Şimdi Ara

Gtx 1070 - i5 6600K darboğaz sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
1
Favori
4.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen öyle haklısınız
  • Xender_Cage kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle takıntılıyım ya hiç sormayın

Hele yüzde 30larda görünce çıldırıyorum

Dsr'ı deneyeceğim ama tek gerçek yol i7 sanırım yol gözüktü :/
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    msi after burner acmam oyunum akici oynarim diyosan sorun yok. Ama kafaya takip oyunu oynayamayip sürekli gözün göstergede icin icini kemiriyorsa dedigim gibi i7 yazdiklarim birebir sahsim tarafindan yasanmistir
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

sen sıkıntından tam olarak bahsetmedin. biraz aç mevzuyu. en azından ben yardımcı olamasam da başkaları yardımcı olur. belki birkaç ayar düzenlemesiyle problem ortadan kalkar. bir de kaç monitör cözünürlüğü ve frekansını da belirtirsen iyi olur. darboğazdan dolayı ani fps düşüşleri ve takılma mı söz konusu.

Dostum, bence çok açıktım. Sistemim de monitör yazıyor zaten ordan görmedin sanırım. Ani fps düşüşleri olsa söylerdim az çok donanım ve yazılım bilgim var

Kısaca gpu kullanımım bazı oyunlarda yüzde 30larda. Cpu da bu sırada yüzde 99da.

Kartımı besleyemediğini düşünüyoruz.

r7 240 takıp ultra low yaparsan ayarları(640x480) i5 6600k darboğaz yapacaktır buradan çıkaracağın sonuç şu:

-overwatch yüksek kalite grafik kullanmıyorsa ekran kartı ne yapsın hangi dokuyu doldursun tessellation yapsın?

ekran yenileme kadar fps alıyorsan sıkıntı yok devam et darboğazda yok...
  • Xender_Cage kullanıcısına yanıt
    2.monitörümden evganın oc uygulaması açık ordan bakıyorum sistemin durumuna oyunlardayken sürekli

Hani aslında gpu kullanımı 30larda falan olsun bişey demeyeceğim de oyunlarda hissediyorum bunu. Çünkü benim kartımı kullanıp, i7 işlemcisi olan adam benim oynadığımdan çok fazla akıcı oynuyor.
    Fpsi de tabi daha yüksek oluyor..

i5-6600knın her oyunda 1070i besleyeceğini düşünmüştüm de hata etmişim.
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Var hocam var sistem karşılaştırmaların da zaten belli oluyor benim sistemin durumu

H1z1, overwatch işlemciye yük bindiren aynı zaman da ekran kartını hiçte küçümsenmeyecek şekil de kullanan tam optimize olmamış oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYRUX -- 8 Kasım 2016; 21:50:30 >
  • Hocam 6600K 4.7GHZ ve GTX 1080 kullanıyorum darboğaz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I5 4570 dsr 2k gtx 1070 single işte hayat bu

• FiratYapiciTR kullanıcısına yanıt
    Anakart alıp Oc yapmamı önerirsiniz yani ?

Zaten her oyun da darboğaz yok işlemci stokta bile şuan götürüyor da, oc ile her oyun da sıkıntısız yüksek gpu kullanımın peşindeyim. Ekran kartına o kadar yatırım yaptım, tam performans alamıyorum şaka gibi.
    oyunlarda hissediyorum derken örnek verebilir misin? cünki benim yasadigim darbogazda takilma yoktu akicilik var ama garip bir kasma söz konusu oluyordu
    gözünü 144fpsye alıştırdın bir kere 60fps kesmeyecektir
  • İmzamdaki sistemi kullanıyorum, BF1'de %130 ölçekleme diğer tüm ayarlar ultra, DX12, 80 FPS bile görmezken, siz nasıl darboğaz yaşıyorsunuz?
    Hiçbir şekilde kasma-yavaşlama-takılma yaşamadım şu ana kadar hiçbir oyunda.
    H1Z1'in de 2 oyunu var, onlarda da herşey maxed out ve hiçbir sorun yok, 60 FPS görmüyorum hiçbir oyunda eğer ben kısıtlama yapmazsam.
    Üstüne üstlük, oynadığım oyunların hiçbirinde CPU'yu boostlamıyorum bile. Anakartın doğrudan 4.1Ghz'e boost özelliği var, kullanmadım henüz.
    Yani anlayamadım durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marshall_fb

İmzamdaki sistemi kullanıyorum, BF1'de %130 ölçekleme diğer tüm ayarlar ultra, DX12, 80 FPS bile görmezken, siz nasıl darboğaz yaşıyorsunuz?
    Hiçbir şekilde kasma-yavaşlama-takılma yaşamadım şu ana kadar hiçbir oyunda.
    H1Z1'in de 2 oyunu var, onlarda da herşey maxed out ve hiçbir sorun yok, 60 FPS görmüyorum hiçbir oyunda eğer ben kısıtlama yapmazsam.
    Üstüne üstlük, oynadığım oyunların hiçbirinde CPU'yu boostlamıyorum bile. Anakartın doğrudan 4.1Ghz'e boost özelliği var, kullanmadım henüz.
    Yani anlayamadım durumu.

Bf1'de benim de darboğaz yapmıyor ki zaten dx12 var onda. Cpu'ya binen yük azalır gpuya biner yük dx12 de o yüzden daha yüksek performans sunar yeni nesil kartlarda.

Bende takılma-kasma yaşamıyorum zaten. 2 oyundan bahsettim. Birisi de King of the Kill. Maxed out oynanmaz zaten Kotk'de. 60 fps de yeterli olmaz o oyun için. Durumu anlayabilmeniz için oyunlarda belli bir tecrübeniz,saatiniz ve profesyonelliğiniz olması gerekir.

