Şimdi Ara

Gtx 460 Sli için 600 w Psu Yeter mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

1GB 560Ti 900Mhz GTX460 ile aynı kart. Eğer OC yapıyorsanız zaten 560Ti'ya geçmek bir şey kazandırmaz size. Bunun yanında 2GB modeline geçip Ultra-4xAA açarsınız belki ama 560Ti'ın performansı Multiplayerda bu ayarlarda oynatmaya yetmez. 30FPS civarı ile MP oynamak ile 60FPS ile oynamak arasında dağlar kadar fark var. Akıcı gelse, oynansa dahi rakiplerinize karşı dezavantajda olursunuz. Kill sayınız, nişan kabiliyetiniz daha az kalır. Ben de 460 kullanıcısı olarak her ne kadar OC yapsam da grafik ayarlarını 60FPSleri yakalayacak şekilde düşük tutmaya çalışıyorum. Oynanışa gerçekten etkisi oluyor.
    6950 için yine 2GB 560Ti için söylediklerimin aynısı geçerli normalde dediğiniz gibi 6950 560Ti'dan daha hızlıdır fakat BF3'ün birazcık nvidia sever bir oyun olduğunu göz önüne alarak iki kartın eşit olduğunu söylemek yanlış olmaz bu oyunda. O yüzden onu da önermiyorum.
    Yukarıda kartı Ramazan'dan sonraki bayramda almayı düşündüğünüze güvenerek GTX660'ın haberlerini beklemenizi tavsiye ederim şimdilik. Bu kartın gelmesi kendisi olmasa bile rakiplerinin fiyatının düşürerek alınabilirliğini arttırabilir. Ondan sonra 7870 ve yakın performanslarda olması beklenen GTX660 seviyesi ve üzerindeki kartları düşünebilirsiniz bütçenize göre. Bu seviyeden aşağı kartlara bakmanızı tavsiye etmiyorum zira GTX560Ti, 6950, 7850 gibi kartlara vereceğiniz 2 kat fiyat farkına karşılık GTX460 OC'nin karşınında alacağınız performans farkı oldukça az. Bu yüzden böyle bir sistem güncellemenin fuzuli olduğunu düşünmekteyim. Ancak seçim tabiki sizin, forumda %30-%40 farkı bırakın 3-5 FPS için kart değiştirenler de var. Bir seviyeden sonra kişisel seçim ve tatmin meselesi ekran kartı olayı

yapma hocam gtx 460'tan HD7850'ye geçen birisi farkı baya hisseder, gtx 460'a oc yaparak dediğiniz kartlara biraz olsun yaklaştırabilir tabi ki ancak o kartlarada oc yapılabildiğinide göz önünde buludurmak lazım, GTX 660'ı bekleme konusunda ise size katılıyorum bende bekliyorum kartın çıkmasını o kartı almasamda amd'nin fiyat kırmasını bekliyorum ve umuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

quote:

1GB 560Ti 900Mhz GTX460 ile aynı kart.

http://www.anandtech.com/bench/Product/313?vs=330

Nasıl aynı dersin hocam.. konuşurken bir dayanağın olsun. Sabit verin varsa paylaş lütfen. Ben benchmark sonuçlarını paylaştım yukarda bakabilirsin.

900Mhzde çalışan 460 için %30 eklersen o değerlere aynı kartlara dönüşürler. O kısımda bir hata yok. 460'ın hız aşırtma testlerine bakabilirsiniz.

quote:

yapma hocam gtx 460'tan HD7850'ye geçen birisi farkı baya hisseder, gtx 460'a oc yaparak dediğiniz kartlara biraz olsun yaklaştırabilir tabi ki ancak o kartlarada oc yapılabildiğinide göz önünde buludurmak lazım, GTX 660'ı bekleme konusunda ise size katılıyorum bende bekliyorum kartın çıkmasını o kartı almasamda amd'nin fiyat kırmasını bekliyorum ve umuyorum

Fark hissetmez demedim ama iki kart fiyat farkını vererek aldığın bir kart için yeterli fark göremiyorum ben. Normalde iki kart arasında %40 civarı fark var. En dandik bir GTX460 bile bu farkı %20'ye indirecek seviyede OC olabilir. Elbette 7850 çok güzel OC yapılabilir ama zaten üst seviye olan ve 2 kat fark veridiğiniz bir kartta kayda değer fark görmek için OC yapılması gerekmesi başlı başına bir kanıt değil mi söylediğim şey için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stapman

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar bu arada hala kafamdaki soru işareti kalkmadı sizce 600 w yeticek mi ?

