Şimdi Ara

Greenpeace'den nükleer atağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye bu nükleer işini eline yüzüne bulaştırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneKaşif

quote:

Orijinalden alıntı: Bl@ckbox

Bu ülkenin nükleer enerjiye ihtiyacı var

Neden?

Evindeki elektrikli aletleri pille mi çalıştırıyorsun?

Tek kurtuluşumuz nükleer enerji mi?
  • 50 milyar dolarlik enerji ithalatının bitmesi için şart

sen gereken önlemleri alırsan göze alınabilir bir risk
  • Facebookta ülke kurtarıcıları yine iş başında.Facebookta paylaşınca bişey olacağını sananlar var
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neden?

evet

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden?

evet

Neden diyeceğim anlatacağın şeyleri tahmin ediyorum. Dışa bağımlılık falan fistan. Tamam bende dışa bağımlılığı istemiyorum ama Türkiye de temiz enerjiyi bir çok yönden üretebilirsin. Ayrıca Rusların yapacağı bir santralle nasıl onlara bağımlılığımız durdurulacak bu da ayrı bir sorun.
    Türkiyede Nükleer santrallerin yapılmasın asıl sebebi enerji ihracatı yapmak. Bu da siyasi bir olaya girer. Çevre ülkelere enerji satmak ve daha önce bize yapılan sömürüyü bizim onlara yapmamızı sağlamak.

• Hala dışa bağımlılık diyorsunuz olaya tümden bakamıyorsunuz. Bu teknolojiyi biz üretmiyoruz bu yüzden zaten ucuz olmayacak. Şuan dan değişen bir olay olmayacak, yeşilcilere sordular akkuyu hakkında ne düşünüyorsunuz diye, bu hükümetin bileceği bir şey fakat bir çok sorunla karşılaşacaklar bir kaç sene para kaybetmek istiyorlarsa onların problemidir. Ermenistanda hali hazırda bir tedit var diye bunu getirip akdenize kurmanın bir manası yoktur. Ermenistan için biz umurlarındamıyız ki onları örnek verip duruyorsunuz? Deneme tahtası olacağız Rusyanın. İran da kurulan reaktörde sızıntılar oluştu bunu hangimiz duyduk yada biliyoruz, iranda ki reaktörün inşasını da Rusya kontrol ediyor.

http://turkish.cri.cn/781/2011/03/15/1s131887.htm

• Nükleer Enerji Şart mı?

"international energy agency'nin öngörüsüne göre, araştırma yardımı ve teşvikinin devamı halinde bile güneşten, rüzgardan, biyokütleden ve geotermal kaynaklardan elde edilen enerji 2030 yılında dünya enerji ihtiyacının ancak yüzde altısını karşılamaya yetecek." bu nukleer enerji kulanımını enerji en çok para harcayan ülkemiz gerekliliğini düşündürüyor.

Neden pahalıya alıyoruz ?

TETAŞ halen kilowattsaat (kWh) başına 12,45 kuruş alıyor. Rusya ise kurduğu nükleer santralle elektriği kilowattsaat (kWh) başına 12.5 cent yani 27 kuruşa Türkiye'ye satacak.

Neden japonlar yerine rusları tercih ediyoruz?

Rusların şu ana kadar başka ülkede bitirebildiği bir proje yok .AB’nin kurucu üyeleri, AB’ye üye olmak isteyen her ülkeye kendi nükleer santral teknolojisini satmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu anlamda Rus teknolojisinin adı AB’de kötüye çıkmış durumda. Nükleer santrale sahip olmak da çok şeyi değiştirmiyor. Zira AB’nde uygulanan enerji ve fiyat politikaları pekala nükleer ile ucuz elde edilen enerji fiyatlarını ikiye üçe katlayabiliyor. Beş yıl önceki Slovakya ekonomi bakanının söylediklerine göre, AB içinde enerjiyi en ucuz üreten Slovakya bunu halkına en pahalı satan ülke konumundaydı.

Neden fay hattı üzerindeki Akkuyu'yu şeçiyoruz?

