Şimdi Ara

Gtx 1070/1080 için İşlemci Seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    i5 6600k iyidir çünkü kaby lake ne tick ne tock intelin yaptığı sözde optimizasyon dalga geçerek performansı %10 fln arttırma yoluna gitmiş sadece , e rakibi yok doğal olarak bir sıçrama yapmamış halen 14nm teklonojisini kullanıyorlar ne zaman 10nm üretime geçerler o zaman bi intel alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 19 Eylül 2016; 9:31:14 >
  • İmzamdaki sistemı özenle topladım hiç sorun çıkarmıyor bir tek.eksiğim kaldı rog monitor düşünüyorum bende sorunsuz model dusurursem alıcam 1070 zotac i76700k sorunsuz çalışıyor ben okadar oyun oynadim testler yaptım bir sorun göremedim technopat boşver çok bilmiş onlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradakilerin aklına uyupta i5 almak gibi bir hata yapmayın derim o ekran kartlarını dibine kadar kullanmak istiyorsanız i7 altına düşmeyin işlemci olarak single oyunalrda yada boş sahnelerde gpu kullanımı %100 olsada yoğun işlemci yükü gerektiren durumlarda i5 o kartlara darboğaz yapacaktır atıyorum i5 ile 80 fps aldığınız durumda i7 100 fps verir yada i5 ile min fps 30a düşerse i7 ile min fps 40-45 arasında kalır bazıları hala eski ekran kartlarında kaldı kafa olarak kartların gücünün farkında değil ayrıntı istiyorsanızda youtubeda yüzlerce video mevcut i5-i7 arasındaki farkı gösteren gta v bf tarzı oyunlar için konuşuyorum bu durumları yoksa diğer basit oyunlarda pek farkı olmaz iki işlemcinin.

artı olarakta i5 dibine kadar oc yaparak kullansanız bile işlemci dibine kadar yüke girecek duruma göre gpu kullanımı düşecek ve akıcı stabil bir fps alamayacaksınız.bence olması gereken kullanımlar işlemci %70-80den fazla yüke girmeden gpu nun sabit %100 de kalması kullanım olarak diğer türlü min fps ve anlık fps düşüşleri canınızı sıkacak.gtx1080 sli gtx970 performansı veriyor bu arkadaşlara soralım i5 işlemci gtx970 sli problemsiz çalıştırırda derler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 19 Eylül 2016; 19:16:42 >

• İşlemci seçiminde i7 6700'e karar kıldım. b150m bir anakart ile kullanmayı düşünüyorum.

• woldermourt kullanıcısına yanıt
    en mantıklısını yapmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: woldermourt

İşlemci seçiminde i7 6700'e karar kıldım. b150m bir anakart ile kullanmayı düşünüyorum.

i7 6700 in çarpan kilidi kapalı ve bu işlemci ile oc yapamazsınız çarpan kilidi açık olan i7 6700k almaniz gerekiyor ve o işlemciyi taşıyacak bir de sağlam anakart lazım oc. ye yatkın bir anakart tercih etmekte fayda var

Saygilar......

• p8p67b3 kullanıcısına yanıt
    e birde sağlam overclock için sıvı soğutma tabiki bence adam mantıklı karar vermiş aşırı pahalıya kaçmaya başlıyor böyle gittikçe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

e birde sağlam overclock için sıvı soğutma tabiki bence adam mantıklı karar vermiş aşırı pahalıya kaçmaya başlıyor böyle gittikçe

O zaman arkadaşın aklını fazla karistirmayalim :)

• Merak edenlere I5 6600k 4.7Ghz ve 1070 Ftw kullanıyorum.Witcher 3'de 1080p'de hairworks dahil herşey ultra 60-70fps arası almaktayım.En yoğun şehir ortamında işlemci kullanımı yüzde 90'nın üzerine çıkıyor.Ekran kartı kullanımında kesinlikle herhangi bir düşme yok.Her zaman tam kapasite çalışmakta.Witcher 3'ün şehir ortamı en çok işlemci odaklı yerlerden biridir.Başka oyunları denemedim.Ama buradan yola çıkarak diğerlerinde de bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.Hele 2k çözünürlükte hiçbir sıkıntı olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoodan

Merhaba ,

İntel kaby Lake işlemciler ne zaman satışa cıkar bilginiz var mı ? Kısa süre içerisinde(1-2 ay gibi) cıkma durumu var mıdır ? Varsa beklemek mantıklı olur mu ? Fiyat/performans olarak uygun olur mu acaba ? Yoksa ağırlıklı oyun için i5 6600K alıp gecsek mi ne dersiniz ?

