Yoo, haktır. Adam Türkçe dil desteği istiyor bundan daha doğal bir şey yok. Witcher 3'te Türkçe dil desteği vardı mesela bu adamlar nasıl Türkçe yaptı? Türkçe altyazı getiren pek çok oyun var GTA gibi devasa bir oyun olmamasına rağmen ve Rockstar gibi satış yapmamasına dev sermayesi olmamasına rağmen. Korsanmış, crack'miş geçin bu işleri. Ubisoft da bu ülkede iyi oyun sattı ama oyunlarından birini bile Türkçe altyazılı bile getirmedi. Siz hakkınızı savunmazsanız sizi kimse sallamaz. Take-Two kâr amacı güden bir firmaysa müşteri de kendi çıkarlarını savunan, çıkarlarına göre hareket edip hakkını savunan bir gerçek kişidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Şubat 2025; 16:25:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GTA 6 çıkış tarihi değişmedi: Take-Two “erteleme” iddialarını reddetti (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tek tr dil değil adamların moda alerjisi var son çıkan gta vice city modunada telif attılar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mod oyunlara bence şart olan birşey mesela şuan baldur gate 3 oynuyorum ne kadar iyi olsada envanter yönetimi çok karışık 1-2 mod kurdum daha rahat oldu ana menüde direkt erişilir tek tıkla indir sil mantığını aşırı sevdim üstüne türkçe dil desteğide var daha ne olsun.
Rockstar ve diğer oyun yapımcılarıda bunları benimsemesi lazım oyun kırılsa bile gider orjinal alır alacak adam bu kadar emek var diye baldur gate 3 ün ek digital edition paketide var mesela almasanda olur kıvamında ama ben onuda aldım gerçekten takdir ediyorum bu oyundaki emeği.
-
benim eleştirdiğim konu, TR dil desteğini istemek değil. dediğim gibi bu bir haktır. ama senin demek istediğin, "oyunu satın almayacam, gidecem torrent den indirecem." burada kendinle çelişiyorsun.
ben burada firmaların karar alma süreçlerini ve ticari mantıklarını anlatmaya çalışıyorum. sen ise bunu kişisel bir mesele haline getirerek duysgusal tepki veriyorsun.
gta5 in çıktığı dillere baktığımızda, yer alan 11 dilin 10 u dünyadaki market pazarının ilk 10 unda. geriye kalanlar da onları takip ediyor.
almanların 6.6 milyar dolar, fransızların 4.1 milyar dolar, italyanların 3.2 milyar dolar marketplace değeri varken, TR nin pazar payı ise 560 milyon dolar. görmezden gelmeleri, oyunun bekleneni vermemesi olabilir. bakın olabilir diyorum çünkü bilmiyorum. gördüğümü söylüyorum. yoksa ben de isterim tüm dillere destek gelsin.
uncharted ve the last of us ise sony nin politikası gereği bazı dillere dublajlı çıktı. şöyle ki, kosola özel oyun demek, "bakın konsolda tek var, gelin konsol satın alın," demek. yani sadece oyun satacak olan rockstar ile donanım da satacak olan sony yi bir tutamayız. ayrıca uncharted 23 dile çevirildi. tr yi özel tutan bir şey değildi.
ortada ticari bir firma var. bakın sevdiğim ve takip ettiğim enis kirazoğlu adlı bir youtuber var. kendisi bile; yeni oyu çıkarırken, özellikle yabancı dillere daha dikkat etmelerini istiyor geliştiriclierden. videolarında sürekli söylüyor. çünkü o da biliyo ki yabancı piyasaya karşı TR nin daha düşük kaldığını... ben onun kadar bilmiyorum.
oyunu satın almamak ayrıdır, satın almamaya teşvik ettirmek ayrıdır. hem bir de torrentden indirmek apayrıdır. haksız hukuksuz işler yapıp, kendinizi haklı gösteremezsiniz.
ben lokantaya gidiyorum. önüme bir yemek geliyor ama yemeğin tadı tuzu yok. sadece yiyorum. O yemeğe bir daha sipariş etmem veya bir daha o lokantaya gitmem.
sizin yaptığınız gibi, yemeği yer bitirir ve ücretini vermeyip kaçmam, yada akşam lokantay sızıp yemeği çalmam.
-
kendisi almasa haklı ama aldırmıyor da. firmayı kardan zarara sokuyor. ben burada rockstar için çalışmıyorum. kendi ahlak normlarıma göre yaptıüının mantığa aykırı olduğunu söylemeye çalışıyorum.
crack yüklemesi ise tamamen onun vicdanına klamıştır. bunca yıldır ofislerinde bu oyun geliştirmek için onca vakit harcayan insanların emeklerini hiçe sayıyorsa, o da onun vicdanına kalmıştır.