Neden gelişmiş ülkeler nukleer santralleri kapatıyor.?
    G8 ülkeleri içinde nükleer santral bulunmayan tek ülke olan İtalya’da nükleer enerji referandum yoluyla yasaklandı.Alman hükümetinin ülkedeki mevcut nükleer santralleri kapatma kararını ötelemek istemesi kuşkusuz dünyadaki birçok nükleer karşıtını üzdü. İşin garibi, nükleer enerji taraftarlarını da pek sevindiremedi. 2002 yılında Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi koalisyonu sırasında alınan karara göre, Almanya'daki tüm nükleer santrallerin 2022 yılına kadar kapatılması kararlaştırılmıştı. Bugün iktidarda bulunan Hıristiyan Birlik Partileri (Muhafazakar-Sağ) ile Hür Demokrat Parti (Liberal-Sağ) koalisyonu ise, mevcut reaktörlerin kapatılmasını ortalama 12 yıl ertelemeyi istiyor. 1980 yılından önce çalışmaya başlayan santraller sekiz yıl, 1980'den sonra şebekeye bağlananlar ise 14 yıl ek süre kazanacak.
    ...............

• avusturya inşaatı bitmiş olmasına rağmen, tek reaktörü zwentendorf’u (siemens) 1978 yılında hiç çalıştırmadan kapatmıştır. • italya, çernobil kazasından sonra ülkedeki tüm santralları (4 reaktör) kapatmıştır. • isveç’te 1999’da barseback 1, haziran 2005’de ise barseback 2 kapatıldı. • ispanya’da hükümet tüm santralları kapatma kararı aldı. bu karar, 30 nisan 2006’da zorita (cabrera)reaktörünün kapatılmasıyla uygulanmaya başladı. ispanya’da 8 reaktör kaldı. • 11 mayıs 2005’te, almanya’da obrigheim (357 mw) reaktörü kapatıldı. bu, stade (672 mw) reaktöründen sonra almanya’nın kapatılan ikinci reaktörü oldu. almanya’da yeşiller partisi ve sosyal demokrat parti’nin koalisyonu sırasında alınan karara göre 2020’de tüm nükleer santrallar kapanmış olacak. almanya, birçok ülkenin aksine santrallarını 40 yıl çalıştırmayı da kabul etmedi. 32 yılı sınır olarak belirledi. • belçika, santrallarını en fazla 40 yaşlarına kadar çalıştırmayı ve daha sonra kapatmayı kabul etti. 2025 yılında belçika’da nükleer santral kalmayacak. bunun dışında norveç, yeni zelanda, avustralya gibi nükleer enerjiye hiç bulaşmamış gelişmiş ülkelerde listeye eklenebilir.

Uranyum rezervi yeterlimi ? Enerjide dışa bağımlılığımız sona ercekmi?
    dünyada 50 yıllık uranyum rezervi var .biz de sade 2 senelik rezerv mevcut . rezerv azalınca uranyum fiatları artmayacak mı ? Biz uranyumu dışardan alıp enerjiyi daha pahalıya mal edicez.

Mevcut dönüştürülebilir enerji kaynakları artırılması Verimlik artırımı aynı işi görmez mi?

3. nesil santral olmasının bir anlamı varmı ?
    Fukuşima dışında tüm nukleer kazalar insan hatasından oluşmuş. Kaza nedenleri i sadece doğal afetler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 18 Mart 2011; 13:30:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

Facebookta ülke kurtarıcıları yine iş başında.Facebookta paylaşınca bişey olacağını sananlar var

E sende bir haftadan beri forumdan memleket kurtarmaya çalışıyorsun, anladık nükleeri destekliyorsun. Bırak desteklemeyenler de istediğini yapsın.

