Şimdi Ara

Gsm frekansları? yükseltici/tekrarlayıcı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulunduğun yerde hangi gsm frekenasları (900/1800/2100 mhz vb. ) bulunduğunuz ve hangi operator (turkcell, vodafone, türktelekom) ve hızı (2g,3g,4g) olduğunu nasıl öğrenebilirim telefondan öğrenmek mümkün mü?

Peki bunu neden soruyorum bulunduğum yerde telefon çekmiyor (sadece üst katlarda sinyal var) aliexpress de çeşitli gsm sinyal yükselticiler var hangisini seçmek gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genellikle UMTS(3G)2100 Mhz /4G gibi sinyallerin az çektiği bölgelerde Turkcell/Vodafone 2G yani 900 Mhz çeker Türktelekom ise DCS 1800 Mhz'dir anlatım biraz karışık oldu , basit olarak anlatmak gerekirse bir bölgede genellikle 3G ve 4G çekmiyorsa muhtemelen 2G çekiyordur sebebi ise 2G kapsamasının 3G ve 4G ye nazaran çok daha iyi olması ve sadece ses verisi taşıması. Tabi bu 2G GSM olayı sadece Vodafone ve Turkcell içindir Türktelekom GSM frekansı kullanmaz Türktelekom GSM yerine 1800 Mhz DCS bandını kullanır. Eğer ki hattınız Voda veya Turkc ise konuşma yapın, konuşma yaparken de telefonun yanına PC hoparlörü veya FM radyo gibi bir şey yaklaştırın , eğer ki PC hoparlörü veya FM radyodan "Dıdıt dıdıt" şeklinde dört nala koşan at sesi geliyorsa :) 900 Mhz GSM çekiyordur o bölgede. Birde şöyle bir şey var ki telefonun şebeke ayarlarından şebeke seçimi yapılabiliyor. Örneğini yalnızca GSM(2G) veya yalnızca UMTS(3G) yada otomatik yazar otomatik ise bulunduğunuz bölgede hani şebeke iyi çekiyorsa ona bağlanır örneğin 3G zayıf 2G daha güçlü ise telefon otomatik olarak 2G ye bağlanacaktır.

Bu arada sinyal tekrarlayıcılar internet hızını asla hızlandırmaz aksine daha yavaşlatır çünkü yükseltici zayıf güçlü sinyali alıp (Örneğin -105asu) ve zayıf veri bağlantısını (Örneğin 0,7 Mbps) alıp yükseltirken elinde ne varsa onu yayınlar burada artacak tek şey sinyal gücünüzdür. -105asu(dbm) gücünü belki -15asu yapar internet hızınız ise 0.7Mbps iken 0.6Mbps düşebilir çünkü bir işleme süreci var. Anlatım biraz karışık oldu ama umarım bir şeyler anlatabilmişimdir.
  • Turkcell ve Vodafone 900 MHz , Telekom ise 1800 MHz . 3G 2100 MHz . Hangi operatörü kullanacaksanız ona uygun frekanslıyı alabilirsiniz. Ya da hepsini destekleyeni . Ancak bunun fiyatı daha Pahalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Turkcell ve Vodafone 900 MHz , Telekom ise 1800 MHz . 3G 2100 MHz . Hangi operatörü kullanacaksanız ona uygun frekanslıyı alabilirsiniz. Ya da hepsini destekleyeni . Ancak bunun fiyatı daha Pahalı

2 yıl önceye ait bir yayın var 4,5 ile ilgili

Anladığım kadarı ile operatorler sizin yazdığınız aksine farklı bandlarda yayın yapıyorlar???

Ben benim bölgemede en çok çeken bandı kullanmak istiyorum yani hangi operator ve band seçmeliyim nasıl öğrenebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• miracorhan kullanıcısına yanıt
    Genellikle UMTS(3G)2100 Mhz /4G gibi sinyallerin az çektiği bölgelerde Turkcell/Vodafone 2G yani 900 Mhz çeker Türktelekom ise DCS 1800 Mhz'dir anlatım biraz karışık oldu , basit olarak anlatmak gerekirse bir bölgede genellikle 3G ve 4G çekmiyorsa muhtemelen 2G çekiyordur sebebi ise 2G kapsamasının 3G ve 4G ye nazaran çok daha iyi olması ve sadece ses verisi taşıması. Tabi bu 2G GSM olayı sadece Vodafone ve Turkcell içindir Türktelekom GSM frekansı kullanmaz Türktelekom GSM yerine 1800 Mhz DCS bandını kullanır. Eğer ki hattınız Voda veya Turkc ise konuşma yapın, konuşma yaparken de telefonun yanına PC hoparlörü veya FM radyo gibi bir şey yaklaştırın , eğer ki PC hoparlörü veya FM radyodan "Dıdıt dıdıt" şeklinde dört nala koşan at sesi geliyorsa :) 900 Mhz GSM çekiyordur o bölgede. Birde şöyle bir şey var ki telefonun şebeke ayarlarından şebeke seçimi yapılabiliyor. Örneğini yalnızca GSM(2G) veya yalnızca UMTS(3G) yada otomatik yazar otomatik ise bulunduğunuz bölgede hani şebeke iyi çekiyorsa ona bağlanır örneğin 3G zayıf 2G daha güçlü ise telefon otomatik olarak 2G ye bağlanacaktır.

Bu arada sinyal tekrarlayıcılar internet hızını asla hızlandırmaz aksine daha yavaşlatır çünkü yükseltici zayıf güçlü sinyali alıp (Örneğin -105asu) ve zayıf veri bağlantısını (Örneğin 0,7 Mbps) alıp yükseltirken elinde ne varsa onu yayınlar burada artacak tek şey sinyal gücünüzdür. -105asu(dbm) gücünü belki -15asu yapar internet hızınız ise 0.7Mbps iken 0.6Mbps düşebilir çünkü bir işleme süreci var. Anlatım biraz karışık oldu ama umarım bir şeyler anlatabilmişimdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.