Şimdi Ara

Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
906
Cevap
19
Favori
42.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drvimu

quote:

Orijinalden alıntı: avastos

quote:

Orijinalden alıntı: drvimu

Vesteli önerir misiniz

Ben şahsen vesteli öneririm.

55ca9550 (kavisli) siddetle tavsiye ederim. Hareketli sahne iyilestirme icin `film algilayici` adinda bir ayar var. Film modu ile karistirmayin, o ayri bisey. Ve sony den sonra en iyi akicilik aldigim tv idi.

Vestel 55ua9300 serisinde ise film algilayici yeni uretilen serilerde yok, kaldirilmis. Vestel alacak olursaniz film algilayici oldugundan emin olun. Zaten renkeler konusunda vesteller bence gayet iyi.

cevap için teşekkür ederim. 10 yıldır 32" olan vesteli kullanıyorum. hiç bir sorun çıkarmadı. diğer markalı lg samsungdan geri kalır yanı yoktu. şimdiki teknolojide nasıl olduğunu bilmiyordum. yorumunuz için teşekkürler. bi bakayım

Hocam, magazalarda kendi gozlerinizle de incelemenizi mutlaka yapin. Hem vestellere, hem samsunglara, hem grundinglere bakin. Icinize sineni alin..

3000 lira civarinda bakabileceginiz aklima ilk gelen modeller sunlar:

Vestel 55ua9300 (film algilayici yoksa uzak durun)
    Vestel 55ca9550
    Grundig 55vlx8586 (va) ve 55vlx8600 (ips)
    Samsung 55ku7000.
    Philips 49 inc 7101 serisi (yazilim sorunlu deniyor, ben arastirmadim, ama bakabilirsiniz)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende teknosa kampanyasından hafta içi 2450TL'ye 55VLX8586 aldım.

Televizyon dün geldi. Öğleden sonrada servis gelip kurulumu yaptı.

Dün akşam 3-4 saat deneme şansım oldu. İzlenimlerim şu şekilde...

Servis elemanları gayet hızlı ve düzgün çocuklar, sonuçta Arçelik servisi bakıyor.

Ekran ışıkta çok parlamıyor. Menüsü kurulumu kolay.

Alt yazılarda bir sıkıntı yok. CNN Türk'de çok çok az bir titreme oluyor. Ancak, rahatsız edecek düzeyde değil.

Ölü piksel yok.

UHD performansı bence güzel. Zaten 3-4 sene daha bu özellik kullanılmaz gibi duruyor :)

HD performansı da boyutuna göre güzel. Burda, kanalın o anki yayını çok önemli. Mesela haber kanalı sahadaki muhabire 3G ile bağlanıyor, görüntü HD olmasına rağmen çamur gibi oluyor. Ancak, aynı kanalda reklama geçiyor dünya bir anda değişiyor herşey mükemmel :)

SD kanal izlemiyorum. Sadece çocuk kanallarını bizim çocuk izliyor. İlk başta çamur gibi geldi. Bu durum zaten beklediğim bir şeydi. Ancak, sonra bir kaç filtre açtım ve ekran boyutunu auto'ya aldım SD kanal açınca ekranı küçülüp 4:3 oluyor. Bu durumda daha iyi görüntü aldım. Bu kısım bence kafaya takılacak bir şey değil, hemen hemen bütün kanalların HD yayını var.

1Tbyle'lık harddiski taktım. Harddiski bilgisayar ile aynı hızda görüyor ve klasörlere erişiyor. Klasörler arası hızlıca geçiş yapabiliyor. 8Gbyte'lık bir kaç film (mkv) açtım. Görüntü kalitesi gerçekten tatmin edici. Avatar'ı daha önce izlememe rağmen oturdum 1 saat daha tekrar izledim. Kayan sahnelerde ne bir titreme var ne de takılma. 40GByte'lık 4K filmim olmadığı için deneyemiyorum. Alt yazı boyut ve fontunu değiştirmeyi beceremedim böyle bir özellik var mı bilmiyorum.

