Şimdi Ara

Green Card (göçmenlik başvurusu) yapanlar burada toplanalım [SON GÜN 3 KASIM] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
80
Favori
59.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene kazanmıştım ben.Bu sene üniversite bitecek inşallah.Yüksek lisans yapmaya gidecem amerikaya.Dahada geri dönmem herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdloader11

Geçen sene kazanmıştım ben.Bu sene üniversite bitecek inşallah.Yüksek lisans yapmaya gidecem amerikaya.Dahada geri dönmem herhalde.

Mulakatlarda ne istediler hocam, banka hesabindaki para miktari filan istedilermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

Orijinalden alıntı: hdloader11

Geçen sene kazanmıştım ben.Bu sene üniversite bitecek inşallah.Yüksek lisans yapmaya gidecem amerikaya.Dahada geri dönmem herhalde.

Mulakatlarda ne istediler hocam, banka hesabindaki para miktari filan istedilermi

Bankadaki para miktarı istemediler ama bilemem sende ne olur,sadece mali durumu gösteren belge istediler.Lise diploması falan filan istediler.

Edit: Mülakatta çok heyecanlanmamak lazım bu arada.

Edit2: Nüfüs cüzdanı örneği ve adli kayıtlarıda istemişlerdi.Dediğim gibi mali durumu gösteren belge istemişlerdi ama belirleyici rol oynamıyor.(8 bin dolar kadar kişisel varlığınız varsa geçiyorsunuz yani)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdloader11 -- 30 Ekim 2011; 12:01:40 >

• Babama simdi sordum bu benim olayi, 18yasindan buyuk oldugundan kendi hesabini gostercen dedi ama baba ogrenciyim, saglikta vs herseyde sana bagliyim dedim, oda o zaman benim ve kendi hesabini goster dedi, bilmiyorum yasal olarak ne gostercegini dedi. Sonunada ekledi hesabina para yollamam biliyosun karsi oldumu dedi. Ciksa sirf su para mevzusu yuzunden elenirsem babamla bidaha konusmam, kardesimi kanadada okutuyor beni buralarda surunduruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Babama simdi sordum bu benim olayi, 18yasindan buyuk oldugundan kendi hesabini gostercen dedi ama baba ogrenciyim, saglikta vs herseyde sana bagliyim dedim, oda o zaman benim ve kendi hesabini goster dedi, bilmiyorum yasal olarak ne gostercegini dedi. Sonunada ekledi hesabina para yollamam biliyosun karsi oldumu dedi. Ciksa sirf su para mevzusu yuzunden elenirsem babamla bidaha konusmam, kardesimi kanadada okutuyor beni buralarda surunduruyor

Babanın varlığını veya araba ev birşey varsa onuda gösterebilirsin.Adamların istedikleri şey orda gidip devlete yük olmaman.Gerisi önemli değil.Ama bu baba parası yerine kendi paran olsa daha garanti olur.Söyle babana hesabı aç adına parada koy.Sonra alır verirsin tekrar.

Babanıda ikna etmen lazım ama.Çek konuş kenara.Türkiyede kendin için gelecek olmadığını falan söyle.

Ya zannetmiyorum çok saçma. Yani bana green card çıksa hemen bir kredi çektirir, hesap açar oraya yatırırım. Adama dekontu gösterir borcu kapatırım. Benim bildiğim ingiltereye vize alırken de bankada paran olması lazım. Yukarıdaki adama sormamışlar mesela. O hesap.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Babama simdi sordum bu benim olayi, 18yasindan buyuk oldugundan kendi hesabini gostercen dedi ama baba ogrenciyim, saglikta vs herseyde sana bagliyim dedim, oda o zaman benim ve kendi hesabini goster dedi, bilmiyorum yasal olarak ne gostercegini dedi. Sonunada ekledi hesabina para yollamam biliyosun karsi oldumu dedi. Ciksa sirf su para mevzusu yuzunden elenirsem babamla bidaha konusmam, kardesimi kanadada okutuyor beni buralarda surunduruyor

Babanın varlığını veya araba ev birşey varsa onuda gösterebilirsin.Adamların istedikleri şey orda gidip devlete yük olmaman.Gerisi önemli değil.Ama bu baba parası yerine kendi paran olsa daha garanti olur.Söyle babana hesabı aç adına parada koy.Sonra alır verirsin tekrar.

