Şimdi Ara

Gree 9000BTU klima aldım, izlenimlerim. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
6
Favori
47.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jyhun

Pazartesi günü 21000 lik olanını Akbatı Avm Koçtaş'dan 1599 tl ye aldım.
    Bugünde kurulumu yapıldı.
    Ama gelen servisin vakum cihazının borusu uymadığı için vakum yapamadılar.
    Bende cihazı açtırmadım. Yarın gelip vakumlayıp deneyeceğiz bakalım.

Ama ilk izlenim olarak kaliteli bir cihaza benziyor.

bende gözümü kapattım dün gree 21000 btu klimayı koçtaştan 1599 tl ye aldım kardeşim :) hadi hayırlısı..

vakum yaptımı servis kurarken ?

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 30 Mayıs 2013; 17:21:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Kumanda sizin elinizde ssiz kac derece tutarsaniz o kadar sogutur,sikinti olmaz.

EVET ORASI ÖYLEDE DIŞARILARINI SOĞUTMAYA KALKTIĞIMIZDA KLİMANIN BULUNDUĞU ODA DAHA SOĞUK OLACAKTIR O BİR GERÇEK DEĞİLMİ ???

BİRDE ABİ EVİN PLANINA GÖRE MİSAFİR ODASINA DA ETKİ EDER DEMİŞTİNİZ YA BU ODANIN KAPISI SALONDA BİLMİYORUM FARKETTİNİZMİ SALONDA BİLE OLSA MİSAFİR ODASINA ETKİ EDERMİ DİYORSUNUZ YANİ ???

""" SÖYLEDİĞİNİZ CÜMLE:((((Aynen çizdiğin yere tak 12 lik klimayı geç.9 da olsa 12 de olsa 26 derece diyelim ki aynı fatura gelir.100-150 TL var 9-12 arasında .Hiç bir rahatsızlık vermez. Misafir odasındaki bölmeyi açınca da rahat edersiniz. ))))"""
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueice32

quote:

bende gözümü kapattım dün gree 21000 btu klimayı koçtaştan 1599 tl ye aldım kardeşim :) hadi hayırlısı..

Hayırlı olsun, güle güle kullan.
    Kurulum için geldiklerinde vakum cihazı getirmişlerdi ama hortum eski tip cihazlar için olduğundan uymadı bende gazı açtırmadım,
    bir iki gün sonra geldiler ve vakum yaptılar.
    kurulum yapılırken takibi bırakma boruları bağladıktan sonra alyen anahtarlarını çıkardılar mı bil ki gazı açacaklar. vakumu yaptırmadan açtırma özellikle iste yapmalarını.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blueice32

quote:

Hayırlı olsun, güle güle kullan.
    Kurulum için geldiklerinde vakum cihazı getirmişlerdi ama hortum eski tip cihazlar için olduğundan uymadı bende gazı açtırmadım,
    bir iki gün sonra geldiler ve vakum yaptılar.
    kurulum yapılırken takibi bırakma boruları bağladıktan sonra alyen anahtarlarını çıkardılar mı bil ki gazı açacaklar. vakumu yaptırmadan açtırma özellikle iste yapmalarını.

servise gün vermek için aradığımda özellikle söyledim. vakum cihazı yok filan anlamam imza atmam dedim.

tşk

• selamlar

Ben de yaklaşlık 3 haftadır kullanıyorum gree 9000 btu olan klimayı herşeyi ile çok güzel bir klima
    Yalnız!!!!
    Yatak odasına aldım ben bu klimayı. Klimayı çalıştırır çalıştırmaz klimadan sadece fan sesi geliyor aradan 3- 4 dk sonra vın diye bir ses geliyor ve devem ediyor. Bu sesi vınlama olarak telaffüz ediyorum. Ben de servisi çağırdım dün geldiler. saat 8 e doğru 2 tane genç delikanlı klimayı çalıştırıp bekledik dediğim gibi vınlama sesi başladı. Arkadaşlar bu sesin normal olduğunu söylediler. Yapacak bir şeyin olmadığını dile getirdiler. Ben de salonumda 18.000 Btu luk Turkuaz Golddan böyle bir ses gelmiyor dediğimde sustu kaldı.

