Şimdi Ara

Gt 840m VS Gt 740m

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
6.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 840m,740m den yaklaşık bi %25-30 kadar daha önde genel anlamda. Alabiliyorsanız 840m almanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DKarpuz

840m,740m den yaklaşık bi %25-30 kadar daha önde genel anlamda. Alabiliyorsanız 840m almanızı öneririm.

abarttın en fazla %5 fark vardır.
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Isınması, güç tüketimi, performansı gibi özellikleri bakımından genel olarak %20-30 dedim. Clock ve memory bakımından bi tık önde, ısı dağıtımı daha iyi ve güç konusunda kesinlikle daha başarılı. Aralarında da 1 sene kadar fark var. Ayrıca performans ve ömürlülük bakımından %10-12 daha iyi konumda. Çoğu oyunda fps bazında %25 e kadar fark olabiliyor. 840m kesinlikle daha önde derim ben, kağıt üzerinde çok fark görünmese de uzun vadede farkı çok belirgin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DKarpuz -- 22 Temmuz 2014; 21:49:18 >
  • Gelecek güncellemeler ile 840m farkı açar diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofrome

Gelecek güncellemeler ile 840m farkı açar diye düşünüyorum

http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-7537-s21f65c-laptop bu laptop mu iyi yoksa arkadaşın önerdikleri mi iyi ?

• http://www.pcdepo.com/asus-x550ln-xo062d-notebook

+130 liraya 750m-840m farkıyla uğraşmaya gerek yok. Üstelik hdd 1tb ve +2gb ram var, ve sadece işlemci saat hızı 1mhz kadar farklı ki bu fark öyle çok aman aman bir şey değil. Ben olsam malzeme kalitesi, garanti koşulları ve genel ömrü bakımından asusu alırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nvidia GeForce Gt 630m
    11 yıl önce açıldı
    NVIDIA GeForce GT 645M 2 GB
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ikisi de alt seviye kart ama nesil farkindan dolayı 840m onde ama performans olarak cok da fark bekleme.

• quote:

Orijinalden alıntı: obmann

Ikisi de alt seviye kart ama nesil farkindan dolayı 840m onde ama performans olarak cok da fark bekleme.
    ben olsam ikisinide almam ultrabook işlemcisi ile işkence çekersiniz
  • quote:

http://www.pcdepo.com/asus-x550ln-xo062d-notebook

+130 liraya 750m-840m farkıyla uğraşmaya gerek yok. Üstelik hdd 1tb ve +2gb ram var, ve sadece işlemci saat hızı 1mhz kadar farklı ki bu fark öyle çok aman aman bir şey değil. Ben olsam malzeme kalitesi, garanti koşulları ve genel ömrü bakımından asusu alırdım.

bende dell almayi dusundum ama ram dusuk ve i5 islemci. sirf 750m takili diye 400 daha verip i7lisini almaya karar verdim. notebookcheckteki oyun fpsleri degerlerine baktigimda 750mnin 840mden ustun oldugunu gordum. simdi siz arada cok fark olmaz ekran kartinda diyorsunuzda bunu neye dayandirarak soyluyorsunuz. bunu soyleyin ki bizde ogrenelim. umarim siz haklisinizdirda 1700 1800 e i7li 840m takili bi pc alirim da en azindan zarar etmem. yanlis anlamayin bilmedigimden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kace00 -- 23 Temmuz 2014; 0:35:48 >

• quote:

islemci numarasinin sonundaki u harfi ultrabooku temsil etmiyormus. sanirim ultra low voltage'i yani performans gerektirmeyen yerlerde dusuk ghz hizinda performans gerektiren yerlerde ise turbo ghz hizinda calisip pil tuketim hizini dusurup kullanim suresini uzatiyormus. yanlis bilgilendirme olmasin.

• kace00 kullanıcısına yanıt
    Şöyle izah edeyim, notebookcheck e bakarak çok güzel hareket etmişsiniz fakat bazı şeyleri gözden kaçırmışsınız. Şu anlık üstün gördüğünüz kart +5 fps civarı bir değer vermesine karşın güç tüketimi ve güç yönetimi açısından 840m gayet önde. Eğer sadece kağıt üstünde oyun için bakarsanız tabii ki 750m daha önce, ama genel anlamda bütün hatlarıyla olaya bakarsanız aralarında çok büyük bir fark yok ve açıkçası +120 liraya değmez benim gözümde. Bu bahsettiğim genel hatlar, güç tüketimi, yönetimi, software desteği, optimizasyon potansiyeli, base stock hızı gibi mevzular. Kullanım açısından da 3-4 watt ın bile sıcaklığı ve sıcaklık dağılımını ne kadar etkilediğini düşünürsek +10-15 watt arası güç kullanımı ve daha kötü güç yönetimi oyunda yaşattığı açığı bana göre kapatıyor.

Ayrıca biraz daha büyük pencereden bakarsak alacağınız dell laptopla problem yaşamanız durumunda sinir bozucu bir teknik servis sürecinden geçeceksiniz, asus marka bütün ürünlerde teknik servis oldukça iyi. Malzeme kalitesi ve ömrü bakımından da asusu tutarım ben genelde, 3 ayrı asus laptopumdan biri 7, diğeri 5, öbürü 5.5 senelik ve hiçbir problem yaşamadım. Bir defa servise gitmemiş cihazlar. Ama daha önceden aldığım bir hp veya bir dell laptopla aynı durumda kaldığımı söyleyemem.

Yani sözün özü, işlemcileri arasında fark olmamasıyla, -bana göre- ekran kartları arasında büyük fark yaratmamasıyla ve +2 gb ram ve +500gb hddsiyle asus tercihim gibi duruyor. Kesinlikle yanlış anlamayın ne asusla alakam var ne de fanboyum, sadece tecrübelerimden hareketle konuşuyorum.

