< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W (11. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: atom-karınca
2 gün önce sistemi kurdum ben de şükür. Mediamarkt ta Lg Sn5y ve Sn4 ile de kıyaslamistim. Gsb 950 daha çok beğendiğim ve yorumları da iyi olduğu için tercih ettim. Çek satışta satılan indirim kodu ve paraf günüm ile 1700 TL ye geldi. Ayrıca 150 TL paraf puan kazandım.
*Genel olarak ses kalitesi güzel. Yüksekliği ise benim gibi ev kullanıcıları için fazla bile.
*Basslar öyle boğucu değil gayet net ve tok.
*Büyük çoğunlukla TV izlerken ve TV ye bağlı harddiskteki dizi ve filmleri izlemek için kullanıyorum. Hdmı arc ve optik ile bağladım. İkisi de ile de TV ve harddiskteki filmlerde deneme yaptım. Optik bağlantı daha iyi sonuç verdi. Basslar ve ses netligi bariz daha iyi. Ancak optik seçili iken ses açma ve kapama yapılamıyor maalesef.
*TV açılınca bar da açılıyor ancak TV ye görüntü geldikten 20 sn sonra geliyor ses.
* Woofer kablosuz ancak TV nin karşısında oturduğumuz kanepenin yanına koydum. Hiç verimli olmadı. En güzeli TV nin yanında yerde olması bence.
Aklıma gelenler bunlar.
@walterWhite00 hocam konu fırsat konusundan çıkmış ana konu olmuş artık. Moderatör arkadaşlara rica etsek konuyu Ses sistemleri forumuna taşıyabilirler heralde.hocam beğenmenize sevindim. gerçekten mutlu ediyor beni her alanın memnun kalması.
moderatör arkadaşlardan burayı okuyan varsa ses sistemleri konusuna taşırlarsa cidden güzel olur. forumda heralde 20 kişiyi geçmiştir alan kullanan.
-
hdmi - cec konusunda benim de bir sorum var;
cec - easylink açınca tv sesi, ses sistemine aktarım oldu.
yorumlarda atmos için cec kapatılsın denmişti, bunu tam anlamadım.
philips tv kılavuz bilgisi;
-
WalterWhite00 Hocam, aynen dediğiniz gibi 1 kablo ile bilgisayardaki hdmi girişinden soundbarın hdmi 1 girişine bağlantı, 1 kablo ile de soundbarın arc girişinden tv'nin hdmi arc girişine bağlantı yaptıktan sonra soundbardan hdmi 1 girişini seçtim. Bu durumu HDMI1 için de HDMI2 için de yaptım. 2 farklı kablo ile denedim. Sonuç hüsran.
Bağlantıyı bu şekilde yaptığımda, TV'de hangi kanal açıksa o, laptop'da açtığım video gözüküyor. Ancak TV, laptop, soundbar üçünden de hiçbir ses gelmiyor.
-
hocam sorunu anlayamadım gerçekten. ben bu şekilde yapıp tv'nin hdmi 1 girişini açınca laptoptaki görüntüyü tv den sesi soundbardan alabiliyorum.
acaba sizin tv passthrough mu desteklemiyor ? aslında destekliyor olması lazım, benim 7 yıllık lg tv bile destekliyor.
son çare olarak bir hdmi-usb type c dönüştürücü alıp laptopu micro usb girişinden bu dönüştürücüyle tv ye , yine laptopu hdmi girişininden de ayrı bir hdmi kabloyla soundbara bağlayabilirsiniz. ben başta böyle yapıyordum başta bahsettiğim olayı öğrenmeden önce.
dönüştürücü 60-70 liraya bulunabiliyor.
veya dönüştürücü yerine bir ucu type-c bir ucu hdmi olan kablodan da alabilirsiniz. bu biraz daha pahalı ama daha sağlıklı bi çözüm gibi.
tabi bu anlattığım yöntemin işe yaraması için de laptopunuzun type c girişinin görüntü aktarımını destekliyor olması lazım. ama dönüştürücü alıp deneyip eğer bu yöntem işe yaramazsa iade edersiniz dönüştürücüyü.
