Şimdi Ara

GREV (kufur.swf) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
4.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elektrikle doğalgaza %18 zam geldi kimsenin gıkı çıkmadı, memur maaşlarına % bilmem kaç zam yapıldı herkes sokakta... ne iş

(not: %4 zammı desteklemiyorum bu arada.Ama memur maalesef "yetmez ama evet" diyecek bu işin sonunda)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoro11

quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Grev mrev, zam mam diyorsunuz da,

ortalama bir memurun aldığı maaş zaten 2000 tl nin üzerinde. 2750'yi bulan memurlar var, şahsen benim arkadaşım daha 1 yıl önce öğretmen oldu ve aldığı maaş 2500 tl.

Özel sekörde çalışan adamın maaşını hiç düşünen varmı?

kendine sendika başkanı diyen lüzumsuzlar da "ekonomi büyüdü, bizim bunda payımız ne?" diye soruyor. Onlar sepetlerinin üstüne oturup fındık kırdılar, sanki onlar büyüttü de ekonomiyi bir de utanmadan pay istiyorlar. Özel sektörde 1000 tl ye asgari ücrete çalışan gariban büyütüyor ekonomiyi.

Hükümet de doğal olarak ne olursa olsun oy çoğunluğu memurun olduğu için onlara oynamak zorunda. Gönüllerini hoş etmek zorunda.

Geçiniz memurun açlığını sefaletini, memur adam arabasının arka tamponuna babam sağolsun yazısı yazdıramayacak para bulamadığı vakit dünyanın en fakir insanı ilan ediveriyor kendini.

Kısacası, memur maaşına zam değil kesinti yapılmalı. Özel sektörde yırtınan işçileri de düşünmeli. Onların haklarını savunabilmeli hükümet.

Mevcut şartlardan şikayetçi olan adam örgütlenir hakkını arar.Ha eğer hakkımızı arayamıyoruz çünkü birlik olamıyoruz diyorsan bunun acısını memurlardan çıkaramazsın.

Dert olan şey açlıktan kurumak olduğu için, kimse kolay kolay isyan etmeye kalkışamıyor güzel kardeşim. Memurun derdi iphone4 almak, özeldeki adamın derdi aç karnını doyurabildikten sonra kenara 3-5 kuruş atabilmek. Kimin birlik olup diş geçirme potansiyeli daha yüksek sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: oys14

oğlum bak git
    adam gelsin orada sabahtan akşama tebeşir tozundan astım bilmem ne olsun atarlı ergenlerle uğraşsın üstelik o çöpçü gibi dayakta atamaz yasak çünkü. 1000lira verin yollayın eline . sende öğretmen olursun inşallah

O her yerde öyle değildir yav.Bizim bir müdür yardımcısı vardı önce okkalı bir tokat atar sonra soru sorardı:d
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk3r.s

Doktorlar iş bırakıyor, hocan bırakmış çok mu. Okuldan kaçarken sıkıntı yok, öğretmenler 1 günde olsa sesini çıkarttı mı aaauuuvvv, Nee aauuuvuu.

okuldan kaçmakla grevin ne alakası var?öğrencinin okuldan kaçması özgür irade ile alakalı kendi sorumsuzluzluğudur.farkındaysan öğrenci okulda derse giriyor diye para almıyor.ama öğretmen girdiği ders başına para alıyor.ayrıca çevrene bak bakim hangi hoca yapması gerekeni yapıyor?ama internette,medyada bi yankı çıkınca "hadiiii koşun meydanlara!!!" oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın bu ayakları adam gibi öğretmenler kalmamış artık.Öğrencileri zerre düşündükleri yok.Ellerinde olsa okula hiç gelmeyecekler dün gecenin bir saati yorgun argın sınava çalıştım.Okula bir gittim hocalar yok sınav iptal.Maalesef artık hocaların seviyeleri öğrencilerden bile düşük!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

quote:

Orijinalden alıntı: b437

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

quote:

Orijinalden alıntı: b437

Hocanın aklında ayın sonunu nasıl getireceği varken sana eğitim veremez. Ayrıca bu bir eğlence değil, hak arama aptalca yorumunu keşke kendine saklasaydın. Umarım ilkokul öğrencisisindir.

Evladım 2000tl NE DEMEK!!!!!!Biliyormusun?2000tl'de yetmiyorsa

Sanki her öğretmen 2000 alıyor anasını satayım.