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Siteden hesaplama yapmadınız mı?

Bu site Hızaşırtmacıların en çok kullandığı ve güvendiği hesaplama sitesi. Siz güvenemediyseniz diğer PSU üreticilerinin kendi siteleri de var bu şekilde wattage hesaplayan. Onlara da başvurabilirsiniz.

arkadaşım kusura bakma ama site saçmalıyor. 329w veren psu yla kullandığım sisteme en düşük 547w çıkarttı.

Site sana en ideal tavsiyede bulunur. Sistemindeki parcalara akimi dusurmeden stabil tutacak psu degeri demek ki o kadar. Eger tavsiyenin cok altinda bir psu kullanirsan, bu sistem parcalarina da zarar verir, performansi da dusurur. Sisteminizin tum bilesenlerini yazar misiniz (fanlar dahil) bir de biz degerlendirelim dogru mu yanlis mi diye.

Bahsettiğim psu yla 1 değil 2-3 sistem kullandım. şu an 1.5 senedir 2500k 4.0ghz ve gtx460 800mhz kullanıyorum 3x120mm fan 1xssd 2xsata hdd 8 gb ram.. bu sistemi rc690 la gelen 460w lık psu yla(329w verebiliyor) 1.5 sene kullandım. fanı ses yapmaya başlatınca gidip TT 775w bir psu aldım. şu an bir arkadaşım amd bir sistemde sorunsuz kullanıyor. bahsettiğim psu yanlışım yoksa 4 senelik.

Dostum kullanamazsın demedim, sistemin performansını düşürür dedim. O site sisteme max. yük bindiğinde tüm bileşenlerin çekeceği miktarı hesaplayarak sana tavsiyede bulunuyor. Yani Max. değeri veriyor. Benim sistem imzamda var, ben bu sistemi eğer oyun oynamadan sadece masaüstünde ofis işleri için ve internette video seyretmek için kullanacak olsam, 250 watt bir PSU çok rahat işimi görecek. Çünkü şu anda sistemin tükettiği enerji seviyesi düşük. Ama ben PSU'yu zorlayacak işleri yapmaya çalışırsam, eğer kritik seviyeye kadar zorlamazsam, sistemde yavaşlama, takılma, sonma, vs yaşarım. İyice abanırsam da mavi ekranlar alırım.

Sistem sana Max tüketime göre öneride bulunduğu için, değerleri yüksek çıkartıyor.

esas bomba ne biliyor musun? Ben bu sistemle Render işleri yapıyorum aynı işi yapan onlarca sistemle karşılaştırmalı sonuçlarım var. emin ol performans felanda düşmedi. yani sana bir sitenin hesabını değil direkt kullanıcı yorumunu aktarıyorum.

• O halde GTX 560 Ti tak, hiçbir sorun yaşamazsın.Fakat performans bakımından GTX 460 SLI daha iyidir tabi, ama shuttering sorunlarıyla falan uğraşmak istemiyorsan GTX 560 Ti senin için daha iyi olacaktır.
  • Ya şimdi kafam çok karıştı bana gtx 580 in battlefield 3 te yaptığı performans bir iki sene idare eder diye düşünüyorum. Yani şimdi SLİ yapıp gtx 580 in yaptığı performansı yakalasam çok fuzüli mi olur ? Biliyorum sli yapmayın dediniz ama ne bilim ginede o benchmarkları falan görünce içimden sli yapmak geçmiyor değil çünkü bayramdan sonra kesin almam gerek. O zaman gtx 660 çıkıp bütçemin çok üstünde olabilir çünkü o zaman en fazla 250 tl elime geçecek diye düşünüyorum. O 250 tl yi iki şekilde hatta üç şekilde değerlendire bilirim. 1- Garantisi bitmiş bir gtx 460 1gb alıp sli yaparım 2-Garantisi bitmiş bir gtx 460 1 gb ucuz bir tane bulup biraz daha parayla power alabilirim ama siz power yeter dediniz o yüzden bu şıkkı eliyorum. 3-Gtx 460 ve 250 tl ile 6950 gibi bir kart alırım ama siz oc yaparak 6950nin yakınında performans alabilirsiniz diyorsunuz . Böle bakınca en mantıklısı sli yapmak ama yaparsamda vram sorunu yüzünden bf3 sorun olur diyorsunuz . Deli olucam bu gidişle. :D

