Şimdi Ara

GTA 5 kasma, CPU %100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, forumu sıkca okuyorum ama üye değildim, şimdi kanayan bir yara olan GTA 5 kasma sorununa çözüm bulduğumu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Uzun süredir GTA5 PCde kasma sorunu vardı, ekran kartım 540M. Bazen çok iyi FPS alıyor bazen anden kasıyor (özellikle şehir içinde) İnternette çokca çözüm var launcher.exe yi kapama, gta5.exe ye işlemci önceliği verme gibi. Hatta Güç ayarlarından High performansa getirme, minimumişlemci kullaımını %100 yapma, gta5 grafiklerini çokçok düşüren config.cfg değiştirmeleri hatta hatta çekirdek beklemeye alma yı kapatma vs vs...... Çözümü kendim buldum ve FOudmlarda göremedim, paylaşmak istiyorum:

Arkadaşlar oyunu pencere haline getirdim, böylece arkada işlemci kullanımı, sıckalk değerleri ve ram kullanımını görebildim. ayrıca basit bir software ile (bu çoğu bilgisayarda varsayılan olarak varolan(laptoplarda) intel TURBO olabilir) anlık frekansı okudum Farkettim ki her GTA 5 kasmaya başladığında CPU %100 konumuna geçyor. Çoğu yerli ve yabancıfoumda "işlemcin darboğaz yapıyor " diyor ama işlemcim i5...

Sonra mhz frekans değerlerlerine baktım. Her GTA kasışında, CPU100% oluyor ve 800Mhz ye düşüyor... (halbuki 2.8 benmiki.
    Bu sorunun soğutmada oluştuğunu farkettim bu şekilde araştırmayaptım ama ileriseviye bir soğutucu var laptop altında ve kasa oldukça büyük.
    Sıcaklıklara baktım... 67 derece üsüne çıkınca işlemci 800mhz ye düşüp soğuyor sonra gene 2.4 oluyor. bu olaya "THROTTLE" deniyormuş. internetten THROTTLESTOP yazınca çıkan ilk proglamı yükedim. Bu Linkten Bulabilirsiniz:
    https://www.techpowerup.com/downloads/2288/throttlestop-6-00

Thottlestop rehberi(ingiliççe) ise buradadır:
    http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/

Programı açınca "BD PROCHOT yazan bir kutu var onu kaldırın. Bu işlem, CPU yavaşlatım soğuma yapmayı kapıyor. sonra hiç kasmadan GTA oynadım....

NOT::: işlemci sıcaklığınız 80 dereceyi geçmesin. 100 e kadar bozulmaz ama sürekli kullanımda ömrü kısalır.(anakartın)

Değerleri izleyin 80 i geçiyorsa 1 saat oyun sonunda, Güç ayarlarından "Maximum işlemci hızı" nı %85 yapın. işlemciniz %85 yavaşlayacak ama thottle olmadığından, eğer işlemciniz iyise kasma olmayacak ayrıca ısınma olmayacaktır. ben 2.6ghz i5 ile, 540M kart ile vsycn açık post fx ulta textures high da 1280*800 çözünürlükte oynuyoru FPS:25 civarı. 12gb ram var ama oyun 3 gb civarı yiyor 4gb da hafif kasma,6+gb raminiz varsa sorunsuz oynarsınız. işlemci hızımı 1.8ghz ye çektim yine sorunsuz oynanıyor. Yani "GTA İŞLEMCİYE ÇOK YÜLNEN BİR OYUN" "GTA İÇİN 99999999GB RAM LAZIM" önerileri palavradan ibarettir.

Oh üstümden bir yük gitti. Yanlış anlattığım noktalar varsa lütfen düzeltiniz.

İyi oyunlar ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wepha -- 6 Aralık 2016; 15:20:17 >

• Benim de oyuna başladıktan sonra işlemcim 80 derece oluyor. Yarın dediklerini uygulayacağım umarım ise yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz programı tam nasıl kullanıcağımı anlatabilirmisiniz acaba ?
  • Ben dizüstü kullanıyorum bende oyun içinde ani fps düşüşleri oluyor özellikle Pc 8 9 saat kapalı kaldıktan sonra Pc'yi açıp oyuna girdiğimde oluyor bu sorun ve bu programı çok önceden denedim ama işe yaramadı. Mesela Cs go oynarken 190 fps'den birden 30 fps'ye düşüyor.
  • gta 5deki kasmalar genellikle işlemciden meydana gelir çünkü ekran kartının işi kolaydır hazıra konar boyamaları yapar geçer milyon tane hesaplamayı fizik kurallarını neyin nerde olacağını bütün taslağı işlemci hazırlar bu yüzden ekrandan k. dan önce işlemci ısınır gtada. Kesinlikle en dandigi de olsa sogutucu kullanın ben forumda kimsenin beğenmeyecegi 30tllik soğutucuya hayran kaldım yüzde 50 performans sağladı elimle düşürdüğüm işlemci hızını elimle maksimuma alıyorum artık :)
  • Ekran kartı hızı işlemciyi çok geçerse işlemci zor durumda kalır. Bunu önlemek için grafik ayarlarını yükseltebilirsiniz. İlginç ama bazen kasmalar gidebiliyor ayarları yükseltince.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.