Hepsi 1700-3000tl arası maaş alıyor.Bu yeterde artarda.Yetmiyorsa ne mok yapıcaksa yapsın.Adam olamazlar o zaman.Zaten onlar parayı sağda solda içki kumar sigaraya gibi şeylerle harcıyorlar parayı .Bunun için kimse para vermez çalışmıcaksa da çalışmasın.Ülkede çok adam yok artık.Herkez ''ben''.Bir ara bir fındık yağı vardı 15tl'ydi maşallah çok satıyor diye adam uçurmuş fiyatı 2 katı yani 30 tl olmuş.Vicdansızlık denir kardeşim buna.O kadar para yetmiyorsa...Adama 100000tl versen gene grev yapar zam koyar çünkü bunlar ahlaksız vicdanız pislik insanlar

Duracağın yeri bil akıllı konuş sen kimsinde bir topluluğa böyle bir yakıştırma yapıyosun ? Sana kalsa hiç bir şekilde insanlar daha fazlasını istemicek hukumet giricek Benzine doğal gaza gıdaya ona buna zamı biz oturcaz Elhamdulillah dicez he ?
    Asıl sensin o saydıkların sizin gibi koyunlar yüzünden halk bok gibi yaşıyo hakkını savunacaksın grevde bir hakdır.Adama bak ya artis sanamı giriyo memurun aldığı para ?
    Milletvekilleri padişah gibi yaşıyor onlara söyliceksin bunları yalnış yerde yüzüyosun orta direk adamlara piyasa yapmakla olmuyo bu işler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zoro11

quote:

Grev mrev, zam mam diyorsunuz da,

ortalama bir memurun aldığı maaş zaten 2000 tl nin üzerinde. 2750'yi bulan memurlar var, şahsen benim arkadaşım daha 1 yıl önce öğretmen oldu ve aldığı maaş 2500 tl.

Özel sekörde çalışan adamın maaşını hiç düşünen varmı?

kendine sendika başkanı diyen lüzumsuzlar da "ekonomi büyüdü, bizim bunda payımız ne?" diye soruyor. Onlar sepetlerinin üstüne oturup fındık kırdılar, sanki onlar büyüttü de ekonomiyi bir de utanmadan pay istiyorlar. Özel sektörde 1000 tl ye asgari ücrete çalışan gariban büyütüyor ekonomiyi.

Hükümet de doğal olarak ne olursa olsun oy çoğunluğu memurun olduğu için onlara oynamak zorunda. Gönüllerini hoş etmek zorunda.

Geçiniz memurun açlığını sefaletini, memur adam arabasının arka tamponuna babam sağolsun yazısı yazdıramayacak para bulamadığı vakit dünyanın en fakir insanı ilan ediveriyor kendini.

Kısacası, memur maaşına zam değil kesinti yapılmalı. Özel sektörde yırtınan işçileri de düşünmeli. Onların haklarını savunabilmeli hükümet.

Mevcut şartlardan şikayetçi olan adam örgütlenir hakkını arar.Ha eğer hakkımızı arayamıyoruz çünkü birlik olamıyoruz diyorsan bunun acısını memurlardan çıkaramazsın.

Dert olan şey açlıktan kurumak olduğu için, kimse kolay kolay isyan etmeye kalkışamıyor güzel kardeşim. Memurun derdi iphone4 almak, özeldeki adamın derdi aç karnını doyurabildikten sonra kenara 3-5 kuruş atabilmek. Kimin birlik olup diş geçirme potansiyeli daha yüksek sence?

Ya sizi anlamaya çalışıyorum briaz da anladığımı düşünüyorum açıkçası;çünkü yarın öbürgün ben de özelde çalışmaya başladığım zaman ben de aynı tip insanlarla karşılaşacam büyük ihtimalle.Ama bunun sebebini herkez biliyor sorun Türkiye geliştikçe hallolacak bir sorun.Bugün bir memur hakkını arıyorsa, grev yapıyorsa hemen karşı çıkıp biz aç kalıyoruz, siz nelerin peşinden koşuyorsunuz denilmemeli.Bunların hepsi bir ileriemedir eminim bir gün sizde hakkınızı aramayacaksınız.Türkiye AB'li olacaksa veya olmaya adaysa zaten sizin bu seviyeye gelmeniz kaçınılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

Bırakın bu ayakları adam gibi öğretmenler kalmamış artık.Öğrencileri zerre düşündükleri yok.Ellerinde olsa okula hiç gelmeyecekler dün gecenin bir saati yorgun argın sınava çalıştım.Okula bir gittim hocalar yok sınav iptal.Maalesef artık hocaların seviyeleri öğrencilerden bile düşük!

