Şimdi Ara

GTA 6 Xbox Series S'te nasıl çalışacak? | NewGamePlus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu haftanın ana gündemi Xbox Series S'in GTA 6 performansı oldu. Hepimizin merakla beklediği bu konuda hakkında önemli bir isimden açıklama geldi.

00:00 Açılış

01:23 GTA 6 Series S'te nasıl çalışacak?

10:43 PS5 Pro satışları PS4 Pro'yu geçti

13:23 GeForce Now'da oyun süresine sınırlama geliyor!

20:04 Mass Effect, Amazon dizisi oluyor

23:49 STALKER 2: Heart of Chernobyl PC Sistem Gereksinimleri

29:11 Kapanış

• 02:43 de "Series S'in eski nesildeki One X'den daha güçsüz bir cihaz" yorumu arkadaşların konsollar hakkında bilgilerinin eksik olduğunu düşündürdü ve videonun kalanını izlemedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Meandroslu kullanıcısına yanıt
    Moral bozmak gibi olmasın da cidden bu arkadaşları oturup sonuna kadar izleyen var mı ya 🤣

Tek tük özel bir konu olursa belki.. Komplesine atlanamam (Belki podcast olsa şans veririm, hani arka planda konuşsunlar, sorun değil dinlerim)

• Ps5 için bu oyun ne düzeyde çalışacak asıl ben onu merak ediyorum.İkinci bir cyberpunk vakası yaşanırsa değme gitsin.

iyide yanlış tarafı yok ki :D eski nesil x 6 tfops series s 4 ?
    x'de 12 gb bellek mevcut series s'de 8 ?

Merhaba. Verdiğim bilgi yanlış değil. Xbox One X, genel kullanılan tabiriyle "kas gücü" olarak Xbox Series S'ten daha güçlü. Xbox Series S'in grafik birimi 4 TFLOPs gücündeyken Xbox One X 6 TFLOPs yani %50 daha güçlü. Tabii ki TFLOPs'un tek başına bir anlam ifade etmediği malum. Ancak bu konsollardan biri geçen neslin 4K odaklısıyken diğeri güncel neslin 1080P odaklısı. Xbox Series S'in mevcut konsol nesli içerisinde ne kadar zayıf kaldığını vurgulamak için Xbox One X'ten daha güçsüz olduğunu söylemekte bir yanlışlık göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwiNKie... -- 15 Kasım 2024; 03:12:51 >
  • TwiNKie... kullanıcısına yanıt

aynı mantıkla 10 15 sene önce çıkmış güçlü bi athlon işlemcisi günümüz bazı ryzen işlemcilerinden ''kas gücü'' olarak daha güçlü diyebilir miyiz hocam :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Sims 3 Ps3'te nasıl?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle haklısınız donanımsal olarak One X elbette Series S'den güçlü fakat 2017 yilinda üretilmiş bir konsol ile 2020 yilinda uretilen bir konsolu karsilastirarak ornek vermek izleyenleri yanıltır. Gerek işlemci mimarisi gerekse grafik işlemcisi olsun Series S cok daha guncel ve oyunlarda optimizasyonu One X'e göre cok daha önde bir cihaz. Yani şuan One X almak bence ölü yatırım. Yorumunuz yanlış değil fakat oldukça basite indirgemissiniz. Şöyle düşünün eski ocakların üzerine kazan vs koymak için ayrıca üç ayaklı bir saç olur o ayaklardan hepsi de önemlidir yani bir ayak kısa veya dengesiz olursa kazan düşer. Siz bu ocağın tek ayağına bakarak yorum yaptınız fakat dengede olması üç ayağında aynı derecede önemli olmasına bağlıdır.

• dodofran D kullanıcısına yanıt
    Konu burada mantık değil. Kağıt üzerindeki veriler. Düz mantık her zaman doğru sonuca götürmez.

Xbox One X'te 12 GB 384 Bit GDDR5 bellek var. Xbox Series S'te 8 GB 128 Bit GDDR6.

One X'in bellek bant genişliği 326 GB/s, Series S'in 224 GB/s.

One X'te 2560 shader ünitesi var. Series S'te 1280.

Bu liste daha uzar gider. Yani özetle One X, Series S'ten grafik birimi tarafında daha güçlü.

Bu iki konsol arasında 3 yıl var. Basit bi mantıkla 3 yıl önce 4K oyun oynama amaçlı sistem toplamış birinin RTX 3080'li, 3090'lı sistemi 2024'te 1080P bütçe dostu sistem toplayan RTX 4060'lı birinin sisteminden hala daha iyi performans verebiliyorsa, 2017'de 4K için çıkmış One X, 2020'de 1080P için çıkmış Series S'ten daha güçlü olabilir.