• quote:

Ya şimdi kafam çok karıştı bana gtx 580 in battlefield 3 te yaptığı performans bir iki sene idare eder diye düşünüyorum. Yani şimdi SLİ yapıp gtx 580 in yaptığı performansı yakalasam çok fuzüli mi olur ? Biliyorum sli yapmayın dediniz ama ne bilim ginede o benchmarkları falan görünce içimden sli yapmak geçmiyor değil çünkü bayramdan sonra kesin almam gerek. O zaman gtx 660 çıkıp bütçemin çok üstünde olabilir çünkü o zaman en fazla 250 tl elime geçecek diye düşünüyorum. O 250 tl yi iki şekilde hatta üç şekilde değerlendire bilirim. 1- Garantisi bitmiş bir gtx 460 1gb alıp sli yaparım 2-Garantisi bitmiş bir gtx 460 1 gb ucuz bir tane bulup biraz daha parayla power alabilirim ama siz power yeter dediniz o yüzden bu şıkkı eliyorum. 3-Gtx 460 ve 250 tl ile 6950 gibi bir kart alırım ama siz oc yaparak 6950nin yakınında performans alabilirsiniz diyorsunuz . Böle bakınca en mantıklısı sli yapmak ama yaparsamda vram sorunu yüzünden bf3 sorun olur diyorsunuz . Deli olucam bu gidişle. :D

kardeş elındekı kartı sat. 250 lira gibi bir paraya gitmesi lazım. üstüne 750 daha koy gtx670 al. başın ağrımaz.

• quote:

quote:

Ya şimdi kafam çok karıştı bana gtx 580 in battlefield 3 te yaptığı performans bir iki sene idare eder diye düşünüyorum. Yani şimdi SLİ yapıp gtx 580 in yaptığı performansı yakalasam çok fuzüli mi olur ? Biliyorum sli yapmayın dediniz ama ne bilim ginede o benchmarkları falan görünce içimden sli yapmak geçmiyor değil çünkü bayramdan sonra kesin almam gerek. O zaman gtx 660 çıkıp bütçemin çok üstünde olabilir çünkü o zaman en fazla 250 tl elime geçecek diye düşünüyorum. O 250 tl yi iki şekilde hatta üç şekilde değerlendire bilirim. 1- Garantisi bitmiş bir gtx 460 1gb alıp sli yaparım 2-Garantisi bitmiş bir gtx 460 1 gb ucuz bir tane bulup biraz daha parayla power alabilirim ama siz power yeter dediniz o yüzden bu şıkkı eliyorum. 3-Gtx 460 ve 250 tl ile 6950 gibi bir kart alırım ama siz oc yaparak 6950nin yakınında performans alabilirsiniz diyorsunuz . Böle bakınca en mantıklısı sli yapmak ama yaparsamda vram sorunu yüzünden bf3 sorun olur diyorsunuz . Deli olucam bu gidişle. :D

kardeş elındekı kartı sat. 250 lira gibi bir paraya gitmesi lazım. üstüne 750 daha koy gtx670 al. başın ağrımaz.

Abi iş olanağım yok baba parası yiyoruz :D 750 tl gibi bir rakam beni çok aşıyor eğer 600w yeterse hiç sıkıntısız sli yapıcam galiba yetmezse yanma ihtimali var mı ? Yoksa çalışmaz mı ? Eğer çalışmazsa ikisini satıp bi 6950 alırım . Çalışır ve memnun olursam devam ederim . Sistemin yanması gibi bir durum olmaz dimi ?