Babanıda ikna etmen lazım ama.Çek konuş kenara.Türkiyede kendin için gelecek olmadığını falan söyle.

Benim kullandigim arac var babam ustune, kirasi bana verilen ev var babam ustune, adam hic biseyi benim ustume yapmiyorki, babama baksalar green cardi degil direk vatandasligi verirler ama soyle bi durumda var, babamin mal varligi bana kalicak, cok fazla gayrimenkulde var, yani oraya gittigimde onlara yuk olmam ama ispatliyamamda, lan herkesin babasi bi yerden borc alir gosterir, bizimki basvurduktan sonra kredi kartlarimi bile iptal ettirdi sirf cikmasin diye, ins cikar mulakatida gecerim, o zaman ne yapicak. Bide amcam filan ingilterede vatandasi ins ordanda yirtarim, 18yasindaki kimsede o kadar yuklu miktarda para olmazki ya el insaf bende toplasan 5bin tl var biriktirdigim. Hocam dedim cevap aynen soyledi, sen istedigin kadar oku, istersen sirketlerde iyi yerde ol, ceo veya onun kadar yukselmedigin surece benim sana verdigim yasantiyi kazanamazsin dedi, istedigin ulkeye git yine bana muhtacsin, su altindaki arabayi, kullandigin evi normal bi vatandas, muhendis alamaz dedi kizdi. Ne turkiye meraklisi babam varmis, bide hep bana guvendigini soyler ileride yonetimde beni istedini soyler, kardesin yonetemez der ama is ulke mevzusuna gelince bana cok sert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 30 Ekim 2011; 14:59:09 >

• Yasarim hocam, 4yildir babamin bana verdigi paraya dokunmuyorum, babamin parasi ayridir benim param ayridir. Ben orta yasantiya raziyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baybars

Hocam ben öğretmenlik okuyorum. Yıllık kazancım 24.000 TL olacak. Amerikadaki çöpçü bile daha fazla kazanıyor. Yani kusura bakma da yılda 2 kere niye gidip geliyim. Gider yerleşirim. Belki eski mesleğime dönerim ama zor gibi. Yok mu amerikada halk eğitim tarzı bir yer?

Amerika'daki çöpçüyü bile ordaki homeless bile senden fazla para harcıyor. Bunu da hesabana katıyor musun?
    Neyse giderseniz anlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperzurum

Kardeşime 2009 green card çıktı. Yaza doğru açıklanmıştı, son bahara hatta kışa doğru Ankara büyükelçiliğinde randevu verdiler. Yani çıkınca hemen alamıyorsunuz. Mülakata çağırıyorlar. Kardeşim lise mezunu. Mülakata gittiğinde kardeşim çağırılanların çoğunun mülakata gelmediğini söylemişti. Yani başvuranların yarısından fazlası öylesine başvuruyor.

Başvururken bazı evraklar ve hesapta 15000 dolara yakın para istemişlerdi. Yani paranın olduğuna dair dekont, hesap cüzdanı banka yazısı vs.

Sabıkası olanlara kesinlikle vermiyorlarmış. Sabıkanın niteliği önemsizmiş. 1 ayda yatsan, 20 yılda farketmez diyorlar.

Gençlere veriyorlar genelde. Kardeşimin ingilizcesi çok iyi değildi. Çat pat günlük dili konuşuyordu. İngilizce konuşmuş, anlatamadığında türkçe devam etmiş, elemnlar gülmüşler sadece birşey dememişler. Sonunda kartı aldı. Biraz yaşı büyük olan ve uyum sağlayamayacaklara vermiyorlar diye tahmin ediyorum. O dönem hatırlıyorum şirketlerde genelde 40 yaşına kadar alanlar vardı. 40 yaş üstünde neredeyse hiç yoktu. Millet bol olsun diye anası babası adınada başvuru yapıyor.

Kardeşimin başvurması kazanması mülakatı hazırlığı derken 2 yılı geçti amerikaya gitmesi. Şuan orada saati 7,5 dolardan hergün 11 saat benzin istasyonunda pompacılık, market işleri, temizlik vs işleri yapıyor. Ayda eline 2000 dolar civarında para geçiyor. Türklerle birlikte bir ev tumuş orada kalıyorlar. Yani şu anda sefalet içerisinde yaşıyor. Utanmasa bizden para isteyecek. Fakat henüz orada çok yeni. Düzenini kurarsa ve bir okul filan bitiriri adam akıllı bir işe geçerse kral olur gibime geliyor. Bazen döneyim filan diyor. Sabret filan diyorum. Yani rüyalar ülkesi değil. Şimdi 2000 dolar 3500 lira yapıyor. Ama orada herşey aşırı pahalı. Domatesin bir tanesi bile 4 dolar. ekmek 5 dolar, domates biber taneyle satılıyormuş. Meyve zaten aşırı pahalı. Sadece elektronik filan ucuz.