-
şunu da eklemek gerekirse, en az senin kadar türküm. olaya farklı bir pencereden bakıyorum diye, türklüğü eleştirmek doğru değildir.
-
Keşke Rockstar'a istatistik gitse de şu kadar oyuncu, Türkçe desteği olmadığı için korsana yöneliyor diye görseler. Korsan kullanım yanlış, firmaya zarar verir, kabul. Ama buradaki asıl mesele şu: Biz, onların hedef kitlesi değiliz ve bunu açıkça gösteriyorlar.
GTA 6 gibi devasa bir oyun yapıyorsan, en iyi olmayı hedefliyorsan, bu çapta bir projede dil desteğini es geçemezsin. Oyuncular olarak emeğe saygımız var, hakkını da vermek istiyoruz. Ama eğer küresel bir oyun yapıyorsan, dünya çapında milyonlarca insanı kapsamak istiyorsan, dil desteği artık bir lüks değil, zorunluluk.
Bari topluluk çevirisinin önünü açsınlar. Facebook bunu yıllar önce yaptı, başarılı oldu. Günümüzde yapay zeka destekli çeviri sistemleriyle bu işin maliyeti de eskisi kadar büyük değil. İsteseler çoktan çözülebilecek bir mesele.
Eğer halen Türkçe desteği eklemiyorlarsa şunu net anlayalım: Bu oyunlar bizim için yapılmıyor. Bizi önemsemiyorlar. O yüzden gereksiz vicdan muhasebesine girmeye gerek yok.
Ve son olarak, gelip burada etik, ahlak, emek kavramları üzerinden caka satmanın da bir anlamı yok. Mesele ahlaki bir tartışma değil, basit bir tüketici gerçeği: Bize değer vermeyen bir firmaya biz neden değer verelim?
-
Bug falan olacağına ertelensin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gta 6 beklediğim bir oyun değil. Türkçe dil yok. İngilizce desen çok sert dil kalıpları var onlarla uğraşırken oyundan soğuyorsun. Almanca biliyorum ama aynı durum geçerli. Türkçe diline gösterilmeyen önemden sonra torrent varsa indirip şehirde iki tur atıp silerim. Görevlerini veya hikayesini merak etmiyorum. Aynısını rdr 2 de yaptım hem ucuzdan aldım oldukça bekledim oynamadım. Rdr 1 zaten konsolda korsan oynadığım bir oyundu anlamadım etmedim zamanında sonra pc çıktı korsan indirip türkçe yama kurdum oynadım sildim. Zaten o fiyatı hak etmeyen bir oyundu. Aynı şekilde gta 6 da fiyatını hak etmez. 100$ çok abartı ayrıca. Hakkında konuşulacak çok şey var. Konuş konuş bitmez. Mafia ise 3 hariç tüm serilerini korsan ve orijinal bitirdiğim tek oyun. Gta 6 konsollarda 30 fps çalışacağı söyleniyor ki bu günümüz standartından düşük. Monitörde 144 hz iken 30 fps oynamak çok sinir bozucu oluyor ki ben bu konuda ps4 ile çok sıkıntı yaşadım kaldırıp sattım. Ps4 pro aldım bir nebze iyiydi arada takılmalar olsa da onu da sattım. Ps5 ise bir üst sürümü çıkmadan almam bir de geriye dönük uyumluluk olması gerekir.
Ya aslında açık konuşmak gerekirse artık donanım firmaları ve oyun firmaları sağacak koyun olarak görmeye başladılar. Nvidia sony ve xbox özellikle.
Özellikle sony çok sinir bozucu artık. 750$ bir konsola verip bir oyuna da 100$ vermek tam bir aptallık olur. Kendimi dolandırılmış hissederim. Konsolda adam akıllı bana hitap eden bir oyun yok ki başka neden alayım? Ha geriye dönük uyumluluk var açıyorum port oyun ama ps4 30 fps çalışıyor oyun. Tam bir rezalet. Şu konsolların en iyi olduğu zamanlar ps3 idi sonrasında batırdılar. Oyunu da konsolu da batırdılar. Yetmedi ekran kartını da batırdılar.
-
türkce dıl destegi gelmesi lazım buna artık
-
Pc nin online da katkısı %8 di PC nin para kazandırdığı filan yok.
-
arkadaşlar oyun çıkınca kaçak ps veya xbox hangisinde oynayabilirim konsol alma sürecindeyimde
-
Şuan oyunculardan çok oyun yapımcıları bekliyor. GTA 6 çıktığı anda artık yeni tavan fiyat 100$ olacak. GTA 6 ise ilk 100$ oyun olacak gibi görünüyor.
-
Dünki Super Bowl 2025 etkinliğini tanıtım için bence çok iyi bir zamandı ama bunu bile es geçtiler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X