Şimdi Ara

GSS İPTAL EDİLSİN! YADA İSTEĞE BAĞLI OLSUN! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
34.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gss kalkmayacak malesef ama sanırım borçlar silenecek .. ben 1600 tl gibi bir para ödedim inşallah bunu geri öderler bana yada faizlerini geri öderler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

Mantığınız yanlış.Sen devletmisin bürokratmısın ağamısın? Hak sende olduğunu düşündüren ne? Adı üstünde ZORUNLU GENEL SAĞLIK SİGORTASI olduğuna iptal etme gibi birşey yok.

GSS savunanlara söylüyorum. Boş konuşuyorsunuz. Haksız olan bir sistemi savunuyum derken kendinizi birşey zannediyorsunuz. En azında yorum yazıp insanlara umutsuzluk aşılamayın. Netref kazandırmaktan başka birşey yapmıyorsunuz.
    Kör olan sensin ben şuan Türkiye'deyim ama yurtdışına çıkarken ikametimi aldım ve GSS mi iptal ettim demekki edilebiliyormus değil mi ? Örnek yaşın 60 dan yukarıda ise yine iptal ediliyor bunun gibi en az 20 madde de iptal edilebiliyor ben herkes iptal eder demedim araştırın bulursunuz dedim ama bizim milletimiz böyle okumayı ve anlamayı bilmediği ici. Abuk subuk sadece klavye delikanlısı olurdunuz. Ne güzel işte bizi Avrupa'ya almıyorlar ki sizin gibi insanlar adamların huzurunu bozmasin. Ayrıca dilediğini yazabilirsin sovdugun zaman haklı oluyorsun ya kendince yaşınız küçük oğlum sizin daha çok öğreneceğiniz şey var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İmzaladım

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Çok basit bir soru: 8 yıldır işsiz güçsüz olmak seni rahatsız etmiyor da GSS primi ödemek niye rahatsız ediyor?
    Eğer halin vaktin yerindeyse, serbest meslek erbabı olur bağ-kur'a kayıt yaptırır, ve düzenli primleri yatırırsın. O da yok.
    Kaçak çalışıyorsan zaten hiç şikayet etmeye hakkın yok. Ben sistem dışında kalmak istiyorum diye birşey yok, çünkü vatandaş olarak hakların var, acile gittiğinde devlet sana bakmak zorunda, sana yol yapmak zorunda, çöplerini toplamak zorunda, elektrik internet ayağına getirmek zorunda, kolluk kuvvetleriyle güvenliğini sağlamak zorunda... çocuk da değilsin, kazık kadarsın, ee?
    Türkiye'de sosyal güvenlik hiçbir zaman isteğe bağlı olmadı, herkes sosyal güvenlik yaptırmak zorunda. Bu durum sana çok koyuyorsa git yasal bir mücadele başlat, avukatlara danış, nasılsa çalışmana gerek olmayacak kadar zenginsin avukat ücreti sana koymaz, değil mi? Onu da yapmıyorsun. İnternete takılıp kalmış asosyal zavallılardan birisin işte. Yalan mı?
    Yine destekliyorum çok güzel cevap vermişsin. Ama anlamamak için direnenler var.

• headhunter kullanıcısına yanıt
    Üslubunu düzelt. Karşında çocuk yok. Benin başkalarıyla karıştırma sövsem sana özelden söverim. İnsanların tepkisini çekiyorsun. Mantığınız ve üslübunuz baştan yanlış. Yaş almışsın ama yurtdışına çıkıyorsun. Herhalde tuzun kuruki ama birşeyler olamadığın belli.Dağdan gelmişsin bağdakini kovuyorsun. Sizin gibi insanlar derken,oğlum gibi laflar kimin ne olduğunu gösteriyor.

Ayrıca GSS savunalacak bir yanı yok. Gereksiz yere duyar kasıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışmayın. Verdiğin maddeler özel durumlar için geçerlidir. 60 yaşına kadarmış da yurtdışına çıkmış bilmemmiş de? BOŞSUN. Çıkar 0 20 tane maddeyide görelim. ADI ÜSTÜNDE ZORUNLU SAĞLIK SİGORTASI senden zorla para alınıyor. NOKTA.
  • Katılıyorum, imzaladım. GSS yi elestirmeyenler bugüne kadar odememiş kişilerdir. Gss varken hastaneye gidin bakalım tedavi parası ilaç parası neredeyse herşey yine sizden, GSS ödeyene kadar özele giderdim o zaman!
    Gss = hava parası. Devletin haraç kesmesidir bu iş artık ciddiye binde. Parasıyla bile tedavi olamıyorsunuz GSS borcunuz varsa! Kardeşim senin tedavilerden yararlanamadigim yalandan sigortani istemiyorum, zorla mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 10 Ocak 2020; 21:15:19 >
  • Hocam mecburen ödüyoruz, calismiyorum yas 29, lakin sürekli kontrollerim var psikiyatrik, ödemezsem GSS kapanirsa 300 TL muayene, ama SGK 150 tl sini karşılıyor, 150 TL ödüyorum. 88 TL olmasi kötü olmuş ama yapacak birşey yok ödücez mecbur.
  • SSK güvencen yok demek ki. Allah korusun bir kaza geçirsen, ölümcül bir hastalığa yakalansan, sağlık güvencesiz ne yapacaksın? Bunun için gss var işte. Ha, yine de istemiyorum diyorsan bir şey diyemem.
  • Bu halt ilk çıktığı sıralarda işten ayrılmıştım. Biriktirdiğim parayala 8 aylık bir kursa yazıldım. İt gibi çalıştım o dönem. Sınavları verdik sertifika vs.. derken bir tatil ysptım, keyfim yerinde. Bir kağıt geldi eve 9500tl+ rengim değişmişti, hiç unutmuyorum. Gelir bildirmediğim için bana ailemin geliri üzerinden güzelce kitlemişler. İnadına ödemedim.

