Şimdi Ara

Amerika'da Uzman Doktor muayene ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sol kaburga kemiklerimden en alt 12.sindeki batma hissi nedeniyle ziyaret ettiğim ve doktorun beni 3 saat beklettikten sonra başka bakacağı hasta kalmadı diyerek muayenehaneyi terketmesiyle biten Akciğer doktoru ziyaretimin faturası geldi.

Sigortalı olduğum için sadece $842.75 dolar ödeyeceğim, asıl fatura $1,560 dolar ama üzerini sigorta ödemiş.

Bu daha başlangıç, tomografiye sevk ettiler en sonunda, sigortalı olarak bulabildiğim en ucuz tomografi $303 dolar (Bunu da sigorta sonradan reddetti, odemiyor tomografi gereksiz diyerek), ondan sonra tekrar ziyaret etmeliyim doktoru ki bu $800 dolar civarı yeni bir fatura gelecek bana demek. Bir de dalak doktoru zaten o bölgeden tomografi çektirdi, ciğerci yeniden istiyor. 2 ayda 2 tomografi yuh ya!

Üstelik teşhis koyabileceklerini bile sanmıyorum. Yani tek bir doktor ziyaretine sigortanız var ise en az $2,000 dolar ödüyorsunuz Amerika'da. Üstelik bu aşamaya gelene kadar önce genel uzman, ardından sırasıyla Kulak Burun Boğaz ve Hematolog (Dalak Doktoru) muayenelerinden geçtim. Kaburga kemiğimdeki batma hissi hiç geçmedi çünkü hiçbiri bir teşhis koyamadı, kendi baktıkları yerde sorun yok diyip başka doktora gönderiyorlar. Ödediğim para sigortalı olmama rağmen $6,000 doları geçti. İnat ettim bakalım bu Akciğer uzmanı da teşhis koyamazsa Türkiye'ye gelip gireceğim bir özel hastaneye, profesörler 2 günde teşhis koymazsa yüzüme tükürün :) üstelik özelde ödeyeceğim para da en fazla $1,000 dolar tutar. Amerika'da 4 aydır uğraşıyorum ve şimdilik $6,000 dolar tuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2024; 21:47:35 >

• Hocam pahalı olmasının yanında teşhis falan da yok ortada, üstelik TR'deki gibi elimize raporları sonuçları vermiyorlar. Kan sonuçlarım ne diyorum, ancak doktordan muayene randevusu alıp görebiliyorsun tabi her muayene ilave para demek.

• sensaura kullanıcısına yanıt
    tam bir kepazelik.
  • şimdi biri gelir "siz çok beğendiğiniz Türk Sağlık sisteminde kalın" der.

ABD'deki sağlık sisteminin sorunlu olduğunu söylemek Türk Sağlık sisteminin sorunsuz olduğunu söylemek anlamına gelmez.
  • Çok güzel bir sistem, bizde ipini koparan hastanede bunların bütçeye oluşturduğu yük yine bizden çıkıyor.

• K4R1P K kullanıcısına yanıt

Amerika'da Uzman Doktor muayene ücreti Amerika'da Uzman Doktor muayene ücreti 

• vahşi kapitalizm budur. ameriga'da aşırı kapsamlı derecede bir sağlık sigortanız yoksa lütfen hasta olmayı aklınızdan bile geçirmeyim.

Kesinlikle katiliyorum 

• Yeni guncelleme veriyorum, dun evime sigortadan bir kagit geldi, doktorun yazdigi tomografiyi kabul etmiyormus sigortam. Bu arada sigortam Amerika'daki en iyi ve en kapsamli sigorta olan United Healthcare. Kaburga kemigi problemlerinde göğüs tomografisi tedavinin bir parçası değilmiş, olaya bak, doktor ne yapacaktı? ELine bıçağı alıp deşik açıp ordan mı bakacak kemiğe? :D Yani tomografi çekilemeycek ben de doktora tekrar gitmeyeceğim. $6,000 dolar para ödeyerek 4 ayda hiçbir sonuç alamamış oluyorum. Mart'ta Türkiye'ye gelip 2 günde hallederim Ankara'da. Başkent Hastanesi'nde full check up + muayene + tomografi vs hepsi 2 günde halloluyor. Fiyatı da 20,000 lira civarı tutuyor dediler. Yani kabaca $600 dolar, 10'da 1'i ve 2 günde!