Demem o ki yatak odasına alacak olanlar heleki bebekleri yanında uyuyan aileler bu vınlamayı dert etmeyecekse gerçekten fiyatına göre iyi bir makina
  • quote:

Orijinalden alıntı: nnsevim

selamlar

Ben de yaklaşlık 3 haftadır kullanıyorum gree 9000 btu olan klimayı herşeyi ile çok güzel bir klima
    Yalnız!!!!
    Yatak odasına aldım ben bu klimayı. Klimayı çalıştırır çalıştırmaz klimadan sadece fan sesi geliyor aradan 3- 4 dk sonra vın diye bir ses geliyor ve devem ediyor. Bu sesi vınlama olarak telaffüz ediyorum. Ben de servisi çağırdım dün geldiler. saat 8 e doğru 2 tane genç delikanlı klimayı çalıştırıp bekledik dediğim gibi vınlama sesi başladı. Arkadaşlar bu sesin normal olduğunu söylediler. Yapacak bir şeyin olmadığını dile getirdiler. Ben de salonumda 18.000 Btu luk Turkuaz Golddan böyle bir ses gelmiyor dediğimde sustu kaldı.

Demem o ki yatak odasına alacak olanlar heleki bebekleri yanında uyuyan aileler bu vınlamayı dert etmeyecekse gerçekten fiyatına göre iyi bir makina

kafanızı bulandırmayayım ama bence bir problem var kalkışlarda servis biraz sallamış gibime geldi. basit bir durumda olabilir. ilerisi için önemli bir durumda olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

selamlar

Yalnız!!!!

kafanızı bulandırmayayım ama bence bir problem var kalkışlarda servis biraz sallamış gibime geldi. basit bir durumda olabilir. ilerisi için önemli bir durumda olabilir.

ne yapmamı önerirsiniz? teknik servis çözemedi sonuçta

• quote:

quote:

selamlar

Yalnız!!!!

Gelen ses anladığım kadarı ile kompresör devreye girdikten sonra geliyor.Bence dış ünite arka duvarda aslı ve dış ünite sesi içeriye yansıyor,2. ise,gazın akış sesi olabilir.Bu diğer makinenin kapasitesi yüksek ve fan sesi de 9 luk makineye göre yüksek olacağından hissedilmiyor olabilir.

Sonuç itibari ile Turkuaz ile bu makine aynı fabrikada üretilse de kalite klasman farkı var,kompresör yapısı bile bu tarz ses farkı oluşturabilir. Bence çok takılmayın.

• quote:

quote:

quote:

selamlar

Yalnız!!!!

Gelen ses anladığım kadarı ile kompresör devreye girdikten sonra geliyor.Bence dış ünite arka duvarda aslı ve dış ünite sesi içeriye yansıyor,2. ise,gazın akış sesi olabilir.Bu diğer makinenin kapasitesi yüksek ve fan sesi de 9 luk makineye göre yüksek olacağından hissedilmiyor olabilir.

Sonuç itibari ile Turkuaz ile bu makine aynı fabrikada üretilse de kalite klasman farkı var,kompresör yapısı bile bu tarz ses farkı oluşturabilir. Bence çok takılmayın.

Üstadım ben de fazla kurcalattırmak istemedim açıkcası. Neyse kabüllendik ne yapalım. Teşekkürler ilginiz için

• quote:

quote:

quote:

quote:

selamlar

Yalnız!!!!

Üstadım ben de fazla kurcalattırmak istemedim açıkcası. Neyse kabüllendik ne yapalım. Teşekkürler ilginiz için

Ben geçen sene almıştım, o ses bende de var. Benim tahminim dış ünite sesini içeri yansıtıyor şeklinde. Ama çok güzel soğutuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

selamlar

Yalnız!!!!

ne yapmamı önerirsiniz? teknik servis çözemedi sonuçta

birol usta açıklamış. takıntı ve vibrasyon yoksa ilk çalıştırmada zaten problem yoktur. istersenzi bir video veya ses kaydı alın sesi bir dinleyelim içiniz rahat olması açısından ama ustanın dediğine göre gerek yok.

