Şimdi Ara

Grundig GDF 9500 Nasıl Bir Cihazdır? Önerirmisiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
15.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serkoman.27

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

9kg pamuklu çamaşırı tartın bakalım makineye sığdırabilecek misiniz? Kağıt üzerine yazılan yalan dolan bilgileri baz alarak insanlara suç atmaktansa ihtiyacım buydu onu aldım demeniz doğru üslup kullanma adına bence daha doğru olurdu. İkincil olarak bu ürünü alırken servise de bol ihtiyacınız olacağından servis yaygınlığını gözeterek almanız da iyi olmuş. Piyasada ya iyi ürün-kötü servis ya da kötü ürün-iyi servis var. İkisi birden olmuyor, keşke olsaydı.

sizi anlıyorum her şeyden önce. Ama işin aslı öyle olmuyor bi sürü para verip aldığınız markalar ürünün arkasında durmuyor ne yazık ki, daha bugün forumda okudum adam 10.000 tl ye hepsini lg almış ama bulaşık makinesi ezik çıkmış ön kısmı, servis rapor tutmasına rağmen günlerdir ürünü değiştirememiş belki sizde görmüşsünüzdür konuyu. Sözüm ona arçelik daha doğrusu koç grubu kaliteli değil. ama marka diyede 2 bin lira para vermekte kolay değil param olsa yine 2 kere düşünürüm çünkü artık marka pazarlanır hale gelmiş durumda.
    bu arada işiniz beyaz eşya ile ilgili mi? merak etim

maalesef kullandığın makina bırak 9 kg mı 8 kg zor alır

• neden 8kg zor alir? aeg 9 kg 65 litreydi tambur bakmistim. bu makinede 63 litre( siz yazmistiniz baska bir konuda) neden 8 kg mi zorla alsin ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkoman.27

neden 8kg zor alir? aeg 9 kg 65 litreydi tambur bakmistim. bu makinede 63 litre( siz yazmistiniz baska bir konuda) neden 8 kg mi zorla alsin ki?

8kg icin 65 lt olmasi lazim 63 lt ortalama 7.5 kg yikar arcelik 8 ve 9 kg lik modeller 64 lt tambur hacmine sahip yani zorlasan 8 kg anca cikar ve aeg ler 66 lt bende arcelik kullaniyorum biliyorum 9 kg olmasi icin 70 lt civari hacmi olmasi lazim zorlamanin alemi yok maalesef makinan 7.5 kg camasir almakta 9 degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AEG'nin tambur litresi net hacimdir. Yani Arçelik gibi brüt 64lt deseydi AEG'ye 72-73lt olarak bakmak gerekirdi.

Arçelik kapak camı ve pedallardan ötürü hacim kaybına uğruyor. Çift kişilik yorganı almıyor mesela. Arkadaşımdaki Beko D3 8101ES modeline çift kişilik yorganı zor soktum. Cam tamburu geriye ittiğinden makine ilk 30-40 dakika kasnağı arka gövdesine sürte sürte yıkadı. Yorgan programını kullanmama rağmen yorganda hiç yıkanmamış kısımlar vardı. Oysa bendeki AEG'ye çift kişilik yorganı yerleştirdiğimde üst kısmına kolumu da sokabiliyorum. Zaten videosu var, izleyebilirsiniz.

LG'nin 78lt dediği F1443KDS gerçek ölçümlerde 72lt çıkmıştır mesela. Yani çoğu firmanın verdiği hacim brüt. Fark bundan kaynaklı.

Bu arada makineyi beğenmememin sebebi 9kg almaması değil, yanlış anlaşılmasın. Siz oraya odaklandığınızdan ve ucuza 9kg aldığınızı belirttiğinizden durumu açıkladım. Benim Grundig'i(Arçelik'i) beğenmememin istisnasız yaşanmış sebepleri:

-Programı iptal etmek için bütün suyu boşalttırmanız gerekiyor. Yanlış bir program seçtiyseniz yandınız, bütün deterjanlı su ziyan.
    -Amortisörleri iyi değil. Kazan 2-3 sene içinde hoplamaya ve sarsıntı yapmaya başlıyor.
    -Ortalama 3-4 sene içerisinde rulman dağıtıyor. Bilerek kalitesiz rulman koyuyorlar ki servis masrafı çıksın ve siz de muhteşem servislerinden faydalanın :)
    -Motor kömürlerini bilerek kısa yapıyorlar. O da 5-6 senede bitiyor. 3 liralık çift kömür için servis motoru değiştirmeye kalkıyor ve sizden 200-300TL almaya çalışıyor.
    -Süreleri ve ısıları düşük tuttuğundan yıkama performansı düşük. Eko 60'C programında beyazlarınızın renk değiştirdiğiniz tespit edebilirsiniz.
    -Kaportası mutfak ortamında bile altlardan çürümeye başlıyor kısa zamanda. Sebebi de ince sac ve boya kullanılması.