Edit: Bu arada acayip bir ikilemde kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magilum -- 18 Mart 2011; 13:25:34 >
  • Facebook web sayfasında ''Beğen'' yazısına bir mouse tıklamasıyla mı atak oluyormuş ? İyice ayağa düşmüş desene ataklar...
  • Palavralar zırvalıklar başka bir şey yoktur , nükleer gelecek bizim teknolojimiz üst seviyelere çıkacak kendi enerjimizi üreteceğiz , elektrik ucuzlayacak, 3.nesil olacak güvenlilik olarak avrupaya örnek olacak. Yahu bunlara nasıl inanılır masaldan başka bir şey değil. Bu palavralar yüzünden milyar dolarlık yatırım gözü kapalı yapılır mı? Araştırma süreci bile senelerce sürmüş olmalıdır bunun için. Hiç bir şeyde dünyayı örnek almazsınız ama böyle gereksiz bir işte nedense geri kalmıyorsunuz.
  • Beyler olaya takım tutar gibi yaklaşmayın 10 yıl sonra evinizde kapı, baca kapalı oturursunuz . çocuğunuzda size hesap sorar.

Greenpeace'den nükleer atağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 18 Mart 2011; 13:27:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SmyrneGe

quote:

Facebookta ülke kurtarıcıları yine iş başında.Facebookta paylaşınca bişey olacağını sananlar var

E sende bir haftadan beri forumdan memleket kurtarmaya çalışıyorsun, anladık nükleeri destekliyorsun. Bırak desteklemeyenler de istediğini yapsın.

Forumda yaptığımız ile facebookta yapılanlar arasında dağlar kadar fark var.Biz burda bir grup açtık ve karşıt görüşteki arkadaşlarla tartışıyoruz.Sonuçta herkes bildiğini söylüyor bilmeyenler birşeyler öğreniyor.

Facebooktaki gibi beğen paylaş kanqa nüqleere hayır diyek paylaştığımı beğen gibi bir durum yok.

• Arkadaşlar hakaret etmiş, cahillikle, yobazlıkla suçlamışlar ama önemli değil. Gerçekten bu konuda uzmanların, televizyondaki konuşmalarını dinledim ve ilginç sonuçlar çıkarttım.

Örneğin; Hayrettin Kılıç, bir japon mühendisle bu konuyu Amerika'da bir bilimsel toplantıda konuşmuş.

Aşşağı yukarı konuşmaları şöyle geçiyor;

Hayrettin Kılıç - Deprem bölgesi içerisinde nükleer riskli olmuyor mu ?
    Japon - Üstüne dağ devrilse bişey olmaz, önlemini aldık.
    Hayrettin Kılıç - Büyük bir tsunami gelse ?
    Japon - Milyonda bir ihtimal, deyip konuşmayı bitiriyor.

Hayrettin Kılıç, şimdi diyorki ; "Milyonda 1 ihtimal olsa bile o ihtimal gerçekleşebiliyor."

Bu demektir ki; ruletin ihtimali bana göre her saniye milyonda bir.

Şimdi bu santrali japonlar yapsaydı eğer, içim biraz rahat ederdi, o kadar katı bakmıyordum konuya. Bugünkü tabloya bakınca, bu konuda hataya ihtimal vermeyecek, güvendiğim tek ülke Japonya idi. Çünkü dünyada daha titiz işçilik yapan başka bir ülke yok.

Herşey deprem ve tsunami değil ayrıca, küresel ısınma sonucu iklimler son derece hızlı değişiyor ve dünyadaki nükleer santrallerinde çoğu deniz kenarı, en basitinden kutuplardaki eriyen buzulların etkisi ile sular biraz yükselse ne olacak ? milyonda 1 mi ? geçen akdenizde yaşadığım en sıcak yazlardan biriydi. Ayrıca uzmanlar hamam suyu ile nükleer soğutulmaz, nükleer santral için verilen izinler 30 yıl öncesinin verilerine dayanıyor, hiç değilse yeniden gözden geçirilsin diyorlar, yetkililer umursamıyor.

Bu umursamazlığa tepki vermek cahillikse akdenizde yaşan bir insan olarak benim cahilliğimin sınırı, kendi hayatıma değer verme noktasında bitiyor. Peki karşı olmayan insanlar için sınır nedir ? Enerji açığını kapatmak için dünyada siz dahil yaşayan canlı kalmayana kadar riske atmak mıdır ? Ayrıca %6 lık bir enerji kazancı yerine, 1 ampül akşam az yakabiliriz.

