Şimdi Ara

'GSS' diş masraflarını karşılamıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün gidip dişime dolgu yaptırmayı düşünüyorum ama bi ara "gss" artık göz ve diş masraflarını karşılamayacak diye bir haber görmüştüm. o bi tasarı mıydı, meclisten geçip yasalaştı mı acaba? çoktandır hastaneye gitmiyorum 400 lira falan da borç olmuştur heralde gss ye. durum böyleyken yaparlarmı acaba dolguyu? bilen arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim.

edit: bi de devlet ücretsiz karşılamazsa ne kadara yaparlar acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valar.morghulis -- 31 Aralık 2013; 10:09:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

GSS Diş Masraflarını Karşılamıyor

Genel Sağlık Sigortası (GSS), diş tedavilerini karşılamamaktadır. GSS, yalnızca temel sağlık hizmetlerini kapsar ve diş tedavileri bu kapsamın dışında kalır.

GSS Diş Tedavisini Karşılamıyor 2023

2023 yılı için de GSS'nin diş tedavilerini karşılamadığını belirtmek gerekir. Diş tedavi masraflarını karşılamak için özel sağlık sigortası yaptırmanız veya tedaviyi kendi imkanlarınızla karşılamanız gerekmektedir.

GSS Borcu Olanlar Diş Yaptırabilir mi?

GSS borcu olması, diş tedavisi yaptırmanıza engel değildir. GSS borcunuz olsa bile diş tedavisi yaptırabilirsiniz, ancak tedavi masraflarını kendiniz karşılamak durumunda kalırsınız.

GSS Diş Tedavisini Karşılamıyor mu?

Evet, GSS diş tedavilerini karşılamaz. Diş tedavileriniz için özel sağlık sigortası yaptırmalısınız veya tedavi masraflarını kendiniz karşılamalısınız.

Genel Sağlık Sigortası Diş Yaptırma

Genel sağlık sigortası, diş yaptırma masraflarını karşılamaz. Diş yaptırmak için özel sağlık sigortası yaptırmanız veya tedavi masraflarını kendiniz karşılamanız gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diş Tedavileri Sigorta Kapsamından Çıkıyor mu?
    Yönetim tarafından 14 Kasım 2013 tarihinde hazırlanmıştır
    Diş Tedavileri Sigorta Kapsamından Çıkıyor mu?
    Son günlerde yazılı ve görsel yayın organlarında 2014 yılı içinde bazı tedavilerin SGK tarafından artık karşılanmayacağı yönünde haberler yayınlandı. Bu tedavilerin başında ağız-diş hastalıkları geliyor. Zaten uzun yıllardır ağız ve diş sağlığı hizmetleri sağlık sistemi içinde farklı bir uygulamaya tabi tutuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu hizmetleri sadece kamu kurumlarından satın alıyor. Diğer sağlık dallarında özel sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların ödemelerinin tamamı veya bir kısmı kurum tarafından karşılanırken diş tedavileri için özel kuruluşlara hiç ödeme yapılmıyor. Kamu kurumlarında tedavi olmak istemeyen hastalar ise tedavi ücretlerinin tamamını kendileri karşılamak zorunda kalıyorlar. Bu durumun hastalar lehine düzeleceği beklenir ve umut edilirken gazete ve televizyonlarda çıkan son haberler, sigorta primi ödeyen vatandaşların diş tedavileri için daha fazla ödeme yapacakları yönünde çalışmalar yapıldığını iddia ediyor.

Neden böyle bir proje, neler getirecek?

Yapılan planlamaların ana amacı sürekli açık veren SGK bütçesini düzeltmek olarak gözüküyor. Kendi kurumlarını denetleyemeyen ve harcamaları kontrol edemeyen hükümet çare olarak hayati önemi az harcamaları bütçe dışına itmekte buluyor. Diş ve göz harcamaları ile bazı ilaçları sigorta kapsamından çıkarmak kısa vadede hızlı bir düzeltme yapmak amacı güdüyor. Buna benzer örnekler bazı Avrupa ülkelerinde de var. Bununla beraber özel sağlık sigortalarında olduğu gibi diş ve göz sağlığı hizmeti almak isteyenlere ek prim ödemeleri de gündeme alınmış gözüküyor. Diş tedavisi için kamu kurumlarına (devlet hastaneleri ve ağız ve diş sağlığı merkezleri) gidenler ise bazı tedaviler için katkı payı ödemeye başlayacak. Bazı gazetelerde çıkan bu haberlere rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Faruk Çelik GSS kapsamının daraltılmayacağını ve böyle bir talimat ve çalışmalarının olmadığını beyan etti.

Haber ile ilgili ayrıntılar için:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25052870.asp

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/75_milyona_kotu_haber-1159214

http://www.medimagazin.com.tr/hekim/sgk/tr-calisma-bakani-gssnin-kapsami-daraltilmayacak-2-18-54620.html

• Ben de bugun gidicektim he hatta birazdan cikicam gssliyim noluyo bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş ve göz kapsamdan çıkacak diye bir haber okumuştum. Sonuçta proje ellerinde patladı. Harcanan parayı dahi toparlayamaz oldular. Göz ve diş gibi tedaviler de masraflı. Kısacası 50 liraya bu kadar tedavi oluyorsun, gerisi için biraz daha vereceksin diyecekler. Ama AB kapsamında "herkesin sağlık sigortası var, herkese bu hakkı tanıyoruz." diyecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

Ben de bugun gidicektim he hatta birazdan cikicam gssliyim noluyo bakalim

Gelince bilgilendirirmisin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

quote:

Tamam bilgi veririm.

• sağol hocam kaynaklar için. yalnız bu haberlerde de söylenti mi yasalaşmış mı tam olarak anlamak zor gibi en iyisi gidip bi sormak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla bişeyler yapıyorlar ama mantıklarını anlamak zor mantığını anlasan bile yapabileceğin birşey de yoktur

@Slothere
  • quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

quote:

Dolgu icin gittim anca mart ayinda yapabilcegini dedi ben de ugrasamamam dedim ozele devam.yarindan sonra nolcak dedim dogru durust bisey demedi ben de ciktim.ozel klinige giderim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.