@dream_04 hocam gerçekten bilmediğim bir konu. soundbar başlığına yazın isterseniz belki orada bilen arkadaşlar vardır. teknik anlamda çok bilgili arkadaşlar var o başlıkta aktif olan :
https://forum.donanimhaber.com/soundbar-ana-konu--83289199#83289199
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Haziran 2021; 19:56:26 >
-
Hocam Atmos için Hdmi - cec deaktif olmalı diye bi arkadas bana yazmıştı . Tam da emin değildi . Bende cec aktif ve Netflix de atmos ses alabiliyorum. İkisinin bi alakası yok sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam yanlış anlaşılma oldu sanırım, size karşı yazılmış bir şey değildi. şu anda bir sorun yaşamıyorum ama doğru ayarı yapmaya çalışıyorum.
ben henüz tv harici kaynak denemedim.
tv ses menüsünde 4 adet seçenek var, hangi ayarda kalması gerekir?
çok kanallı
dolby digital plus
stereo
çok kanallı (atlama)
yukarıdaki seçenekler farklı kaynak bağlayınca mı kullanılmalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 26 Haziran 2021; 0:3:52 > -
ben de emin olamadım cec kapatınca ses gelmiyor, atmos ile ilgili alakalı değil, mesajlarda bu şekilde okumuştum, dediğim gibi doğru ayarı yapmaya çaışıyorum sadece. teşekkürler.
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim WalterWhite00. Ses menüsünde "direkt geçiş" seçili ama passthrough için farklı birşey mi olmalı bilmiyorum. TV'yi de daha 2 ay önce aldım. Konu ile ilgili web'de de araştırma yaptım ama birşey bulamadım.
Bileşenlerden birinde bir arızamı var acaba diye de düşünmeye başladım. Laptop'da type C çıkışı olmadığı için dediğiniz gibi deneyemeceğim maalesef.
-
Evet hocam kapatınca soundbardan ses alınamıyor. Zaten tv de hdmi cec açıklamasında arc ile soundbardan ses almak için bunayarı açın yazıyor
quote:
Orijinalden alıntı: WalterWhite00hocam güzel günlerde kullanın.
forumda 15-16 yıllık üyeliğimde ilk defa bir ürünü bu kadar çok öneriyorum ve alan herkesin memnun kalması beni de mutlu ediyor.
netflix olayı bende de öyle malesef. sadece soundbar değil, daha önce kullandığım edifier m1335, lg ck43 gibi sistemlerde de öyleydi, tv'nin kendi hoparlöründen de netflix'in sesi düşük geliyor özellikle diyalogları. bu tamamen netflix kaynaklı bi sorun. her tv'de böyle mi bilmiyorum ama bazı tv'lerdeki netflix uygulaması böyle malesef. bi türlü düzeltemediler.
@kimon hocam 1 kablo ile bilgisayardaki hdmi girişinden soundbarın hdmi 1 girişine bağlantı, 1 kablo ile de soundbarın arc girişinden tv'nin hdmi arc girişine bağlantı yaptıktan sonra soundbardan hdmi 1 girişini seçmeniz lazım. bu şekilde laptoptaki görüntüyü tv'ye, sesi soundbara veriyor. bu şekilde mi yaptınız siz ? atladığınız birşey var mı ?
Alıntıları Gösterhocam bu netflixten kaynaklı, türkçe dublaj sorunu sanıyorum.
orjinal ses seçince soundbardan daha net ve güzel diyaloglar duyuluyor.
türkçe seçince anlamsız bir şekilde hamam-yankılanma efekti gibi oluyor. (bu deneyimlediğim tek film için geçerli diyeyim, genelleme olmasın)
almayı düşünen arkadaşlara da ön bilgi olsun, cihaz kaynaklı bir problem değil bence.