Kısacası ancak garanti süresi boyunca kullanabilirsiniz. Mutlaka garantisini uzattırmaya çalışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

AEG'nin tambur litresi net hacimdir. Yani Arçelik gibi brüt 64lt deseydi AEG'ye 72-73lt olarak bakmak gerekirdi.

Arçelik kapak camı ve pedallardan ötürü hacim kaybına uğruyor. Çift kişilik yorganı almıyor mesela. Arkadaşımdaki Beko D3 8101ES modeline çift kişilik yorganı zor soktum. Cam tamburu geriye ittiğinden makine ilk 30-40 dakika kasnağı arka gövdesine sürte sürte yıkadı. Yorgan programını kullanmama rağmen yorganda hiç yıkanmamış kısımlar vardı. Oysa bendeki AEG'ye çift kişilik yorganı yerleştirdiğimde üst kısmına kolumu da sokabiliyorum. Zaten videosu var, izleyebilirsiniz.

LG'nin 78lt dediği F1443KDS gerçek ölçümlerde 72lt çıkmıştır mesela. Yani çoğu firmanın verdiği hacim brüt. Fark bundan kaynaklı.

Bu arada makineyi beğenmememin sebebi 9kg almaması değil, yanlış anlaşılmasın. Siz oraya odaklandığınızdan ve ucuza 9kg aldığınızı belirttiğinizden durumu açıkladım. Benim Grundig'i(Arçelik'i) beğenmememin istisnasız yaşanmış sebepleri:

-Programı iptal etmek için bütün suyu boşalttırmanız gerekiyor. Yanlış bir program seçtiyseniz yandınız, bütün deterjanlı su ziyan.
    -Amortisörleri iyi değil. Kazan 2-3 sene içinde hoplamaya ve sarsıntı yapmaya başlıyor.
    -Ortalama 3-4 sene içerisinde rulman dağıtıyor. Bilerek kalitesiz rulman koyuyorlar ki servis masrafı çıksın ve siz de muhteşem servislerinden faydalanın :)
    -Motor kömürlerini bilerek kısa yapıyorlar. O da 5-6 senede bitiyor. 3 liralık çift kömür için servis motoru değiştirmeye kalkıyor ve sizden 200-300TL almaya çalışıyor.
    -Süreleri ve ısıları düşük tuttuğundan yıkama performansı düşük. Eko 60'C programında beyazlarınızın renk değiştirdiğiniz tespit edebilirsiniz.
    -Kaportası mutfak ortamında bile altlardan çürümeye başlıyor kısa zamanda. Sebebi de ince sac ve boya kullanılması.

Kısacası ancak garanti süresi boyunca kullanabilirsiniz. Mutlaka garantisini uzattırmaya çalışın.

doğrudur haklısınız, ama fiyat 570 tl olunca her şey unutulıyor. Ayrıca 7 yıl garantsi olacağı için sıkıntı yok. 7 yıl+ 1 gün çalışsa yeter bana..

Yukarıda saydığınız nedenlerden dolayı profilo dtr1000 alacaktım 63 litre tambur gacmi diyor 7 kg olmasına rağmen. Ama kısmet olmadı. 7 yıl çalışsın gene yeter çünkü bu fiyata almam mümkün olmaz. Ariston ve indesitten de kötü olmaz ya hocam...

• En azından uygun fiyata almışsınız. 800-900TL verseniz acırdım çünkü Hayrını görün inşallah
  • çok sağ olun teşekkür ederim.:)) ödeyeceğim 900 tl ama hediye ve puanı üdşünce o fiyata geliyor.d
  • Grundig tamamen altus gibi arçelik fabrikalasından çıkıyor..

Arçelik beko'da 7 ve üzeri kilodaki makineler standart A+++ dır.

Grundig ve altusta sade A+ dır.

özetle düşük teknolojili düşük kaliteli bir ürün alırsınız..

memlekette alınacak 4 marka var arçelik beko bosh siemens..

piyango oynamak isteyenler başta vestel olmak üzere şanslarını deneyebilirler..

tabi bu dahil olmak üzere yapılan tüm genellemeler yanlıştır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.