• quote:

Şöyle izah edeyim, notebookcheck e bakarak çok güzel hareket etmişsiniz fakat bazı şeyleri gözden kaçırmışsınız. Şu anlık üstün gördüğünüz kart +5 fps civarı bir değer vermesine karşın güç tüketimi ve güç yönetimi açısından 840m gayet önde. Eğer sadece kağıt üstünde oyun için bakarsanız tabii ki 750m daha önce, ama genel anlamda bütün hatlarıyla olaya bakarsanız aralarında çok büyük bir fark yok ve açıkçası +120 liraya değmez benim gözümde. Bu bahsettiğim genel hatlar, güç tüketimi, yönetimi, software desteği, optimizasyon potansiyeli, base stock hızı gibi mevzular. Kullanım açısından da 3-4 watt ın bile sıcaklığı ve sıcaklık dağılımını ne kadar etkilediğini düşünürsek +10-15 watt arası güç kullanımı ve daha kötü güç yönetimi oyunda yaşattığı açığı bana göre kapatıyor.

Ayrıca biraz daha büyük pencereden bakarsak alacağınız dell laptopla problem yaşamanız durumunda sinir bozucu bir teknik servis sürecinden geçeceksiniz, asus marka bütün ürünlerde teknik servis oldukça iyi. Malzeme kalitesi ve ömrü bakımından da asusu tutarım ben genelde, 3 ayrı asus laptopumdan biri 7, diğeri 5, öbürü 5.5 senelik ve hiçbir problem yaşamadım. Bir defa servise gitmemiş cihazlar. Ama daha önceden aldığım bir hp veya bir dell laptopla aynı durumda kaldığımı söyleyemem.

Yani sözün özü, işlemcileri arasında fark olmamasıyla, -bana göre- ekran kartları arasında büyük fark yaratmamasıyla ve +2 gb ram ve +500gb hddsiyle asus tercihim gibi duruyor. Kesinlikle yanlış anlamayın ne asusla alakam var ne de fanboyum, sadece tecrübelerimden hareketle konuşuyorum.

yani demek istiyorsunuz ki 750m daha fazla fps vermesine karsin 840mye gore dezavantajlarinin biraz fazla olmasi nedeniyle pek te bir farki kalmiyor ki bana bu gayet mantikli geldi :)

simdi soyle bir sorum daha olacak 750m bilindigi uzere gddr5, 840m ddr3. bu fark mi acaba bahsettiginiz guc tuketimi, isi dagilimi/kullanimi vs etkiliyor yoksa baska seyler mi?

dell in fiyat araliginda i7 ve 840m takili pc lere yonelecegim gibi :)

• kace00 kullanıcısına yanıt
    i7 ama hangi i7 olduğu önemli.

GDDR3, GDDR5 grafik kartındaki ramin veri yolunu belirtiyor. Masaüstünde ddr3 ddr2 ramler var ya, işte onlar grafik karında olsunca gddr3 oluyor diyeyim :) Zaten fps farklılığındaki esas nokta aslında gddr3/gddr5 ve işletim bit farkı, gddr3 3 şeritli yol, gddr5 5 şeritli yol farzederseniz dediğimi daha rahat anlarsınız.

Bunlara çok takılmanıza gerek yok, ayrıca işlemcinin çoğu oyun üstünde pek bir etkisi olmadığı gibi etkisi olduğu oyunlarda da 2-3 fps fark yapmaktan başka bir işlevi yok ne yazıkki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kace00

quote:

islemci numarasinin sonundaki u harfi ultrabooku temsil etmiyormus. sanirim ultra low voltage'i yani performans gerektirmeyen yerlerde dusuk ghz hizinda performans gerektiren yerlerde ise turbo ghz hizinda calisip pil tuketim hizini dusurup kullanim suresini uzatiyormus. yanlis bilgilendirme olmasin.

Kim dedi onu sana? Bizim turkler atmayi sever biliyosun. Ultrabook islemcisi nin performansi her daim düşüktür.

• yasarpro26 kullanıcısına yanıt
    http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-740M-vs-GeForce-840M
  • DKarpuz D kullanıcısına yanıt
    valla kağıttada testlerde de o kadar fark yok. http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-740M-vs-GeForce-840M
  • hakan181818 H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle gpuboss ve cpuboss sitelerini ciddiye almayın hatta hiç bakmayın oldukça taraflı hareket ediyorlar. Genelde piyasa nereye gitmeliyse o yönde farklar çıkıyor nedense. Ama yine de evet, 840 ve 740 arasında kağıt üstünde bir fark yok ama pratikte 840 önde diyelim.
  • Peki arkadaşlar bana laptop onerirmisiniz bütçe 2000 TL oyun için ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasarpro26

Peki arkadaşlar bana laptop onerirmisiniz bütçe 2000 TL oyun için ?
    GeForce 840M performansı GT 740M den daha iyidir. GPUBoss daki durum dikkat ederseniz GT 740M ile GeForce 840M'i karşılaştırırken aslında 128Bit 2GB DDR3 GT740M ile 64 Bit 1GB DDR3 840M i karşılaştırıyor olması. 128 Bit GT 740M versiyonunu bulabilirseniz çok muhtemelen GeForce 840M ile kafa kafaya gelecektir ancak piyasadaki şu anda satılan GT 740M lerin sanırım hemen hepsi 64 Bit.
    Karşılaştırmalar içinhttp://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html linkinden faydalanabileceğinizi düşünüyorum. Sol taraftaki kutucuklardan istediğiniz gpu yu seçip üstten restrict tuşuna basarsanız daha net tabloyu takip edebiliyorsunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.