|
GTA 6 çıkışı ertelendi mi? Take-Two Interactive'den açıklama geldi
-
-
Gta 4 için ps3, 5 için ps4 almıştım. Galiba ps5 almanın da vakti geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
GTA 6'da ne kadar mümkün olur bilemem ama şunu istiyorum:
Yapay zekanın tavan yaptığı şu dönemde kesinlikle sonsuz sınırsız diyaloglar, görevler olmalı. Tam anlamıyla bir kaos yani. Ve seslendirme sanatçılarına da gerek olmamalı, yapay zeka sesi artık çok doğal işliyor. Açık dünya diyoruz ya onun da ötesi yani gözlemlenebilir evren gibi diyebileceğimiz bir konsept olmalı. OpenAI gibi sağlam firmaların işbirliği ile gayet mümkün.
-
2100 yılında gelecek ufak gecikme için kusuruma bakmayın.
Not: (2013-sonu) 11 yıldır bekliyoruz zaten ne olacak. Resmen çocukluktan yetişkinliğe geçiş oyunu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sony ps5 için bu oyunu nasıl optimize edecekler.Tamam pro kabul görür bir güç olmasada ps5 göre kayda değer bir gelişme kateddiği için oyunda nispeten sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
Lakin 60 milyon satılan ps5 ‘te bu oyun bence bir soru işareti barındırıyor.
Cyberpunk 2077 vakası hala hafızalarda yer tutuyor.
-
ne gta 6 imiş arkadaş 11 yıldır çıkamadı
-
ps6 ile birlikte çıkacak daha çok bekleriz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Görüntü gelmedi.
-
Tabi efendim (yankılı) 😂
-
Tamam şimdi oldu. Ya ben de bunu çok seviyorum hep kullanmak istiyorum 🤣
Özellikle böyle çıkarım yapanlara.
-
Rdr2 gibi bir oyunu PS4 e optimize eden şirket GTA 6 yı ps5 e optimize edemeyecek mi🤔🤔
Ps6 ciksin alicam 😠
Rdr2 dağlar ovalar bayırlar çayırlar.GTA 6 öylemi yaşayan koskoca bir şehir.
-
Ön siparişe açılsın da sorgusuz sualsiz ön sipariş verelim artık
Ederde ps3 vs ps5 gibi olur kalite optimize dediğin zaten kısarak yapılan şey.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar optimizasyonu çok iyi yapıyorlar bence PS5 de oyun çok kötü olmayacak. ( PS5 sahibi olarak kendimi de kandırıyor olabilirim😅)
PS5 30 fps derlerse veya 720p upscale ile 1080p 60fps derlerse sağlam küfrederim. 60 FPS mi kaldı?
-
Diyalog olabilir ama sınırsız görev, kaos, her şeyin olabilmesi mümkün değil. Diyaloglar bile sınırsız olamaz, oyundaki sınırlı eylemlere takılır. Takılmaz da saçmalarsa zaten doğal olmaz. Belki bir nesil sonra veya ondan sonraki nesilde. Unreal Engine 6-7 çıkarsa belki. Tam anlamıyla gelişmiş bir yapay zeka lazım bunun için, hayvan gibi donanım lazım. Ses olayı belki olabilir. Ya maliyetleri düşürecek ve oyunun fiyatını düşük tutacaksa amenna. Ünlü birilerine seslendirme yaptırıp oyunun maliyetlerini arttırmanın anlamı yok. Sonra ağlıyorlar maliyetler arttı şöyle oldu böyle oldu. Ee ne yapacaksınız deyince oyunlara zam yapacağız diyorlar.
Açık Dünya ötesinde gözlemlenebilir evren filan onun için eldeki cihazlar yetmez. Mevcut teknoloji de yetersiz bence. Yan AAA yeni nesil seviyesinde grafik üretecek resmen simülasyon yaratacak bir yz ve makine istiyorsun bu pek mümkün görünmüyor. Donanım ve yz gelişse de daha buna çok var. Enerji ve donanım açmazı, maliyetler, kârlılık sorunları bu çılgınlığın en büyük açmazı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teoride her şey mümkün. Uygulaması kalıyor.
Aslında çoğu şey çoktan başarıldı bile. Bugün bir arabayla bi yere daldığında, nasıl daldığına bağlı olarak sahne dinamik değişiyor, sınırsız kombinasyonla izliyorsun olanları. Fizik motorları bu aşamayı çoktan geçti.
Bahsettiğim şey görüntülerin AI ile oluşturulması değil, o ileride olabilir, o zaten ciddi kaynak gerektiren bir mesele.
Burada bahsettiğim daha çok nasıl desem, var olan nesnelerin konumlandırılmasıyla ilgili, yani metin yazarının yönetmenin tercihi. AI destekli hikayeli moda aldığında oyundaki görevlerin ve kaderin tamamen raslantısal çalışacak. Sözgelimi bir görevi başardığında ortağın sana yamuk yapıp birden düşmanın olabilir veya olmayabilir. Aynen gerçek hayattaki gibi. Sonsuz parametre içinde herkesin kendisine özel bir evreni olacak. Elbette tamamen mantık dışı random değil, belli bir tutarlılık içinde yapay zekanın yaratıcılığı ile şekillenecek.
Böylece işte herkesin standart "oyunu açtım, şu kadar saatte bitirdim, hacım şu görev böyle yapılır, ver kolu" demek yerine... Bi açtım 80 gün sürdü şunları yaşadım, başka dönem açtım 50 günde bitti oyun ama neler neler oldu anlatsam üf roman olur, dizisi çekilir gibi. Herkesin sonu farklı olacak. Bugünün AI teknolojisi bu çeşitlilikte senaryolar yazabiliyor; iş bunu oyunlarda uygulamaya taşımakta.
Bunu başarırlarsa – ki senarist dediğim gibi bugünden hazır – bu devrim olacak. Çok da uzaklarda aramayın, yakın gelecekte olacak.
OpenAI bu kadar yükselişteyken GTA 6'da bu gerçekleşebilir, zaten maksat ezber bozmak.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
|
ne gta 6 imiş arkadaş 11 yıldır çıkamadı
|
Gta 4 için ps3, 5 için ps4 almıştım. Galiba ps5 almanın da vakti geliyor.
|
Benzer içerikler
- wolfs hangi platformda
- tiktok para kazanma
- twitter takipçi hilesi
- whatsapp ekran görüntüsü alma engelleme
- telegram çeviri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X