Sanki millet benimle yarışa giriyor anlamadım. Yahu bir sorun yaşıyorum ve gerçek olan şeyleri söylüyorum millet bana karşı bir tutumla bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyorlar.

Bana tavsiye verebilecek, yardım edecek bilen kişilerden cevap bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

gözünü 144fpsye alıştırdın bir kere 60fps kesmeyecektir

aynen öyle.
  • 100 küsür fps aldığın oyunda ekran kartı kullanımı düşük olsa ne olur. i7 alınca oynadığın oyunda hiçbir değişiklik olmadı sadece test programında gpu kullanımını %99 gördün diye psikolojik olarak rahatladın. İlerde owerwatchdan daha kötü grafikli bir oyun oynasan bu sefer de i7 yetmeyecek, o zaman da 3 bin liraya işlemci alıp x99 sisteme mi geçeceksin. Böyle sayısal verilere kafayı takarsan boş yere para harcamaktan başka eline birşey geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

100 küsür fps aldığın oyunda ekran kartı kullanımı düşük olsa ne olur. i7 alınca oynadığın oyunda hiçbir değişiklik olmadı sadece test programında gpu kullanımını %99 gördün diye psikolojik olarak rahatladın. İlerde owerwatchdan daha kötü grafikli bir oyun oynasan bu sefer de i7 yetmeyecek, o zaman da 3 bin liraya işlemci alıp x99 sisteme mi geçeceksin. Böyle sayısal verilere kafayı takarsan boş yere para harcamaktan başka eline birşey geçmez.

Çok haklısın ama sanırım ben kendimi yanlış ifade ettim. İ7 kullanan arkadaşlar da oynadığım kotk oyunu 150 fps sabit ve akıcı. Bende ise 50-150 fps dalgalanmalı ve hafif lag mı desem spike mı desem anlaşılır bir rahatsızlık var. Ekran kartıma o kadar para verdikten sonra böyle bir durumla karşılaşmak insanın moralini cidden bozuyor. Sayısal değerleri söylememin sebebi ise sorunumun kanıtı. Cpu Gpu diğer oyunlarda orantılı olmasına rağmen kotk de örneğin 99a 30 oranında.

• Hocam çok ayrıntılı yazmadınız (ki yazmaya kalkışsanız küçük bir kitapçık çıkar) ama genel olarak çok isabetli şeyler söylediniz. Artık piyasada bazı oyunlar var 4 çekirdek yeterli olmuyor, istediği kadar güncel bir işlemci olsun 4/8 olmadıkça darboğaz yaşanacak.

Geçen şu videoyu izledim ve artık i5'lerin o ideal oyuncu kartları olmaktan yavaş yavaş çıktıklarını düşünüyorum. 4 çekirdek yüksek ipc matrası geçerliliğini kaybediyor. Videodaki GoW4 örneğinde görülüceği üzere eski yıllardaki i3 ile i5 arasındaki fark sabit kaldı ama i7'lerin gerçek güçleri ortaya çıkıyor (min. fps'lerde özellikle-o açıdan bf1 çok bariz örnek)

Yani i5 artık parasını tam hakkını veremeyecek ileriki zamanlarda. Ya bütçe sistemler için i3 ya da doğrudan i7.
    https://www.youtube.com/watch?v=j8mBtQzYDPU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 9 Kasım 2016; 2:42:13 >

• Konunun amacı ne?Yardım aramak/almak mı?İnsanlara hakaret edercesine küçük görmek mi?Ne istediğiniz/yaptığınız dahi belli değil.Sonra sizinle dalga geçenlere de boş insan vs... yazıyorsunuz.Gerçekten absürt bir ortam olmuş. Yazınızda ciddiye alınacak yerlerle alakalı yazayım.6600K 1070'e darboğaz yapar mı diye soruyorsanız yapmaz.Sisteminizle alakalı ya da oyunla alakalı bir problem söz konusudur.Bütün işlemciler darboğaz yaıyor olabilir mi gibi bir soru da yok ama evet bütün işlemciler aslında ekran kartlarının performanslarına yaklaşamayacağından hepsi darboğaz yapıyordur denebilir.Ama soru mu soruyorsunuz o da belli değil.6600K'dan 6700K'ya geçince performans artışı mı bekliyorsunuz?Bunu mu öğrenmeye çalışıyorsunuz?Oyun performansı olarak 6600K'nın yetmediği ortamda 6700K'nın yeteceğini düşündüren nedir? Artık bu tarz konulara bir sınırlama getirilse keşke.Canı sıkılan ya da birşeyleri tecrübe eden,sorunla karşılaşan soruna çözüm aramak yerine başkalarına saldırıyor. Sizin bu 1070 dediğiniz kart 980Ti ayarında olan bir kart...980Ti denen kart Haziran 2015'in ilk haftasında satılmaya başlandı.6700K dediğiniz işlemci ise Ağustos 2015'in ortalarında satılmaya başlandı.Yani sizin mantığınıza göre,bir sene önce, piyasaya en güçlü işlemcinin dahi kaldıramayacağı bir ekran kartı mı çıkarılmış?Keşke işlemci değiştirmeden önce mantıklı hareket ederek sisteminizdeki problemi anlamaya çalışsaydınız.Böylece böyle saçma bir konu açmaz,sadece oyun amaçlı kullanılacak gibi görünen sistemden 6600K'yı söküp,6700k alarak zarar etmezdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 9 Kasım 2016; 2:49:42 >

• 6600k 4.2ghz çalışıp gtx 1070 neredeyse bir çok oyunda darboğaz yapmaz neden mi? Çünkü bende i5 4690k 4.2ghz de gtx 1070 kullanıyorum darboğaz şuana kadar pek karşılaşmadım. Kanıt istersen kanıtlarım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.