Şimdi Ara

GTÜ MAKİNA vs YTÜ METALURJİ / DH ÜYELERİ GELECEĞİME YÖN VERİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

hocam üniversite de önemli tabi ama ben bölüm olarak düşünüyorum hangisini seçsem diye, ytü gtü gazi falan hangisi olursa olsun umrumda değil

• doldurirfoiçek kullanıcısına yanıt

Benim sana tavsiyem şu olur. Şimdi bilgisayarı aç ve solidworks veya autocad yükle . İnternetten de ders videoları izle. Bunlardan zevk alıyorsan senden bir makineci olur.

Hatta techturkey.com a girip orada goodless commie denen bir dayı var. Onun turbo hakkında olan yazılarını oku. Bu dayı yanlış hatırlamıyorsam makine mühendisi ve arabacı bir dayı. Bu dayının yaptığı şeylerden de zevk alacağını düşünüyorsan makine sana uygun olabilir.

Lisede bio hocasının kocası metalurji mühendisi ve bir fabrikada üst düzey yöneticiydi. Okula bölüm tanıtımı için mühendis yollamıştı ama kimse bölüme merak duymamıştı. Sunumu 2 saat sürmüştü hatta

Üst düzey demir çelik alaşımı yapacağım derken kendini metal yalayan sanayici veya pazarlamacı olarak bulma ihtimalin var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

hocam solidworks ve cad uygulamaları zevkli geliyor tabii, benim zaten meslek açısından tek beklentim bir şeyler yaratabileceğim, üretebileceğim bir meslek olması. ben genel olarak yoktan bir şeyler üretmeyi/tasarlamayı seviyorum sadece mühendislik anlamında değil buna müzik, mimarlık gibi alanlar da dahil. metalurji genel olarak işin üretimden önceki, malzeme kısmıyla ilgilendiği için makine yarım tık daha yakın geliyor bana ama ders içeriğine baktığımda metalurji de güzel bence. dediğiniz gibi sanayide döküm yapan metalurji mezunları da var ama iyi üniversiteden iyi ortalamalarla mezun olan çoğu kişi genelde savunma sanayi gibi iyi yerlerde çalışıyor.

• YTÜ mmm %30 ile KOÜ makine arasında kalmıştım.ölçtüm,tarttım makine daha mantıklı geldi.ayrıca konuştuğum makine mühendislerinin hepsi de makine dedi.

not:seçim yaparken makineye daha yakındım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamkararsız -- 3 Ağustos 2022; 14:16:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir şey daha ekliyim.üstte birisi yazmış AutoCAD falan yükleyip çizip yap sana uygun mu diye.kesinlikle denemelisin,ben çok basit şeyler çizdiğim halde aşırı keyif alıyorum.bi ara bilmüh düşünüyordum mesela,kodlama yapmak o kadar zevkli gelmemişti.denemeniz lazım

• adamkararsız kullanıcısına yanıt

hocam ben hem cad uygulamalarını denedim hem oturup saatlerce kod yazmayı denedim, bana göre ikisi de eğlenceli şeyler. bilgisayar başında oturup sıfırdan bir şeyler üretmeyi seviyorum genel olarak

makine veya bilmüh hayırlı olsun o zaman hocam

hocam açıkçası bilmüh yazabilirdim de sıralamam 56k ve bu sıralamaya koü, cbü gibi yerler geliyor. biliyorum bu sektörde üniversitenin fazla önemi yok ama gidip buralarda okumayı canım hiç istemiyor. başka herhangi bir bölümü okusam bile (eğer bölümümden memnun kalmazsam) bu alana sonradan da yönelebileceğimi bildiğim için de yanaşmıyorum biraz

makine tam sizlik o zaman

diğer yanda da YTÜ metalurjinin çekiciliği var hocam bilemiyorum 

Kız oranı mı çekiyor hocam

• sebastianoldusivas S kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.