• Dostlar,

Klimayı satın alalı tam 3 sene olmuş. Benim klima gelen ilk seriden bakır borulu olanlardan. Makineme 2 kere bakım yaptım. iç blower fanını sökerek sıcak su ve ilaçla yıkadım. Evapıda özel ilacıyla yerinden sökmeden yıkadım. 3 kış ısıtıp, 3 yaz soğuttu. Son bahar ve ilk bahar hariç klima hiç durmadı. Alındığı ilk günden beri performansından hiç bir şey kaybetmedi. Bir kere bile bozulmadı.

3 yıl sonra izlenimler:

Avantajlar:
    - Şık
    - A sınıfı
    - Fiyatı çok uygun
    - Fiyatına göre kalite muhteşem

Dezavantajlar:
    - Kumandasının pili 2 ayda bitiyor (alkanin pil kullanıyorum)
    - İlk start biraz gürültülü
    - Isıtması ayarsız. Örneğin 25 dereceye set ediyorum. Klima 3-4 saat çalıştıktan sonra odanın sıcaklığı harici termometre ile ölçtüğümde 30 derece gösteriyor. Odada sıcaktan kavruluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Dostlar,

Klimayı satın alalı tam 3 sene olmuş. Benim klima gelen ilk seriden bakır borulu olanlardan. Makineme 2 kere bakım yaptım. iç blower fanını sökerek sıcak su ve ilaçla yıkadım. Evapıda özel ilacıyla yerinden sökmeden yıkadım. 3 kış ısıtıp, 3 yaz soğuttu. Son bahar ve ilk bahar hariç klima hiç durmadı. Alındığı ilk günden beri performansından hiç bir şey kaybetmedi. Bir kere bile bozulmadı.

3 yıl sonra izlenimler:

Avantajlar:
    - Şık
    - A sınıfı
    - Fiyatı çok uygun

Dezavantajlar:
    - Isıtması ayarsız. Örneğin 25 dereceye set ediyorum. Klima 3-4 saat çalıştıktan sonra odanın sıcaklığı harici termometre ile ölçtüğümde 30 derece gösteriyor. Odada sıcaktan kavruluyorum.

Bende klimayı alalı 3 sene oldu benimki 9000 lik.
    Ben filtresini söküp temizlemek dışında hiç birşey yapmadım.
    Pilide duracel pil takmıştım ondan sonra bir defa değiştirmiş olabilirim belkide hiç değiştirmedim.
    Isıtmasıda soğutmasıda güzel.
    Fiyatına göre çok iyi bir ürün.
    Tabi ozamanki fiyat şimdi ne kadar bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_80 -- 17 Aralık 2013; 6:58:12 >

• quote:

Dostlar,

3 yıl sonra izlenimler:

Avantajlar:
    - Şık
    - A sınıfı
    - Fiyatı çok uygun

Dezavantajlar:

peki klimanızın 0 veya - derecelerde performansı nasıl ısıtmayı devam ettirebiliyor mu ?

• Beyler bu GREE nin 9luğunu Yatak odasında 2 senedir kullanıyorum,cihaz parasına göre ok ama,hava şartları
    aşırı soğuk/sıcak olunca performans nanay!

Burası Antalya;Kışın gece(veya gündüz) ısı 10nun altına inince cihaz şişmeye başlıyor(ister nemli ister nemsiz Poyraz olsun!!)
    +5 e düşünce daha da şişiyor! sıfır dereceyi görünce aynen hikaye oluyor!

Bu cihazın eski 12lik(yeni 11lik)cihazı ise daha performanslıdır! izledim biliyorum çünlü çevremden) ama cihaz yine de aman aman değildir,
    duman attırıyor yok bilmem nesini attırıyor filan değildir!

