Şimdi Ara

Greenify v2.0 beta 7 - Arkaplanda çalışan uygulamalarınızı uyutun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Greenify v2.0 beta 7 - Arkaplanda çalışan uygulamalarınızı uyutun

'' Root yetkisi gerekir. ''

Kendi şahsi fikrime göre rootlu telefonların vazgeçilmez uygulaması olmalı (benim gibi batarya ve şarj süresi manyakları için)
    Programın mantığı arka planda çalışan uygulamalarınızı uyutmak. Klasik ''task killer'' değil onlar programları sadece anlık olarak kapatırlar. Bu program ise siz o programı tekrar açana kadar kapatır ve asla arka planda çalışmasına izin vermez.
    Programı ilk çalıştırmaya başladığınızda size uyutulması gereken uygulama listenizi size sunacaktır.

Facebook,whatsapp,foursquare,tango gibi uygulamaları listede gösterir ancak bunları uyutursanız bu programları açana kadar gelen bildirimleri almazsınız.

Ayrıca programın DONATE versiyonu (ücretli) bulunmaktadır. Bu versiyonda size sistem uygulamalarını da gösterir. Bunu gelişmiş kullanıcılara öneriyorum.

4 yıllık Android deneyimimdeki gözlemlere dayanarak bu paylaşımı yapmış bulunmaktayım.Bugünki anlatımımda sizlere şarj sürenizi uzatmanızı sağlayacak birtakım ipuçları vereceğim, yazdıklarım sayesinde bataryanızı % 100 verimli olarak kullanabileceksiniz.

Telefonunuzu kullanmadığınız bir vakit bir kenara koydunuz şarjınız %86 idi, aldığınızda %72'ye düştü.Bunun sebebi nedir, çoğu kullanıcıya sorsanız Wifi veya 3G aktif o yüzden düştü der, Bunlar aktif ama kullanılmadığı zaman neden %14'lük bir fark olsun arada.Ne yaptıda %14'ünü götürdü şarjımın? Ben hep sorardım kendi kendime ve direk Ayarlar ve Çalışan uygulamalar kısmına bakardım orada hep Facebook,Google Haritalar bulunurdu.Tamam bildirim gelmesi güzel birşey ama neden siz telefona bakmadığınız zamanlarda şarjınızı götürsün.

Genelde amatör veya bilinçsiz kullanıcılar Taskkiller tarzı uygulamaları kullanır, ben bu tarz uygulamaları hiç kullanmadım, nedeni ise Taskkiller tarzı uygulamalar öldürdüğü uygulamaları sadece 1 kereye mahsus senkronizesini engeller,Örneğin Facebook uygulaması kendi kendini 5 dk'da bir mi senkronize ediyor,Taskkiller uygulamaları sadece o ilk 5 dk'lık bölümü öldürür, 5 dk sonrasında ise uygulamalar kendi kendini tekrar senkronize etmeye başlar.

Greenify uygulaması ile tanışana kadar Ayarlar-Uygulamalar-Çalışan Uygulamalar bölümünden durdurdum veya senkronizelerini kapatırdım.Greenify sayesinde artık Cihazımı bıraktığım şarjda alıyorum,telefonu elime aldıktan sonra merak ettiğim güncellemeleri uygulamalara girerek bakıyorum.Benim için önemli olan tek hatırlatma Gmail Uygulamasıdır, bu da zaten şarjı hiç etkilemiyor,%2'lik bir fark oluyor kapalı olduğunda.

Gelelim hangi uygulamalar nasıl şarj harcıyor, Nasıl müdahele edilmesi gerekmektedir, Nasıl müdahele edersem Bataryamı tam anlamıyla kullanabilirim?

Arkaplanda Sürekli Çalışan Uygulamalar Listesi

Facebook, Twitter ve Foursquare (Cihazda uygulama sürekli dolaşımda olup, Standby'da dahi sürekli senkronize gerçekleştirmektedir.Bu dolaşımı durdurmak için Telefon-Ayarlar-Senkronize-Facebook'u seçerek Canlı Besleme seçeneğinde bulunan Tik'i kaldırmanız gerekmektedir.)

Whatsapp (Cihazda uygulama sürekli dolaşımda olup, gelen bildirimleri size hatırlatmak için arkaplanda sürekli çalışmaktadır.Şarj sürenizin azalmasına sebebiyet verebilir, durdurulması ise Greenify uygulamasını kullanabilirsiniz.)

Tapatalk (Cihazda uygulama sürekli dolaşımda olup, tarafınıza gelen abonelik bildirileri ve Özel mesajları size hatırlatmak için arkaplanda sürekli dolaşımda olmaktadır,Telefonunuzun şarjının azalmasının nedenlerinden biride budur.Durdurulması ise Tapatalk-Ayarlar'dan Bildirim Al Seçeneğindenki Tik'i kaldırmanız gerekmektedir ya da Bildirim süresini 30 dk.'dan 2 saate çıkarmalısınız,veya Greenify uygulaması ile tamamen bildirim almasını engelleyebilirsiniz.)

