< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gsm operatörleri ve onların uçuk fiyatları :( (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İngiltere'de ki Vodafone'a baktım.
Hızı 2 Mbps ile sınırlandırılmış, sınırsız internet, sınırsız dakika ve sınırsız mesajlaşma içeren paket 22 £ (pound)
Hızı 10 Mbps ile sınırlandırılmış, sınırsız internet, sınırsız dakika ve sınırsız mesajlaşma içeren paket 26 £ (pound)
4G ve 5G de bulunduğun yerde desteklenen en yüksek hızda sınırsız internet, sınırsız dakika ve sınırsız mesajlaşma içeren paket 30 £ (pound)
Bu paketleri İngiltere'de ki bir kişi şartsız koşulsuz alabiliyor, Türkiye'de ki gibi yeni numara taşımaya özel vs. gibi cart curt şartlar yok, parayı bas al, herkes eşit. Ayrıca bu paketler kazandıkları maaşa göre çok ucuz, ama Türk lirasına çevirirsek en ucuz paket 220 liraya denk geliyor. :)
Bu da Amerika'da ki AT&T firmasının sunduğu sınırsız paketler.
-
-
Bimcell’e geçtim kafam rahat. 42 tl’ye 20 gb internet 750 dk,, ayda 4 kere sil süpür hediyesi geliyo toplamda en az 4-5 gb. Ayrıyeten 40 tl 50 tl yüklemeye haftalık 10 gb hediye veriyo. Daha ne olsun..
İphone 11 kullanıp sol üst köşede bimcell yazması biraz tuhaf olsada devir ekonomi devri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 19 Ocak 2021; 14:31:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen bir yazıya denk geldim. Amerika'daki kullanıcıların ortalama mobil faturaları diye hatırlıyorum ama yanlış da hatırlıyor olabilirim, ortalama yıllık iletişim masrafı 1200$ diyordu. Aylık 100$ yapar. Hani tüm iletişim masrafları bile olsa onlarda bariz dolar avantajı var. Onlardaki bir operatör bir ekipmana 1000$ verip bunu 10 aboneden çıkarabiliyorken, bizim bir operatör buna 7450₺ veriyor ve bunu kaç aboneden çıkarabilir?
Bizde hizmetler ucuz demek değil maksadım, bizde her şey pahalı. Ama bu da değneğin diğer ucu işte...
-
Doğruysa büyük rezalet
-
Maalesef doğru... Tıklayıp sayfayı inceleyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoSSiBiLiTY -- 19 Ocak 2021; 14:33:57 > -
SELFY üyeliği kabul ediyor mu bimcell denediniz mi hiç?
-
Dediğiniz gibi yerel paranın değer kaybetmesi, yüksek vergiler (özellikle elektronik sektöründe ki vergiler) nedeniyle operatörler yaptıkları yatırımların karşılığını alamıyor, bu durumun etkileneni ise yine vatandaş oluyor.
-
Vodafone artık Evime sokmam. Teşekkürler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazıyı okuyunca dedim, bizim operatörlere 700 lira fatura ödesen, fiberi kuyruk gibi gezdirirler...
Bir de onların operatörleri de uyanık. Adamın ortalama kullanımı 5 - 6 GB iken pahalı sınırsız paketler satıyorlar.
-
Valla bizim yapabileceğimiz tek şey en uygun fiyata en iyi paket içeriğini kim veriyorsa ona geçmek olacaktır, bu bağlamda her sene en az bir kez operatör değiştirip kampanyalardan yararlanıp bu işi daha ekonomik hale getirebiliriz.
-
Doğru, hatta Ukrayna'da Lifecell ilk defa 3Ç'de net kara geçebildi. ARPU'ları da aşağı yukarı Türk Lirası bazında 17TL civarı. Turkcell TR'nini ise ARPU'su 48 TL civarı. Ancak buna karşılık Lifecell'in FAVÖK marjı %52 iken Turkcell TR'nin FAVÖK Marjı %44. Yani buradan ne anlıyoruz, Türkiye'de aynı hizmet daha pahalıya satılmasına rağmen karlılığı daha ucuza satılan hatta ARPU'su Türkiye'dekinin yarısından dahi az olan bir pazara kıyasla daha düşük. Yani Turkcell aynı hizmeti burada benzer fiyatlara satmaya çalışırsa karlılığı ortadan kalkacak demektir. Bu da bizi ülkemizdeki maliyetlerin yüksekliğine götürüyor.
Yatırım miktarlarını da yazayım, kafa karışıklığı olmasın.
Turkcell TR 3Ç'20 yatırım 1,477 Milyar TL
Lifecell 3Ç'20 Yatırım 860 Milyon UAH (230 Milyon TL civarı)
ARPU: Abone Başı Gelir
FAVÖK (EBITDA): Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar
-
Etmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
What? -
bimcell f/p akar
-
-
YouTube dışında başka sosyal medya kullanmıyorum.
Ayrıyeten Vodafon gibi Rezalet bir operatörü evime sokmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-701484EF2 -- 19 Ocak 2021; 16:54:5 >
Tabi kişiden kişiye göre değişiyor kullanımquote:
Orijinalden alıntı: Guest-701484EF2
YouTube dışında başka sosyal medya kullanmıyorum.
Ayrıyeten Vodafon gibi Rezalet bir operatörü evime sokmam.
Dostum internetim bitti 28 gun dolmadan.bende vodafone.com.tr'den (vodafone yanimda uygulamasindan deil) 1gb 1 lira paket satin aldim kredi kartindan.sorunsuz bir sekilde yuklendi :)
Tabii 29 liralik paket alip risk almicam.super kolay paket yukleme olayi icin vodafone magazasina gitcem ordan yukletcem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X