Bu cihazın eski 18(yeni 17lik) cihazı ise performans olarak oldukça iyidir!(bulunduğu ortam büyüklüğü itibarıyla iyidir diyorum)

Bu cihazın eski 24(yeni 21lik(cihazı da aynen yeni 17lik gibi oldukça iyi performanslıdır!

9luk ise sadece kışın ılıman/sıcak gibi yerler için olabilir,bize yetiyor fazlasıyla ama üşüyen adam için bu 9luk hikayedir!

Bazı kişiler ya sallıyor veya abartıyor ülen bu klima GREE nin o paraya bu mal dedirten arkadaş dediği serisidir ama uçan-kaçan bir cihaz değildir
    ben 9luk cihazı 590 kağıda almıştım,iyi de bu paraya göre bu cihaz F/P olarak iyi ama şöyle soba gibi ısıtsın yok buzhane yapsın filan derseniz,haybeye
    beklersiniz böyle bir performansı!

9luk tavsiye etmem kesinlikle! ama Güney bölgeleri için ufak odalarda iş görür ama İzmir de şişer bu cihaz özellikle Kışın!
    Dolayısıyla halen bulunuyorsa yeni seri 11lik takın 9luk yerine ve heriflerin abi buraya 9luk yeter derlerse sallayın gtsin bunu diyenleri

GREE ana üretici olarak en büyüğü ama ne kadar para o kadar mal yapıyor isteyene

Bakın Zibro larında GREE üretimi ve daha bir alay markanın ürünleri de GREE malıdır! yani parasına göre mal

Biz bu mereti aldığımız zaman;süper cihaz diye almadık,F/P olduğu için aldık ve buna göre değerlendirme yaptığımız zaman cihaz oldukça
    iyidir diyebiliriz!

Benim çevremde 11/12/17/21 v.s GREE kullananlar var,bunlar hele hele parasına göre oldukça iyi ama 9luk nanay!
    sanırım 9luklarda teknik bir durum var performansı düşük!

Birol Hocam sen bilirsin bu işlerin Doktoru olarak GREE sende satıyorsun bir şekilde ama her gördüğümüz sakallıyı babamız sanmayacağız

Klima işi zaten bizim memlekette tam bir rezillik içinde,çakallığın en önde gidildiği sektör oldu

Bir de bazı başlıklarda bazı yorumlar okudum yine aynen sallama hatta palavra,yaw adam İzmir de dandik yalıtımlı mekanda M-Heavy-Inverter ile 30 kağıt farketti diyor
    ülen biz Antalya da bu değerleri hiç bir Marka ile göremiyoruz ne iştir yaw son 1 aydır acaip soğuk geçti heryer,bizim Apt. da 3 Dairede
    MElectric Inverter var!! her birisine 178/182/195 kağıt fatura geldi!! normalde 70-90 geliyor bunlara!! o zaman atalım ME leri ve zart-zurt invertermi takalım

yaw sinir oluyorum şu kadar yaktı diye palavra muhabbetlere,yoksa bizim İzmir de elektrikler özel olarak çokmu ucuz yaw,söyleyin de oraya taşınalım

++

• albani kullanıcısına yanıt
    mbirol kullanıcısına yanıt
    Bi kere ülen yok. Ayıp.

İzmir'deyim. Gree gayet güzel şişmeden pişmeden tırtlamadan ısıtıyor. Makine 9000 Btu. Komşuların Arçelik'leri, Vestel'leri defrosta girerken Gree'ler girmiyor.

Hatta salonda Unionaire var kışın eksi dereceleri görünce bile çalışıyor. Hoş, Gree'de İzmir'deki eksi derecelerde gayet güzel çalışıyor.

Cihaza boşuna çamur atmayın kullanan herkes memnun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 22 Aralık 2013; 23:56:14 >
  • quote:

Bi kere ülen yok. Ayıp.