Ya da ampül kapatmak istemiyorsanız, enerji verimliliğini arttırarak tek bir güneş paneli, baraj, rüzgar türbini, nükleer santral yapmadan, tek bir ampül bile söndürmeden bile bu açığı kapatmanın yollarıda var. Kendinizi kısıtlamanıza bile gerek yok. Ayrıca %18 elektrik kaçağı konusuna kimse değinmiyor bile. tek dert şu, benim nükleerim olsun. bende diyorum ki , banamı sordun yaparken ? %50 bile olsan demokrasiyle kalan %50 nin hayatını riske atalım diye bir oylamada yapılamaz. Ancak cinayetin referandumu olur.

• Çoğunuz istanbulda yaşıyorsunuz bulgaristan size mersinden daha yakın orda nükleer tesis var, yukarıda ukraynada,romanyada tesis var o zaman neden karşı çıkıyorsunuz mersine ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SmyrneGe

quote:

Forumda yaptığımız ile facebookta yapılanlar arasında dağlar kadar fark var.Biz burda bir grup açtık ve karşıt görüşteki arkadaşlarla tartışıyoruz.Sonuçta herkes bildiğini söylüyor bilmeyenler birşeyler öğreniyor.

Facebooktaki gibi beğen paylaş kanqa nüqleere hayır diyek paylaştığımı beğen gibi bir durum yok.

Biliyorum, doğru da buluyorum. Şuan Facebook kullanmıyorum fakat zamanında Greepeace ile bağlantı paylaşıp o dediğin Türkçe katillerini hiç görmedim. O tip insanlar varsada bir gram bilgisi olmayıp marjinal görünmeye çalışan insanlardır. Her neyse, sadece yüklediğin anlama tepki göstermiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

Çoğunuz istanbulda yaşıyorsunuz bulgaristan size mersinden daha yakın orda nükleer tesis var, yukarıda ukraynada,romanyada tesis var o zaman neden karşı çıkıyorsunuz mersine ?

En yakın seçimde oyumu bulgar muhaliflere vereceğim. Türk halkının sesini duymuyorlar hiç.

• Arkadaşlar 99 senesinde henüz Tüpraşa sahip çıkamıyorduk.Ne kadar çabuk unuttunuz yaşananları.Tüpraşı zar zor 3 gün süreyle kontrol altına aldılar ki bunu geçtik kurulacak nükleer santral hakkında hiç bir bilgimiz yok.Adamlar gidip 1. deprem kuşağı olarak görülen bir bölgeyi ön görüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT

quote:

Orijinalden alıntı: Registry

Aslında nükleer enerji karşı çıkılacak kadar kötü birşey değil. Aksine iyi birşey ama bu enerjinin çok iyi korunması lazım, bu yüzden yerleşim alanlarının çok çok dışında bi yere yapılması lazım. Doğuda bir sürü dağlık alan var. Doğuya yapılabilir bence.

Doğu da tehlikeli olur. Hem terör hem de deniz yok ama van gölü civarına yapılabilir yine de doğuya yapılması tehlikeli.Sanırım ilk olarak Mersin sonra Sinop'a yapıcaklar.

Birde bu nükleer santrel karşıtlığı çok saçma bilmeden cahilce karşı çıkıyorlar.Radyoaktif maddeyi korumak önemli olan e Türkiye de zaten 9 şiddetinde deprem öngörülmüyor. Tsunami tehlikeside yok.

nasıl çıkıp da 9 şiddetinde deprem olmaz tsunami de olmaz diyebiliyorsunuz çok merak ediyorum, cem yılmaz diyordu ya hani aynen ondan işte, allah mısınız lan

• quote:

Orijinalden alıntı: internetboy

Beyler olaya takım tutar gibi yaklaşmayın 10 yıl sonra evinizde kapı, baca kapalı oturursunuz . çocuğunuzda size hesap sorar.

+1

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.