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

Hocam işte bu benim sigortam aşırı kapsamlı bir sigorta ve eğer öyle olmasaydı ben aynı şikayetimden ötürü 3 farklı doktora sevksiz gidemezdim. United Healthcare'deki kapsam çok geniş, sevk kağıdına gerek yok, yani referal olmadan istediğin doktora gidebiliyorsun ancak ödememek için didik didik ediyor tüm sigortalar. Bak doktorun yazdığı göğüs tomografisini ödemem diye kağıt yolladı. Nedeni ise gerekli görülmemiş. Yani doktorun seni nasıl muayene edip de teşhis koyabileceğine kadar karışıyor Amerika'da sigortalar. Ben zaten dokotru da tomografiyi'de iptal ettim. $6,000 dolar ödedim elimde hiçbir belge bile yok kan sonuçlarından başka. Bunun adı kapitalizm değil hırsızlıktır. Kapitalizm demek adı üzerinde Capital yani paracılık, yatırımcılık, paradan para kazanmak demek. Bunların yaptığı soygunculuk, buna olsa olsa Robbery'izm denir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2024; 16:1:15 >
  • diamante35 kullanıcısına yanıt

Amerika'da hastane diye de bir şey yok bu arada dostum, sanma ki öyle büyük hastane kompleksleri var, girip hizmet alabiliyoruz sanma. Burda tek tek derme çatma barakadan bozma muayenehanelere gidip doktora muayene olursun. Hastane Binaları ancak 2-3 marka hastanenin var, onlara da içeri girmeyi aklından bile geçirme. Bill Gates ya da Elon Musk için oralar :D

Derme çatma yerlerde bile böyle paralar isteniyorsa halkımız, saglik calisanlarinin kıymetini daha iyi anlamalı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diamante35 -- 13 Kasım 2024; 16:8:21 >

Hastanelere gerçekten ciddi şikayeti olanlar erişmeli aslında bir bakıma haklısın, ipini koparan gitmemeli tabiki. Ancak Amerika'da yaşamadan bu olayın ne kadar tehlikeli olduğunu anlayamazsın hocam. Aşağıdaki görüntülere iyi bak. Acil Servislik bir durumun olsa Amerika'da 1 gece için ödeyeceğin para $30,000 doları tutar eğer sadece serum bağlayıp gönderirlerse. İpini koparan değil acil durum için gitsen bile gözünün yaşına bakmıyorlar. Bak kadının annesi ayak enfeksiyonu için acile gitmiş, $250,000 dolar fatura çıkmış, yorumu oku Amerika'da Uzman Doktor muayene ücreti 

• diamante35 kullanıcısına yanıt

Bana H.A.L.K deme dostum lütfen, en tehlikeli şey o H.A.L.K işte, doktor döven bunlar, yalan dolan bunlarda, iftira yanlış adama oy verme, doğruya değil yalana inanma bunlarda, H.A.L.K'tan çok korkuyorum :D

bu tip elemanlara laf anlatmaya değmez bence. büyük ihtimalle genZ bir ergen. gerçekten hastalanana kadar ya da allah etmesin önemli bir hastalık geçirene kadar herkes hastaneye yolum düşmez sanıyor. böyle boş boş atıp tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 13 Kasım 2024; 16:18:1 >
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

Ya hocam ergen ya da yaşlı kimsenin kalbini kırmak istemem ama ben Türkiye'de yaşadığım zamanlarda şöyle bir olaya şahit olmuştum. Ankara metrosunda oturmuş Odtü Güvenpark otobüs duraklarına gidiyordum. 2 tane kız (yaşları da 15-16) metroya binen yaşlı bir teyzeyle dalga geçtiler. Teyze 78-80 yaşında vardı. Oturmak için yer istedi bu kızlardan, teyze sana yer vermek zorunda değiliz, ayakta duramıyorsan çıkmasaydın evden dediler. O kadar sinir oldum ki, kızların yanına gidip kaldırdım, tabiki bağırarak. Siz onun yaşına bakalım gelebilecek misiniz bu kafayla diyerek :D O yine bu yaşta evden çıkabiliyor siz o yaşı muhtemelen hiç göremeyeceksiniz dedim :D Hiç yaşlanmayacağını ve hayatın bir oyun olduğunu, ölünce R'ye basıp geri geleceğini düşünen bir Gen Z var artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2024; 16:25:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Hastanelere gerçekten ciddi şikayeti olanlar erişmeli aslında bir bakıma haklısın, ipini koparan gitmemeli tabiki. Ancak Amerika'da yaşamadan bu olayın ne kadar tehlikeli olduğunu anlayamazsın hocam. Aşağıdaki görüntülere iyi bak. Acil Servislik bir durumun olsa Amerika'da 1 gece için ödeyeceğin para $30,000 doları tutar eğer sadece serum bağlayıp gönderirlerse. İpini koparan değil acil durum için gitsen bile gözünün yaşına bakmıyorlar. Bak kadının annesi ayak enfeksiyonu için acile gitmiş, $250,000 dolar fatura çıkmış, yorumu oku Amerika'da Uzman Doktor muayene ücreti 

Sanki benim her ay kolum bacağım kırılıyor da hastaneye düşüyorum. Ama her allahın günü marketteyim. Böyle saçma sapan sosyal devlet zırvaları yüzünden enflasyon ve bütçeden çıkan harcalamalar ortada. Sonra çöpün çöpün doğan niye 250k.

• hocam abd de yaşıyorsunuz ne güzel abd ordusuna niye katılmıyorsunuz bir sürü ayrıcalıkları oluyor sağlık eğitim vs vs askersin diye seni sahip çıkarlar

• Aylık 3000$ kazandığını düşünürsek gerçekten zor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.