Şimdi Ara

GTÜ MAKİNA vs YTÜ METALURJİ / DH ÜYELERİ GELECEĞİME YÖN VERİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sevgili dh üyeleri artik universite arastirmaktan yoruldum ve eleye eleye bu iki bolum kaldi ikisi hakkinda da bir fikrim yok yakinlik olarak ikisine de esit derecede yakinim. ders icerikleri, calisma ortami, is zorlugu acisindan degerlendirirseniz cok iyi olur

kendime gore arti ve eksilerini siralayacagim

Gtü makina:

+makinanin is bulma imkani metalurjiye gore daha iyidir diye dusunuyorum

+bu sebeple de yurtdisina cikmak daha kolay olur sanirim

-sehir olarak sikintili ama istanbula yakin o yuzden cok buyuk dert degil

-yurtlar okula cok uzak

Ytü metalurji:

+istanbulda (gebze de istanbulda sayilir ama kisisel sebeplerden dolayi direkt istanbulda olmasi benim icin daha iyi, direkt olarak part time isim hazir yani her ne kadar garip gelse de istanbulda ekonomik olarak daha rahat edecegim)

+ytü networku, kuluplerinin aktifligi falan gtuden daha iyi diye duydum

+yurtlari guzel hatta yurtta calisan tanidigim oldugu icin benim icin cok rahat olacak

-bolum olarak makinaya gore daha avantajsizdir diye dusunuyorum, is ilanlarina falan bakildiginda makinanin is bulma imkani cok daha fazla gibi duruyor

evet dh ahalisi gelecegim hakkinda karar vermekte serbestsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Upotemi ne hizli baslik aciyonuz la en alta dustu hemen

• GTÜ makine  . Bölüm ingilizce bir kere isminden dolayı YTÜ yazmanı tavsiye etmem.

• ytu mete

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Ytu metalurji de ingilizce hocam

• Ytü

• İstediğin bölümü yaz. Metalurji yazıp ağır sanayi de çalışma ihtimalin var. Kendi işini kurma ihtimalin çok daha düşük . Az paraya metalurji mühendisi iş kuramıyor diye düşünüyorum. Makine mühendisi borç para ile bile bir şeyler üretip kendi işini yapabilir
    Teknofestte mesela bakarsan takım kadrolarında metalurji bölümü öğrencileri neredeyse 0. Hatta inşaattan öğrenciler bile var metalurji yok.
    Çünkü bu Bölüm, emin değilim ama, kendi alanı dışında hiçbir şey yapamıyor.
    Artı olarak bir makine mühendisi abime metalurji mi makine mi dedim bana metalurji okuyan arkadaşlarım pişman demişti.

Yanılmıyorsam ya depo işletitsin ya ağır sanayi de çalışırsın ya da şanslıysan ofiste çalışırsın.
    İyi paralar kazanılabilir ama bir makina eem inşaat mimar da iyi paralar kazanabilir.
    İstediğin bölüme git üniversiteyi vs salla bunlar sana birşey katmayacak sen istemedikten sonra. Ben daha çok para kazanır diye daha az istediğim bölümü yazdım pişmanım . Halbuki para kazanma biraz da bölümden farksız artık, iş sende bitiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

Hocam marmara ve ytü metalurji mezunu 2 tanidikla konustum, dediklerine gore agir dokum sanayisinde falan calisanlar genelde tasra mezunlari oluyormus. Ytu mezunu arkadas mezun oldugu gibi 15-20k civari bir maasla savunma sanayide ise baslamis. Marmara mezunu arkadas da bir firmanin satis pazarlama muhendisi olarak calisiyormus iyi bir miktara ve uni.deki arkadaslari da ayni sekilde arge, satis departmani gibi ofis islerinde calisiyorlarmis. Dedikleri su: hangisini secersen sec, universitede bos durmayip kendini gelistirdigin surece uzulmezsin. Ister metalurji okuyup savunma sanayisinde calis ister makina okuyup ustune yazilim okuyup paraya para deme dediler. Ama bendeki sorun bu iki bolumden hangisini daha cok istiyorum bilmiyorum.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Hocam okul olarak ytu cok daha iyi tabi ama bolum olarak metalurji scam bolum gibi geliyor hic bilemedim acikcasi. Yurtdisi imkani falan da makinada daha fazladir buyuk ihtimal

• doldurirfoiçek kullanıcısına yanıt

Scam olduğunu sanmıyorum.

Birkaç mezununu gördüm. Fena yerde değillerdi. (Eren Kalay hoca-ODTÜ anı  )

YTÜ ne durumda bilmiyorum tabii.

Yine mi aynı şeyi yazıyorsun PanKanguru diyeceksiniz ama tanıtıma sormak gerek.

Mezunların ne yapıyor, iş imkanları vb. (her ne kadar tanıtım olduğu için bölüm kötü gelme demeyecek olsalar da tanıtım önemli.)

Tanıtım sonrası da daha çok veri için linkedin, mezunlarla görüşme vb.

• UPotemi

• gtü makine ustaaaaaaaa

• savunma sanayi harici yüksek maaş göremedim malzemede ben de merak ediyom

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aphextriplet A kullanıcısına yanıt

hocam var ya, remote çalışan bile var ama zor yani, bilemiyorum

• metalurjiciler de makinacıların çalıştığı yerlerde çalışıyor zaten. baya bi ders de ortak diye biliyorum hangisini istiyosan onu yapıştır.

Savunma sanayideki arkadaş muhtemelen yüksek ortalama yapmıştır.

Benim de yukarıdaki demek istediğim şeyi yazmışsın. Okulda kendini geliştirince iyi yerlere gelebilirsin. İstediğin bölümü okursan daha iyi geliştirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diktatör58 -- 3 Ağustos 2022; 11:41:18 >
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

hocam sorun şu ki hangisini daha çok istediğimi bilmiyorum  

mezunlara soruyorum kompozit, karbon fiber falan seviyorsan metalurji; pnömatik sistemler, ısıtma soğutma elemanları gibi işlerde çalışmak istiyorsan makine yaz diyorlar da ben bir lise son öğrencisi olarak bunlardan hiçbir şey anlamıyorum  

• gökhan ab ytü metalurji daha hoş gibi gtü zaten kasıntı bir üni hocalar aşırı zorluyor diye duydum bir de makine okursan 7 yılda anca biter

Matalurujiden vazgeçtim kanka ben mesela

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sebastianoldusivas S kullanıcısına yanıt

neden hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.