Şimdi Ara

GREV (kufur.swf) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
4.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen nasıl özel sektörde çalışıyorsun?

İş sözleşmesinde her madde geçerli değildir. İŞ kanununda, meclisin koymuş olduğu bir kanuna aykırı hiç bir madde geçerli olmaz. Fazla mesai için işçinin onayı alınır ve mesai yaptırıldığında saatlik %50 fazla ücret ile verilir diye bir madde var, bunu işveren sözleşmeyle iptal edemez.

Ayrıca dediğim gibi, mahkeme, dava, avukat ile uğraşacak kimsenin gücü olmadığı için kimse hakkını savunamıyor. ombudsman sistemi otursa yine bir derece kendini savunabilirsin. Ancak işverenlerin çakallıklarını siz pek bilemediğiniz için, işi kağıda dökmekte de sıkıntı var. Özel sektörde sen çalışmamışsın arkadaşım ya da akraba-eş-dost aracılığyla çalışıyorsun ki bu gerçekleri göremiyorsun.

Veya sen kurumsal bir firmada çalışmamışsın.Madem öyle bir madde var sen niye mesai almadan çalıştın?

işte çalışmasam tekmeyi basacaklar. ben de çalışmadım tekmeyi bastılar.

Sözleşmede yazıyorsa mesai şu kadar alacak diye almak hakkın gider mahkemeye verirsin kazanırsın.

anlatamıyorum sanırım.

mahkemeye gidecek gücüm yok arkadaşım, zaten aldığım maaş cep harçlığım kadar, neyle mahkemeye gitmeye kalkışıyorsun? 2 dilekçeyle mahkeme olmuyor. avukatı var dava açma ücreti var fasası var fisosu var. Mahkemeyle hiç alakan da olmamış bugüne kadar belli ki.

Herkes senin gibi düşündüğü için böyle durumlar.
    O yüzden asgari ücret 300 lira bile olsa ayağını yorganına göre uzat saçmalığıyla kendimizi avuturuz biz.

Herkes benim gibi DÜŞÜNDÜĞÜ için böyle öyle mi? İmkanım olsa gözümü kırpmadan mahkemenin hasına başvururum. Ama imkan yok işte. Türk milli takımı da dünya kupasını almayı düşünemediği için alamıyor değil sanırım. Biraz mantıklı cümleler kurun ya...

• quote:

Grev mrev, zam mam diyorsunuz da,

ortalama bir memurun aldığı maaş zaten 2000 tl nin üzerinde. 2750'yi bulan memurlar var, şahsen benim arkadaşım daha 1 yıl önce öğretmen oldu ve aldığı maaş 2500 tl.

Özel sekörde çalışan adamın maaşını hiç düşünen varmı?

kendine sendika başkanı diyen lüzumsuzlar da "ekonomi büyüdü, bizim bunda payımız ne?" diye soruyor. Onlar sepetlerinin üstüne oturup fındık kırdılar, sanki onlar büyüttü de ekonomiyi bir de utanmadan pay istiyorlar. Özel sektörde 1000 tl ye asgari ücrete çalışan gariban büyütüyor ekonomiyi.

Hükümet de doğal olarak ne olursa olsun oy çoğunluğu memurun olduğu için onlara oynamak zorunda. Gönüllerini hoş etmek zorunda.

Geçiniz memurun açlığını sefaletini, memur adam arabasının arka tamponuna babam sağolsun yazısı yazdıramayacak para bulamadığı vakit dünyanın en fakir insanı ilan ediveriyor kendini.

Kısacası, memur maaşına zam değil kesinti yapılmalı. Özel sektörde yırtınan işçileri de düşünmeli. Onların haklarını savunabilmeli hükümet.

1 Yıl önce öğretmen olup 2500TL nasıl alıyor açıklar mısın bunu bana? Sıkıyorsan biraz az sık.

33 senelik öğretmen olan babam 1900 civarı alıyor.

• işcisiyle emekcisiyle memuruyla hepsinin grev hakkı var

fakat bu lanet ülkede malesef işcileri bir numaralı destekcileri olması gereken sendikalar işten cıkarılma ile tehdit ederek ellerinden alıyor bu hakkı

ama memurlar bu haklarını kullanabiliyorlar ve çokta iyi yapıyorlar

GREV HAKKIMI İSTERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FnL -- 23 Mayıs 2012; 17:11:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clube

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Orijinalden alıntı: clube
    sinema,tiyatro,tatil zorunlu ihtiyaç kategorisine girmiyor farkındaysan.benim anlamadığım adam bi şey yapmıyor arkadaş ama iş maaşa geiince nerde benim zamım? Ama şunuda anlıyorum ülkede her şeye zam geliyor geçinmek zor.

Zorunlu ihtiyaca girmiyor diye insanların gitmeye hakkı yok mu? Çok merak ediyorum Türk insanı ne zaman dayatmalardan sıyrılıp yaşamayı öğrenecek, ne zaman güzel hayaller kuranlara "otur da haline şükret" demekten vazgeçecek...

lafı aradan cımbızla çekersen türlü türlü anlam çıkar.iş şu ben hükümeti fln desteklemiyorum. Ama kişi alışveriş çılgınlığına kapıldığında trilyon olsa yine yetmez. Ayrıca bunca senelik(12) okul haytımda lan harbiden bu adam işini tam yapıyor dediğim kimse olmadı. Böyle kişiler olsa bile çok çok az. Ama iş zam olunca bize zam bize zam.

Bahsettiğim alışveriş çılgınlığı değil. Sadece zorunlu ihtiyaçlar dışında insanın iyi hissedeceği eylemler yapması.