7000 serisini bekle. En geç Aralık ayında çıkar diye tahmin ediyorum.
  • quote:

pcie 4.0a geçse diyecekler yeni işlemci soketli pcie 4.0ları bekleyin tam onu alırken ddr5 ramler(ddr5 ekran kartındaki vram ramlerede gelebilir yani 2-3yıla) gelecek onu alayım bekleyim derken yeni ekran kartları fln fln böyle beklemekle pc toplanmaz emin olun

PCI-E 4.0, Volta ve sonraki mimarilerde oluşacak bant genişliği darboğazını ortadan kaldıracak. Sistem toplamayı düşünüp uzun vadeli iyi bir anakart almak isteyenler, birkaç ay içinde yaptıkları yatırıma pişman olabilir. Benim dikkat çektiğim konu budur, senin bahsettiğin durumla bir ilgisi yok.
  • alito kullanıcısına yanıt
    7000serisi işlemci dediğin %10 daha performanslı pcie x16 2.0 ile 3.0 arasında pek bir fark yok zaten internetten araştırırsan ,4.0ın tek avantajı 150watta kadar güç taşıyabiliyor pcie portundan buda daha az dalgalanmalı saf enerjiyi anakart üzerinden alarak ekran kartının daha az ısınması demek(psudaki kondansatör boyutuyla anakarttakiler bir değil sonuçta psudan direk gelecek enerji anakart üzerinden gelen enerjiye göre daha dalgalı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 20 Eylül 2016; 8:37:37 >
  • i5 6600 K iki kartida besliyecektir Full HD uygulamasinda darbogaz yapmaz ama OC yapmanizi oneririm.

• 6700 alsan bile yeter millet ezbere konusuyor. 6600k alacagina 6700 al gec oc olmuyor diyene bakma o kart da oc oluyor gerek yok fanteziye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe varsa ve kafa rahat olsun isteniyorsa en iyisi i7 6700k + z170 anakart almak. Fakat i7 6700 + b150 anakarta göre ekstra 400-500₺ fark yapar. Ki buna 240 veya 280mm radyatörlü bir sıvı soğutucu dahil değil.

i5 6600k + z170 anakart ile i7 6700 + b150 anakart yaklaşık aynı fiyatlara geliyor. İzlediğim videolarda 6700'e OC yapılamadığı halde (BCLK OC dışında) işlemci kullanımı 6600k'nın OC'li halinden daha düşüktü. Bu nedenle 6700 almak daha mantıklı geliyor.

• quote:

7000serisi işlemci dediğin %10 daha performanslı pcie x16 2.0 ile 3.0 arasında pek bir fark yok zaten internetten araştırırsan ,4.0ın tek avantajı 150watta kadar güç taşıyabiliyor pcie portundan buda daha az dalgalanmalı saf enerjiyi anakart üzerinden alarak ekran kartının daha az ısınması demek(psudaki kondansatör boyutuyla anakarttakiler bir değil sonuçta psudan direk gelecek enerji anakart üzerinden gelen enerjiye göre daha dalgalı)

Arkadaşım sen niye araştırmadan yorum yapıyorsun, aç bi bak PCI-E 4.0 nedir diye. Adamlar porttaki hat başına bant genişliğini PCI-E 3.0 'a göre iki katına çıkarmış, sen tutmuş güç çıkışından bahsediyorsun. 2018 ve sonrasında çıkacak ekran kartlarında bant genişliğinde artış olacak, artık PCI-E 3.0 bu kartlardaki bant genişliğini kaldıramayacak. 7000 serisi işlemcilere gelirsek; bir işlemci alırken sadece performansına bakılmaz, komutsetlerindeki optimizasyona ve transistörlerdeki enerji verimliliğine bakılır. Kabylake, Skylake'e göre daha verimli ve iyileştirilmiş bir işlemci olacak.

