Şimdi Ara

Kafam Çok Karışık -> Cerrahpaşa/Boun Makine/Koç bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kafam muazzam derecede karışık bir yandan tıp istiyorum, düşünüyorum bir yandan ise sene başından beri çok istediğim Boğaziçi'ni düşünüyorum aslında hedefim Boğaziçi bilgisayardı ama tutmayacak, bu yüzden de makineyi düşünmeye başladım koç bilgisayar tutuyor ama korkuyorum acaba nasıl bir ortam soyutlama gruplaşma olacak mı bunların hepsini bırakıp da tıp yazıyım dediğimde oluyor. Sizden ricam artısıyla eksisiyle meslekler ve üniversiteler hakkında yorum yapar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suçsuz Hırsız -- 26 Temmuz 2016; 1:43:29 >

• Hocam açıkçası tıp baskısı vardır muhtemelen ama sana söyleyeyim ben 11. sınıfa geçtim senin dediğin bi ara bendede oldu ama geçti kesinlikle tıp istemiyorum baskılara kanma. Birde Bou mükemmel bi üni bende Bou Bilgisayar istiyorum inşallah gelir ama Koç da bilgisayar geliyor açıkçası bilgisayar günümüzde özellikle yurtdışında daha çok imkan var makineye göre yani şöyle birşey bu aldığın güzel puanını iyice kullan.Eğer ortam felan umrunda olmayacaksa Koç u seç derim Yutdışına gidersin arkadaş dersen senin gibi burslularla takılırsın buda daha az arkadaş olur ve daha fazla çalışma getirir bu Koç un senden faydalanmak isteyeceği anlamına gelir sana Microsoft google gibi şirketlerde staj ayarlamada yardımcı olurlar.Ama eğer ortam sorun dersen Bou ya git derim. Not:Senden ufak birşey rica etsem çalışma planında bana yardımcı olurmusn lütfen çünkü çok güzel puan yapmışsın :)

• hekatesredum H kullanıcısına yanıt
    Saol tavsiyen için ama bu okullar ve bölümler hakkında kapsamlı bilgisi olan birinden yardmım alırsam daha iyi olur. Çalışmana yardımcı olurum tabi ki niye olmayayım şu tercihler vs bitsin mesaj at.

Bu arada kesinlikle hiçbir baskı yok üstümde tercihler tamamen ban ait.
  • Suçsuz Hırsız kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim :) Tabi ki daha kapsamlı olan insanları dinlemelisin bana bakman pek sağlıklı olmaz yanlış bir tercih yapmanı istemem :)
  • Arkadaşlar yukarı yardımınız lazım.
  • yüreğinin sesini dinle, ikiside farklı alanlarda işini iyi yapan her istede mezunlarla konuş vs. gidebiliyorsan tanıtım günlerine git, zaten bogazici yayınladı tanıtımları bakabilirsin. birine daha çok yatkın olma durumun olduğunu düşünüyorum. koç bana da nedense samimi hissettirmiyor. tamamen his tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolryung kullanıcısına yanıt
    Yorumun için sağol. Ben güncel ve iş olanağı çok olduğu için belkide biraz ilgili olduğum için bilgisayar mühendisliği istiyordum maalesef Boğaziçi gelmedi bu yüzden Koç düşünmeye başladım ve bana da pek samimi gelmiyor.
    Bir yanım tıp oku derken bir yanım mühendis ol diyor ikisinin de artıları eksiler var haliyle kafam da çok karışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suçsuz Hırsız kullanıcısına yanıt
    Bilkenti dusunebilirisin bilgisayarda.

• İkisininde önü açık .boğaziçi kocta bi vizyonun kültürün olur .maaş gelecek için seçme ikiside aynı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence üniversiteden çok hangi mesleği yapmak istediğini seçmen daha önemli

• Hocam tıp bir gönül işidir bence %100 ben tıp istiyorum demeden tıp seçmeyin boğaziçili biriyle görüşmüştüm baya mutlu tabi bilgisayardı o yüzden makina hakkında tam bişey söyleyemem koç tam bursluda sizin gibi fazla adam olmaz çoğu baba parasıyla gelen zenginler olur büyük ihtimalle bu yüzden bence bir gruplaşma beklersin ama yinede sen bilirsin yani

• Hocam Allah aşkına tavsiye konusu. Tavsiyesizlikten geberecegiz. Ne zaman neyi bitirdin nasil calistin lutfen. Insallah hayirli yeri secersin.

• Reyiz benimde kafam karışık bir yandan iyi doktor olurum diyorum bir yandan iyi bir mühendiste olurum diyorum. İnsanlar nasıl kesin ve emin bir şekilde ben doktor ya da mühendis olacağım diyebiliyor anlamıyorum.

• piyasada mühendis dolu olabilir lakin sekötrün inanılmaz biçimde kalifiye elemana ihtiyacı var eğer diyosan ki benden harbici mühendis olur (misal matematikte behzat hoca gibi) hem daha çok kaznaırsın hem de daha rahat olursun yok benden iyi mühendis olmaz diyorsan tıp daha uygun olacaktır
  • Arada kalıyorsan tıp yaz ileride pişmanlık yaşama olasılığın daha düşük olur. Mühendisliği sadece gerçekten isteyen adamlar tercih etmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnnyCash -- 27 Temmuz 2016; 11:23:20 >
  • DERDIN DERDIM OLAYDI

• Abimin arkadaşı bilkent bilgisayarda idi endüstri muhendisligine geçiş yaptı su anda özel bi şirkette 12k para aliyor 3. Yili .Bilkentin yabancı dil olanağının çok iyi olduğunu söylüyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyCash

Arada kalıyorsan tıp yaz ileride pişmanlık yaşama olasılığın daha düşük olur. Mühendisliği sadece gerçekten isteyen adamlar tercih etmeli

Yukarıda başka bir arkadaş senin dediğinin tam tersini söylemiş. Herkes farklı bir telden konuşuyor kafam çok karışık.
  • Eternal Award. kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi Bilkent'in eğitimi gayet iyi diyorlar ama özeller bana pek sıcak gelmiyor. Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi mesela Koç 6 kişi tam burslu alıyor haliyle dengin insan çok az.
  • MylesKenn M kullanıcısına yanıt
    En büyük sorun o zaten kendimi tanımıyorum galiba tam anlamıyla, doktor olursam mı daha mutlu olurum daha iyi çalışmalar yaparım yoksa mühendis olursam mı çalışırken zevk alırım. Nasıl anlayabiliriz ki neye yatkın olduğumuzu?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.