Açıkcası ben de mevcut öğretmenlerin çoğunluğunun bu tarz insanlardan oluştuğunu düşünüyorum.Okulda gördüğüm buydu en azından.Mesela ehli olmadığı halde bazı branş öğretmenlerim nasıl oklmuşsa öğretmen olmuş ve bize ders anlatmaya çalışırlardı.Bir keresinde birisine soru sordum ve bana ne dedi?BAKALIM KİTAP NE DEMİŞ?Adama soru götürürdüm basit bir soru düşünebiliyor musunuz?Çözemezdi.Ama dershanedeki adam çatır çatır çözerdi.Bu denetleme olayına biraz karşı çıkıyorlar ama ben destekliyorum açıkcası bazıları hiç haketmiyor öğretmen olamyı.

• Oh ne iyi. 1 Mayıs'ta işçiler çalışsın, bizi eğitecek kişiler de 2 haftada bir Grev yapsın.

• Bende liseliyim. Babam 5000 Tl alıyor aylık. Annemi bilmiyorum 1.5 yada 2.000 TL alıyor. Rahat geçiniyoruz. Babamın arkadaşı öğretmen aylık 7000 TL ye kadar para kazanabiliyormuş özel ders vererek. Zam olayına gelirsek verilen zam gerçekten çok az her şeye o kadar fazla zam gelirken. Ama kimse öğretmenler açlıktan ölüyor falan demesin. Geçiniyorlar ama biraz zorlanıyorlar o kadar. En düşük öğretmen maaşı 1700 TL. Bizim okulun bahçesi araba galerisi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emoozkan97

Bende liseliyim. Babam 5000 Tl alıyor aylık. Annemi bilmiyorum 1.5 yada 2.000 TL alıyor. Rahat geçiniyoruz. Babamın arkadaşı öğretmen aylık 7000 TL ye kadar para kazanabiliyormuş özel ders vererek. Zam olayına gelirsek verilen zam gerçekten çok az her şeye o kadar fazla zam gelirken. Ama kimse öğretmenler açlıktan ölüyor falan demesin. Geçiniyorlar ama biraz zorlanıyorlar o kadar. En düşük öğretmen maaşı 1700 TL. Bizim okulun bahçesi araba galerisi gibi.

Birkaç hocam aynı durumdaydı diğerleride büyük ihtimalle ya branşları el vermediğinden ya da tembelliklerinden özel derse bulaşmıyorlardı.Bulaşan köşe zaten.
  • Sorun sırf para değilki,bu ülkede herkesin koyun olmadığını hatırlatmak gerekiyor.Bu grevlerin daha şiddetli olması gerek.Ayrıca öğretmen hak arıyorsa , çöpçüde ve diğer çalışanlarda greve başlamalı.hak aramayı 30 yıldır unutturdular bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_123

yukarıda bir çok insan 1500 tl nin 4 kişilik bir aileye yetmeyeceğini savunmuş oysa biz 6 kişilik bir aileyiz ve istanbulda yaşıyoruz aylık 1200-1600-1700 tl arası gelirimiz var ve bu parayı konfeksiyonda ütünün başında kazanıyoruz... şükürler olsun bazen fazlasıyla bile yetiyor hatta ttnet yalın netlimitsiz internet paketimiz de var (ayda 62 tl) bunun haricinde 4 çocuk var. bu çocukların en küçüğü 5 yaşında,bir büyüğü anasınıfında,onun bir büyüğü ortaokulda,en büyüğü ise lise 2'de aylık 250 tl de toplam faturamız var yine de çok memnunuz.. anlatmak istediğim şey biraz şükretsinler

Şükür şükür diyorsunda.Adamlar orada köşe olacak biz kuru soğana mı talim edecez?Halk hak ettiğini istiyor.Neydi o öyle jet hızıyla geçen vekil maaşları.Onların şükrü?

• quote:

Sözleşmede öyle birşey yazsa bile geçersiz sayılır, meclisin kanununa kanun koyamaz.
    Dava açacak olsam zaten açardım ama özelde yeni çalışmaya başlamış birisinde ne kadar birikim olabilir? dava açmaya ne gücüm yetecek, avukata mı para yetiştirecem, işsiz kıçımı mı doyuracam? Doğal olarak her işveren yeni elemanları böyle böyle eziyor bir de pişkin pişkin "daha bu işleri öğreneceksin evlat" diye başıma kalkıyordu seri imal çocukları.

Özel sektör avrupada bu yüzden çok daha gelişmiş, orada işçilerin haklarını gerçekten savunan sendikalar vardı. işçiler orada işverene dilediği zaman sözünü geçirebiliyor, grev yapabiliyor, rahatça dava açıp seri bi şekilde sonuç alabiliyor. Buradaki sendikalar ancak göbek kaşımaya yarıyor.

