Şimdi Ara

GRUB Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Notebook umda windows 7 üzerine ubuntu kurunca otomatik olarak grub açılıyor pc başlangıcında. Ama internetten okuduğum kadarıyla grub kurmak için ayrı bir şeyler yapmak gerekiyormuş. UEFI modunda kurmak gibi bir şeyler gördüm, tam olarak nedir bu olay? Şimdi windows umun yanına ubuntu kurmak için ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açılışta otomatik olarak grub açılıyorsa sorun nedir? Ubuntuyu henüz kurmadın mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Açılışta otomatik olarak grub açılıyorsa sorun nedir? Ubuntuyu henüz kurmadın mı?

Çok özür diliyorum yanlış açıklamışım olayı. Notebook'umda sorun olmuyordu, ama şimdi masaüstüne kurmak istiyorum. Ama pek bilgi sahibi değilim grub'un nasıl kurulacağı vs hakkında. Ayrıca internette okuduğum kadarıyla uefi modunda kurmak gerekiyormuş sanırım bir şeyleri ama tam anlamış değilim. O konuda danışmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan733

quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Açılışta otomatik olarak grub açılıyorsa sorun nedir? Ubuntuyu henüz kurmadın mı?

Çok özür diliyorum yanlış açıklamışım olayı. Notebook'umda sorun olmuyordu, ama şimdi masaüstüne kurmak istiyorum. Ama pek bilgi sahibi değilim grub'un nasıl kurulacağı vs hakkında. Ayrıca internette okuduğum kadarıyla uefi modunda kurmak gerekiyormuş sanırım bir şeyleri ama tam anlamış değilim. O konuda danışmak istedim.

Önemli değil eksik yazınca karışıklık olmuş. Uefi bioslarda linux kurmak için biosu boot legacy moduna almak gerekiyormuş. Kendim denemedim hiç uefi bilgisayarım olmadı. Bu linke baksanız iyi olur.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.