"Düzenini kurarsa ve bir okul filan bitiriri adam akıllı bir işe geçerse kral olur gibime geliyor." cümlesine kadar her şey doğru. Orada ne kadar kalsa da Türkiye'ye dönme fikri hiçbr zaman aklından çıkmayacak.
    Mesajınızı alıntı yaptım ki herkes görsün. Burada adam yerine konmadığını, insan gibi yaşamadığını iddia edenler var. Orada üniversite mezunlarının bile ne kadar basit işlerde karın tokluğuna çalıştığını bilmiyor. Ne yazık ki ancak gidince öğreniyor.

Tekrar yazayım : Eğer Türkiye'de bir iş bulmuş çalışıyorsanız aynen devam edin. Amerika'da yapacağınız hiçbir işte burdakinden daha az çalışmayacaksınız. Üniversite mezunu olsanız dahi eğer çok parlak değilseniz durumunuz burdakinden çok daha kötü olacak. Türkiye'de kıymetini bilmediğiniz sağlık sigortanız orada olmayacak. Önemsiz gördüğünüz eş-dost ziyaretleri olmayacak. Yaşamınız çalışmaktan ibaret olacak ve bunun karşılığında hayatınız heba olacak. Benden söylemesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Orijinalden alıntı: Baybars

Hocam ben öğretmenlik okuyorum. Yıllık kazancım 24.000 TL olacak. Amerikadaki çöpçü bile daha fazla kazanıyor. Yani kusura bakma da yılda 2 kere niye gidip geliyim. Gider yerleşirim. Belki eski mesleğime dönerim ama zor gibi. Yok mu amerikada halk eğitim tarzı bir yer?

Amerika'daki çöpçüyü bile ordaki homeless bile senden fazla para harcıyor. Bunu da hesabana katıyor musun?
    Neyse giderseniz anlarsınız.

Tamam orası cennet değil bunu biliyoruz. Ama maşallah öyle anlatıyorsun ki sanki süper güç Türkiye, sanki her yıl binlerce göçmen alan Türkiye.

• Evet işin doğrusu iki tarafında avantajları - dezavantajları var. Mesela ben devlette mühendisim. İyi kötü 2300 lira maaş alıyorum. Rahat geçiniyorum.(Daha doğrusu bizim standartlarımıza göre)

Kardeşim lise mezunuydu. Açık öğretimi zor kazandı ama okuyamadı bıraktı. Kahvehanede çay dağıtıyordu ayda 400 lira veriyorlardı ve sigortası yatmıyordu.

Şimdi orada 2000 dolar alıyor fakat altında 2004 model 4.3 litre motorlu crysler araba var. Kolundaki saat, pantolon, üst baş herşey marka, kullandığı telefon iphone. Fakat türklerle ev tutmuş, 4 kişi bir evde kalıyorlar. Düzenli beslenemiyor meyve sebze yeterince yiyemiyor.

Yani gitmekle milyon derece güzel birşey yaptı, hayatınıda kurtardı. Burada 400 liraya sigortasız ne yapabilecekti;? Evlenemezdi bile.

Ben şuanda gitmem mesela amerikaya. Fakat kardeşim için harbi bir piyango oldu. Yine Allaha şükür bende olmayan tüm lüksleri yaşıyor. Dolduruyor benzinini hafta sonları eyalet eyalet geziyor. Manken gibi kızlarla çıkıyor.

Yani adamına göre değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperzurum

Evet işin doğrusu iki tarafında avantajları - dezavantajları var. Mesela ben devlette mühendisim. İyi kötü 2300 lira maaş alıyorum. Rahat geçiniyorum.(Daha doğrusu bizim standartlarımıza göre)

Kardeşim lise mezunuydu. Açık öğretimi zor kazandı ama okuyamadı bıraktı. Kahvehanede çay dağıtıyordu ayda 400 lira veriyorlardı ve sigortası yatmıyordu.