• quote:

quote:

quote:

Abi iş olanağım yok baba parası yiyoruz :D 750 tl gibi bir rakam beni çok aşıyor eğer 600w yeterse hiç sıkıntısız sli yapıcam galiba yetmezse yanma ihtimali var mı ? Yoksa çalışmaz mı ? Eğer çalışmazsa ikisini satıp bi 6950 alırım . Çalışır ve memnun olursam devam ederim . Sistemin yanması gibi bir durum olmaz dimi ?

Kardeş o zaman sli da sana fazla. ben gidip gtx670 alabilirim ama oynayacak oyun olmadıktan sonra sli-CF gtx670-680-7970 vs bunlar boş iş. BF3 ü orjinal aldım çatır çatır oynuyorum. gtx460 ın yetmediği bir oyuna denk gelmedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş o zaman sli da sana fazla. ben gidip gtx670 alabilirim ama oynayacak oyun olmadıktan sonra sli-CF gtx670-680-7970 vs bunlar boş iş. BF3 ü orjinal aldım çatır çatır oynuyorum. gtx460 ın yetmediği bir oyuna denk gelmedim.

Neyse abi bakıcaz sli için 600 w yeter inşallah cevaplar için teşekkürler :)

• Kafamda hala soru işaretleri var yanma gibi bir durum falan olabilir mi acaba ? Eğer power yetmezse . Bir arkadaşım yanar diyor ama diğeri anakartın koruması var falan dedi o yüzden kendini kapatır dedi ama bilemiyorum . :/
  • quote:

"İleride" yapılacak SLI-CFler için bu yorumu kullandım. Sıfır alıyorken orta sınıf 2 tane kart almak üst model tek kart almaktan daha karlı denilebilir kesinlikle. Ama iş orta seviye kartların eskidiği zamanlara gelince "tek kartım artık az geliyor ikincisini takıp performansı ikiye katlayayım" kesinlikle yanlış bir yaklaşım. Bir kart ne kadar zayıfsa SLI ve CF'si o kadar verimsiz olmaya başlar Micro Shuttering etkisi yüzünden. Ayrıca üst mesajda dediğim gibi parasal olarak da karlı değildir eskisi kadar. Çift kartın sıkıntılarını tekrar etmiyorum zaten

bu görüşe kesinlikle katılıyorum ilk çıktığında alırken 2 kart avanatajlı oluyor zamanla fiyatlar düştükçe eskisi gibi avantajlı olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 18 Temmuz 2012; 20:21:38 >

• İyi geceler Alperen Bey.

Konunun üzerinden 2 hafta geçmiş, fakat yine de bir görüşümü paylaşmak istedim.

Yukarıdaki iletilerinizden bir tanesinde anakartınızın Gigabyte 970a-d3 olduğunu belirtmişsiniz.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-970a-d3rev_10

Araştırdığım ve edindiğim bilgiler kadarı ile bu kartta zaten SLi yapma imkanınız yok.

Kart yalnızca Crossfire'a izin veriyor.

HyperSLi kullanmayı planlıyorsanız, o ayrı bir konu.

Ama HyperSLi'nin de 9xx serisi çipsetleri destekleyip desteklemediğini bilemiyorum.

• hem bu güç kaynağı hemde 2 adet gtx 460
    bence denemeyin derim.

seasonic yada hightpower yada muadıl psu ya sahıpsenız deneyın dicemde. asla denemeyın o power ile sli.
  • Sli planlarım bitmişti çok önceden zaten . Anakartın desteklemediğini öğrenince gtx 480 almayı düşünmeye başladım . Bu arada daha önce konuya cevap yazmadığım ve aradan zaman geçtikten sonra yazdığım için kusura bakmayın . :) Gtx 480 2-3 sene beni idare eder derseniz kısmetse bayramdan sonra almayı düşünüyorum . :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stapman -- 20 Ağustos 2012; 1:54:25 >
  • http://www.thermaltake.outervision.com/index.jsp
    birde buradan hesaplayın arkadaşlar
  • o sitede islemci 4 cekirdek diye 4 physical cpu yu secerseniz hata yaparsiniz. O secenek 1 physical cpu da kalmali eger 2 cpu lu bir sistem kullanmiyorsaniz. site sacmalamiyor yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.