Şimdi Ara

Green Card (göçmenlik başvurusu) yapanlar burada toplanalım [SON GÜN 3 KASIM] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
80
Favori
59.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet 5 Mayıs 2015 tarihinde bu seneki sonuçlarwww.dvlottery.state.gov adresinde açıklanacak

@Eamun

DV2017 başvuruları Eylül-Ekim aylarındawww.dvlottery.state.gov adresinde olur her zamanki gibi, tabi bir değişiklik olmazsa

@OnlyAnanas

7 sene amerikada yaşadım, okudum döndüm. Türkiyedeki okulları saymaları biraz zor, ek ders alarak falan sayıyorlar bazen

• Sagolun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Green kartı kazanan varmı burada ve kaç kişi içinden seçiliyor kaç kişi katılıyor kaç kişiyi alıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçgürsoy

Green kartı kazanan varmı burada ve kaç kişi içinden seçiliyor kaç kişi katılıyor kaç kişiyi alıyorlar?

Türkiye'den genellikle her yıl başvuran sayısı 100-150 bin arası değişiyor.Bunlardan sadece 2000-4000 arası seçilmeye hak kazınıyor.Sabit bir rakamı yok maalesef her yıl değişiyor Türkiye'den seçilen kişi sayısı.
  • 3 kasım diyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 2 Mayıs 2015; 16:41:37 >
  • Uncle Sam kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 2 gün kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

bende arıyorum bir site ayrıntıları öğrenebileceğimiz

Bu sitede bir çok faydalı bilgi bulabilirsin. Oradaki kişiler gayet yardımcı oluyor. Özellikle @crazycells nickli arkadaş...
  • miraculous kullanıcısına yanıt
    neye göre veriyorlar green cardı mesela ben bizim devlet ünisinde normal bir ünide mühendislik okudum sonra yurtdışında calısmak istiyorum göçmenlikmi almam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

2 gün kaldı

Banada 1 Mayıs dedi salak kuzen girmiyor diye üzülüyordum. ...çıkmıyacak ama insan bekliyor işte teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

neye göre veriyorlar green cardı mesela ben bizim devlet ünisinde normal bir ünide mühendislik okudum sonra yurtdışında calısmak istiyorum göçmenlikmi almam lazım

Burada konuşulan Greencard tipi çekilişle kazanılıyor. Ona başvurmak için de sadece lise mezunu olmak yetiyor. ABD'de çalışmak için illa göçmenliğe ya da Greencarda ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Tam bir bilgim yok, ama H1B vizesine bir göz atın. Belki de işinize yarayacak olan odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraculous -- 3 Mayıs 2015; 14:12:28 >
  • ya greencard sahibi olsam üniversitede az mı para ödeyeceğim (mesela UCLA için California eyaletinde yaşayanlara totalde yaklaşık 15k USD. CA dışındakiler için yaklaşık 50k USD yıl başı. Green cardım varsa ne kadar ödeyeceğim? ve U.S vatandaşlarına verilen Federal Resources programından burs kazanma olanağım olcak mı? Sadece kendi vatandaşlarına veriyorlar. GC sayılır mı?)
  • Senceroo kullanıcısına yanıt
    Green Card size doğrudan vatandaşlık sağlamıyor.5 yıl Amerika'da yaşamanız gerekli.Üniversite konusunda ise eyaletler arasındaki farklı fiyatlar var.Eğer CA da ikamet ediyorsanız CA da gideceğiniz üniversiteye daha az para ödüyorsunuz.Eğer NY da ikamet ediyorsanız ve üniversite için CA ya gidecekseniz ödeyeceğiniz fiyat artıyor.Bu tamamen Green Card altıktan sonra nerede yaşayacağınıza bağlı.Tabi tek başınıza gidecekseniz Türkiye'de üniversite eğitimini tamamlamak hem daha kolay hem daha uygun olacaktır.Tabi Amerikan hükümetinin kabul ettiği diplomaları göz önünde bulundurmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Sam

Green Card size doğrudan vatandaşlık sağlamıyor.5 yıl Amerika'da yaşamanız gerekli.Üniversite konusunda ise eyaletler arasındaki farklı fiyatlar var.Eğer CA da ikamet ediyorsanız CA da gideceğiniz üniversiteye daha az para ödüyorsunuz.Eğer NY da ikamet ediyorsanız ve üniversite için CA ya gidecekseniz ödeyeceğiniz fiyat artıyor.Bu tamamen Green Card altıktan sonra nerede yaşayacağınıza bağlı.Tabi tek başınıza gidecekseniz Türkiye'de üniversite eğitimini tamamlamak hem daha kolay hem daha uygun olacaktır.Tabi Amerikan hükümetinin kabul ettiği diplomaları göz önünde bulundurmak lazım.

GC aldıktan sonra CA'ya taşınsam permanent resident mı oluyorum? bizdeki ikametgah gibi?
  • bu sene hangileriniz kapitalizmin beşiğine gidiyor
  • Anlatın bakim neye 2 gün kaldı ben 1 kere başvurdum baş çıktı sora başvurmadım bi daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: miraculous

quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

bende arıyorum bir site ayrıntıları öğrenebileceğimiz

Bu sitede bir çok faydalı bilgi bulabilirsin. Oradaki kişiler gayet yardımcı oluyor. Özellikle @crazycells nickli arkadaş...

teşekkürler hocam inceleyeceğim bu siteyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

quote:

GC aldıktan sonra CA'ya taşınsam permanent resident mı oluyorum? bizdeki ikametgah gibi?

GC aldıktan sonra taşındığın eyaletin gerekli kağıt işlerini hallettikten sonra o eyaletin kanunlarına tabi oluyorsunuz.Tabi avantajlarını da kullanabiliyorsunuz.Siz zaten GC aldıktan sonra permanent resident statüsünde olmuş olacaksınız.Buda oy vermek dışında diğer bütün vatandaşlık haklarına sahip olmanızı sağlıyor.

• Green card ciktiktan kac sene sonra abdye gitmeyince iptal ediliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

quote:

Bir eyaletin resident'ı sayılabilmeniz için orada belli bir süre yaşamanız gerekiyor. Bu süre eyaletlere göre değişmekle birlikte genelde 1 yıl oluyor.

Elçilikteki mülakattan sonra sağlık raporunuzun düzenlenme tarihinden başlamak üzere 6 ay (bazı durumlarda 3 ay da olabiliyor) içinde ilk girişinizi yapmanız gerekiyor. Greencard'ınızı kaybetmemeniz için ilk girişten sonra da her sene giriş yapmanız gerekiyor. Bazen havalimanlarındaki görevliler insiyatif kullanarak 6 aydan daha sonra yapılan girişleri sorgulayabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraculous -- 4 Mayıs 2015; 20:00:16 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.