sonuç olarak yüksek bir değişim yok 14nm işlemci herikiside 91watt tdp yerine 80watt olur çok değişim görülmez mimaridede değişim yapılmamış optimizasyon sadece altı üstü

http://www.makeuseof.com/tag/intels-kaby-lake-cpu-good-bad-meh/

I don’t think so. There’s not a huge amount to distinguish between Skylake and Kaby Lake. The manufacturing process is the same, as is the microarchitecture. Plus, it severely limits your ability to choose the right version of Windows for you, at least at this time.

gelelim pcie 4.0

http://www.extremetech.com/computing/107769-pci-express-4-0-announced-even-though-pcie-3-0-has-not-matured-yet

zen gibi çıkıyor çıkacak çıktı ertelendi olamaz daha ne kadar bekleyelim yeni işlemcilerle pcie 3.0 alalım o kadar bekledikten sonra 4.0 çıkınca daha çok koyar bu pcie 4.0 öyle kolay gelecek gibi değil birde zende 2016 ağustostan 2017ye ordanda 2018e ertelendiği söylentileri geziyor ,pcie 2017de bekleniyor bakalım çıkacak mı?

Speed For single-lane (×1) and 16-lane (×16) links, in each direction:
    v. 1.x (2.5 GT/s):
    250 MB/s (×1)
    4 GB/s (×16)
    v. 2.x (5 GT/s):
    500 MB/s (×1)
    8 GB/s (×16)
    v. 3.x (8 GT/s):
    985 MB/s (×1)
    15.75 GB/s (×16)
    v. 4.0 (16 GT/s):
    1.969 GB/s (×1)
    31.51 GB/s (×16)

2şer kat artarak gidiyor teknoloji bu normal birşey ekstra acayip bir durum yok

http://www.theregister.co.uk/2013/09/13/pci_sig_discusses_m_pcie_oculink_and_fourth_gen_pcie/

As we mentioned, PCIe 4.0 is expected to be released sometime in 2015, but Neshati gave the PCI-SIG a little wiggle room. "Maybe a little bit longer," he said. ®

araştır ve buraya ekle millet faydalansın engin bilginden...

ekleme:Anlatmak istediğim teknoloji dünyasında bekle bekle dönmez bu işler ilk çıktığında pahalı dersin yine beklersin vs. vs. fazla uzatmaya gerek yok bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 20 Eylül 2016; 17:58:03 >

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Günden güne oyunlardaki grafik detayları artıyor ve gelecekte çıkacak ekran kartları daha hızlı bir gelişim içinde olacak. Bunun sonucu olarak, PCI-E 2.0 'dan PCI-E 3.0'a olan yumuşak geçiş gibi bir sonuç beklemenin ne kadar yanıltıcı olacağını hep birlikte göreceğiz. Umarım 2018 yılından sonra ekran kartlarının PCI-E 4.0 gereksinimi konusunda yorum yaparken görmeyiz seni Ayrıca bahsettiğim artıların dışında yeni bir işlemcinin çıkışına kısa bir süre kalmışken biraz beklemek mantıklı bir harekettir. Kimseye 1 yıl bekle demiyoruz sonuçta.
    evet 2018de gereksiniminden bahsedeceğim ama şimdi değil 2018e kadar sistem toplamasın bu adam o zaman 2yıl garanti biter o zamana kim öle kim kala komik duruma düşüyorsun benim dediğimi anlamamışsın halen pcie 4.0 tu kaka demedim sadece bekle bekle daha çok beklersin dedim şimdi anladın umarım daha basit bir dilden
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Komik duruma düşen sensin PCI-E 4.0 2017 başında çıkacak ve bende yeni sistem dizecekler bu fırsatı kaçırmasın diyorum. Asıl sen benim ne dediğimi anlamıyorsun, ilk mesajlarıma dönüp yazdıklarıma bakarsan daha iyi anlarsın belki.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.