İzmir'deyim. Gree gayet güzel şişmeden pişmeden tırtlamadan ısıtıyor. Makine 9000 Btu. Komşuların Arçelik'leri, Vestel'leri defrosta girerken Gree'ler girmiyor.

Hatta salonda Unionaire var kışın eksi dereceleri görünce bile çalışıyor. Hoş, Gree'de İzmir'deki eksi derecelerde gayet güzel çalışıyor.

Cihaza boşuna çamur atmayın kullanan herkes memnun.

hocam alınganlığa gerek yok aman. kötü bir şey dememişki albani hoca ulen felan konuşması şahsa felan değil herzamanki tarzı. mbirolun olsun albaninin olsunçamur attığı yok siz yanlış anlamyın ben görüşümü söylüyorum. albani hoca az övmedi bu klimayı zamanında.

ben arkadaşalrı savunmak için felanda girmedim konuya. yanlış anlamayın sakın nem meselesine dikkat çekmek için girdim birde northaire klima için.

klima antalya ve izmire göre fakrlı çalışabilir bu gayet doğal antalya çok dah nemli bir şehrimiz. albani hocanın kliması şişer sizinki devam eder. bu klima ankarada çalıştı hocam zass markası. hatta aynı arkadaşta rubeniste vardı çatır çatır çalışan.

o açıdan nem az olan yerde performans gösterir düzgün kurulan alt markalar dahi. albani hocanın dediklerini yanlış anlmanız bundandır.

demek unionaire daha beter eksi derecelerde çalışıyor. ilginç ya hatırlıyorum sizde 2 adet vardı biri bozulduğunda gree almıştınız. işte en dandik klima tabir edilen unionaire. mısır malı klima.

• 9köy kullanıcısına yanıt
    Aynen doğru hatırlıyorsunuz. Unionaire'lerden küçük olanı 6 yıllıktı. 3. yılında anakart arızasından iç ünite fan motoru çalışmıyordu. Elektronik olduğu için tamir ettim 3 yıl daha kullandım. Daha sonra kompresörde basınç kaybetmişti. Bende Gree almıştım. Salondaki'de inatla hala çalışıyor.

Ayrıca Birol Usta zaten Gree'leri çok sever diye biliyorum. ama albani Usta pek bi çamur atmış. Tv'si Blu-Ray'ı japon olduğuna göre hocam japoncu. Ben de mesela otomobilde İtalyan severim
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler bu GREE nin 9luğunu Yatak odasında 2 senedir kullanıyorum,cihaz parasına göre ok ama,hava şartları
    aşırı soğuk/sıcak olunca performans nanay!

Burası Antalya;Kışın gece(veya gündüz) ısı 10nun altına inince cihaz şişmeye başlıyor(ister nemli ister nemsiz Poyraz olsun!!)
    +5 e düşünce daha da şişiyor! sıfır dereceyi görünce aynen hikaye oluyor!

Bu cihazın eski 12lik(yeni 11lik)cihazı ise daha performanslıdır! izledim biliyorum çünlü çevremden) ama cihaz yine de aman aman değildir,
    duman attırıyor yok bilmem nesini attırıyor filan değildir!

Bu cihazın eski 18(yeni 17lik) cihazı ise performans olarak oldukça iyidir!(bulunduğu ortam büyüklüğü itibarıyla iyidir diyorum)

Bu cihazın eski 24(yeni 21lik(cihazı da aynen yeni 17lik gibi oldukça iyi performanslıdır!

9luk ise sadece kışın ılıman/sıcak gibi yerler için olabilir,bize yetiyor fazlasıyla ama üşüyen adam için bu 9luk hikayedir!

Bazı kişiler ya sallıyor veya abartıyor ülen bu klima GREE nin o paraya bu mal dedirten arkadaş dediği serisidir ama uçan-kaçan bir cihaz değildir
    ben 9luk cihazı 590 kağıda almıştım,iyi de bu paraya göre bu cihaz F/P olarak iyi ama şöyle soba gibi ısıtsın yok buzhane yapsın filan derseniz,haybeye
    beklersiniz böyle bir performansı!

