< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitokuyucu -- 11 Temmuz 2019; 11:9:28 > |
ACİL YARDIM BULUNMAYAN İLAÇ (SALOFALK)
Salofalk, ülseratif kolit ve Crohn hastalığı gibi iltihaplı bağırsak hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Son zamanlarda, çeşitli nedenlerle Salofalk'ın bulunmasında zorluklar yaşanmaktadır.
Salofalk Neden Bulunmuyor?
Salofalk'ın bulunmamasının başlıca nedenleri şunlardır:
- Üretim sorunları: İlacı üreten şirket, hammadde eksikliği ve üretim tesislerindeki sorunlar nedeniyle arzı karşılamakta güçlük çekiyor.
- Artan talep: Salofalk, iltihaplı bağırsak hastalıkları için yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır ve son yıllarda talepte bir artış görülmüştür.
- Lojistik sıkıntılar: Lojistik zincirindeki kesintiler, ilacın eczanelere zamanında ulaşmasını engellemektedir.
Salofalk 500 mg Hangi Eczanelerde Var?
Salofalk 500 mg'ın mevcudiyeti eczanelere göre değişmektedir. Stok durumunu öğrenmek için yerel eczanenizi arayabilir veya çevrimiçi eczanelerde arama yapabilirsiniz.
Salofalk Tablet Bulunan Eczaneler
Salofalk tabletleri genellikle aşağıdaki türdeki eczanelerde bulunabilir:
- Zincir eczaneler: Eczacıbaşı, Nobel Eczane, Turuncu Eczane
- Bağımsız eczaneler: Bölgenizdeki yerel eczaneler
- Online eczaneler: Eczacıklığım, Doktorum Eczanesi, İlaç Market
Salofalk Lavman Nerede Bulabilirim?
Salofalk lavmanları, rektal yoldan uygulanan bir ilaç formudur. Salofalk lavmanlarını aşağıdaki yerlerden temin edebilirsiniz:
- Eczaneler: Salofalk lavmanları, diğer Salofalk formlarıyla aynı şekilde eczanelerde bulunabilir.
- Tıbbi malzeme tedarikçileri: Bazı tıbbi malzeme tedarikçileri de Salofalk lavmanlarını stoklayabilir.
Salofalk Fitil
Salofalk fitil, rektal yoldan uygulanan başka bir ilaç formudur. Salofalk fitil, Salofalk tablet ve lavmanlarla aynı eczanelerde bulunabilir.
Salofalk Lavman Muadili
Salofalk lavmanının muadili, aynı etken maddeyi (mesalazin) içeren ancak farklı bir marka adı altında satılan ilaçlardır. Salofalk lavmanının muadilleri arasında şunlar bulunur:
- Pentasa Lavman
- Asacol Lavman
- Canasa Kli lavman
Salofalk lavmanının muadillerinin mevcudiyeti ve fiyatları eczanelere göre değişebilir.