Şimdi Ara

Gtx 1070/1080 için İşlemci Seçimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bende diyorum ki 2015dede çıkacak denmiş ama çıkmadı zen gibi birşey sadece çıkacak deniliyor çıkmama ihtimali var o anakartların fiyatı 150-200tl arasında asla beklenmemeli zaten gaming serisini düşünemiyorum 1200tl fln olur rahat 300watt güç veriyormuş baktımda pcie üzerinden 300watt güç düşünebiliyormusun ekstra güç kablosu olmadan çok rahat gtx1080 çalıştırabiliyor 2011de anons edilmiş ancak halen gelmedi 75watt yerine 300watt vermesi o kadar kolay değil işte anlayacağın

3ay sonra işlemciler ve pcie 4.0 gelsin bakalım bide trye gelmesi stoklara girmesi ve fiyat düşmesi için ekstra 2ay daha beklersin 5ay sonra senin dediğin sistem alınır

bak sen bu mantıkla ne yap söyleyim mi 2021de 5nm işlemciler çıkıyormuş performansı %200 daha fazla olacağı kesin kaynakta güvenilir hahttps://en.wikipedia.org/wiki/5_nanometer bunları beklesin arkadaşlar bu 5nm işlemcileri öner ne gerek var ki %10 performans için 3ay beklemeye %200 performans farkına ekstra 4-5yıl daha bekleyeceksin ve çok daha az enerjiyle çalışan verimli yeni mimarili daha küçük boyuttaki transistörlü işlemci alacaksın bu arada intel rakip bulamazsa çıkmama ihtimalide var onu ekleyim şuraya...

şimdi anladın?

• Galiba post kasmak için yanlıs yere geldin
    6700 ne ara oc yapılıyor ben hiç görmedim duymadım hayatım boyunca ?
    Çarpan kilidi açık olan işlemciler anca oc olur bu iş için yatkindirlar
    İnsanlarin kafasını karıştırma durduk yere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

bende diyorum ki 2015dede çıkacak denmiş ama çıkmadı zen gibi birşey sadece çıkacak deniliyor çıkmama ihtimali var o anakartların fiyatı 150-200tl arasında asla beklenmemeli zaten gaming serisini düşünemiyorum 1200tl fln olur rahat 300watt güç veriyormuş baktımda pcie üzerinden 300watt güç düşünebiliyormusun ekstra güç kablosu olmadan çok rahat gtx1080 çalıştırabiliyor 2011de anons edilmiş ancak halen gelmedi 75watt yerine 300watt vermesi o kadar kolay değil işte anlayacağın

3ay sonra işlemciler ve pcie 4.0 gelsin bakalım bide trye gelmesi stoklara girmesi ve fiyat düşmesi için ekstra 2ay daha beklersin 5ay sonra senin dediğin sistem alınır

bak sen bu mantıkla ne yap söyleyim mi 2021de 5nm işlemciler çıkıyormuş performansı %200 daha fazla olacağı kesin kaynakta güvenilir hahttps://en.wikipedia.org/wiki/5_nanometer bunları beklesin arkadaşlar bu 5nm işlemcileri öner ne gerek var ki %10 performans için 3ay beklemeye %200 performans farkına ekstra 4-5yıl daha bekleyeceksin ve çok daha az enerjiyle çalışan verimli yeni mimarili daha küçük boyuttaki transistörlü işlemci alacaksın bu arada intel rakip bulamazsa çıkmama ihtimalide var onu ekleyim şuraya...

şimdi anladın?

Öncelikle PCI-E 4.0 300W güç aktarımı yapmıyor, yine 75 W. Sadece ekran kartlarının 225 watt üzerine çıkmasına izin veriyor. (http://www.donanimhaber.com/undefined/haberleri/PCie-40-enerji-aktarimi-soylendigi-gibi-degil.htm ) İkinci olarak zaten amiral gemisi sistem toplayacaklardan bahsediyorum. Önceki postlarıma dönüp tekrar göz gezdir. Benim mantığım gayet doğru. Yeni donanımların çıkması yakınken, sistem toplayacaklar için gayet normal bir nedendir en yenisini kullanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 21 Eylül 2016; 0:05:09 >