2D'den 3D'ye çevirme işi çok başarılı değil, bu özelliği kullanacak dünyada kullanıcı varmıdır onu da bilmiyorum. 3D filmim olmadığı için doğrudan 3D kullanamadım.

Smart menüsünde youtube, milliyet, digitürk, digiplay vb uygulamalar mevcut. Smart menüsüne geçmesi 15 sn sürüyor. youtube'u kullandım doğal olarak kendi klavyesini kullanmak durumundaysanız zorlanıyorsunuz. Ancak, elinizdeki telefon veya ipad'den senkron edip izleyeceğiniz videoyu kolaylıkla seçip izleyebiliyorsunuz. takılma, duraksama falan olmuyor. digitürk'ten bir kaç maç özeti izledim hareketli sahnelerde titremeler oldu, ancak bence bu durum uygulamayla alakalı birşey. Çünkü Ntvspor'u uydudan maç yayını izlerken böyle bir durum olmuyor.

Ekranda köşelerden ışık sızması mevcut ve sabit bir şekilde ışık sızıyor. Ancak, LG'deki gibi ortadaki ışık kaynağının etrafında sızma gezmiyor, sadece köşelerde sabit bir şekilde duruyor.

Siyah performansı ve renklerin canlılığı güzel.

Cep telefonunu uzaktan bağlayınca küçük bir gecikme oluyor. Ama bu durumu gecikmesiz gerçekleştirebilen telefon var mı bilmiyorum.

PS4 veya bilgisayar bağlamdım. Bu şekilde kullanıldığında nasıl sonuç alınır input lag var mı bilmiyorum.

Sonuç olarak verilen para ve aldığım hizmeti değerlendirdiğimde 5 üzerinden 5 veridiğim bir alışveriş oldu. 2450TL'ye bu TV'yi kullanıyor olmak bence gayet mantıklı. Bu TV'ye eşdeğer LG ve Samsunglar 3500-4000 bandında.

Bir de işin yerli olması durumu var. TV her nekadar alman malı gibi gözükse de firmanın sahibi KOÇ holding (Arçelik). Verdiğim para Korelilere gideceğine yerli firmaya gidiyor.

Televizyonu tavsiye eden başta @dallass olmak üzere kampanyayı haber veren arkadaşlara teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxiii -- 24 Eylül 2016; 14:40:09 >

• subjektif bir konu bu olaylar bazi kimselerin saatlerce baksa anlayamayacagi seyleri bazi kisiler hemen görür :),

2.500tl verip 55' 3d destekleyen dts uyumlu ve hareketli sahne iyilestirmeli tv almissiniz, elbette eksileri olacak, lg nin 55uh850v tvsi 5.000tl civari ve onda da bircok sikinti var konusu var forumda acin bakin.

su bir gercek vestelin 55ca9550 si tam fiyat performans tv si ama onda da dts yok, game of thrones indir 1080p at usb ye tak tv ye dts yok die ses cikmasin!!!!

• avastos A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxiii

Bende teknosa kampanyasından hafta içi 2450TL'ye 55VLX8586 aldım.

Televizyon dün geldi. Öğleden sonrada servis gelip kurulumu yaptı.

Dün akşam 3-4 saat deneme şansım oldu. İzlenimlerim şu şekilde...

Servis elemanları gayet hızlı ve düzgün çocuklar, sonuçta Arçelik servisi bakıyor.

Ekran ışıkta çok parlamıyor. Menüsü kurulumu kolay.

Alt yazılarda bir sıkıntı yok. CNN Türk'de çok çok az bir titreme oluyor. Ancak, rahatsız edecek düzeyde değil.

Ölü piksel yok.