Şimdi orada 2000 dolar alıyor fakat altında 2004 model 4.3 litre motorlu crysler araba var. Kolundaki saat, pantolon, üst baş herşey marka, kullandığı telefon iphone. Fakat türklerle ev tutmuş, 4 kişi bir evde kalıyorlar. Düzenli beslenemiyor meyve sebze yeterince yiyemiyor.

Yani gitmekle milyon derece güzel birşey yaptı, hayatınıda kurtardı. Burada 400 liraya sigortasız ne yapabilecekti;? Evlenemezdi bile.

Ben şuanda gitmem mesela amerikaya. Fakat kardeşim için harbi bir piyango oldu. Yine Allaha şükür bende olmayan tüm lüksleri yaşıyor. Dolduruyor benzinini hafta sonları eyalet eyalet geziyor. Manken gibi kızlarla çıkıyor.

Yani adamına göre değişir.

Tabi hocam. @Faruk hocam bir yere kadar haklı. Burada düzenimi kursam, öğretmen olsam yani başvuru bile yapmam. Ama daha 1. sınıfım. 4 sene devam edeceğiz okula. Ayrıca hani akraba ilişkilerinden bahsetmiş ama ne anne ne baba tarafıyla ben ve kardeşlerim yakın değiliz. Ailevi sorunlar bunları açmaya gerek yok.

Ayrıca burada hayata tutunamamış adam için sıfırdan başlangıç.

• Valla hocam genç ve bekarken inşallah çıkar ve gidebilirsin. Burada 30 - 40 tane velede öğretmenlik yapsan ne olacak? Can güvenliğin yok. 9 sene atama bekleyenler var. atansan sözlemelimi olur kadrolumu? Kim bilir şırnak mı gelecek? hakkari mi? Sonra ne kadar alabileceksin? ek dersle beraber en fazla 1800.

Bir paket sigara olmuş 6,5 lira. Ben günde 2 paket içiyorum ediyor 13 lira. Ayda eder 400 lira. Sadece sigara parası. Etin kilosu olmuş 25 lira. Ayda 2 kilo kıyma, 2 kilo et girmiyor evime uzun zamnadır.

Herşey vergi burada. Arabanın vergisi, benzininin litresinin 4,5 lira olması. Adaletin olmaması, her yerde birini öldüren kesip doğrayan psikopatların bir kaç yıl yatıp yeniden başkasını doğraması... Yaşanmaz bu ülkede. Trafikte gid,yorum eleman arabayla küfür ediyor, önünü kesiyor, sopayla inip üstüne yürüyor. Katil olsan ebedi cehennem, olmasan sinir hastası oluyorsun.

Amerikada hız sınırını aşmanın cezası 3 ay pislik içindeki hapsenelerde zengilerle beraber yatmak. 2 ay. hız sınırını aşmanın cezası. düşün. kardeşim diyor elemanı kelepçelediler, hemen hakim karşınısa arkadan kelepçeli çıktı, 3 ay yedi. eleman Türk. Burada istersen aynı gün 5 kere hız sınırını 2 ye katla.

Tabi bunların tamamı olumlu tarafı. Olumsuz taraflarıda çok fazla. Ama bana kalırsa seve seve gidilir. Benim gibi evlenip çoluk çocuğa karışmamış, düzenini bozmamış biri için.

• Hız sınırını aşmanın cezası hiçbir eyalette hapis değildir. Peşinize helikopter takacak kadar psikopatça araba kullanmazsanız kimse sizi hapse atmaz. NY'da taksicilik de yaptım. 2-3 tane trafik cezası ödedim. Kurallarını çok iyi biliyorum.

Sigara konusuna da değinelim. 2006 yılında Long Island, New York'da Marlboro fiyatı $8,75 idi. Sigara fiyatlarında sabit bir fiyat olmadığı için büyük şehirlerde bu fiyat 10 doları buluyor.

Psikopat istersen Amerika'da âlâsı var. Ne kadar ceza aldıklarını karşılaştıramıyorum ancak suç oranlarına bakarsanız birçok Amerikan şehri Türkiye'den daha tehlikeli.

400 lira maaş uç bir örnek olmuş. Daha güzel imkanlarla iş bulunabiliyor. Sonuçta gidip gitmemek tercih meselesidir. Kardeşiniz müstakil eve de taşınsa Türkiye'deki huzuru hiçbir zaman bulamayacaktır. Bu söylediğimin saçma geldiğini biliyorum. Gidip görmeden anlaşılmıyor. Allah gönlünüze göre versin.

