Şimdi Ara

GTA 6 çıkış tarihi değişmedi: Take-Two “erteleme” iddialarını reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTA 6 çıkış tarihi değişmedi: Take-Two “erteleme” iddialarını reddetti
    Oyun dünyasının en çok beklenen yapımlarından biri olan Grand Theft Auto 6 (GTA 6) için belirlenen çıkış tarihi hâlâ geçerliliğini koruyor. Yayıncı firma Take-Two Interactive, yatırımcılarla yaptığı son toplantıda oyunun 2025 sonbaharında piyasaya sürüleceğini bir kez daha doğruladı.

Gecikme endişelerine rağmen planlar değişmedi

GTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili son zamanlarda bazı gecikme söylentileri dolaşıyordu. Özellikle, oyunun ilk başta 2025 baharında çıkmasının hedeflendiği, ancak geliştirme sürecinin bu plana yetişemediği iddia edilmişti. Ancak Take-Two, son mali raporunda GTA 6'nın yanı sıra Sid Meier’s Civilization 7’yi 11 Şubat’ta, Mafia: The Old Country’yi yaz aylarında ve Borderlands 4’ü de bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladıklarını söyleyerek 2025’in şirket tarihinin en güçlü yılı olacağının altını çizdi.

Ayrıca Bkz.Epic Games'te bu haftanın ücretsiz oyunu erişime açıldı

Öte yandan, Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, oyun dünyasının beklentilerinin farkında olduklarını ve Rockstar Games'in her zaman mükemmeliyetçi bir yaklaşım benimsediğini belirtti. Zelnick ayrıca GTA 6'nın bu yıl içinde piyasaya sürüleceği konusunda şirketin “gerçekten iyimser” olduğuna da işaret etti: "Bakın, her zaman bir gecikme riski vardır ve bence kesinlikle gibi sözler söylediğiniz anda bir şeyleri uğursuzlaştırırsınız. Yani bu konuda kendimizi gerçekten iyi hissediyoruz."

GTA 6, 2025 sonbaharında PlayStation 5 ve Xbox Series X / S platformları için çıkışını gerçekleştirecek. Oyunun PC sürümü için herhangi bir tarih şimdilik verilmiş değil.

Kaynak:https://www.eurogamer.net/gta-6-still-coming-this-autumn-confirms-take-two-despite-ongoing-delay-rumours

• Ertelenmeyen rockstar oyunu mu olmuş da ertelenmesin? Muhakkak ertelenecek ama yatırımcıları ürkütmemek için ertelemeyi daha geç açıklamaya karar vermişler, hepsi bu.

Oyunun çıkmasına aylar kalmış ama 400 günü aşkın süredir oyun hakkında en ufak ses yok, yersen.

Şu zihniyetten nefret ediyorum ya.. Böyle yorumları görünce çıldırıyorum ister istemez sinirleniyorum ya.. Sen nasıl türksün kardeşim ben anlam veremiyorum vallahi ya.. Adamlar senin ülkeni görmezden geliyor ve sen hala paşa paşa gidin bu oyunlara para yatırın diyorsun.. Halâ anlayamadın mı Türkçe dil desteğinin gelmemesinin satış rakamları ile alakası yok..!

En basit örneği yakın zamanda çıkan Çinlilerin yaptığı oyun Wukong, GTA 5 den daha çok mu satıldı da sonradan Türkçe dil desteği getirdiler?

Uncharted, The last of Us bunlar Rockstar Games in oyunlarından daha çok mu satıldı ki dublaj bile yaptılar?!..

İtalyanlar, Fransızlar, Almanlar bizimle aynı ücreti 60 doları verip kendi dillerinde dublajlı olarak oynuyorken bizim ne eksiğimiz var onlardan?..

