Şimdi Ara

Green card hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar green card kazananlar amerika vatandaslari gibi orada ki universitelere parasiz ya da az ucretle girebiliyorlar mi? Bir de act sinavi vermeleri gerekir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerikada ucretsiz universite var mi saniyosun sen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Green card ile değil de eyaletteki resident kaydın ile oluyor diye biliyorum,resident'ım ve bize öyle dediler.Ücretsiz üniversite görmedim.
    ACT-SAT sınavlarını vermen gerekir.Ayrıca TOEFL istiyor çoğu
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrenass

Amerikada ucretsiz universite var mi saniyosun sen

Lutfen bos konusmalarla sayfayi doldurmayalim.Ne demek istedigim acik sekilde belli ilk mesajda

• amerikalilar bile harvarda yale e mitye yillik 50k$ bayiliyorlar malesef beles degil ama almanya fransa dusunursen 500 e odersin donemlik

• Evet amerikan vatandaşlari için olan indirimlerden green kart sahipleride yararlanabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yumiy

Evet amerikan vatandaşlari için olan indirimlerden green kart sahipleride yararlanabiliyor

Yardim icin tesekkurler eger oradaysan ya da daha fazla bilgin varsa yazarsan sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GREEN CARD 2023
    3 yıl önce açıldı
    Money Printer Go Brrrr
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende 2015 için başvuru yaptım gelirse var ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronaldo193

Arkadaslar green card kazananlar amerika vatandaslari gibi orada ki universitelere parasiz ya da az ucretle girebiliyorlar mi? Bir de act sinavi vermeleri gerekir mi?

Abd vatandaşları da üni ye göre degişmekle birlikte 20k+ para veriyorlar. Tıp için 200k ya çıkabiliyor. Ve bu paraların orada kazanılması bile hiç kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırat01 -- 17 Ekim 2013; 22:01:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Arkadaslar green card kazananlar amerika vatandaslari gibi orada ki universitelere parasiz ya da az ucretle girebiliyorlar mi? Bir de act sinavi vermeleri gerekir mi?

Abd vatandaşları da üni ye göre degişmekle birlikte 20k+ para veriyorlar. Tıp için 200k ya çıkabiliyor. Ve bu paraların orada kazanılması bile hiç kolay değil.

Zaten not ortalamam ust duzey degil yani gittik diye dusunelim oyle olsun :) ortalama eyalet universitelerinde 6-10 bin arasi degistigini okumustum ama tabi tam bilgim yok

• quote:

quote:

quote:

Zaten not ortalamam ust duzey degil yani gittik diye dusunelim oyle olsun :) ortalama eyalet universitelerinde 6-10 bin arasi degistigini okumustum ama tabi tam bilgim yok

Hangi eyalet acaba il,ca,tx,fl filan değilse bence çöp. Size de önermem buralardan dışarı çıkmanızı, abd iyidir hoştur filan ama bağzı yerleri vardır türkiyedeki çin çini filan mumla ararsınız. Bana göre ny bile çöp. Ayrınca eğitim konusunda ucuza kaçmamalısın. Borcunu 10 yıla bile yayabiliyorlar eğitmden kısılmaz. 6-7 bin dolarlık okul =ÇÖP. Amacım trollük değil ama dünya toz pembe sanmayın diye söylüyorum yoksa amacım yardımcı olmak. Ben de isterim göçmen türkleri tuvalet temizlemek yerine daha iyi işlerde görmek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi eyalet acaba il,ca,tx,fl filan değilse bence çöp. Size de önermem buralardan dışarı çıkmanızı, abd iyidir hoştur filan ama bağzı yerleri vardır türkiyedeki çin çini filan mumla ararsınız. Bana göre ny bile çöp. Ayrınca eğitim konusunda ucuza kaçmamalısın. Borcunu 10 yıla bile yayabiliyorlar eğitmden kısılmaz. 6-7 bin dolarlık okul =ÇÖP. Amacım trollük değil ama dünya toz pembe sanmayın diye söylüyorum yoksa amacım yardımcı olmak. Ben de isterim göçmen türkleri tuvalet temizlemek yerine daha iyi işlerde görmek.

Yani arkansas universitesi mesela yillik okul barinma ve kitap 17.000 dolar ailenizin durumu cok iyi degilse oraya green cardla bile gidip barinmak kolay degil gercekten.

