Şimdi Ara

Gt 840m VS Gt 740m (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
6.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yasarpro26

Peki arkadaşlar bana laptop onerirmisiniz bütçe 2000 TL oyun için ?

2000TL bütçe için tavsiyem Victor G501, 2GB DDR3 GTX 850M grafik işlemci, i5 4200M, 8GB DDR3 bellek ve 1TB 7200rpm disk ile peşin 1997TL. Yanında 17" çift bölmeli bir sırt çantası da geliyor.
    Ürünün detaylı incelemesinihttp://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W650SJ-Schenker-M504-Barebones-Notebook.114329.0.html linkinde bulabilirsin. W650SJ olarak aratırsan internette popüler oyunlar için frame değerlerini görebileceğin birçok video da mevcut.
    Isınma sorunu yok. Normalde 43C civarında sıcaklık ölçüyorum %0 yükte, tam yükte 4 çekirdek işlemci ile max.86C ölçebildim, GPU 56-57C oldu.

• GT840 daha iyi bir tercih
  • quote:

Orijinalden alıntı: DKarpuz

i7 ama hangi i7 olduğu önemli.

GDDR3, GDDR5 grafik kartındaki ramin veri yolunu belirtiyor. Masaüstünde ddr3 ddr2 ramler var ya, işte onlar grafik karında olsunca gddr3 oluyor diyeyim :) Zaten fps farklılığındaki esas nokta aslında gddr3/gddr5 ve işletim bit farkı, gddr3 3 şeritli yol, gddr5 5 şeritli yol farzederseniz dediğimi daha rahat anlarsınız.

Bunlara çok takılmanıza gerek yok, ayrıca işlemcinin çoğu oyun üstünde pek bir etkisi olmadığı gibi etkisi olduğu oyunlarda da 2-3 fps fark yapmaktan başka bir işlevi yok ne yazıkki.

cok tesekkur ederim. o zaman islemci veya e karti ismine takilmadan en uygun kombinasyonlu pcleri arastirip sizlere sorcaz nasildir diye :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: kace00

quote:

Orijinalden alıntı: ofrome

ben olsam ikisinide almam ultrabook işlemcisi ile işkence çekersiniz

islemci numarasinin sonundaki u harfi ultrabooku temsil etmiyormus. sanirim ultra low voltage'i yani performans gerektirmeyen yerlerde dusuk ghz hizinda performans gerektiren yerlerde ise turbo ghz hizinda calisip pil tuketim hizini dusurup kullanim suresini uzatiyormus. yanlis bilgilendirme olmasin.

Kim dedi onu sana? Bizim turkler atmayi sever biliyosun. Ultrabook islemcisi nin performansi her daim düşüktür.

yanlis anlamayin cok bildigimden degil ama bu forumda bir kac konuda okumustum. cogu arkadasimiz oyle diyor. ama malesef link veremicem hatirlamadigim icin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

islemci numarasinin sonundaki u harfi ultrabooku temsil etmiyormus. sanirim ultra low voltage'i yani performans gerektirmeyen yerlerde dusuk ghz hizinda performans gerektiren yerlerde ise turbo ghz hizinda calisip pil tuketim hizini dusurup kullanim suresini uzatiyormus. yanlis bilgilendirme olmasin.

Kim dedi onu sana? Bizim turkler atmayi sever biliyosun. Ultrabook islemcisi nin performansi her daim düşüktür.

yanlis anlamayin cok bildigimden degil ama bu forumda bir kac konuda okumustum. cogu arkadasimiz oyle diyor. ama malesef link veremicem hatirlamadigim icin.

Ultrabook islemcileri nin oyun performansi dusuktur ancak daha iyi pil omru saglar ayni zamanda daha hafiftir. Yani tasinilabilirligi kolaydir. Sadece o kadar o yüzden ultrabook islemcisi deniyo zaten. Ultrabooklarda amac incelik,tasinilabilirlik,pil ömrü vs. Performans beklenmez. Forumun da her dediğine inanma herkes sıkar bi sey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ultrabook islemcileri nin oyun performansi dusuktur ancak daha iyi pil omru saglar ayni zamanda daha hafiftir. Yani tasinilabilirligi kolaydir. Sadece o kadar o yüzden ultrabook islemcisi deniyo zaten. Ultrabooklarda amac incelik,tasinilabilirlik,pil ömrü vs. Performans beklenmez. Forumun da her dediğine inanma herkes sıkar bi sey.

