< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikes -- 14 Eylül 2020; 8:29:40 > |
GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE (9. sayfa)
-
-
Pilav tenceresi bu mu hocam ?quote:
Orijinalden alıntı: Antikes
Pilav tenceresi ve tava olarak “Zwilling Spirit” 28 cm’lik pilav tenceresi tavsiye ederim. İçi seramik kaplamadır. Seramik sağlığa zararlı değil ancak çok hassas malzemedir. Kesinlikle metal kaşık kıllanmayın ve elde yıkayın. Yapışmazlık özelliği muhteşem ve temizliği çok kolay. Metal kısmı ise 3 katmandan oluşuyor. İç ve dış katmanlarlar paslanmaz çelik, orta katman ise alüminyum. Seramik kaplama çizilse bile gıda malzemeleri paslanmaz çelik katmanla temas edecektir, alüminyum katmanla değil; ancak yapışmazlık özelliği azalacaktır.
Çelik tencere ve düdüklü tencere olarak “fissler” markayı öneririm. Malzeme kalitesi ve kullanımı muhteşem.
Döküm tencerede ise en iyisi “le creuset”tir. Dünyadaki en iyi döküm tencereleri üretiyor. “Staub” markası da güzeldir.
Omlet tavası olarak “oxo” marka 25 cm omlet tavasını öneririm. Amerika’da yapılan testlerde en iyi omlet tavası seçildi. Yapışmazlık, kullanım, temizliği süper. Çabuk ısınıyor ve ısı çok homojen yayılıyor. En dayanıklı omlet tavalarından birisi ancak bunda da kesinlikle metal kaşık kullanmayın ve elde yıkayın. TR’de satışı yok ama Amazon’dan alırsanız USA’den gönderimi var bildiğim kadarıyla.
Korkmazın çelik tencereleri güzel diyorlar. Onlar hakkında ne düşünüyorsun?
www.zwilling.comZWILLING SPIRIT Pilav Tenceresi | Seramik | 28 cm | Resmi ZWILLING Mağazasıhttps://www.zwilling.com/tr/zwilling-spirit-pilav-tenceresi-seramik-28-cm-64017-281-0/64017-281-0.html?cgid=our-brands_zwilling_cookware_spirit-3-ply#start=1
-
Evet pilav tenceresi o. Korkmazın ürünlerini hiç kullanmadım. Genellikle alman markalarını tercih ediyorum. Fiyat konusunda limitin yoksa fissler, wmf markalarına yönelebilirsin. -
teşekkür ederim yardımcı olduğun içinquote:
Orijinalden alıntı: Antikes
Evet pilav tenceresi o. Korkmazın ürünlerini hiç kullanmadım. Genellikle alman markalarını tercih ediyorum. Fiyat konusunda limitin yoksa fissler, wmf markalarına yönelebilirsin. -
Rica ederim hocam -
Titangranit ne abi görüyorum bazı yerlerde
Biogranit falan var bir de :) -
Herkese merhaba,
Karaca’nın power steel kyoto veya herhangi bir başka power steel ürününü kullanan var mı?
316 çelik olarak geçen bir seri. Aşağıya bir link bırakıyorum. Tavsiye eder misiniz? İçinde pilav/karnıyarık tenceresi de olduğu için yakın fiyatlı wmf veya zwillinglere göre daha uygun geldi.
https://www.krc.com.tr/urun/karaca-powersteel-pro-kyoto-8-parca-celik-tencere-seti
Yoksa daha ucuz bir çelik set mi önerirsiniz?
Yeni ev kuruyoruz ve bu dönemde bütçe/kalite dengesi ve her kuruş değerli hale geliyor.
-
Merhaba arkidişler,
Tencere kullanımı ile ilgili sizlere fikrinizi sormak isterim.
Tenceremizi buzdolabından çıkarıp, yemeği ısıtmak üzere direk ocağın (ateş yok, indüksiyonlu) üzerine koyabiliyor muyuz?
Tenceremizin yapısı cevapta etken olur mu? Bizim tenceremiz alüminyum üzerine teflon kaplamalı, bildiğim kadarıyla.
