Şimdi Ara

GTA 6 çıkışı ertelendi mi? Take-Two Interactive'den açıklama geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTA 6 çıkışı ertelendi mi? Take-Two Interactive'den açıklama geldi
    Take-Two CEO'su Strauss Zelnick, CNBC ile yaptığı bir röportajda “GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi?” söylentilerine son noktayı koydu. GTA VI, planlandığı gibi 2025'in sonlarında çıkış yapacak ancak ilk yalnızca konsollarda oynanabilecek.

Ayrıca Bkz.PC oyuncularına müjde: GTA 5’in yeni nesil güncellemesi yolda

Take-Two CEO'su: GTA 6 ertelenmedi

GTA 6'nın erteleneceği yönündeki söylentilere rağmen, oyunun 2025'in sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Take-Two CEO'su merakla beklenen açık dünya oyunun sonbaharda piyasaya sürülmesinin planlandığını, yani Eylül - Aralık 2025 arasında bir zamanda oyunu canlı olarak görebileceğimizi söyledi.

Zelnick, “İleriye baktığımızda, Take-Two'nun uzun vadede fazlasıyla iyi konumlanmış olduğuna inanıyoruz. Vizyonumuz net, yeteneğimiz eşsiz ve sektörümüzdeki en güçlü fikri mülkiyet portföylerinden birine sahibiz. 2026 sonbaharında Grand Theft Auto VI, Borderlands 4 ve Mafia: The Old Country dahil birçok heyecan verici yeni oyun çıkacak. Şirket ortaklarımız için uzun vadeli değer yaratacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Peki, GTA 6 neden gecikti? Yapımcının yakın zamandaki açıklamasına bakılırsa, oyunun geç çıkmasının en büyük nedenlerinden biri optimizasyon. Şirket, optimizasyon konusunda hiçbir sorun yaşamamak için sıkı çalışıyor gibi görünüyor. GTA 5 satışları 195 milyona ulaştı; GTA 6 için çıta oldukça yüksek.

İlk GTA 6 fragmanı yayınlandığında, birkaç gün içinde hızla 100 milyondan fazla izlenme elde etti. Rekor kıran sinematik tanıtım şu anda 217 milyondan fazla izlenmeye sahip. GTA VI ikinci fragmanı merakla bekleniyor.

Kaynak:https://www.cnbc.com/video/2024/05/17/take-two-ceo-on-gta-vi-release-upswing-in-mobile-gaming.html

• Gta 4 için ps3, 5 için ps4 almıştım. Galiba ps5 almanın da vakti geliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GTA 6'da ne kadar mümkün olur bilemem ama şunu istiyorum:

Yapay zekanın tavan yaptığı şu dönemde kesinlikle sonsuz sınırsız diyaloglar, görevler olmalı. Tam anlamıyla bir kaos yani. Ve seslendirme sanatçılarına da gerek olmamalı, yapay zeka sesi artık çok doğal işliyor. Açık dünya diyoruz ya onun da ötesi yani gözlemlenebilir evren gibi diyebileceğimiz bir konsept olmalı. OpenAI gibi sağlam firmaların işbirliği ile gayet mümkün.

• 2100 yılında gelecek ufak gecikme için kusuruma bakmayın.
    Not: (2013-sonu) 11 yıldır bekliyoruz zaten ne olacak. Resmen çocukluktan yetişkinliğe geçiş oyunu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sony ps5 için bu oyunu nasıl optimize edecekler.Tamam pro kabul görür bir güç olmasada ps5 göre kayda değer bir gelişme kateddiği için oyunda nispeten sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Lakin 60 milyon satılan ps5 ‘te bu oyun bence bir soru işareti barındırıyor.

Cyberpunk 2077 vakası hala hafızalarda yer tutuyor.

• ne gta 6 imiş arkadaş 11 yıldır çıkamadı

• ps6 ile birlikte çıkacak daha çok bekleriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    GTA 6 çıkışı ertelendi mi? Take-Two Interactive'den açıklama geldi
  • yurdakull kullanıcısına yanıt
    Görüntü gelmedi.

Tabi efendim (yankılı) 😂

• yurdakull kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi oldu. Ya ben de bunu çok seviyorum hep kullanmak istiyorum 🤣

Özellikle böyle çıkarım yapanlara.