UHD performansı bence güzel. Zaten 3-4 sene daha bu özellik kullanılmaz gibi duruyor :)

HD performansı da boyutuna göre güzel. Burda, kanalın o anki yayını çok önemli. Mesela haber kanalı sahadaki muhabire 3G ile bağlanıyor, görüntü HD olmasına rağmen çamur gibi oluyor. Ancak, aynı kanalda reklama geçiyor dünya bir anda değişiyor herşey mükemmel :)

SD kanal izlemiyorum. Sadece çocuk kanallarını bizim çocuk izliyor. İlk başta çamur gibi geldi. Bu durum zaten beklediğim bir şeydi. Ancak, sonra bir kaç filtre açtım ve ekran boyutunu auto'ya aldım SD kanal açınca ekranı küçülüp 4:3 oluyor. Bu durumda daha iyi görüntü aldım. Bu kısım bence kafaya takılacak bir şey değil, hemen hemen bütün kanalların HD yayını var.

1Tbyle'lık harddiski taktım. Harddiski bilgisayar ile aynı hızda görüyor ve klasörlere erişiyor. Klasörler arası hızlıca geçiş yapabiliyor. 8Gbyte'lık bir kaç film (mkv) açtım. Görüntü kalitesi gerçekten tatmin edici. Avatar'ı daha önce izlememe rağmen oturdum 1 saat daha tekrar izledim. Kayan sahnelerde ne bir titreme var ne de takılma. 40GByte'lık 4K filmim olmadığı için deneyemiyorum. Alt yazı boyut ve fontunu değiştirmeyi beceremedim böyle bir özellik var mı bilmiyorum.

2D'den 3D'ye çevirme işi çok başarılı değil, bu özelliği kullanacak dünyada kullanıcı varmıdır onu da bilmiyorum. 3D filmim olmadığı için doğrudan 3D kullanamadım.

Smart menüsünde youtube, milliyet, digitürk, digiplay vb uygulamalar mevcut. Smart menüsüne geçmesi 15 sn sürüyor. youtube'u kullandım doğal olarak kendi klavyesini kullanmak durumundaysanız zorlanıyorsunuz. Ancak, elinizdeki telefon veya ipad'den senkron edip izleyeceğiniz videoyu kolaylıkla seçip izleyebiliyorsunuz. takılma, duraksama falan olmuyor. digitürk'ten bir kaç maç özeti izledim hareketli sahnelerde titremeler oldu, ancak bence bu durum uygulamayla alakalı birşey. Çünkü Ntvspor'u uydudan maç yayını izlerken böyle bir durum olmuyor.

Ekranda köşelerden ışık sızması mevcut ve sabit bir şekilde ışık sızıyor. Ancak, LG'deki gibi ortadaki ışık kaynağının etrafında sızma gezmiyor, sadece köşelerde sabit bir şekilde duruyor.

Siyah performansı ve renklerin canlılığı güzel.

Cep telefonunu uzaktan bağlayınca küçük bir gecikme oluyor. Ama bu durumu gecikmesiz gerçekleştirebilen telefon var mı bilmiyorum.

PS4 veya bilgisayar bağlamdım. Bu şekilde kullanıldığında nasıl sonuç alınır input lag var mı bilmiyorum.

Sonuç olarak verilen para ve aldığım hizmeti değerlendirdiğimde 5 üzerinden 5 veridiğim bir alışveriş oldu. 2450TL'ye bu TV'yi kullanıyor olmak bence gayet mantıklı. Bu TV'ye eşdeğer LG ve Samsunglar 3500-4000 bandında.

Bir de işin yerli olması durumu var. TV her nekadar alman malı gibi gözükse de firmanın sahibi KOÇ holding (Arçelik). Verdiğim para Korelilere gideceğine yerli firmaya gidiyor.

Televizyonu tavsiye eden başta @dallass olmak üzere kampanyayı haber veren arkadaşlara teşekkürler...

Sd kanallar için filtre nasıl açtınız detaylı anlatir misiniz ?

• Dsmart ingiltere ligi maçları izlemesi güzel oluyor.

• boreas06 B kullanıcısına yanıt
    Menu-ayarlar-goruntu-gelismis altina girerseniz, gurultu azaltimi kisimlaribi gorebilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sHowManTR

subjektif bir konu bu olaylar bazi kimselerin saatlerce baksa anlayamayacagi seyleri bazi kisiler hemen görür :),

2.500tl verip 55' 3d destekleyen dts uyumlu ve hareketli sahne iyilestirmeli tv almissiniz, elbette eksileri olacak, lg nin 55uh850v tvsi 5.000tl civari ve onda da bircok sikinti var konusu var forumda acin bakin.

su bir gercek vestelin 55ca9550 si tam fiyat performans tv si ama onda da dts yok, game of thrones indir 1080p at usb ye tak tv ye dts yok die ses cikmasin!!!!