• bilgi olarak yazayim i7 4820k var 3,7mhz normali kendi turbo ile 3,9a kendi çıkıyor gtx1080 ile gayet iyi bir şekilde çalışıyor. i7-4820k 4,5mhz e kendi otomatik olarak tek tuşla oc olabiliyor. ama ben gerek duymadım.
  • Merhaba. Uzun zamandır masaüstü kullanmıyorum.Artık genelde Gaming Laptop kullanıyorum. Yurtdısından alma imkanlarım oluyor parçaları ve o yüzden bir tane toplama laptop almak niyetine girdim.Araştırma aşamasındayım ve sizin yazınızıda okuyunca 1 kaç bir şey sormandan edemedim. Kuracağım laptop bir kaç özelliğini aşağıda veriyorum biraz bütçem kısıtlı olduğu için işlemciden kırpmak istiyorum açıkçası.

17.3" Full HD (1920x1080) AUO 120Hz - LED Matte Type Display

NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 (Desktop version), 200W - w/ Unlocked Prema vBIOS

Unlocked and Overclockable 6th Generation Intel Core i5-6600K Quad Core Processor, 3.5 GHz (Max Turbo Frequency 3.9GHz), 6MB Smart Cache
    Unlocked and Overclockable 6th Generation Intel Core i7-6700K Quad Core Processor, 4.0 GHz (Max Turbo Frequency 4.2GHz), 8MB Smart Cache +$132.00

132 dolar ne dersen arasındaki fiyat farkı. Ben İ5 6600K bu kasaya koysam 6700K dan % kaç performans kaybederim. İleride bir durumumu düzeltip 6600K satıp 6700K ekleme şansımda olur. 132 dolar farka 6700K almamak mantıksızlıkmıdır? Genelde oyun oynuyorum. Bu konuda gürüşleriniz nelerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 16 Ekim 2016; 15:53:17 >

• PanikAtak kullanıcısına yanıt
    Hocam i5 6600k yeterlidir ama mutlaka oc yapılması gerekiyor.
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Neden yapmam gerekıyor O/C ?
    Gtx 1070 FHD de işlemciye çok yük bindiriyor Bu durumu azaltmak için oc yapman sana daha faydalı olacaktır.

• moonquad kullanıcısına yanıt
    OC durumu belli degil o yuzden 6600K almak mantiksiz olacak gibi ?

oyun ve toplama dizüstülerde çok firkrim yok ancak şu kadar bilgi paylaşabilirim: i5-6600k ile i7-6700k arasında dağlar kadar fark yoktur. ben onun yerine ssd ye harcarım o parayı. ki zaten dizüstündeki işlemciler zaten masaüstü nün aynısı değil biraz kısılmışı kırpılmışı oluyor. işlemci ise oyunlarda mesela gta5 gibi witcher gibi etrafta bir sürü hareketin olduğu açık dünya oyunlarında yani sayılı oyunda etkili diye biliyorum. o da etkisi çok fazla değil ki sizin dediğiniz iki işlemci birbirine çokta uzak işlemciler değil. i7de 100fps alırsan heralde tahmini i5 dede 95 fps alırsın öyle çok gözle ayır edilecek fark değil bu. 132 dolarda 450tl gibi yapıyor hiç az para değil. yani mantıksal olarak i7-6700k için 132 dolar zorlayana kadar ssd falan bakarım ki ssd nin hızı veya kapasitesi işlemciden çok daha fazla etki ederki artık oyunlar eskisi gibi cd den değil hep hafızadan çalışıyor. yada ram leri artırırım. 16gb ise 32gb alırım. bende i7-4820k var masaüstü ram - ssd - ekran kartı hepsini upgrade ettim ama işlemciyi upgrade etmeye hiç ihtiyaç duymadım.

birde uzun vadede düşünüyorsanız bunu ayrı değerlendirmek gerekir o zaman ssd ram sonra artırabilrisiniz bu mantıkta önce değiştiremeyeceğiniz parçaları önceden yüksek almakta fayda var ilerisine yatırım amaçlı olarak. bu durumda işlemciyi yüksek tutmak ön planda olur.

ama yok ben alır kullanır daha iyisine ihtiyaç duydummu upgrade etmem gider yeni dizüstü alırım diyorsanız, işlemciyi yüksek tutmaya gerek yok. ilk başta yazdıklarım geçerli.