9luk tavsiye etmem kesinlikle! ama Güney bölgeleri için ufak odalarda iş görür ama İzmir de şişer bu cihaz özellikle Kışın!
    Dolayısıyla halen bulunuyorsa yeni seri 11lik takın 9luk yerine ve heriflerin abi buraya 9luk yeter derlerse sallayın gtsin bunu diyenleri

GREE ana üretici olarak en büyüğü ama ne kadar para o kadar mal yapıyor isteyene

Bakın Zibro larında GREE üretimi ve daha bir alay markanın ürünleri de GREE malıdır! yani parasına göre mal

Biz bu mereti aldığımız zaman;süper cihaz diye almadık,F/P olduğu için aldık ve buna göre değerlendirme yaptığımız zaman cihaz oldukça
    iyidir diyebiliriz!

Benim çevremde 11/12/17/21 v.s GREE kullananlar var,bunlar hele hele parasına göre oldukça iyi ama 9luk nanay!
    sanırım 9luklarda teknik bir durum var performansı düşük!

Birol Hocam sen bilirsin bu işlerin Doktoru olarak GREE sende satıyorsun bir şekilde ama her gördüğümüz sakallıyı babamız sanmayacağız

Klima işi zaten bizim memlekette tam bir rezillik içinde,çakallığın en önde gidildiği sektör oldu

Bir de bazı başlıklarda bazı yorumlar okudum yine aynen sallama hatta palavra,yaw adam İzmir de dandik yalıtımlı mekanda M-Heavy-Inverter ile 30 kağıt farketti diyor
    ülen biz Antalya da bu değerleri hiç bir Marka ile göremiyoruz ne iştir yaw son 1 aydır acaip soğuk geçti heryer,bizim Apt. da 3 Dairede
    MElectric Inverter var!! her birisine 178/182/195 kağıt fatura geldi!! normalde 70-90 geliyor bunlara!! o zaman atalım ME leri ve zart-zurt invertermi takalım

yaw sinir oluyorum şu kadar yaktı diye palavra muhabbetlere,yoksa bizim İzmir de elektrikler özel olarak çokmu ucuz yaw,söyleyin de oraya taşınalım

++

albani hocam merhaba hoş geldiniz. iysinizdir umarım.

hocam o 30 tl meseleleri ne biliyormusunuz. çok affedinde insanı yazı yazmaktan soğutan boktan bir mesele. adam ilk kez klima alır kullanmayı bile bilmez bakr akliam soğutuyor ve ısıtıyor şaşr kalır..günde 4-5 saat klima kullanır ne defrostunu görür nede - lerini. klimacı kesilir üstüne üstlük. cevap versen, arkadaş yanlış yönlenir insanımız desek. aktif savunmaya geçerler ya birde saatlerce.

komiğime gidense hep çıkarını düşünen araştırmayan grupta hep bardağın dolu tarafını görür y abu duurmlarda.. aa şukadar yakıyormuş der atlar konunun üstüne ya sonra gelde uğraş gari ++

yahu hocam birde şı fp lafına karşıyım fiyatsa fiyatta. performansı kim kaybetti Türkçesi harcıalem desek oda rapçadan geçmedir heral:))

selamlar hocam tekrar gari ve++

• quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

quote:

Orijinalden alıntı: DarlanmisOkuz

Nerede bu Gree alanlar arkadaşlar :)

Ben 11000 btu olanını almıştım, yazın soğutması iş görüyorda kışın ısıtması çok yetersiz, soğutma için düşünebilirsin ama ısıtma içinde kullanacam dersen uzak durmalısın.

biraz geç oluyor ama ben de gree filan almadım Demir Döküm inverter aldım oturma odasına uzunca bir süredir de sorunsuz kullanıyorum şeytan kulağına kurşun :)

enerji tüketiminden de ısıtmasından da soğutmasından da memnun kaldım çok şükür.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.