Zaman geçti, açlık sıkıntısı çeken insanlara bile 2500tl geçiriyorlardı o dönem. Millet haberlere çıktı vs.. sonra birden borç oldu sana 480tl gibi bir şey. Onuda e-devletten mi neydi, kredi kartından ödeyebiliyordun. Hadi dedim suyu çıkmadan ödeyeyimde sorun olmasın. O gün sitelerindeki salaklık yüzünden kart çekmedi. Bu bir işaret sanırım diyerek o günden beri ödemiyorum.

Yarım akıllının önde gideni bir arkadaş da 30+ yaşına gelmiş adam... diye saçmalıklar yazmış. Ona cevap yazmak için başlamıştım ama sonra vazgeçtim. Üstte yazdığım herkese daha iyi bir örnek olmuştur. Ödemeyin arkadaşlar. Mecburen kaldıracaklar. Kimse kimseden böyle saçma bir şey için ğara kopartamaz.

Artık nereye saldıracaklarını şaşırdılar. Geçen ptt çalışanı bile acıdı bana sürekli vergi veriyorsun her kargoda abi, değiyor mu getirdiklerine diye. Bir hobim var, zaten bir tek onu bıraktılar. Ona para harcayabiliyoruz.

• İptal edilmesin ama zorunlu olmasın ayda 88 lirada olsa iyi bir hizmet. İnsanın Garanti belgesi gibi ama zorla dayatilmasi saçma.

İsteğe bağlı olsun. İsteyen faydalansın istemeyen faydalanmasın.

• GSS borcuna nasıl bakıyorsun ? Edevletten tc ni girip görüyorsun.

GSS borcunu kim ödemeli ? Edevletten tc yazıp AKP ye kayıtlı olanlar ödemeli.

Tüm borç akp ye üye olanlara ödetilmelidir.
  • İnsan gençken GSS ye karşı gelmek çok mantıklı gözükür ama yaş 40 ları geçtikten sonra o GSS hayatın vazgeçilmezi haline gelebiliyor. GSS olmayan Amerikadaki orta sınıfın durumu içler acısı. Ayrıca bizdeki gbi bir GSS yi hiç bir devlet vermez. Evde bir kişi çalışır geri kalan 5 kişi o GSS den yararlanır
  • ben aklıma geldikçe cimere yazıyorum.

maalesef tek yapabildiğim bu. üzücü durumlar.

hepimize geçmiş olsun.

aklı olan üremez bu şartlarda.ben borçlu doğmuştum 89 yılında ama şimdilerde doğacak çocuk borç plus+pluslı olarak doğacak.
    şartlar normalde iyiye gitmesi beklenir ama bizde tam tersi maalesef.

üzücü işler.
  • Poşetten gelecek üç kuruşa bile göz dikenler mi kaldıracak gss yi güldürmeyin beni.. Agalara para lazım.. Para kim de var garibanlarda.. Durmak yok yola devam.
  • ozel sigortam var ozel hastaneye gidiyorum veya zaten param yok neden bi de bunu oduyorum veya sigortaya inanmiyorum basima birsey gelirse parayla yaptirmayi dusunuyorum
    bir suru ozel sebep olabilir
    zorunlu olmasi cok sacma, isteyen ve faydalanacagini dusunenler yaptirmaliydi
  • İsteğe bağlı olmalı, ben senede bir kere hastaneye ya uğrarım ya uğramam, millet her hafta hastanede biri yeşil kartlı biri Suriyeli ben evde yatarken onun borcunu bana çıkarıyor, akepenin ülkede mahvettigi binlerce şeyden biri sağlık sistemi ve hayatımıza yenilik diye soktuğu saçmalık sen yatarken sana borç cikarma sacmaligidir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fenomen11 F kullanıcısına yanıt
    Kardeşim vazgeçilmezi olan varsa, canı istiyorsa gitsin yaptırsın ona borç çıksın ben evde yatarken, hastaneye ugramazken bana niye borç çıkıyor bunu düşündüm mü ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fenomen11 F kullanıcısına yanıt
    Sen gss ile sigortayı karıştırmışın. Sigortalıya hastanede doğru düzgün bakmıyorlar gss ile artık ne muamele görür. Hem senin ödediğin gss ile kimse bakılamaz.
  • Sadece onu değil normal sağlık sigortasını da iptal etsinler isteğe bağlı yapsınlar parasını çalışana versinler bir b*ka yaramıyor hastane ücretli ilaç ücretli çoğunu ödemiyor yada az ödüyor devletin hastanesinde benden para alacaklarsa ederim ben oyle sağlık sigortasının ortasına bir ultrason sırası en az 1 ay böyle rezillik yok eskiden sabah 6 da sıraya girerdik ama en azindan o gün işimiz biter hastaneden çıkardık şimdi 1 ay ultrason bekletiyor birde para alıyorlar üstüne otel görünümlü hastaneler var ama hizmet yok istersen tuvaletine kadar altın kaplama yap be ne b*ka yarayacak ancak yandaş yesin vatandaşın hayrına birşey bunlar daha iyi günler doktorlar hemşireler hasta bakicisina kadar hızla yurtdışına kaçıyor yakında Suriyeli afgan egitimi zayıf doktorlardan hizmet alacak millet kalifiye eleman yetişmiş işgücü yurtdışına kaçıyor tutun bakalım adamları nasıl yapacaksınız herşey maaş da değil

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.