Ancak sorun şu ki ne One X döneminde iddia ettiği performansı verebildi ne de şu an Series S. Ama günün sonunda hiçbir şey One X'in donanımsal olarak Series S'ten daha güçlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwiNKie... -- 15 Kasım 2024; 03:12:22 >

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Ah ah nerede Mesut ve Erdinç reyisin 2si1 programı.Yenisini yayınlasınlar diye can atardım şimdiki arkadaşlar alınmasınlar lütfen.

• Macuser1994 kullanıcısına yanıt
    Ben o dönemde forumda değildim. Baya sükse yapmışlar, çok sevenleri var, saygı duyuyorum o anlamda.

Ama bende herhangi bir saygınlıkları yok. Hangi videosunu izlesem ipuçları yakalıyorum. Mesela Mesut'un ayrılığı duyurduğu bir video var. Orada sonlara doğru çok komik NFT projelerinden bahsetmiş, evrenin sırrı gibi açıklamış. Oradan ister istemez bir çap analizi yapıyorum, basit geliyor işte bana ne yapayım..

Yani tüm bu içerikler biraz maalesef çer çöp kalıyor. Sonuçta çoğunlukla ağzı laf yapan amatör insanlar. Öyle bir akademik geçmişleri yok, bir teknoloji şirketinde mevkileri yok. İnternet kafe işletmecisinin videolu hali. Akademide sektörde çok daha saygın insanlar var, kendi konularına hakim, oralardan beslenmek daha doğru.

• Macuser1994 kullanıcısına yanıt

erdinç bayağı bilgili ve objektif yorumlar yapıyor mesut tamamen ads adamı kim parayı basarsa onu övüyor savunuyor yıllardır değiştirmedi kendisini kötüye kötü diyemiyor.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Influencer Marketing yapan kişiden beklenen budur.

iki konsolun teknolojisini sadece teraflops ile mukayese etmek ne kadar doğru?

bu iki telefon kamerasının megapiksel sayısı ile kısayslamaya benziyor.

• tflops ile mukayese etmek değil tüm özellikleri series's in 2 katı nerdeyse iyi bi araştır mukayeseyi ona göre yap şimdi 1.0 araba motoruyla 2.0 motor aynı mı ? biri 4k oyun açabilirken diğeri daha 1080pde zorlanıyor   hala inanmıyosan gir youtube elinin altında tek tek karşılaştırmaları izle.

Tüm özellikleri mi ? Series S de Ssd var hocam ? Tamam One X elbette Series S'den güçlü onda hem fikiriz fakat arkadaş PC den ekran kartlarından örnekler vermiş yani pc ile konsolların donanımları, sistemleri vs aynı mı o zaman Series S e biraz ram ekleyelim grafik birimini de One X'den söküp Series S'e takalım iyice ergen muhabbetine döndü olay tamam siz haklısınız forumun düştüğü hallere bak. Anlatılmak istenen kas gücü, teraflops vs vs değil iki terim öğrenen teknoloji editörü kesiliyor daha ne diyeyim bilemedim.

• İşlemci mimarisi vs hepsi farklı elma ile armutu kıyaslıyorsunuz haberiniz yok

tek ekstra özelliği ssd zaten başka bi fark var mı ? kas gücünden bahsediyoruz olayları farklı yerlere çekip ali cengiz oyunları oynamaya gerek yok ergen muhabbeti değil ürün belli güç belli hala series s daha iyidir diye ağlamanın luzümu yok kas gücünden bahsediyoruz anlayan anlıyor ben haklıyım sen haklısın muhabbetine girersen yaşın 16-17'dir maks birşey iyiyse iyi kötüyse kötü diyin ben sırf sahibi oldugum cihaz diye övecek gömecek halim yok şu fanboyluklardanda vazgeçin artık.

Tamam hocam haklısınız teknolojiden biraz uzak kalmışım dediğiniz gibi olayları farklı tarafa çekip Ali Cengiz oyunu oynamak istedim ama beceremedim kusura bakmayın... Evet One X rakibi yani tam karşılığı olan konsol da Series S zaten ondan çok daha iyi o yüzden Series S çıktığı halde insanlar One X stoklarını ön siparişle tüketti. Beni aydınlattığınız için çok teşekkür ediyorum. Cahilliğime verin lütfen...

• joven kullanıcısına yanıt
    ps5 muhahaha ps6ya kalacak görürsünüz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.