Şimdi Ara

Gri Ekran Sorunu HD 5770 kartların bazılarının gpu ları arızalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önce sorunumu size anlatayım 31.03.2010 tarihinde almış olduğum toplama pc aldığım günden itibaren random olarak ekranda gri dikey çizgiler oluşacak şekilde donuyor. internette grey vertical line die arattığımda hd 5770 le ilgili bi sürü site ve yazılar buldum. hatanın ekran kartı ndan olduğunu düşündüm hotfix yayınlamışlar fakat onuda denemiştim diye hatırlıyorum şuanda bulamıyorum tekrar denemek için. Ama sorunun ekran kartından olduğuna tam inanmıyorum ekran kartımı bi arkadaşıma verip 1 hafta kullandı herhangi bir sorunla karşılaşmamış.zaten donmalar olduğunda genellikle oyunda oluyorum bazen arkada müzik açık oluyor ekran donuyor klavye çalışmıyor fakat arkadan ses devam ediyor ama bi sonraki şarkıya geçmiyor bazende hoparlörden devamlı yüksek sesli bir cızırtı geliyor. işlemciden yada anakarttan olabileceğini düşünerek pc yi tek tek parçlara ayırıp tekrar toplamıştım işlemciyi yuvasından çıkarttığımda anakarttaki tellerden 3-4 tanesinin yamularak işlemcideki farklı pinlere temas ettiğini gördüm yeni nesil anakart kullananlar ne demek istediğimi anlar. sorun kesin bundan diye düşünüp işlemciyle anakartı garantiye gönderdim geldiğinde anakartın işlemci yuvası onarılmıştı artık sorunsuz çalışır die düşündüm ama sorun hala devam ediyordu. bilgisayr işleri yapan bi abime durumu anllatığımda işlemcin pinlerine yanlış temas sonucu işlemcinin içinde kalıcı hasar bırakmış olabileceğini söyledi anakartın şuanda sağlamdır ama işlemci de sorun olabilir dedi.
    şimdi problem işlemcide diye düşünüyorum ama internetteki ve sitedeki okadr hd 5770 kullanıcısının da bu sorunu yaşadığını biliyorum. sorun işlemcidemi yoksa ekran kartındamı sizce? Anakartta değil sanırım ?

Sİstem Bilgileri
    İntel i5-750 2.66 Ghz
    Gigabyte GA P55 UD3R
    Asus EAH 5770
    Kingston 1333 2Gb*2 Dual Kit
    WD 1TB sata 3
    Feel Mio 500 W performans kasa
    LG 21.5"

Aşağıda resim ve video var sorunla ilgili ama ekleyemedim sanırım foruma
    WINDOWS 7 64/32 bit XP 64 bit sistemleri denenmiştir hesinde aynı sorun oluşuyor.

ÇOK UZUN YAZDIM BİLİYYORUM SIKTIYSAM ÜZGÜNÜM AMA YARDIMCI OLABİLECEK BİRİLERİ VARSA ÇOK SEVİNİRİM TÜM PC Yİ KOMPLE BİR KEZ DAHA GARANTİYE VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM OLMAZSA TÜKETİCİ MAHKEMESİNE VERİM PARAMI GERİ ALMAYA ÇALIŞCAĞIM.

Uploaded with ImageShack.us

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smet35 -- 25 Şubat 2011; 20:21:53 >

• yardım edebilecek kimse yokmu???
  • beyler sorun ekran kartındanmış şimdi arkadaşın pc de denedik aynı problem onda da oldu fakat anlamadığım ve mantığımın almadığı bukdr bozuk ekran kartını amd nasıl piyasaya sürüyor şireketler bunları nasıl satabiliyor ama burası Türkiye burda herşey mümkün doğru :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: smet35

beyler sorun ekran kartındanmış şimdi arkadaşın pc de denedik aynı problem onda da oldu fakat anlamadığım ve mantığımın almadığı bukdr bozuk ekran kartını amd nasıl piyasaya sürüyor şireketler bunları nasıl satabiliyor ama burası Türkiye burda herşey mümkün doğru :)

arada sırada hatalalı ürünler çıkıyor onlardan biride sana denk gelmiş.Dogru diyorsun burası Türkiye 200 dolarlık bir ürün türkiye 320 dolar
  • Garanti bu yüzden var.Hadi hayırlısı garantisi devam ediyorsa gönder.
  • aynı sorunu msi 4850 de yaşadım garanti baska 1 konfigürasyonda denemiş sorun yok dedi ama ürün 1 haftalık olduğu ve kutu içeriği (naylon poşetine bantına kadar) eksiz olduğu için başka 1 kartla değiştirdim şu anda sorunsuz kullanıyorum bu arada aldığım firma eksendir
  • evet bütün sistemi garantiye vermiştim banada sorun yok dedilerde uğraşmak istemediler sanırım ama artık bende sorunu net bildiğim için problem çıkmaz diye umuyorum
    peki başka bi 5770 te bu sorun olabilirmi paramı geri alırsam onun ayarında yada daha iyi 300-320 lira lık daha iyi bi kart varmı vatan da % 25 indirim olduğu zaman ki fiyatlarda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: smet35
    evet bütün sistemi garantiye vermiştim banada sorun yok dedilerde uğraşmak istemediler sanırım ama artık bende sorunu net bildiğim için problem çıkmaz diye umuyorum
    peki başka bi 5770 te bu sorun olabilirmi paramı geri alırsam onun ayarında yada daha iyi 300-320 lira lık daha iyi bi kart varmı vatan da % 25 indirim olduğu zaman ki fiyatlarda :)

Ürünün önce aynisini verirler.Yine ayni sorun olmaz.Para olayına gelince 3kez ayni yada değişik arızadan dolayı teknik servise gitmiş olmalı yada tamir süresi 30iş gününü geçmiş ise para iadesi isteme hakkınız doğar.Birde kartı aldığınız ilk günki fatura fiyatı ne ise ayni parayi alırsınız.Şimdiki değerini değil eski ilk fiyatıni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 18 Şubat 2011; 22:41:04 >
  • arkadaşlar kartı vatana vermiştim bugün hazır dediler gittim almaya adamalr kartta sorun yok diyor kafayı yemek üzereyim almadım kartı tekrar işlem yaptırıp bıraktrım kartı orda sonra da kaymakamlığa gidip tüketici hakem heyetine başvurdum ege üniversitesinde test edilip bilir kişi raporundan sonra kartın iadesi yada para iadesi yapılabilir diolar bilir kişi bu kartı test ederken benden bir ücret istermi acaba bilgisi olan var mı kartı aynı sorundan 3. kez garantiye verişim artık ürünüde istemiyorum paraımı versinler kurtulayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.