Şimdi Ara

GTA 6 çıkışı ertelendi mi? Take-Two Interactive'den açıklama geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece konsola gelecek derken? Bir de gta 6 için konsol mu alacaz

• siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt
    Tabikide ilk konsola gelecek bir sene sonra da pcye gelir
    Belki iki seneyi bile bulabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hocam senin de söylediğin gibi "teoride" her şey mümkün ama pratikte değil. Yapay zekanın senaryoyu yazıp karakterlerin rigleriyle oynayıp onlara özel animasyonlar kazandırmasından hatta belki de değişen senaryo gereği çevre tasarımlarının bile değişebilecek olmasından bahsediyorsun. O söylediğin şey değil bu nesil bir sonraki nesilde bile olamaz. GTA 7 bile zor görürsün hatta göremezsin. Bir kere üst düzey bilgisayarların bile böyle bir hesaplamayı yapması zorken konsollarda bu imkansız olacaktır. Konsolun işlemcisi de PC'ye göre güçsüz kalıyor. Donanım, enerji, maliyet, kâr, ölçek ekonomisi devreye giriyor ve bu söylediğin fanteznin önüne acı bir acı gerçek duvarı örüyor. Sadece YZ'nin gelişmesi yetmiyor yani, diğer unsurlar da devreye giriyor. O yüzden bu iş şimdilik imkansız. Yakın gelecekte mümkün diyorsun ama ne kadar yakın bir gelecekten bahsediyoruz burada? Ben gelecek nesilde de böyle bir şey göremeyeceğimizi söylüyorum. Ondan sonraki nesil belki ama yine şüpheli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PS5 Pro için bir oyun daha. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Benim ikidir belirtmeyi unuttuğum, daha doğrusu, sizin tahmin ettiğinizi sandığın bir mesele var:

AI desteğinin sunucu bazlı olması elbette ChatGPT gibi. Normal bildiğimiz GTA dışında, isteyenler aylık veya saatlik mi diyelim ekstra bir ücret ödeyerek bu hizmetten faydalanacak. Haydi fiyat tahmininde bulunalım örnek amaçlı, ayda 50 dolara, GTA AI Mode aldığında, işte yukarıdaki imkansızlıklara benzer hizmet alacaksın. Mesela bir NPC ile bir konuşmak... Bugün ChatGPT ile doğal bir sesle yapabiliyoruz Bunun dışında oyunla alakalı karakterlerin özelliklerine hareketlerine ve senaryonun gidişatına müdahale yapılırsa; gayet de mümkün. Mevcut düzenimizde kimsenin evimizdeki cihazlardan beklentisi yok. (Fotografik gerçek görüntü sunucu bazlı bile pek mümkün görünmüyor o konuyu konuşmuştuk zaten)

Bu konuya nereden vardım, cayır cayır AI işlemciler satılıyor, Nvidia bu sayede trilyon dolarla zirveye oturdu. (Tam emin değilim müşterilerin de kim olduğu açıklanmıyordu sanırım)

Bazı firmalar çok ciddi yatırımlar yapıyor kısaca. İşte bunlardan bir kısmı oyun sektörü olabilir.

GTA 7 de olabilir. Ama ona çok ciddi yıllar var. (Eğer geleneği bozup yeni sürüm hızlandırması yaparlarsa o ayrı) AI kapıya dayandı. Neyse hadi gönlünüz olsun, 2025'te GTA 6 çıksın, 2026'da AI desteği hazır olsun.

Özetle, şimdi değilse ne zaman?

• darkrose511 kullanıcısına yanıt

görüntü farkı çok olmaz ama atıyorum uzaklık ve kalabalık nüfus ve araba muhabbeti farkedebilir bide pssr muhabbeti var yinede ps5 im olsa proya geçmezdim

• Yine PC ikinci planda, yıllarca sizi adam eden bilgisayar kullanıcılarıydı
    Önceleri ekran kartı aldırdılar şimdi de oyun konsolu

• joven kullanıcısına yanıt

Sorun PS5 in gücü mü sizce? Oyun Series S de bile çalışacak nasıl becereceklerse artık...

• oyunun 4-5 ay sonra erteleneceğini altta şah üstte padişah biliyor geçin bunları

he bu arada o çöp konsollarınızı gta 6'ya rağmen almayacağım zırnık yok hiçbirine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 9 Kasım 2024; 20:13:43 >
  • Ps5 upscale 2k
    Texture medium
    Shadown high
    All medium
    Trafik 3/10
    Avg 22 max30 fps

GATA 4 konsollarda zamanında böyleydi ps5 de de çözünürlük 2kupscale
    Xbox 360

Resolution = 1280 x 720 @ 20 to 30fps <- confirmed by Rockstar

Texture Quality = Medium <- confirmed by Rockstar
    Reflection Resolution = Medium <- best guess
    Water Quality = Medium <- best guess
    Shadow Quality = Medium <- best guess
    Render Quality = low <- confirmed by Rockstar

View Distance = 21 <- confirmed by Rockstar
    Detail Distance = 10 <- confirmed by Rockstar
    Vehicle Density = 33 <- confirmed by Rockstar
    Shadow Density = Does not exist on the consoles

Playstation 3

Resolution = 1140 x 640 @ 20 to 30fps <- confirmed by Rockstar

Texture Quality = Medium <- confirmed by Rockstar
    Reflection Resolution = Medium <- best guess
    Water Quality = Medium <- best guess
    Shadow Quality = Medium <- best guess
    Render Quality = low <- confirmed by Rockstar

View Distance = 21 <- confirmed by Rockstar
    Detail Distance = 10 <- confirmed by Rockstar
    Vehicle Density = 33 <- confirmed by Rockstar
    Shadow Density = Does not exist on the consoles

That is as much as any one knows about the console equivalent settings, Rockstar has yet to tell us what the console setting is for reflection, water and shadow quality
    Böyle olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schi20phrene -- 9 Kasım 2024; 20:38:9 >

• SaxHobbit kullanıcısına yanıt

Gta 5 icin neden ps4 aldiniz ki oyun zaten ps3e cikti ilk.  

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Şimdi bir lokal LLM kur nvidia ekran kartin varsa. Kur da anla en basit promptly icin bile ne kadar fazla komputasyon gerektigini.

• Slim Charles kullanıcısına yanıt
    Demek ki ilk ciktiginda almamis.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Şu LLM demonic yazılımından bir kurtulamadık gitti hocam ya hype bir türlü bitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Kasım 2024; 13:19:57 >

Neden uğraşacağım ki? Elimdeki kartla neyi ölçeceğim onu anlamıyorum? Beni ne ilgilendiriyor ne kadar fazla komputasyon gerektiği? Sayının bir önemi var mı?

Oyunun ne kadar harcadığı ile milyar dolarlık AI sunucularında toplu bir şekilde bu işin birim maliyeti çıkarılırsa olur. Onu da karşılayan sistem kurarlarsa saatlik, aylık artık hangi hesapsa üzerine kâr konularak faturası kesilir.

Hali hazirda eldeki cihaz calistiriyorsa ayni oyunun 20% daha iyi grafikli hali icin yeni cihaz almazdim sahsen.

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

belki de elinde cihaz yoktu ps4 çıkana kadar?

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

ben chatgptyi kullanıyorum ya, script yazdırmak için süper, daha önce de söylemiştim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.