anladim sagolun arastircaz artik

• 2 kartta 5 kuruş etmez 64 bit oyun performansı bekleme 750m veya 850m li laptoplara bak

• quote:

Biraz hort olucak ama

u harfini ultrabook diye çevirip sonra millete çok biliyomuşunuz gibi anlatıyosunuz . U = ultra low voltage !!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan0636 -- 18 Aralık 2014; 10:47:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan0636

quote:

Biraz hort olucak ama

Ulan u harfini ultrabook diye çevirip sonra millete çok biliyomuşunuz gibi anlatıyosunuz . U = ultra low voltage !!!!!!!!!

Peki çok bilmiş arkadaşım ultra low ın ne kadar performans verdiğini biliyormusun u serisi güç için değil pil ömrü için tasarlanır bu yüzden ultrabook ta kullanılıyor oyun sisteminde dene bakalım bir.

• ofrome kullanıcısına yanıt
    Kardeşim u işlemcinin güç için olmadığını çok iyi biliyorum ama senin yanıldığın u işlemci günlük işlemler ve oyun için gayet yeterli. Oyunlarda yük zaten cpu değil gpu ya biner (işlemciyede biraz daha fazla binen oyunlar var ki (2-3 tane benim bildiğim) onlar içinde yeterli zaten)
    U Cpu ancak render almak gibi vs. Zor işlemler yapan professional kullanıcılar dışında herkesin işini görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan0636 -- 18 Aralık 2014; 14:03:19 >
    Arkadaşım haklıysam veya haksızsam cevap görmek isterim. Yanıtınızı bekliyorum.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan0636 -- 28 Aralık 2014; 23:36:13 >
    Ne kadar performans veriyor Allah aşkına? Ben i7-4500u kullanıyorum, oynamadığım oyun yok gibi, daha kullanım %80 i geçmedi. Oyunlarda minimum %20si boşta işlemcinin. Üstelik bunu 15w enerji tüketerek yapıyor, daha az ısınma demek bu da ( max. 76 derece ).

Kısacası, eğer işin oyunsa, U serisi gayet ve gayet yeterli, hatta iyi bir seçim çünkü az enerji tüketiyor ve çok daha az ısınıyor, tamam mı sayın bilgisayar profesörü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan0636

Arkadaşım haklıysam veya haksızsam cevap görmek isterim. Yanıtınızı bekliyorum beyefendi.
    Teşekkürler

Öncelikle test sonuçları ile başlayalım i7 4700mq vs i7 4600u işlemcilerini karşılaştıralım:
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4700HQ-vs-Intel-Core-i7-4600U

Burada gördüğümüz gibi Power Consumption(Güç tüketimi) hariç tüm kategorilerde geride.

Şimdi i5 ile karşılaştıralım:
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4600U-vs-Intel-Core-i5-4200M Tek çekirdek ve güç tüketimi hariç diğer kategorilerde geride ve i7 4600u en güçlü u seri işlemcilerden biri.Bu güçteki bir işlemci bile i5 seviyesinde performans veriyorsa yeterli değildir ve kaldı ki Türkiye'de satılan u işlemciler genelde i5 4200u dur maksimum 4210u dur ve bunlar şuan ki next gen oyunlar için yeterli değil.

Şimdi oyun performanslarına geleyim benim şuan kullandığım laptopumda i7 4710mq var,bu işlemci bile nba 2k15 gibi yüksek işlem gücü gerektiren oyunlarda %100 de çalıştırmazsanız yetersiz kalıyor ve bu kaldı ki 2014 yapımı bir oyun.Bundan sonra çıkacak oyunlar genelde next gen olarak örneğin (GTA 5) çıkıyor uzun lafın kısası u serisi bir işlemci oyunlar sağlıklı şekilde oynamak istiyorsanız yetersiz kalıyor.

edit:@
    Blackdanger_99:Peki o zaman şöyle deneyelim oyunu açmadan önce güç seçeneklerinden işlemci maksimum performansını %80 e düşürün ve fps lere bakalım eğer aynı çıkarsa gerçekten gereksiz mi yoksa gerekli mi anlarız .Kendinizi avutmanızın gereği yok bütçeniz o kadardır onu almışsınızdır anlarım problem yok ama siz gelipte u seri yeterli derseniz burada hata vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofrome -- 28 Aralık 2014; 21:27:41 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.