Şimdi Ara

GTX 1050 Tİ İLE OYUNLARDA ÇOK DÜŞÜK FPS ALIYORUM. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kalitesiz macun ve dandik fan = sicaklik. Montaji düzgün yaptiginiz sürece hicbisey olmaz

• tamamdır dostum çok sağol umarım inşAllah düzelir.

• AliCihan1368 A kullanıcısına yanıt

Dedigim gibi orta seviye hava sogutma almalisin. Fakat sakın o fan gibi.benzerlerine bakma direk kule tipi olanlara bak

Diğer arkadaşlar da yorum yapmış zaten problemin işlemcide. Ekran kartın boştayken 35 derece bu normal bende de öyle ama benim işlemcim boşta 43 derecede iken seninki çok daha fazla gördüğün gibi. Bu yüzden ekran kartın da kullanılmıyor. Oyunlarda ekran kartının %100 kullanılması lazım ki maksimum verimi alabilesin. Oyunda %25 kullanılıyorsa en az 2-3 katı fps alırsın bence bu sorunu çözdüğünde

• snowman t4 alabilirsin 10400f ile kullanıyorum 55 derecenin üstünü görmedim daha.

• Tarayıcı açıkken o kadar sıcak oluyorsa oyun sırasında büyük ihtimalle aşırı ısınıyordur ve performansını düşürüyordur. Dolayısıyla ekran kartı kullanımı da düşük oluyor.

Dostum öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi sorun işlemcinin fazla ısınmasından dolayı overheat denen sıcaklık eşiğine ulaşması ve soğumak için kendine downclock yapması ve bu sebepten dolayı ekran kartının kullanılamaması.

Kullanığın işlemci fanı normal şartlarda yeterli soğutmayı sağlar ben de kullandım.Aynı tip xigmatek marka.Ancak büyük ihtimalle kullandığın kasa önü camlı cam içinde içeriye hava sağlayacak fanlar bulunan tipte bir kasa.Normalde bu tip fanlar için kasa kapağında filtreli bir boşluk bulunur.Ek olarak kasa içerisinde etkili bir egzoz fan sistemi bulunmuyor ise bu da artı sıcaklık olarak yansıyacaktır.Sadece arkadaki egzoz fanı sıcak havayı atmakta yetersiz kalacaktır.Bu tip kasalarda üst tarafta da egzoz fanı bulunması şarttır.

Bu tip kasalarda sogutma 2 şekilde yapılır.Birincisi tower(kule) tipi işlemci soğutucu ile,ikincisi sıvı soğutma ile.

Edindiğim tecrübelere dayanarak söylemeliyim ki bu kasalarda tower tip fan kullansan dahi işlemciyi yeterince soğutamayacaksın.Çünkü ön taraftaki fan veya fanlar içeriye yeterli havayı gönderemediği için iç soğutucu gerekli soğutmayı sağlayamayacaktır.Kasanın önü cam olduğu için hava alacak yeri de yok ne yazıkki.Bu kasaların ön panelleri sadece sıvı soğutma sattırmak için camdan yapılıyor kasıtlı olarak.

Etkili bir hava soğutma için mesh panel kasa şarttır.Sorunun kasadan veya fandan kaynaklandığını anlamak için kasanın yan kapağını aç bir süre o şekilde çalıştır.Bize sıcaklık değerlerini bir de bu şekilde paylaş.Bakalım bir değişiklik varmı?Ondan sonra sana izlemen gereken çözüm yolunu söyleyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serious1571 -- 12 Mart 2022; 20:22:22 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.