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe

2 bin 800 lira maaş alan öğretmenlerim var. Daha utanmadan gidipte grev yapabiliyorlar. Adam 600 lira kazanabilmek için gece gündüz sokak süpürüyor. Günde 6 kez derse giren öğretmen (ki öyle bir öğretmen yok) 3 saat 10 dakika ders verip çekip evine gidiyor. Saat öğlen 2 den sabahın 9 una kadar evde yatıyorlar. Cumartesi-Pazar tatil okuldan sonra 3 ay tatil. Oh ne ala memleket.

zekana hayran kaldim valla. mal gibi 600 liraya calisan cikip grev yapip eylem yapacagina grev yapana laf ediyorsun. burda malligi yapan 600 liraya calisip sesini cikarmayan adamdir.

Geçiş dönemini yaşıyor gibiyiz.Halkımızın belli bir nesili tarım toplumlarındaki insanların reflekslerine benzer refleksler gösteriyor ama düzelecek inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDeSPoT

quote:

Grev mrev, zam mam diyorsunuz da,

ortalama bir memurun aldığı maaş zaten 2000 tl nin üzerinde. 2750'yi bulan memurlar var, şahsen benim arkadaşım daha 1 yıl önce öğretmen oldu ve aldığı maaş 2500 tl.

Özel sekörde çalışan adamın maaşını hiç düşünen varmı?

kendine sendika başkanı diyen lüzumsuzlar da "ekonomi büyüdü, bizim bunda payımız ne?" diye soruyor. Onlar sepetlerinin üstüne oturup fındık kırdılar, sanki onlar büyüttü de ekonomiyi bir de utanmadan pay istiyorlar. Özel sektörde 1000 tl ye asgari ücrete çalışan gariban büyütüyor ekonomiyi.

Hükümet de doğal olarak ne olursa olsun oy çoğunluğu memurun olduğu için onlara oynamak zorunda. Gönüllerini hoş etmek zorunda.

Geçiniz memurun açlığını sefaletini, memur adam arabasının arka tamponuna babam sağolsun yazısı yazdıramayacak para bulamadığı vakit dünyanın en fakir insanı ilan ediveriyor kendini.

Kısacası, memur maaşına zam değil kesinti yapılmalı. Özel sektörde yırtınan işçileri de düşünmeli. Onların haklarını savunabilmeli hükümet.

1 Yıl önce öğretmen olup 2500TL nasıl alıyor açıklar mısın bunu bana? Sıkıyorsan biraz az sık.

33 senelik öğretmen olan babam 1900 civarı alıyor.

Erzurumda öğretmenlik yapan arkadaşım ek derslerle beraber 2500 liranın üstünde maaş alıyor, sıkma değil, süzme değil. Bilgisayar öğretmeni bu arada, yaptığı iş okulda 2-3 dersin ardından akşama kadar çay içmek.

• Hakkını savunmayan öğretmene laf söylemek lazım hakkını arayana laf söyleyemezsin burada oturduğun yerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzer77

burada öğretmenlere söven arkadaşlar acaba dağa makam arabasıyla terörirst çıkaran milletvekillerine neden ses çıkarmıyorlar? devletin arabasıyla, devletin benziniyle dağa terörirst çıkaran milletvekilinin maaşı 2 ye katlanıyor ama öğretmene %3 veriliyor çok. sonra insanlar diyor ki türkiye neden geri kalıyor. çoğu kişi bilmiyor ki bir ülkenin ilerlemesinde en büyük ekten eğitimdir eğer siz eğitime yatırım yapmazsanız sonununz iyi olmaz. biz de bu yoldayız maaşallah ülkede dövülmedik memur kalmadı bir gün öğretmen bir gün doktor dövülüyor. biraz düşünün ülkede eğitim ve sağlık hizmetlerinin durduğunu acaba bu memleket ne hale gelir. sonra da gelin öğretmenlerin grevine laf edin

koyun gibi yaşayan insanlar ne anlasın kardeş bosuna konusma anlamaz bunlarrr

• quote:

Herkes benim gibi DÜŞÜNDÜĞÜ için böyle öyle mi? İmkanım olsa gözümü kırpmadan mahkemenin hasına başvururum. Ama imkan yok işte. Türk milli takımı da dünya kupasını almayı düşünemediği için alamıyor değil sanırım. Biraz mantıklı cümleler kurun ya...

Olay halkta bitiyor eğer halk hakkını ararsa herşey kolaylaşır,mahkemelerde davalar çabuk sonlanır,servet yatırmana gerek kalmaz dava açmak için.
    Benzine zam yapılamaz bukadar kolay,herkes senin gibi DÜŞÜNDÜĞÜ için yapılmıyormu zamlar.Kaç kişi boykot etti?
    Arabası olan tüm insanlar 1 hafta kullanmasın bakalım araba ne olacak yine zam gelecek mi?
    Ayrıca tüketici mahkemelerinde dava parasını sen vermiyorsun tüketici dernekleri karşılıyor.Peki kaç kişi hakkını aradı?
    Bak yukarılarda örnek vermiştim fransada 95 yılında grev olmuş makinistler sanırım yapmış,öğrenciler ve diğer alanlardan insanlar bunları desteklemiş.
    Sonunda ne mi olmuş hükümet geri adım atmış.Şimdi sana soruyorum herkes senin gibi düşünseydi hükümete geri adım attırabilirlermiydi ?

• Kalbimizdeki sevginin
    Vardır iki sahibi,
    Annemle babam biri
    Öğretmenimdir diğeri
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.