Google Play Store (Cihazda sürekli şekilde dolaşımda olup, uygulama güncellemelerini size hatırlatır, Şarj sürenizin azalmasına sebebiyet verebilir, durdurulması ise Greenify uygulamasını kullanabilirsiniz.

Skype, Viber ve Tango (Cihazda uygulama sürekli dolaşımda olup, gelen bildirimleri ve aramaları size hatırlatmak için arkaplanda sürekli çalışmaktadır.Şarj sürenizin azalmasına sebebiyet verebilir, durdurulması ise Greenify uygulamasını kullanabilirsiniz.)

Google Haritalar(Maps) Cihazda uygulama sürekli aktif olup, hem GPS'i aktif kılar hemde Google tarafından bulunduğunuz yerin güncellemelerini yapar.(Google Now için)Şarj sürenizin azalmasına sebebiyet verebilir, durdurulması ise Greenify uygulamasını kullanabilirsiniz.)

Dropbox, Yandex vs.(Cihazda sürekli şekilde dolaşımda olup, telefondan upload yapmanızı bekler.Şarj sürenizin azalmasına sebebiyet verebilir, durdurulması ise Greenify uygulamasını kullanabilirsiniz.

Ayrıca küçük bir tespit daha, Telefonu yoğun bir şekilde 15 dk'dır kullanıyorsunuz,oyun oynuyorsunuz, video izliyorsunuz vs.
    Telefonunuz ısınmaya başladı, ısınma olayı arttıkça şarjızın azalma sayısıda kat kat artacaktır.Normalde 5'dk da %1 düşüyorsa,5 dk 'da % 5 seviyesinde azalacaktır.Telefon ısındığı zaman ısınma batarya'ya da gidecektir,batarya ısındığı zaman çok daha çabuk biter.Isınma olayının çaresi ise telefonu 10 dk yoğun kullanıp,bir kenara bırakarak soğumasını bekleyerek, soğuduktan sonra işlerinize devam etmektir.Bu sayede hem şarjınızı bitirmemiş hemde Batarya ömrünüzü kısaltamamış olursunuz.
    Dip Not:Telefon şarjdayken kesinlikle ve kesinlikle telefonla oynamayın,telefon şarj olduğu için ısınıyor, ayrıca siz oynadığınız için 2 kat daha fazla ısınıyor.Bir bataryanın ömrü 1000 seferlikse 500'e geldiğinde bataryanın çoktan ölmüş olacaktır.

Rootlu telefonların olmazsa olmaz uygulamasını buradan indirebilirsiniz
    Sırf bu uygulamayı kullanmak için dahi Root yapılabilir.

Güncellenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRAD -- 13 Ocak 2014; 2:20:40 >

• Donationsuz pek de iyi olmuyor ayrıca Xposed yukleyıcı ıle bırlestırdınmı 2 kat hızlanıyor ve kayıtları tutuyor Donateli kullanıyorum tabi illegal Number One
  • rootsuz cihazlarda da artık çalışabiliyormuş...
  • telefonum rootsuz, play storedan yükledim. fakat donation versiyonunu nasıl bulabilirim play store harici? bir de xposed falan diyor, onu yüklemek ne işime yarayacak? ve donation versiyonu olmadan yüklenmiyor mu xposed?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavifil

telefonum rootsuz, play storedan yükledim. fakat donation versiyonunu nasıl bulabilirim play store harici? bir de xposed falan diyor, onu yüklemek ne işime yarayacak? ve donation versiyonu olmadan yüklenmiyor mu xposed?

donation versiyonunu sizinle paylaşırım fakat,xposedde uygulayabilmeniz için telefonunuzun rootlu olması gerekmektedir, çünkü xposed'i aktif edebilmek için root edip 1kere yeniden başlatmalısınız.
    Donation versiyonun artısı ise sistem uygulamalarını uyutabiliyor olmanız, hiç tavsiye etmiyorum.
    3. şahıs uygulamaları uyuttuğu yetiyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRAD

quote:

Orijinalden alıntı: mavifil

telefonum rootsuz, play storedan yükledim. fakat donation versiyonunu nasıl bulabilirim play store harici? bir de xposed falan diyor, onu yüklemek ne işime yarayacak? ve donation versiyonu olmadan yüklenmiyor mu xposed?

donation versiyonunu sizinle paylaşırım fakat,xposedde uygulayabilmeniz için telefonunuzun rootlu olması gerekmektedir, çünkü xposed'i aktif edebilmek için root edip 1kere yeniden başlatmalısınız.
    Donation versiyonun artısı ise sistem uygulamalarını uyutabiliyor olmanız, hiç tavsiye etmiyorum.
    3. şahıs uygulamaları uyuttuğu yetiyor zaten.

anladım, teşekkür ederim.

