GNB 1170 Full HD (1920x1080) ekrana sahip; GNB 1161 ise 1366x768 çözünürlüklü ekrana sahip. Full HD ekranda simgeler ve yazılar çok küçük. Parmağınızla dokunduğunuzda sorun olabiliyor. Çözünürlüğü düşürüp kullanmayı bile denedim. Bu yüzden, Full HD özellikli olması iyi mi, kötü mü anlayamadım.
RAM VE DEPOLAMA
2 GB RAM yetersiz kalıyor. Sistem, Windows Mobile olsa, kaldırır ama Windows 8.1 64 Bit işletim sistemi bu RAM'le sürekli olarak kasıyor. Ayrıca 32 GB hafıza yetersiz kalıyor. Office uygulaması ve birkaç program yükleyince çok az yer kalıyor. Dolayısıyla sanal RAM için bile yeterli alan kalmıyor. Bilgisayarda klavyenin olduğu kısımda 500 GB'lık harici depolama alanı var ama bunun Windows için pek bir faydası yok.
İŞLETİM SİSTEMİ
Windows 8.1 ile Windows 8'in görsel olarak pek bir farkı yok. Windows 8'de ekran döndürme engelleme tuşu var ama Windows 8.1'de böyle bir özellik yok. Zaten GNB 1161'in üzerinde ekran döndürmeyi devre dışı bırakma tuşu var ama GNB 1170'de böyle bir özellik ve tuş yok.
BATARYA GÜCÜ VE ŞARJ
Batarya gücü her ikisinde de aynı gibi. GNB 1161’in şarj adaptörü daha küçük ve pratik ama GNB 1170’inki ise, klasik bir notebook adaptörü… Ayrıca GNB 1170’in ekranı ve klavyesini şarj etmek durumundasınız. Çünkü her ikisi de elektrik enerjisiyle çalışıyor. Ama GNB 1161’in klavyesi enerjiyi ekrandan alıyor. Belki bu yüzden, GNB 1170’in şarjı klavye takıldığında daha fazla gidiyor.
KAMERA
GNB 1170'de tek bir kamera var. O da ön yüzde; GNB 1161'de ise iki kamera var. Gerçi, bir tabletteki arka kameranın pek kullanılmadığını ve bir işe yaramadığını düşünüyorum.
USB BAĞLANTISI
USB portları... GNB 1170'de ekran üzerinde 2 tane ve klavye üzerinde iki tane var. GNB 1161'de ekran üzerinde 2 tane var. Klavyede yok. Açıkçası, 4 USB slotunun gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca GNB 1170’de USB girişleri çok sert. Flash disk takarken, çıkartırken, oldukça zorlandım. Ama GNB 1161’de böyle bir sorun yaşamadım.
HOPARLÖR
GNB 1170'de hoparlörün sesi inanılmaz derecede az çıkıyor. Ses artırıcı özel bir uygulama yüklemesem, ses neredeyse hiç duyulmuyor. GNB 1161'de ses ise yeterli ölçüde.
AĞIRLIK VE İNCELİK
GNB 1170’in ekran ve klavyesi oldukça kalın. Ama GNB 1161’in klavyesi çok ince. Ekran da öyle… Taşırken, kullanırken inceliğiyle dikkat çekiyor.
EKRAN VE KLAVYE KULLANIMI
GNB 1170’in klavye bağlantısı bir kilit mandalıyla sağlanıyor. GNB 1161’in bağlantısı ise mıknatıslı. Bu yüzden daha kullanışlı ve pratik…