• Rdr2 gibi bir oyunu PS4 e optimize eden şirket GTA 6 yı ps5 e optimize edemeyecek mi🤔🤔

• Ps6 ciksin alicam 😠

• darkrose511 kullanıcısına yanıt
    Rdr2 dağlar ovalar bayırlar çayırlar.GTA 6 öylemi yaşayan koskoca bir şehir.

• Ön siparişe açılsın da sorgusuz sualsiz ön sipariş verelim artık

• darkrose511 kullanıcısına yanıt

Ederde ps3 vs ps5 gibi olur kalite optimize dediğin zaten kısarak yapılan şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Adamlar optimizasyonu çok iyi yapıyorlar bence PS5 de oyun çok kötü olmayacak. ( PS5 sahibi olarak kendimi de kandırıyor olabilirim😅)

• PS5 30 fps derlerse veya 720p upscale ile 1080p 60fps derlerse sağlam küfrederim. 60 FPS mi kaldı?

Diyalog olabilir ama sınırsız görev, kaos, her şeyin olabilmesi mümkün değil. Diyaloglar bile sınırsız olamaz, oyundaki sınırlı eylemlere takılır. Takılmaz da saçmalarsa zaten doğal olmaz. Belki bir nesil sonra veya ondan sonraki nesilde. Unreal Engine 6-7 çıkarsa belki. Tam anlamıyla gelişmiş bir yapay zeka lazım bunun için, hayvan gibi donanım lazım. Ses olayı belki olabilir. Ya maliyetleri düşürecek ve oyunun fiyatını düşük tutacaksa amenna. Ünlü birilerine seslendirme yaptırıp oyunun maliyetlerini arttırmanın anlamı yok. Sonra ağlıyorlar maliyetler arttı şöyle oldu böyle oldu. Ee ne yapacaksınız deyince oyunlara zam yapacağız diyorlar.

Açık Dünya ötesinde gözlemlenebilir evren filan onun için eldeki cihazlar yetmez. Mevcut teknoloji de yetersiz bence. Yan AAA yeni nesil seviyesinde grafik üretecek resmen simülasyon yaratacak bir yz ve makine istiyorsun bu pek mümkün görünmüyor. Donanım ve yz gelişse de daha buna çok var. Enerji ve donanım açmazı, maliyetler, kârlılık sorunları bu çılgınlığın en büyük açmazı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Teoride her şey mümkün. Uygulaması kalıyor.

Aslında çoğu şey çoktan başarıldı bile. Bugün bir arabayla bi yere daldığında, nasıl daldığına bağlı olarak sahne dinamik değişiyor, sınırsız kombinasyonla izliyorsun olanları. Fizik motorları bu aşamayı çoktan geçti.

Bahsettiğim şey görüntülerin AI ile oluşturulması değil, o ileride olabilir, o zaten ciddi kaynak gerektiren bir mesele.

Burada bahsettiğim daha çok nasıl desem, var olan nesnelerin konumlandırılmasıyla ilgili, yani metin yazarının yönetmenin tercihi. AI destekli hikayeli moda aldığında oyundaki görevlerin ve kaderin tamamen raslantısal çalışacak. Sözgelimi bir görevi başardığında ortağın sana yamuk yapıp birden düşmanın olabilir veya olmayabilir. Aynen gerçek hayattaki gibi. Sonsuz parametre içinde herkesin kendisine özel bir evreni olacak. Elbette tamamen mantık dışı random değil, belli bir tutarlılık içinde yapay zekanın yaratıcılığı ile şekillenecek.

Böylece işte herkesin standart "oyunu açtım, şu kadar saatte bitirdim, hacım şu görev böyle yapılır, ver kolu" demek yerine... Bi açtım 80 gün sürdü şunları yaşadım, başka dönem açtım 50 günde bitti oyun ama neler neler oldu anlatsam üf roman olur, dizisi çekilir gibi. Herkesin sonu farklı olacak. Bugünün AI teknolojisi bu çeşitlilikte senaryolar yazabiliyor; iş bunu oyunlarda uygulamaya taşımakta.

Bunu başarırlarsa – ki senarist dediğim gibi bugünden hazır – bu devrim olacak. Çok da uzaklarda aramayın, yakın gelecekte olacak.

OpenAI bu kadar yükselişteyken GTA 6'da bu gerçekleşebilir, zaten maksat ezber bozmak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.