• Evet bu uygulamayı ben de kullanıyorum.Hatta yine açtığım bir konumda nasıl kullanılacağını da yazmıştım. Bayağı güzel bir uygulama.Cihazı bayağı serileştiriyor.Konu için : https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=84399765&p=1#86002281

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 18 Ocak 2014; 2:19:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS 13.3 Tweak Rehberi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel konu
  • ben internette baya bi araştırdım ücretli versiyonu ama çalışmadı hiçbiri , sonunda satın aldım bende 6.5 tl ye sistem uygulamalarını da uyutabiliyorum artık , rootlu cihazda xposed ile kullanınca uyuttugun uygulamaların bildirimlerini alabiliyorsun ,en güzel tarafı bu işte, arka planda fourqare , whatsapp çalışmıyor ama bildirim geldiğinde sen görebiliyorsun ... özellikle düşük seviye telefonlarda kullanılmalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak4293
    rootlu cihazda xposed ile kullanınca uyuttugun uygulamaların bildirimlerini alabiliyorsun ,en güzel tarafı bu işte, arka planda fourqare , whatsapp çalışmıyor ama bildirim geldiğinde sen görebiliyorsun

Nasıl bir ayar yapmak gerekiyor bu bahsettiğiniz için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 20 Ocak 2014; 17:48:03 >
  • Lomax. kullanıcısına yanıt
    öncelikle cihaz rootlu olacak greenify yüklü olacak , sonra http://repo.xposed.info/module/de.robv.android.xposed.installer bu linten xposed i kuruyoruz ,uygulamaya aktif hale getirmemiz gerekkiyor, xposed uygulamasına giriyoruz framework a girip yükle/güncelle yazana basıyoruz , daha sonra xposed uygulamasındaki modüller kısmına giriyoruz orada greenify uygulamasına tik koyuyoruz şimdide grenify yi aktif hale getirdik . şimdi telefonu açıp kapatıyoruz . telefon açılınca greenify ye giriyoruz menü tuşuna basınca deneysel özellikler bölümüne girebiliyoruz . buradan ayarları yapabiliyoruz artık... yeterince açıklayıcı oldu heralde :D

• burak4293 B kullanıcısına yanıt
    Sağolun çok açıklayıcı yazmışsınız da, "menü tuşuna basınca deneysel özellikler bölümüne girebiliyoruz . buradan ayarları yapabiliyoruz artık..." kısmına kadar hazırdım zaten :)
    Bu deneysel özelliklerde bulunan 7 ayardan hangilerini seçmek gerekir, kullandığınız doğru ayarlar nedir, diye sormak istemiştim.
    (3-4-5. seçenekler paralı versiyon için bunları seçmek gerekecek mi, bedava olan sürümü kullanıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 21 Ocak 2014; 21:39:23 >
  • Ben ucretli versiyonu kullaniyorum, bildirimleri sakla secenegini ve altindaki secenegi isaretliyorim, bildirimleri sıkıntısız aliyorum, ucretsiz olanda gcm li uygulamalardan bildirim almayi isaretliyemiyirsun, gcm ne onuda bilmiyorum ama :).. Ucretsiz versiyonda bi denemek lazim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak4293 -- 21 Ocak 2014; 22:21:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak4293 B kullanıcısına yanıt
    Bugün biraz araştırma sonucunda öğrendiklerim;
    GCM : Google Cloud Messaging
    Bazı uygulamalar, bildirimler için bu altyapıyı kullanıyormuş.
    Whatsapp da bunlardan biri, yani donate versiyonu alıp GCM seçeneğini seçmezseniz, Whatsapp'ı uyutunca bildirimler çalışmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 23 Ocak 2014; 1:14:00 >
  • Lomax. kullanıcısına yanıt
    Ben Ücretli kullandığım icin bildirimleri alıyormuşum demekki ...

• bu güzel ve açık anlatım için teşekkürler ellerinize emeğinize sağlık
  • donation versiyonunda rootsuz sistem uygulamari uyutuluyor dimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: paldov

donation versiyonunda rootsuz sistem uygulamari uyutuluyor dimi ?

up up
  • konuyu hortlattım ama banada acilen full greenify gerekli, kitkat ile uyumlu..genelde yasakmı bunu paylaşmak bilemıyorum ama eger site kuralları gereği uygun deilse,özelden ulaşabilir yardımcı olabilirmisiniz? cidden şuan o programa çok ihtiyacım var..Ha bu arada tel rootlu 4.4.2 sürüm var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mevsimyaz -- 6 Aralık 2014; 15:20:40 >
  • Deneyelim bakalim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.