Aynen katılıyorum...

Mesela 100bin liralık VW Golf'u 60bin TL'ye alıp, "yaa bu araba 0-100'e 6sn'de çıkması lazım" demek cok mantikli değil :)

• Selamlar. Bir iki saat önce ben de TVyi kurdurdum. İlk izlenimlerim şu şekilde:

SD kanallar evet kötü ancak arkadaşların da dediği gibi, kanaldaki görüntüye göre durum değişebiliyor.

HD yayınlar ve 4K oldukça iyi.

Film modunu beğenmedim, çok karanlık hale geliyor. Film için canlı mod; TV izlerken ise doğal mod daha güzel geldi bana.

Menü kullanışlı ve basit. Youtube oldukça hızlı. Ancak web tarayıcıyı çok kullanırsanız kanser yapabilir. Mouse kullanımı çok zor.

Hareketli sahnelerde bozulma söz konusu. Örneğin HD bir kanalda veya videoda, bir insan el sallarsa elde bozulmaları farkediyorsunuz. Tabi dikkat eden farkediliyor, evde şu an benden başka gören yok. Hareketli sahne 4 K videoda ise, çok nadiren takılma/atlama yapabiliyor.

Altyazıların bazılarında bozulmalar söz konusu ancak kafanıza takmazsanız sıkıntı yaratacak düzeyde değil. (Akıcılık ve altyazı konusunda düzelme sağlayacak bir TV ayarı keşfeden olursa paylaşırsanız çok sevinirim.)

Banding videosu denedim iki tane, performans başarılı sayılabilecek düzeyde.

Sıkıntı şu ki ölü piksel videosunda TVnin sol alt köşesinde, merkezinde ve bu ikisinin ortasında siyah noktalar tespit ettim. Sanırım bunlar, ölü piksel denilen zıkkımlar. Anlamadığım şu ki, bunların hiçbiri birbirine benzemiyor. Mesela ortadaki hafif bir karartıya benziyor; sol alttaki tam bir ölü piksel gibi duruyor; merkezdeki ise yine bir siyah nokta ama arkasında sanki gölgesi var (yanlardan bakınca bu gölge ortaya çıkıyor)

Ayrıca ölü piksel testinde beyaz ekranda uzaktan bakılınca TVnin içinde çerçeve şeklinde hafif bir karartı var.

Çektiğim bütün fotoğrafları paylaşıyorum. Bu sıkıntılar hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var. TVyi değiştirmek zaten mümkün değil, stok kalmadı. Bu sıkıntılar TVyi geri vermeyi gerektirir mi? (Not: bu sıkıntıların hiçbiri normal kullanımı etkilememekte şu an itibariyle)

1. resim merkezdeki siyah nokta, 2. resimse bunun yandan görünüşü.
    3. ve 4. resim sol alt köşedeki siyah nokta.
    5.resim bu ikisinin ortasındaki lekemsi sıkıntı.
    Diğer resimler ise bahsettiğim gölgelenme
    Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey
    Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her ŞeyGrundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinmend

Selamlar. Bir iki saat önce ben de TVyi kurdurdum. İlk izlenimlerim şu şekilde:

SD kanallar evet kötü ancak arkadaşların da dediği gibi, kanaldaki görüntüye göre durum değişebiliyor.

Film modunu beğenmedim, çok karanlık hale geliyor. Film için canlı mod; TV izlerken ise doğal mod daha güzel geldi bana.

Menü kullanışlı ve basit. Youtube oldukça hızlı. Ancak web tarayıcıyı çok kullanırsanız kanser yapabilir. Mouse kullanımı çok zor.

