Şimdi Ara

GTX 1080 İçin 4K G-Sync Monitör Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. GTX 1080 modeli ekran kartı alacağım için monitörü değiştirmeyi düşünüyorum. Uzun ömürlü bir monitör düşündüğüm için kesenin ağzını açacağım. Kafamda ASUS'un ROG-SWIFT-PG27AQ modeli olan monitör var. Ama kafamı karıştıran bir nokta var. Monitörün 60 Hz yenileme hızı olması. Yani GTX 1080 alacağım için 144Hz'lik bir monitör mü almam gerekiyor yoksa 4k çözünürlükte 60Hz monitör işimi görür mü? Bu arada şunu da belirteyim 4k oyun oynamak için düşünmüyorum. Oyunu 1444p de oynarım.İlerde 4k desteği tam olan bir ekran kartı aldığımda 4k 60Hz monitör işimi görür mü ?

• Sırf oyun oynayacaksanız 4k bence gereksiz hem 144hz hem 4k olması ultra gereksiz zira 4k ekranda 1080 ile 144 fps goreceginiz oyunlar cok kısıtlı yeni nesil oyunların bazı oyunlarda 60 fps bile goremeyebilirsiniz

Kisaca demem o ki 2k veya yine full hd 144 veya 165hz bi monitor almaniz daha faydali olcaktir.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0173PEX20/ref=mp_s_a_1_6?qid=1465346082&sr=8-6&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=acer+monitor+27&dpPl=1&dpID=41LRxNywlpL&ref=plSrch

http://www.gameekstra.com/ASUS-PG279Q-27-165Hz-G-Sync-Gaming-Monitor,PR-5205.html

http://www.gameekstra.com/ASUS-PG278Q-27-144Hz-1MS-G-SYNC-Oyuncu-Monitoru,PR-5090.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

4k çözünürlük şu an için fazla. Ben 4k çözünürlük yerine yüksek hz'i tercih ederim. 60 hz kötü bir hız çünkü. Özellikle 144 hz'i gördükten sonra 60 hz'in ne olduğunu anlarsınız. Benim tavsiyem 2k 144 hz alıp, hem çözünürlük anlamında tatmin edici sonuç alır hem de 144 hz ile akıcı görüntü elde edersiniz. Ayrıca 4k çözünürlük 1080'i de ciddi zorlayacaktır. 60 FPS'nin altını da görür kötü performans alırsınız.
  • hocam bence siz 1080 i abartmışsınız gözünüzde. high ayarlarda 4K da stabil 60 fps yi bile zor görürsünüz.

yeni bellekler teknolojisini alttan alttan ısıtmaya başladılar.. firmalar bunları zamanla piyasaya sürecekler. 4K da zorlanmayan ekran kartları sanırım 5 yıl içinde yaygınlaşacaktır. şu anki teknoloji 4K da high ayarlarda akıcı oynamaya uygun değil.
  • Şuan 4k için yetecek ekran kartı yok piyasada ancak sli cfirex gibi yollarla 60 fps hayali gerçekleşir. Onun yerine 2k 144 hz alın. Zaten g-sync dalaveresine fazladan para vereceğinize g sync siz daha kaliteli bir panel alabilirsiniz. İnsanlarda güzel placebo etkisi bıraktı g sync.

• Arkadaşlar dediğim gibi şuan 4K oyun oynamak için 4K monitör istemiyorum. 2K çözünürlük bile fazla ama ilerde 4K bir ekran kartı aldığım zaman 60hz tazeleme oranlı bir monitör bana yetecek mi derdim bu. 2K alıp 3 sene sonra değiştirmek istemiyorum zaten para olur mu orasını da Allah bilir.

• 4k 144hz monitör + 1080 alabiliyorsanız eğer 2 tane 1080 alın ki 4k monitöre yazık olmasın.
  • Şu an 4k 144 hz monitör yok. Yıl sonu ya da 2017 de çıkabilir.

• Şu anda 4k 120hz oled panel var Dell in 10k gibi fiyatı var :)

• arkadaşlar dediğim gibi şuan gtx 1080 alıp 4k oynamayacağım. 1440P bir ekran kartı çünkü. Ama ileriye yönelik düşündüğüm içib 4k monitör almak istiyorum. 2k 144Hz monitör alıp 3 sene sonra ekran kartını değiştireceğim zaman monitörü de değiştirmeyim. 4K 60hH alayım 3 sene sonra da zaten 60fps gören kart alarız kısmetse :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.