Sözleşmede öyle bir şey yazarsa nası geçersiz sayılacak?Şartlara hangi taraf uymaz is bedelini öder.
    İşte bak sorun bu yüzden kaynaklanıyor herkes senin gibi düşündüğü için böyle eziliyoruz.
    Demişsin avrupada sendika var,adamlar grev yapabiliyor.Ama diyorsun niye memurlar, zam istiyor grev yapıyor.Sende gir bir sendikaya sende haklarını ara,aramıyorsan da haklarını arayanları eleştirme.

• Asgari ücretle çalışanlar grev yapsa bide ama zor tabii, ertesi gün kovarlar adamı ondan sonra sen niye hakkını aramıyon olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Sözleşmede öyle birşey yazsa bile geçersiz sayılır, meclisin kanununa kanun koyamaz.
    Dava açacak olsam zaten açardım ama özelde yeni çalışmaya başlamış birisinde ne kadar birikim olabilir? dava açmaya ne gücüm yetecek, avukata mı para yetiştirecem, işsiz kıçımı mı doyuracam? Doğal olarak her işveren yeni elemanları böyle böyle eziyor bir de pişkin pişkin "daha bu işleri öğreneceksin evlat" diye başıma kalkıyordu seri imal çocukları.

Özel sektör avrupada bu yüzden çok daha gelişmiş, orada işçilerin haklarını gerçekten savunan sendikalar vardı. işçiler orada işverene dilediği zaman sözünü geçirebiliyor, grev yapabiliyor, rahatça dava açıp seri bi şekilde sonuç alabiliyor. Buradaki sendikalar ancak göbek kaşımaya yarıyor.

Sözleşmede öyle bir şey yazarsa nası geçersiz sayılacak?Şartlara hangi taraf uymaz is bedelini öder.
    İşte bak sorun bu yüzden kaynaklanıyor herkes senin gibi düşündüğü için böyle eziliyoruz.
    Demişsin avrupada sendika var,adamlar grev yapabiliyor.Ama diyorsun niye memurlar, zam istiyor grev yapıyor.Sende gir bir sendikaya sende haklarını ara,aramıyorsan da haklarını arayanları eleştirme.

+

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Asgari ücretle çalışanlar grev yapsa bide ama zor tabii, ertesi gün kovarlar adamı ondan sonra sen niye hakkını aramıyon olur.

Oda olacak inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

okul olsa hocalar gelmese dersiniz, dersi de dinlemiyosunuzdur Allah bilir hoca, sınav da umrunuzda değildir ama burada akepe yalaklığı yapmak için bi tarafınızı yırtıyorsunuz helal olsun.

15 yaşındaki aklınla sen burnunu bu işlere sokma, büyüyünce öğrenirsin belki

ben mi akp yalakasıyım? haha ulan konuyu duzgun oku bari :D

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk_123

yukarıda bir çok insan 1500 tl nin 4 kişilik bir aileye yetmeyeceğini savunmuş oysa biz 6 kişilik bir aileyiz ve istanbulda yaşıyoruz aylık 1200-1600-1700 tl arası gelirimiz var ve bu parayı konfeksiyonda ütünün başında kazanıyoruz... şükürler olsun bazen fazlasıyla bile yetiyor hatta ttnet yalın netlimitsiz internet paketimiz de var (ayda 62 tl) bunun haricinde 4 çocuk var. bu çocukların en küçüğü 5 yaşında,bir büyüğü anasınıfında,onun bir büyüğü ortaokulda,en büyüğü ise lise 2'de aylık 250 tl de toplam faturamız var yine de çok memnunuz.. anlatmak istediğim şey biraz şükretsinler

Bu para yetiyor diyorsun da o zaman sana şunu sorarım:
    -En son ne zaman ailecek sinemaya gittiniz ?
    -En son ne zaman ailecek tatile gittiniz ?
    -Bu 4 çocuğu aynı anda üniversiteye nasıl yollayacaksın 1500 lira ile ?
    -Çocuğun yurtdışın da okumak istedi nasıl göndereceksin ?
    -Nasıl ev alacaksın ?

Bunlar olmadıktan sonra ayda 400 lirada yeter ot gibi yaşamak isteyene.Çöpten artık yemek toplayarak ta geçinebilirsin paraya da gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protar50 -- 23 Mayıs 2012; 16:29:35 >

• sözüm konu sahibine

yazık lan bide annen baban ögretmenmiş..

milletin hakkını araması suç olmuş

Dünyanın en pahalı benzin ve internetini koyuyorsun

memura %3 zam yapıyorsun ne şerefsizlerin eline kaldık ya

senin devamsızlık hakkın 20 30 gün ögretmenin kaç gün gelmedi bide laf yapıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 23 Mayıs 2012; 16:29:19 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.