• quote:

Hız sınırını aşmanın cezası hiçbir eyalette hapis değildir. Peşinize helikopter takacak kadar psikopatça araba kullanmazsanız kimse sizi hapse atmaz. NY'da taksicilik de yaptım. 2-3 tane trafik cezası ödedim. Kurallarını çok iyi biliyorum.

Sigara konusuna da değinelim. 2006 yılında Long Island, New York'da Marlboro fiyatı $8,75 idi. Sigara fiyatlarında sabit bir fiyat olmadığı için büyük şehirlerde bu fiyat 10 doları buluyor.

Psikopat istersen Amerika'da âlâsı var. Ne kadar ceza aldıklarını karşılaştıramıyorum ancak suç oranlarına bakarsanız birçok Amerikan şehri Türkiye'den daha tehlikeli.

400 lira maaş uç bir örnek olmuş. Daha güzel imkanlarla iş bulunabiliyor. Sonuçta gidip gitmemek tercih meselesidir. Kardeşiniz müstakil eve de taşınsa Türkiye'deki huzuru hiçbir zaman bulamayacaktır. Bu söylediğimin saçma geldiğini biliyorum. Gidip görmeden anlaşılmıyor. Allah gönlünüze göre versin.

Belki sende tecrübelerini yazarsan daha aydınlatıcı olabilir. Sanırım sen geri döndün?

Amerikalılar kollarını açıp "Türkler nerede kaldı?" diye beklemiyor elbette. İşi rast gidende var, gitmeyende. Beklentiyle alakalı birşey. kardeşim gittiği sıra nereden baksan 3000 lira masrafımız oldu. İlk iki ay kafasına göre iş bulamadı filan. Tabi şuan orada çok harika durumda, cennete yaşıyor diyemem. Ama burada sigara parası kadar bile maaş alamıyordu. Ağır işlerde 600 lira maaş veriyorlar lise mezununa. Ben mühendisim özel sektörde 1200 liralara çalışıyordum. Şuanda da yeni mühendisllere 1200 lira anca veriyorlar tabi sigorta yatıyor.

Şöyle değerlendirmek laızm, bugün Türkiyeye bir Amerikalı gelse ne yapabilir? Hiç. İşte demek istediğim burada 800 liraya filan günde 15 saat kölelik edeceğine orada 10 saat çalışsan yine yetiyor. Birde yıllar geçerde işleri yoluna koyarsan, yani artık oradan biri olursan güzelde bir meslek edinirsen buradakiyle kıyaslanamaz.

Tabi herşeyi zaman gösterecek. Çocuk şimdilik oralara hayran hayran bakıyor.

• bu başvurular için tavsiye edebileceğiniz sağlam yerler varmı?

bu işi dolandırıcılığa dökenler var.bir arkadasım , bır sıte uzerınden basvurmus.fakat sıte fake cıkmıs.bınlerce kısıyı dolandırmıslar.

arastırdıgımda mezun.com u oneren cok.deneyımlı olanlar buraya yazarsa , bızlere de yol gostermıs olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E@gle_1903

bu başvurular için tavsiye edebileceğiniz sağlam yerler varmı?

bu işi dolandırıcılığa dökenler var.bir arkadasım , bır sıte uzerınden basvurmus.fakat sıte fake cıkmıs.bınlerce kısıyı dolandırmıslar.

arastırdıgımda mezun.com u oneren cok.deneyımlı olanlar buraya yazarsa , bızlere de yol gostermıs olur.

Konuya ilk girişte hemen solda duran mesajı okudun mu?

Kendin yapıyorsun başvuruyu ve beş kuruş para da vermiyorsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: E@gle_1903

bu başvurular için tavsiye edebileceğiniz sağlam yerler varmı?

Konuya ilk girişte hemen solda duran mesajı okudun mu?

Kendin yapıyorsun başvuruyu ve beş kuruş para da vermiyorsun.

onu biliyorum...60 70 tl verıp 5 yıl boyunca senın yerıne takıp edıyorlar.
  • İşte onların hiçbirne inanma. Başvurunu doğrulatamıyorsun. Bu nedenle başvurup başvurmadıklarını bile bilmiyorsun. Hem foruma üye olmaktan daha kolay olan başvuru için para vermeye ne gerek var?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.