Hadi dublajı geçtim Türkçe altyazı bile olmayan bir oyuna ben neden para vereyim?.. Yıllardır Assasins Creed serilerini, Spiderman serilerini, gta serilerini, mafia serilerini orjinal olarak aldık elimize ne geçti bu oyunlar hala ingilizce çıkmaya devam ediyor.. Sonra senin gibiler çıkıyor adamlar özgür istediği dilde çıkarır diyor çıldırıyorum ya. Böyle bir sözü sen nasıl söylersin. Destek olacağınıza köstek oluyorsunuz. Destek olmayacaksanız bu konudan uzak durun. Siz ingilizce oynamaya devam edin biz Türkçe oynamak istiyoruz bu kadar basit. Türkçe olmayan oyunları da torrentten indireceğim kimse kusura bakmasın. Ben konusunu içeriğini anlamadığım bir ürüne neden para vereyim.

Sen lokantaya gidiyorsun önüne bir yemek geliyor ama yemeğin tadı tuzu yok sadece yiyorsun. O yemeğe bir daha ücret öder misin?.. işte buda aynı şey..

Adam şart koymuş demiş ki TR desteği sunmazsa satın almam. Sonuna kadar haklı, tertemiz istektir bu.

Crack da yükler, TR dil getirmiyor diye de söylenir. İstediğini yapmakta "özgür" olduğu kadar "hak" aynı zamanda. Çünkü protesto hakkı doğuyor.

Hem ayrıca bunları yaptı diye firma da zarara girmiyor. Ne serverları yoruluyor ne başka bi şey. İkisi ayrı evrendeler.

Adım atması gereken onlardır. Müşteri değil.
    Keşke Rockstar'a istatistik gitse de şu kadar oyuncu, Türkçe desteği olmadığı için korsana yöneliyor diye görseler. Korsan kullanım yanlış, firmaya zarar verir, kabul. Ama buradaki asıl mesele şu: Biz, onların hedef kitlesi değiliz ve bunu açıkça gösteriyorlar.

GTA 6 gibi devasa bir oyun yapıyorsan, en iyi olmayı hedefliyorsan, bu çapta bir projede dil desteğini es geçemezsin. Oyuncular olarak emeğe saygımız var, hakkını da vermek istiyoruz. Ama eğer küresel bir oyun yapıyorsan, dünya çapında milyonlarca insanı kapsamak istiyorsan, dil desteği artık bir lüks değil, zorunluluk.

Bari topluluk çevirisinin önünü açsınlar. Facebook bunu yıllar önce yaptı, başarılı oldu. Günümüzde yapay zeka destekli çeviri sistemleriyle bu işin maliyeti de eskisi kadar büyük değil. İsteseler çoktan çözülebilecek bir mesele.

Eğer halen Türkçe desteği eklemiyorlarsa şunu net anlayalım: Bu oyunlar bizim için yapılmıyor. Bizi önemsemiyorlar. O yüzden gereksiz vicdan muhasebesine girmeye gerek yok.

Ve son olarak, gelip burada etik, ahlak, emek kavramları üzerinden caka satmanın da bir anlamı yok. Mesele ahlaki bir tartışma değil, basit bir tüketici gerçeği: Bize değer vermeyen bir firmaya biz neden değer verelim?
  • Şükür ya ertelencek diye çok korkmuştum inşallah hemen çıkarda oynarım bu oyunu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkçe destek yoksa almayız

• ozanbey86 O kullanıcısına yanıt
    Alırız. Sistem topladık konsol aldık mecbur alacaz. Türkçe olursa daha da iyi olurdu tabi…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunun nasıl bir gelişim gösterdiğini çok merak ediyoruz. inş güzel şekilde çıkışını yapar

• Ertelenmeyen rockstar oyunu mu olmuş da ertelenmesin? Muhakkak ertelenecek ama yatırımcıları ürkütmemek için ertelemeyi daha geç açıklamaya karar vermişler, hepsi bu.

Oyunun çıkmasına aylar kalmış ama 400 günü aşkın süredir oyun hakkında en ufak ses yok, yersen.

• Oyun Çıkmadan Tiskindim... Bu Haberi Yapmak İçin Çok Mu Para Veriyorlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e ayni bi zahmet ertelenmesin 11 yıl oldu

• Adamlar artık iki elinde iki kırbaçla devlerin arasında gezer oldular. Kürek mahkumu gibi çalıştırıyorlar adamları. Yine de gecikir

• matterdome kullanıcısına yanıt
    olabilir. yıllardır bekliyoruz bu oyunu, ertelenmez inş son dakika

• Türkçe dil desteği getirin oyuna!