Bilgisi olan arkidişler yanıt verebilirse memnun olurum.
Hepinize selamlar
-
Tencere yerine bi kaba koyup Migro dalga fırında isitin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabil07 -- 14 Mart 2021; 10:40:43 > -
Tefal C3670602 Titanium Elegance 28 cm Thermo-Spot Teknolojili Yapışmaz Tava - 2100101779 amazonTefal C3670602 Titanium Elegance 28 cm Thermo-Spot Teknolojili Yapışmaz Tava - 2100101779https://www.amazon.com.tr/dp/B0771TD2J8/ref=cm_sw_r_cp_api_i_P4NQV23YSTRK6D81XQMV?_encoding=UTF8&psc=1
Bu tavanın kaplamasına ulaşamadım ama. Nedir bu işin fiyat performans olarak iyisi? Ağırlıklı et, omlet vs pişirilecek.
Tavsiyelerinizi rica ediyorum. Anneme hediye olarak alacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BahadirAykt -- 18 Mart 2021; 10:13:18 >
-
Wok tava ve demir döküm ızgara tava öneriniz var mıdır ?
-
Günlük tava kullanımı için tavsiyeni var mıdır? Döküm ya da çelik öneriliyor ancak her sabah yumurta fln hazırlamak için daha kullanışlı bir tava mı almak gerek yapışmazlık açısından.
-
yumurta vs için çelikten şaşmamalı.
granit ya da namı diğer teflonun zararları ortada
kızartma,pankek vs için bir nebze granit tarzı alınabilir
ben kızartma da yapmıyorum fırında pişiriyorum
arada bir krep pankek vs için bir granit yeterli
-
Üşenmedim 9 sayfa yorumları okudum, anladığım kadaryla tüm kaplamalar aşınıyor ve aşındıktan sonra zehir saçıyor.
Evde çelik ve döküm tencere tava mevcut, fakat yeri geliyor susuz yemekler için yapışmazlık özelliği olan tavaya ihtiyaç duyuluyor şimdi hal böyleyken bence gelin kafa kafaya verip sağlıklı olan yapışmayan ve çizilmeye dayanıklı bir tava, bulalım. 👍 -
titanyum kaplama aldım hocam sağlıklı olduğunu okumuştum umarım yanılmam... emaye kaplı demirdökümde sağlıklı biliyorum yapışmıyor sanırım
-
Dün "Karanlık Sular" adlı filmi izledim, iyice soğudum bu kaplamalardan. 😒
Benim de aklımda emaye kaplamalı demir dökümler vardı, şimdi "emaye sağlıklı mıdır" onun araştırmasındayım.
En olmadı, artık kaplamasız demir döküm tava kullanırım, aslında var ben de lava 26x32 fakat zemini tırtıklı, et kızartmalık, düz zeminli olanından temin etmem lazım.
-
Tefal ingenio serisini tavsiye eden var mı? Preference yada expertise özellikle
-
Tava seti önerisi var mı? Bilhassa teflon. -
ThermoAD marka 3lü döküm üzeri granit tava seti aldık, şimdilik memnunuz. Web sitesinde yazan bilgi: Thermo AD ürün gamının tamamında; yüksek dayanıklılık değerlerine sahip özel granit kaplama boyaları kullanılmaktadır. Thermo AD ürünleri uzun yıllar ilk günkü görünümünü korur. PFOA İÇERMEZ: Thermo AD ürün gamının tamamında; PFOA (Teflon) içermeyen yapışmaz kaplama teknolojileri kullanılmaktadır. Sağlığınız bizim için değerli.
Tabi Pfoa içermez diyor ama Ptfe içerir mi bilemiyoruz. -
yanmaz yapışmaz teflon ürünlerinin tamamı hikayedir.
gücünüz yetiyorsa zwilling, wmf marka ürünlerinin teflonlu ürünlerini kullanın. Türkiyedekilerin hepsi yalan dolan hikaye.
Ben bıktım usandım adam gibi bir bakır tencere seti edinip kurtulmayı düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X