< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazimerd89 -- 13 Aralık 2023; 17:30:30 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
GTA 6'nın PC sürümünün gecikme nedeni eski çalışan tarafından açıklandı (3. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam dediğin bir çok noktaya katılmakla beraber bazı noktalarda aynı fikirde değiliz. Konsolun 1-2 saat güzel vakit geçireyim kısmını çok iyi anlıyorum. Aksi taktirde zaten kıyaslarsak o zaman herkes arabalarını, evlerini, cep telefonlarını kıyaslasa en iyi olanlar haricindeki herkesin sahip olduğu her şey çöp demek zorunda kalırız. Bir ürün senin ihtiyacını karşılıyor başkasının beklentilerini karşılamıyorsa bu senin için güzel onun için kötü bir üründür. Benim lafım zaten bu tarz yaklaşımda olanlara değil. Lafım harbiden 4090'a bile laf atan tiplere. Adam 4090 bile PS5 kadar fps veremez edemez diyecek kadar ileri gidebiliyor.
Katılmadığım ilk nokta ise bence bilgisayar donanımlarının da en az konsollar kadar hatta belki daha uzun oyun ömürlü olduğu. Benim bir önceki PC Ryzen 1700X işlemci, GTX 1080 GPU, X370 anakart, Samsung 960 EVO M2 SSD'den oluşuyordu. 2017'nin başlarında aldım ve 2023 Şubat ayına kadar Cyberpunk gibi oyunlar hariç neredeyse her oyunu en üst ayarlarda 3440x1440 monitörde sorunsuz oynadım. Bu sene başında RTX 4080 ve Samsung 990 pro aldım ve AM5 platforma geçtim. Yani 6 sene sorun yaşamadan oyun oynadım ve belki devam etsem 1-2 sene daha da götürürdü. Öteki taraftan PS5 2020 yılında çıktı ve adamlar şimdi PS5 pro çıkarmaya hazırlanıyor. Yani konsollar da artık eskisi kadar uzun ömürlü olmayabilir. Katılmadığım diğer şey ise, PC'lerin ya da PC oyunculuğunun daha çok hatalı olması. Bence bunun en büyük sebebi özellikle bilgisayar toplayan bir çok kişinin donanım uyumluluğu hakkında hiç bir araştırma yapmadan PC toplaması. Ya da PC'ler oyundan çok daha fazlası olduğu için başka işler yaparken ya sistem dosyalarına ya BIOS'a ya da başka bişeylere zarar verip PC'yi hatalı duruma getirmeleri. Eğer oyunlardaki bug ve hatalardan bahsediyorsan, oyunlarda karşılaştığım hatalara Reddit'de çözüm ararken neredeyse tamamının konsol oyuncuları tarafından da rapor edildiklerine defalarca tanık oldum. Hatta bazı hatalar konsol komutları ile PC'lerde düzeltilebilirken konsollarda düzeltilemediğine de tanık oldum.
Kısaca dediğin bir ürünün ihtiyaca cevap vermesi açısından dediklerine tamamen katılıyorum. Ama senin ihtiyaçlarını karşılıyor olması teknik olarak en iyisi olduğu anlamına gelmez. Bunu da sen olmasan da bazı kullanıcılar iddia ediyor.
-
Aynı oyunu 3 defa satmak istiyoruz demiyorda ben buraya yazıyorum bakın çıkacak
2025 Sonbahar Ps5 ve Xbox
2026 Sonbahar Ps6 ve Xbox
2027 Pc
-
2k dan 4k upscale ediyor hocam ne 1080 p si.
-
Hem pc de hemde ps5 oyun oynuyorum hocam,ps5 te daha eğlenceli,ayar yok bir şey yok,pc de ayar yapmaktan oyun oynayamıyoruz:) ve de 3080 var düşük bir ekran kartı değil.Ancak haptic feedback pc de düzgün çalışmıyor ayrıca
ps5 te haptic feedback destekleyen oyunların çoğu pc de desteklemiyor,haptic feedback pc de kablosuz zaten çalışmıyor.Pc de oyunlar stabil değil,konsol stabil yüzden çok üstün.Pc ye oyunlar ya çıkmıyor ya da çok geç çıkıyor.Zaten
çıkasaya kadar spoiler kralanı yiyorsun.Ciddi paralar veripte,oyunları oynayamamakta ayrı sıkıntı aynı gta6 çıkacak pc de oynayamıyacaksın kim bilir kaç sene sonra çıkacak.
-
Yanlız ps5 te oyunlar 2k dan 4k ya upscale ediliyor ve 60 fps aynı stabiliteyi 3070 ile yakalıyamıyorsun.30 fps için eskide kaldı,sizin bilgilerinizde eskide kalmış sanırım.
-
Upscale diyip de sanki native 4k veriyormuş tavırlarına girmek de ne bileyim. NVDIA'nin dlss ve frame generation ondan daha iyisini yapiyor. Her ne kadar birçok oyun sitesi PS5'i rtx 2070 ile eşdeğer görse de 3070 mi kaldı hocam ya? Sanki sizin de biraz GPU bilginiz geri kalmış
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pc de hangi kartı alıpta nativi 4k ile oynatıyor? dllss açmadan en az 4080 ekran kartı gerek ki o bile 4k 60 fps de çoğu oyunu oynatmıyor.Ayrıca 3070 düşük bir ekran kartıda değil.Bu arada isterse 10 tane 4090 olsun zaten çıkmayan
oyunları pc de oynayamıyorsunuz gta 6 da olacağı gibi.Bu arada oyun için de native ile upscale 4k yı ayırmakta çok zor.ps5 2070 ile eşdeğer olsa bile oyunlar konsollara göre yazıldığı için zaten çok iyi çalışıyor.
-
Fifa 23 ve BF 2042 save sorunu yüzünden ps5 aldım, konsol rahatlıktır PC eziyetten baska bir sey degil.PC de ayarlarla ugrasmak, Windowsu yonetmek konsol ile mukayese edilemez. Gamepadi alip tek tus ile herseyi yapiyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 15 Aralık 2023; 12:12:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X