-
Hocam ben de şimdi denedim görüntü gelmesi için tvden kaynaklardan soundbarı seçmek gerekiyor
@dream_04 yok hocam est. üstüme alınmadım sadece yardımcı olabilmek isteyip olamadığım için bilemiyorum dedim :))
netflix'te türkçe dublaj izlemiyorum hocam hiç, orijinal ses her zaman. ama düşük ses sorunu benim tv'nin hdmi çıkışından kaynaklı olabilir. laptoptan hdmi ile soundbara bağlayınca ses şiddeti çok iyi çünkü. ama neyse ki tv ile optik bağlantı yapınca ciddi oranda iyileşme oldu, 32 üzerinden 14 ses düzeyinde salonumda yeterli ve net ses alabiliyorum netflix izlerken.
@kimon hocam direkt geçiş olması lazım passthrough'un. dediğim gibi bunu 7 yıllık lg led tv'im destekliyor. sizin tv yeni sanırım. hayli hayli desteklemesi lazım.
laptopta type-c yoksa bahsettiğim dönüştürücü olayı olmaz haliyle. ama passthrough ile anlattığım şekilde yapabilmeniz lazım. tv'deki ayarlarla ilgili bişey mi gerçekten bilemedim. lg tv'de simplink diye bişey var onu açtığım zaman direk oluyor bende..
laptop win10 mu acaba ? belki ondan kaynaklı da olabilir. aklıma gelen ihtimalleri söylüyorum :/ donanımsal birşey değil bence sizinki. bağlantı şekli ve ayarlarıyla ilgili ama nasıl çözebiliriz bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 27 Haziran 2021; 17:3:29 >
-
Çok şükür bağlantı sorunumu çözdüm. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Dün oturup baya bir uğraştım, sorunun kaynağını buldum. Laptop'umda ekran yenileme hızı 60 Hz miş. Ya soundbar ya da TV bunu desteklemiyor sanırım. Ekran yenilemeyi 50 Hz'e düşürünce dediğiniz gibi görüntüyü TV'den sesi Soundbar'dan alabildim.
-
Konuyu yönetime söyledim. Biten sıcak fırsatlardan taşındı ses sistemleri bölümüne. Hayırlı olsun :)
-
Maşallah kullanıcı sayımız artmış herkeste memnun
kutu üzerinde gsb 950 harici yurtdışı model numarası da yazıyor. dsb 2000
https://www.grundig.com/de-de/audio/soundbars/alle/dsb-2000
kullanım kılavuzunu şöyle bırakalım;
kumandadaki dimmer tuşu: soundbar üzerindeki ekran parlaklığını ayarlar
vertical/surround: ortam sesini açar/kapatır
bunun yarattığı farkı tam olarak anlamadım, bu ne işe yarıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 30 Haziran 2021; 18:15:46 >
-
Surround mod da ben de bı değişiklik hissedemedim. Bir de daha önce soyledigim barı optik modda kullanın. Ben hem hdmı hem optik arasında anlık geçiş yaparak test ettim. Optik bağlantı kesinlikle daha iyi.quote:
Orijinalden alıntı: dream_04kutu üzerinde gsb 950 harici yurtdışı model numarası da yazıyor. dsb 2000
https://www.grundig.com/de-de/audio/soundbars/alle/dsb-2000
kullanım kılavuzunu şöyle bırakalım;
kumandadaki dimmer tuşu: soundbar üzerindeki ekran parlaklığını ayarlar
vertical/surround: ortam sesini açar/kapatır
bunun yarattığı farkı tam olarak anlamadım, bu ne işe yarıyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
teşekkürler denerim, ben sadece kutudan çıkan hdmi ile bağlantı yapmıştım, kılavuzda daha kaliteli ses ve atmos iletimi için hdmi-arc tavsiye edilmişti. ikisi takılı olması yeterli mi sök/tak mı yapılmalı?
-
İkisi de takılı olabilir. Kumandada zaten Arc ve Optic seçeneği var. Kumandadan geçiş yapabilirsiniz. TV açıp kapatirken ve ses açma kapamada işe yarıyor diye Arc takılı. Yoksa genelde kumandadan Optic i seciyorum ben.quote:
Orijinalden alıntı: dream_04teşekkürler denerim, ben sadece kutudan çıkan hdmi ile bağlantı yapmıştım, kılavuzda daha kaliteli ses ve atmos iletimi için hdmi-arc tavsiye edilmişti. ikisi takılı olması yeterli mi sök/tak mı yapılmalı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X