• Oyunun pek heveslisi değilim çıksın oyun çıkış hatalarından arınsın belki almayı düşünebilirim.

• Şu oyunu pcye baştan çıkartsalardı keşke, hazır online da bu kadar para basıyorlarken

Konsolların çöpoğluçöp grafiklerine mahkum ediyorlar illa 1 sene

• Xbox Seri S te de mi çalışacakmış

GTA için PS5'ten Pro'ya geçtim :) Sadece Japonca olsa da alırım

• x (formerly twitter)
    Rockstar Türkiye (@rockstarturk) on X
    https://x.com/rockstarturk/status/1887781198878921144

GTA 6 çıkış tarihi değişmedi: Take-Two “erteleme” iddialarını reddetti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 7 Şubat 2025; 14:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sonra da crack yükleyip ve bu firma neden türkçe dil getirmiyor diye söylenmek yok ama?

Türkçe dil bekleyin diye topluluk biriktirmek haktir ama getirmiyorsaniz oynamayacağız demek hak değildir.

kar amacı guden bir firmadir bu. istediğini yapmakta ozgurdur. TR ye satmasa bile ozgurdur.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Şu zihniyetten nefret ediyorum ya.. Böyle yorumları görünce çıldırıyorum ister istemez sinirleniyorum ya.. Sen nasıl türksün kardeşim ben anlam veremiyorum vallahi ya.. Adamlar senin ülkeni görmezden geliyor ve sen hala paşa paşa gidin bu oyunlara para yatırın diyorsun.. Halâ anlayamadın mı Türkçe dil desteğinin gelmemesinin satış rakamları ile alakası yok..!

En basit örneği yakın zamanda çıkan Çinlilerin yaptığı oyun Wukong, GTA 5 den daha çok mu satıldı da sonradan Türkçe dil desteği getirdiler?

Uncharted, The last of Us bunlar Rockstar Games in oyunlarından daha çok mu satıldı ki dublaj bile yaptılar?!..

İtalyanlar, Fransızlar, Almanlar bizimle aynı ücreti 60 doları verip kendi dillerinde dublajlı olarak oynuyorken bizim ne eksiğimiz var onlardan?..

Hadi dublajı geçtim Türkçe altyazı bile olmayan bir oyuna ben neden para vereyim?.. Yıllardır Assasins Creed serilerini, Spiderman serilerini, gta serilerini, mafia serilerini orjinal olarak aldık elimize ne geçti bu oyunlar hala ingilizce çıkmaya devam ediyor.. Sonra senin gibiler çıkıyor adamlar özgür istediği dilde çıkarır diyor çıldırıyorum ya. Böyle bir sözü sen nasıl söylersin. Destek olacağınıza köstek oluyorsunuz. Destek olmayacaksanız bu konudan uzak durun. Siz ingilizce oynamaya devam edin biz Türkçe oynamak istiyoruz bu kadar basit. Türkçe olmayan oyunları da torrentten indireceğim kimse kusura bakmasın. Ben konusunu içeriğini anlamadığım bir ürüne neden para vereyim.

Sen lokantaya gidiyorsun önüne bir yemek geliyor ama yemeğin tadı tuzu yok sadece yiyorsun. O yemeğe bir daha ücret öder misin?.. işte buda aynı şey..

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Adam şart koymuş demiş ki TR desteği sunmazsa satın almam. Sonuna kadar haklı, tertemiz istektir bu.

Crack da yükler, TR dil getirmiyor diye de söylenir. İstediğini yapmakta "özgür" olduğu kadar "hak" aynı zamanda. Çünkü protesto hakkı doğuyor.

Hem ayrıca bunları yaptı diye firma da zarara girmiyor. Ne serverları yoruluyor ne başka bi şey. İkisi ayrı evrendeler.

Adım atması gereken onlardır. Müşteri değil.

• gowlet kullanıcısına yanıt

Alsakta bu sefer rockstar beyefendi türkçe yama işinede karışıyor telif atıyor bunlar kadar bu dile takıntılı firma yoktur herhalde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.