• quote:

quote:

Lutfen bos konusmalarla sayfayi doldurmayalim.Ne demek istedigim acik sekilde belli ilk mesajda

Ya sen ne diyosun "Amerika vatandaslari gibi ordaki universitelere ucretsiz girebiliyo muyuz" yazmissin once bir arastir ucretsiz universite var mi onu ogren amerikan vatandaslarinada ozel burs diye bisey yok kayit icin gittiginde seni begenirlerse bursu verirler arastirmadan gelmis burda bos yapma diyo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ya sen ne diyosun "Amerika vatandaslari gibi ordaki universitelere ucretsiz girebiliyo muyuz" yazmissin once bir arastir ucretsiz universite var mi onu ogren amerikan vatandaslarinada ozel burs diye bisey yok kayit icin gittiginde seni begenirlerse bursu verirler arastirmadan gelmis burda bos yapma diyo

Zaten o basligi atma ve soruyu sorma amacim konu hakkinda bilgi almak demin yazdiklarini ilk mesajinda da yazabilirdin

• quote:

quote:

Evet amerikan vatandaşlari için olan indirimlerden green kart sahipleride yararlanabiliyor

Yardim icin tesekkurler eger oradaysan ya da daha fazla bilgin varsa yazarsan sevinirim

yok şuanda amerikada değilim zamanında üni okumak için gitmek çok istemiştim ailemin maddi durumu iyi olmasına rağmen lysye o kadar çalıştın puanını boşa gitmesin gibi bir mantıkla göndermemişlerdi baya araştırmıştım o dönem şimdi kardeşimi göndertme sözü aldım kardeşim için hala araştırıyorum. en top üniversiteler hem çok pahalı hem hiçbir burs imkanları yok hemde kabul almak zor orta seviye üniversitelerin fiyatları daha makul kabul almakta çok kolay ama belli burs imkanları yok bide iç eyaletlerdeki bazı adı duyulmamış üniversiteler var fiyatları ucuz hemde başarılı öğrenci bir çok burs programları var. Kabul almak için çok üst düzey üniler hariç inglizce yeterliliği(ielts , tofel) ve ortalama bir lise mezuniyet puanı yeterli fiyatlar mühendislik için 20$-30$ arası bu (diğer ülke vatandaşlarına) amerikan vatandaşlarına bir miktar daha ucuz tam olarak bilmiyorum

sizin green kartınız mı var? kendiniz mi başvurdunuz çıktı yoksa babanız üzerinden mi?

• quote:

quote:

quote:

yok şuanda amerikada değilim zamanında üni okumak için gitmek çok istemiştim ailemin maddi durumu iyi olmasına rağmen lysye o kadar çalıştın puanını boşa gitmesin gibi bir mantıkla göndermemişlerdi baya araştırmıştım o dönem şimdi kardeşimi göndertme sözü aldım kardeşim için hala araştırıyorum. en top üniversiteler hem çok pahalı hem hiçbir burs imkanları yok hemde kabul almak zor orta seviye üniversitelerin fiyatları daha makul kabul almakta çok kolay ama belli burs imkanları yok bide iç eyaletlerdeki bazı adı duyulmamış üniversiteler var fiyatları ucuz hemde başarılı öğrenci bir çok burs programları var. Kabul almak için çok üst düzey üniler hariç inglizce yeterliliği(ielts , tofel) ve ortalama bir lise mezuniyet puanı yeterli fiyatlar mühendislik için 20$-30$ arası bu (diğer ülke vatandaşlarına) amerikan vatandaşlarına bir miktar daha ucuz tam olarak bilmiyorum

sizin green kartınız mı var? kendiniz mi başvurdunuz çıktı yoksa babanız üzerinden mi?

Hayir aslinda daha basvurmadim bile.Hep Amerika'da yasamak istemisimdir hatta yasamak istedigim tek yer ve gelecek planlari yaparken kendimi hep orada dusunurum :) liseyi bitirdim universiteye hazirlaniyorum bu sene hep orayi dusundugum icin once aklima orada master geldi ama green cardla universiteyi de orada okuma sansim var daha cikarsa :) iste isin kotu kisimlari ilk yerlesmede bana orada sponsor olabilecek biri yok eger cikarsa bankada biraz teminat gosterebilirim 20 bin kadar tabi bu ise yarar mi onu da bilmiyorum vatandaslik haklariyla calisma imkaninizda oluyor ama oyle bile universite icin harcamalar haric 30 bin liradan fazlasi lazim yani tam ikilemdeyim ama her seye ragmen burda hayatim bosa akiyor gibi istedigim yasam tarzi ve insanlar orada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.