Şimdi Ara

Asker muayenesini sadece Aile Hekimi mi yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
21.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 178-179 cm boy 107-108 kg olan tipik Türk erkeklerinden biriyim

Şimdi sorum şu temmuzun sonunda ben askerlik için muayene olacağım. Olmam gereken kilo 105-106 civarı. 2-3 kg için 1 sene erteleme verirler mi? Yoksa aile hekimine sağlık problemim yok gitmek istediğimi söylesem gönderir mi beni?

2. sorum aile hekiminden sonra askeriyeye gidince bir muayene tartma işlemi oluyor mu? olur da orda yüksek çıkarsa geri mi gönderirler?

3.son soru örneğin askeriyeden 1 yıl erteleme aldık mesela 6. ayda gidip muayene olamıyor muyuz?

• bahanelerin gecerli deigl, allah korusun buyuk saglik problemin yoksa gidersin, aile hekimine muyane duymadim,
    askerlik subesinde son bi bakiyorlar , donunu indirtiyor let vamri yok mu onun

disinda ciddi saglik problemin varsa raporunu istiyor , sornada kendileri bi daha inceliyor oyle benim raporum bu hade haric tutun diyemiyorsun, sen en iyisi askerlik subene git sor sana en saglam bilgiyi verirler, ama bedelli geliyor mumkunse bedelli yap zaten o surede asgari ucretlede calissan o aprayi cikarirsin
  • RichardB kullanıcısına yanıt
    yo bahane uydurmuyorum zaten farkındaysan gitmek istediğim için soruyorum bu soruları.
    Bedelli yaşım ve param yetmez onu ihtimal dışı tutuyorum şuan.

Muayeneleri artık aile hekimleri yapıyor askerli şubesinde don indirme muhabbetleri kalktı diye biliyorum.

"donunu indirtiyor let vamri yok mu onun " bu ne demek ayrıca anlamadım
  • Aile hekimi boyunu kilonu ölçüyor eğer kilo sinirini aşıyorsan devlet hastanesine sevk oluyorsunuz orada 1 yil erteleme veriliyor 3.defa gidişinde aynı kilodayaan cürüğe çıkıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rahatsızlığım var diyorsun yoklama sırasında aile hekimine yolluyor o da rahatsızlığının gerçek olduğunu düşünürse gerekli yere sevk ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    ya sorunum o değil 2-3 kg fazlam var benim 105-106 olmam gerekirken 108'im şuan temmuz sonuna kadar vermeye calısıycam ama iste veremezsem sorun olur mu onu merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4632DFDE4

yo bahane uydurmuyorum zaten farkındaysan gitmek istediğim için soruyorum bu soruları.
    Bedelli yaşım ve param yetmez onu ihtimal dışı tutuyorum şuan.

Muayeneleri artık aile hekimleri yapıyor askerli şubesinde don indirme muhabbetleri kalktı diye biliyorum.

"donunu indirtiyor let vamri yok mu onun " bu ne demek ayrıca anlamadım
    yazamamış ama çavuş var mı diye bakıyorlar diyor heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    ya böyle aptalca bişey olur mu ya
  • RichardB kullanıcısına yanıt
    don indirme geçmişte kaldı, hiç bi yerimi göstermeden askerliğimi yaptım geldim :)
  • 1)Askeri subeye gidiyorsun, orda kilonu falan yazıyorlar. fazla olduğunu görunce aile hekimeine sevk ediyorlar
    2) aile hekimine gidiyorsun kilona bakıyor, hastalıklarına bakıyor gerek görürse hastaneye sevk ediyor
    3)aile hekiminin verdiği hastane sevk kağıdını askeri subeye göturuyorsun, onlar sana başka kağıtlar verip hastaneye gönderiyor
    4) hastaneye gidip o kağıtları gerekli biirime veriyorsun kaydını yapıyorlar. sonra gereken poliniklere randevu alıp gidiyorsun
    5) hastanede tekrar kontrol ediliyorsun eğer kilon gereken sınırın üstündeyse rapor yazıp veriyorlar, heyete cıkıyorsun

falan fişman
    böyle gidiyor sistem
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    sence beni yollarlar mı 107-108 kg ile? askere gitmek istiyorm ben
  • quote:

sence beni yollarlar mı 107-108 kg ile? askere gitmek istiyorm ben
    Asker muayenesini sadece Aile Hekimi mi yapıyor?
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    biliyorum bunu da 1-2 kg tolerans sağlamıyorlar mı onu merak ediyorum. 1 kg ile adamı askere göndermemek aptalca bi şey sonucta kimin insiyatifinde bu?
    doktor gidersin diyince başka bi yerde muayene oluyor muyuz?
  • quote:

biliyorum bunu da 1-2 kg tolerans sağlamıyorlar mı onu merak ediyorum. 1 kg ile adamı askere göndermemek aptalca bi şey sonucta kimin insiyatifinde bu?
    doktor gidersin diyince başka bi yerde muayene oluyor muyuz?
    Dostum aile hekimine birseyim yok dersin muhtemelen boyunu kilonu bile ölcmeden sağlam raporu verir,ama gidersen çok pisman olursun keske cürüge cikaydim diye benden söylemesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gitmek istiyorsan kilo vericen o zaman. 3 kere kontrol hakkı veriyorlar sana.
    doktorun imzasına bakıyor. dersin gitmek istiyorum belki sınır üstünde olsan bile onay verir. ama neden senin için yönetmelik dışı iş yapsın ? çok gitmek istiyorsan kilo ver gel diyorlar işte

heyetin raporuna itiraz edebiliyorsun. öyle bir hakkın var. ama bunlar sürekli hastaneye git gel hep bir süreç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 5 Temmuz 2018; 17:40:42 >
  • Aile hekimi kilodan dolayı çürük verirse, heyete çıkman lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.