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    SDD Samsung 950 Pro var. Ramlerde 16 GB 2400MHZ. Ben sadece işlemciye takılıyorum oda masaüstü işlemcilerinin arasındaki farkları bilmediğim ve bütçede elvermediği için işlemciden kırpmak istiyorum ama yanlış yapmak istemiyorum açıkçası o yüzden soruyorum.He ileride 2.el bir tane 6700K alırım forumdan takarım anakartın desteği var.yani kafam karışık bu yüzde.Bu son makina olacak galiba bir daha almıyacam.Hatta bu yüzden ileride bir tane 1070 ekran kartı takmak için extra yuvali kasa topluyorum
     Gtx 1070/1080 için İşlemci Seçimi

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

oyun ve toplama dizüstülerde çok firkrim yok ancak şu kadar bilgi paylaşabilirim: i5-6600k ile i7-6700k arasında dağlar kadar fark yoktur. ben onun yerine ssd ye harcarım o parayı. ki zaten dizüstündeki işlemciler zaten masaüstü nün aynısı değil biraz kısılmışı kırpılmışı oluyor. işlemci ise oyunlarda mesela gta5 gibi witcher gibi etrafta bir sürü hareketin olduğu açık dünya oyunlarında yani sayılı oyunda etkili diye biliyorum. o da etkisi çok fazla değil ki sizin dediğiniz iki işlemci birbirine çokta uzak işlemciler değil. i7de 100fps alırsan heralde tahmini i5 dede 95 fps alırsın öyle çok gözle ayır edilecek fark değil bu. 132 dolarda 450tl gibi yapıyor hiç az para değil. yani mantıksal olarak i7-6700k için 132 dolar zorlayana kadar ssd falan bakarım ki ssd nin hızı veya kapasitesi işlemciden çok daha fazla etki ederki artık oyunlar eskisi gibi cd den değil hep hafızadan çalışıyor. yada ram leri artırırım. 16gb ise 32gb alırım. bende i7-4820k var masaüstü ram - ssd - ekran kartı hepsini upgrade ettim ama işlemciyi upgrade etmeye hiç ihtiyaç duymadım.

birde uzun vadede düşünüyorsanız bunu ayrı değerlendirmek gerekir o zaman ssd ram sonra artırabilrisiniz bu mantıkta önce değiştiremeyeceğiniz parçaları önceden yüksek almakta fayda var ilerisine yatırım amaçlı olarak. bu durumda işlemciyi yüksek tutmak ön planda olur.

ama yok ben alır kullanır daha iyisine ihtiyaç duydummu upgrade etmem gider yeni dizüstü alırım diyorsanız, işlemciyi yüksek tutmaya gerek yok. ilk başta yazdıklarım geçerli.

16GB ram ile i5 6600K işlemci gayet yeterli. OC falan yapmaya da gerek yok, şahsen ben şu an hiçbir oyunda yapmıyorum.
    Yalnız 1070, 1080p kartı açık ve net bir şekilde. Çözünürlüğü arttırdığınız zaman, oyundaki grafik ayarları ile de oynamanız gerekiyor.
    1080p'de her şeyi ultra ayarlarda 60 FPS'yi görmüyorsunuz bile hiçbir oyunda. Ancak ne zaman işin içine 1440p veya üzeri bir çözünürlük giriyor, işte o zaman dediğim gibi işler değişiyor.
    Ha diyeceksiniz ki FPS çok mu düşüyor, hayır ama 60 FPS veya üzerinde aldığınız o akıcılık kayboluyor.
    Nvidia DSR ile deneyimledim bu durumu.

• Vay be masaüstü bile kurmak çok zormuş bu zamanda.Ben büyük ihtimal 1080P kalacağım için 6600K yeterli gelecek gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

Vay be masaüstü bile kurmak çok zormuş bu zamanda.Ben büyük ihtimal 1080P kalacağım için 6600K yeterli gelecek gibi duruyor.

farketmiyor aslında ama fazla para vermeye gerek yok kardeşim 6600k uygun senin için çünkü 6700k ile arasında çok yüksek performans farkı yok.

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p8p67b3 -- 28 Ekim 2016; 17:26:36 >
  • p8p67b3 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.