuş oluyor.
    ben çok araştırdım güvenlik konularını.
    güvenlikte ödül almış bir sürü çocuk oto koltuğu firmaları artık ters monte edilmiş çekilde koltuk üretiyorlar.
    öneriniz için tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.