Hareketli sahnelerde bozulma söz konusu. Örneğin HD bir kanalda veya videoda, bir insan el sallarsa elde bozulmaları farkediyorsunuz. Tabi dikkat eden farkediliyor, evde şu an benden başka gören yok. Hareketli sahne 4 K videoda ise, çok nadiren takılma/atlama yapabiliyor.

Altyazıların bazılarında bozulmalar söz konusu ancak kafanıza takmazsanız sıkıntı yaratacak düzeyde değil. (Akıcılık ve altyazı konusunda düzelme sağlayacak bir TV ayarı keşfeden olursa paylaşırsanız çok sevinirim.)

Sıkıntı şu ki ölü piksel videosunda TVnin sol alt köşesinde, merkezinde ve bu ikisinin ortasında siyah noktalar tespit ettim. Sanırım bunlar, ölü piksel denilen zıkkımlar. Anlamadığım şu ki, bunların hiçbiri birbirine benzemiyor. Mesela ortadaki hafif bir karartıya benziyor; sol alttaki tam bir ölü piksel gibi duruyor; merkezdeki ise yine bir siyah nokta ama arkasında sanki gölgesi var (yanlardan bakınca bu gölge ortaya çıkıyor)

Ayrıca ölü piksel testinde beyaz ekranda uzaktan bakılınca TVnin içinde çerçeve şeklinde hafif bir karartı var.

Çektiğim bütün fotoğrafları paylaşıyorum. Bu sıkıntılar hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var. TVyi değiştirmek zaten mümkün değil, stok kalmadı. Bu sıkıntılar TVyi geri vermeyi gerektirir mi? (Not: bu sıkıntıların hiçbiri normal kullanımı etkilememekte şu an itibariyle)

Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her ŞeyGrundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

İlk resimden iki tane eklenmiş, neden bilmiyorum. İlk iki resim aynı

• Ölü piksel testi nasıl yaptiniz o ekran nasıl beyaz olabiliyor ?

• quote:

quote:

Hocam, ölü pikseller izleme mesafesinden 3-4 metreden fark ediliyor mu?

Cep telefonu laptop gibi yakin mesafeden kullanilan cihazlar için kritik bi konu. Ama siz uzaktan farkedebiliyor musunuz?

Pire için yorgan yakmaya değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

Ölü piksel testi nasıl yaptiniz o ekran nasıl beyaz olabiliyor ?

Youtube'a ölü piksel testi yazın, çıkan videoyu açın
  • boreas06 B kullanıcısına yanıt
    Hocam,

Youtube dan deadpixel test yaz uygun bi video yu çalıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxiii

quote:

quote:

Hocam, ölü pikseller izleme mesafesinden 3-4 metreden fark ediliyor mu?

Cep telefonu laptop gibi yakin mesafeden kullanilan cihazlar için kritik bi konu. Ama siz uzaktan farkedebiliyor musunuz?

Pire için yorgan yakmaya değer mi?

Şöyle ki, yerlerini bildiğim için iki metre mesafeden odaklanarak görebiliyorum. Ölü piksel çıkmayaydı iyiydi.

• Hocam,

Degisim sansiniz olsa degistirin derdim ama teknosa da bitti galiba ancak geri alirlar...

muhtemelen 2 3 gun sonra unutup gideceksiniz. Oraya odaklanip izlemezsiniz heralde :)

• evet arkadaşlar bizim tv de kuruldu, ne yazık ki sol alt köşede 5x5 cm ebatlarında bir karartı var.Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

Siz olsanız iade mi değişim mi yoksa servise mi gidersiniz

• Bende yok gibi helluri o ölü piksel değil gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

Bende yok gibi helluri o ölü piksel değil gibi.

ölü piksel değil karartı var resmen 5 cm çapında
    resimde daha az görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: helluri

evet arkadaşlar bizim tv de kuruldu, ne yazık ki sol alt köşede 5x5 cm ebatlarında bir karartı var.Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

Siz olsanız iade mi değişim mi yoksa servise mi gidersiniz

Benim tvde de var alt köşede hocam maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@xman -- 24 Eylül 2016; 19:32:09 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.